TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Vuk Jeremić @jeremic_vuk
#reach: 299978   ( 28th )
#followers: 198934   ( 24th )
Kada sam pre mesec dana rekao da je prvi cilj Zapada da Vučićevo prihvatanje “FRA-NEM sporazuma” iskoristi kako bi 5 članica EU koje ne priznaju “Kosovo” konačno promenilo svoj stav nakon 15 godina, žestoko su me napali. Evo šta je juče izgovorio Državni sekretar SAD u Senatu. https://t.co/awlvnAbCxZ
224ReTweets706Favorites·Details
Oni koji bi da relativizuju NATO agresiju 1999. govore da je ona navodno bila usmerena protiv režima Slobodana Miloševića, a ne protiv Srbije i njenog naroda.

Ta tvrdnja je pala u vodu 2008, kada su podrškom jednostranom proglašenju nezavisnosti u Prištini… (1/3)⬇️⬇️ https://t.co/e3GELFdQ0D
129ReTweets762Favorites·Details
Španija sprečila nastup “kosovskih” karatista na Evropskom prvenstvu pod njihovim “državnim simbolima”, kao i Kiprani prošlog meseca. Mađarski ministar poručuje da Budimpešta neće dozvoliti bilo kakve sankcije za Balkan. Toliko o jedinstvenom EU planu koji se mora prihvatiti.
92ReTweets872Favorites·Details
Nemanja Vidić je pobednik. Svojom kandidaturom potpuno je ogoleo Vučićevu kriminalnu prirodu. Samo je mafija mogla da spreči izbor našeg najproslavljenijeg i u svetu najpoštovanijeg fudbalera. Ta mafija će jednog dana biti pohapšena. A Nemanja će biti izabran za predsednika FSS.
53ReTweets898Favorites·Details
Sada kada je poznat evropski plan za KiM, i kada znamo da njegov tekst više ne može biti menjan, kako biste glasali na potencijalnom referendumu, ukoliko bi on bio raspisan?

DA LI STE ZA PRIHVATANJE OVOG EVROPSKOG PLANA?

Molim sve za RT, nezavisno od političkog stava.
233ReTweets134Favorites·Details
Potpuno se izgubio. Tragedija.
25ReTweets945Favorites·Details
Ovo je jako ozbiljno.

U Briselu je prihvaćen princip suverene jednakosti Srbije i “Kosova”, kao i članstvo Prištine u SVIM međunarodnim organizacijama. Sada je prihvaćen i plan sprovođenja, kako kaže Borel, “u potpunosti”.

Ovu veleizdaju je jedino moguće sprečiti referendumom. https://t.co/HruNW0zFIe
99ReTweets624Favorites·Details
Podrška hrabrim tužiteljkama i njihovim kolegama koji su im stali u zaštitu. Ako bi se neko od njih odvažio da uputi poziv Vučiću na razgovor u vezi sa krivičnim delom ugrožavanja teritorijalne celine (što im je u okviru nadležnosti), sutrašnji skup bi bio početak njegovog kraja. https://t.co/pIR2mN789S
80ReTweets665Favorites·Details
Kada institucije zaćute, narod mora da progovori. Večerašnji skup u Beogradu, najbrojniji od vremena “1 od 5 miliona”, ulio je nadu da je ipak moguće pružiti otpor izdaji. Trebaće nam još više snage i mudrosti, koje verujem da ćemo pronaći. Ništa u ovom trenutku nije važnije. https://t.co/V6ueEYA9fg
79ReTweets646Favorites·Details
Većina “građanista” je svesna da će Vučić, ako izda KiM, dobiti toliko snažnu podršku Zapada da će njegovo rušenje postati skoro nemoguća misija, za dugi niz godina. Godina pljačke, gaženja institucija i vređanja zdravog razuma. Uprkos tome, navijaju da se to desi. Ne razumem ih.
84ReTweets624Favorites·Details
Pred ovim pamet naprosto staje.

