TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Милан Тегелтија @milan_tegeltija
#reach: 80186   ( 1279th )
#followers: 2056   ( 7260rd )
Проблем”помирења народа” у БИХ, је што Сарајево жели МОНОПОЛ НА ИСТИНУ. Бошњаци би да величају Алију као узора и оца нације, а да Срби своје лидере пљују,одрекну их се и прихвате ту њихову причу.То не иде и никад неће ићи, да је 100 хашких и иних анти-српких судова. Џаба кречите!
27ReTweets314Favorites·Details
Bosna je za Srbe, od Turaka (sem SHS i JUG), uvijek bila mučna zemlja, zemlja osporavanja, obespravljivanja, stradanja. Zemlja gdje tudjin vlada, komšija se prikloni tudjinu, tudjin komšiji a Srbin treba da trpi.Mi zbog muke izborili Srpsku, a oni bi nas opet u muku. Teško!
15ReTweets188Favorites·Details
Тек да знате, након 1. Засједања ЗАВНОБИХ-а, први назив БИХ 1944-1945 био ФЕДЕРАЛНА држава БИХ а конститутивни народи БИХ послије ЗАВНОБИХ-а све до 1971. год су били само Срби и Хрвати. Дакле, посљедица ЗАВНОБИХ-а није конститутивност 3 него 2 народа у БИХ.
16ReTweets89Favorites·Details
Српска је створена и сачувана у условима униполарног свијета, када је буквално цијели свијет био против Срба. Колико глуп мораш бити да помислиш да ће Срби допустити рушење Српске данас, у мултиполарном сгијету, када важан и моћан дио свијета није против Срба, него их разумије.
9ReTweets121Favorites·Details
Каква је то држава у којој њени грађани пред страним амбасадама од страних амбасадора траже рјешење за унутрашње проблеме. Па сам тај чин говори све о БиХ као држави!
9ReTweets111Favorites·Details
Овај човјек био је Предсједник Србије. Како смо га преживјели, не знам, биће да смо стварно неуништив народ. То је као да је Јасер Арафат био предсједник Израела. https://t.co/GcWGiQB3PS
10ReTweets102Favorites·Details
Бошњаци морају схватити да су малобројни, да би могли наметати рјешења Србима и Хрватима у БИХ. Бошњачка политика мора бити договор о могућем. Нема геопол. смисла да било која сила бескрајно подржава утопију 1,8мил Бошњака на рачун 12,5 мил- 8 мил Срба и 4,5 мил Хрвата у региону
17ReTweets48Favorites·Details
Изјаве Комшића и Џаферовића након састанка са Ескобаром, јасно говоре да им је речено да им условљавање политичких рјешења пријетњама ратом, неће проћи и да ту ратно-уцјењивачку реторику морају да обуставе.
5ReTweets100Favorites·Details
Упоредити јавни састанак Предсједнице РС која по Уставу представља РС са представником САД Ескобаром у којем заступа интересе РС, са тајним Ескобаровим тел. позивом лидерима опозиције, гдје се од њих тражи издаја интереса РС и они на то пристају је просто увреда интелигенције!
9ReTweets77Favorites·Details
Неко је налагао Бошњаке да ће Срби,временом, лагано пристати на гушење Српске и постати Босанци, који ће гледати у Сарајево као центар свог живота. Ево 26 год од Дејтона Србима то не пада на памет( великој већини) а Сарајево доживљавају само као географски појам и извор проблема
6ReTweets71Favorites·Details
До које мјере иде бахатост политичког Сарајева и СДА да тражи протјеривање амбасадора, јер му се не свиђа његов став који је успут и став РС, заборављајући да је то амбасадор земље која је ГАРАНТ дејтонског споразума, на основу којега постоји БИХ и парламент у којем је посланик. https://t.co/nr2B3k7MQK
7ReTweets68Favorites·Details
Подсјетимо се опет Белгије, као земље у којој је сједиште ЕУ и НАТО, фактички земље која је центар запада. Уставни суд Белгије има 12 судија 6 Валонаца и 6 Фламанаца и , пази сад, два предсједника Уставног суда, једног Валонца и једног Фламанца. Толико о овом чланку! https://t.co/Xx6EJflbx4
8ReTweets64Favorites·Details
И тако, Амбасадор Русије види оно што не види Опозиција Републике Српске, која о враћању отетих надлежности говори идентично као Бошњачки политичари👇 https://t.co/M9hX7hRKHz
9ReTweets59Favorites·Details
На који начин је дјеловао ОХР у БИХ довољно говори чињеница да се било какво оспоравање ОХР-а у СБУН код Бошњака доживљава као национална трагедија.
5ReTweets70Favorites·Details
Konfederacija i konsocijacijska demokratija je jedini mogući način da BIH funkcioniše. To je Dejtonski model. Umjesto razvoja u tom okviru, dovoljno širokom za sve, 26 god. nasilnog centralizovanja nas je dovelo NIGDJE.Reset na Dejton! Izgubili smo 26,al bolje nego da izgubimo 50
6ReTweets59Favorites·Details
Срби и РС не прихватају нити ће прихватити да им Сарајево буде центар, да им се из Сарајева одређује,наређује и организује живот, да их се из Сарајева дисциплинује или им се нешто додјељује. Срби не прихватају покоравање и централизацију. Што прије сви то схвате, биће свима боље.
5ReTweets62Favorites·Details
Бошњаци не требају да страхују од Срба, Хрвата или Републике Српске. Бошњаци требају да страхују од властитих ксенофобичних , махалских и утопистичких политика политичког деришта. Како и у животу тако и у геополитици, нико неће довијека удовољавати врискању размаженог деришта.
6ReTweets58Favorites·Details
Кад Србину из РС кажете да је босанац, не само што сте увриједили њега, него сте увриједили и 30000 људи које су убили они који су ратовали под том заставом и именом, као и све који су ратовали да би могли бити Срби. А ви их називате као оне који су их убијали зато што су Срби.
7ReTweets54Favorites·Details
Оно што Шаровић назива распакивањем Дејтона, у ствари је враћање расутог у Дејтонско паковање! Та прича о распакивању Дејтона је покушај да се, српском уху прихватљивије, каже да повратом надлежности РС крши Дејтон, што је прича коју у оригиналној верзији слушамо из СА. Срамно!
7ReTweets52Favorites·Details
У свакој нормалној држави, државни празници су дани спајања а не раздвајања, јер су око тих датума сви сагласни. У БИХ је наравно другачије, то су дани раздвајања. Наметати празнике је до те мјере болесно и анти-државно понашање, да БИХ сваког 25.11 и 1.3. заврши на респиратору.
5ReTweets53Favorites·Details
Најчесто разговара со:
#Name@Nick#дискусии
1dragan miokovicdraganmiokovich3
2Soy Un Taxista543faris1
3Major Petrovićgagaraa31