Vučić je 2013. kada je potpisivan Briselski sporazum znao da ZSO neće biti napravljena narednih 10 godina?! Pa zašto je onda davao u nepovrat srpske strukture na Severu, struju, pozivni broj itd?!

Samo bi idiot ovako nešto mogao da izjavi. https://t.co/QiiK7Yp5Ow
77ReTweets588Favorites·Details
Protest uopšte nije bio ekstremistički. Naravno, ko želi da ga tako predstavi, tendenciozno će iskoristiti ovu ili onu fotografiju ili rečenicu istrgnutu iz konteksta. Svi koji smo tamo bili možemo da potvrdimo da se okupio pristojan svet. S dobrim razlogom, u velikom broju. https://t.co/pgZHSyyYqm
58ReTweets571Favorites·Details
Ubilo ga je zlo koje nije sahranjeno kada je to moglo i moralo da se uradi. Ta se greška ne sme ponoviti. https://t.co/lYKT12H3iB
53ReTweets554Favorites·Details
Ovo je trenutak istine za sve, pojedinačno i kolektivno.

@StrankaNarodna je svoju odluku donela.

Prevaziđimo sve političke i ideološke razlike i učinimo sve što je u našoj moći da sprečimo nacionalnu katastrofu i izdaju.

Kakvi budemo danas, pamtiće nas doveka. https://t.co/gcZahVc36e
65ReTweets500Favorites·Details
Da li ima akademskih građana Srbije koji misle da je ovo normalno?

Da li postoji iko sa zrnom intelektualnog poštenja spreman da tvrdi da će ovakvih stvari biti manje, a ne više, ukoliko Vučić postane lični garant sprovođenja “nemačko-francuskog plana”?
https://t.co/A4gnSz8rfd
63ReTweets350Favorites·Details
Piše mi danas prijatelj - kako može @StrankaNarodna da u isto vreme proziva Vučića za izdaju i šalje poslanike u Evropski parlament?

Možemo.

Možemo jer verujemo da je Srbiji mesto u Evropi. Ali ne prihvatamo nepristojne ponude, odricanje od korena i teritorije.

I to je tako.
48ReTweets405Favorites·Details
Na današnji dan pre 20 godina, SAD su uprkos protivljenju Saveta bezbednosti, izvršile invaziju na Irak, međunarodno priznatu suverenu državu, članicu UN. Povod za invaziju bili su obaveštajnim putem pribavljeni “dokazi” da Irak raspolaže oružjem za masovno uništenje… (1/5)⬇️⬇️
38ReTweets394Favorites·Details
Ovo je velika istina.

Za ovaj Sporazum se može biti ili zato jer si po svaku cenu za Vučića, ili jer si po svaku cenu za EU.

I šta sutra kada Vučić odluči da slomi otpor kopanju litijuma, i u tome ga EU podrži jednako glasno kao za ovaj Sporazum?

Dubok naklon autoru. https://t.co/PUcbxt0l6Q
38ReTweets384Favorites·Details
U poslednjih par dana, na društvenim mrežama “gori” rasprava o godišnjici početka NATO agresije na SRJ.

Trauma prouzrokovana bombardovanjem 1999. nije izbledela. Naprotiv, reklo bi se da se ona danas u Srbiji snažnije oseća nego u prvim godinama nakon agresije. Zašto? (1/11)⬇️⬇️
52ReTweets293Favorites·Details
Ko se danas na Zapadu usudi da pozove na mir u Ukrajini, napada se da je ruski čovek. Isto je i u Rusiji, samo obrnuto.

Ali ogromna većina zemalja sveta hoće da ovaj rat što pre stane, jer trpe ozbiljne posledice. I nemaju mnogo razumevanja ni za jednu stranu.

#XGlobalBakuForum https://t.co/JeL9jXdtpz
51ReTweets254Favorites·Details
Најчесто разговара со:
#Name@Nick#дискусии
1Narodna strankastrankanarodna4
2Van Helsingdrugdjura1
3Cicibankacicibanka11