TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

InfoRadar.ba @inforadar_ba
#reach: 51345   ( 1859th )
#followers: 775   ( 20192nd )
Muriz i Davor imaju legitimno pravo da prime pravosudnu, policijsku, građansku i svaku drugu vrstu pomoći od bilo koga ko će im pomoći da se domognu pravih a ne fingiranih odgovornih za smrt njihove djece, skrivenih duboko u mraku vlastite savjesti. Tačka.
https://t.co/iN63EGztOw
21ReTweets63Favorites·Details
Građanska Crna Gora ide stranputicom zahvaljujući Krivokapićevoj vladi čiji je smisao dubinsko posrbljavanje crnogorskog bića. Jedan od osnovnih elemenata ovog talasa velikosrpske ideje jeste Crkva Srbije, koja želi da do temelja ponizi crnogorski narod.
https://t.co/zKsJ9GuOdp
16ReTweets46Favorites·Details
„Posao stoljeća“ 2015. je propao jer su neke kompanije izvozile staro meso zaraženo Escherichiom coli (a koje su prethodno uvozili iz regije pa izvozili u Tursku)! U međuvremenu je ponovo počeo izvoz u Tursku, a za federalni dio je zadužen Naser Orić.
https://t.co/cF3QOFSI8e
16ReTweets30Favorites·Details
Četvrti val pandemije sa dominantnim i iznimno opasnim „delta“ sojem korona virusa je na vratima, a BiH je posljednja u regiji sa tek 8,5 % vakcinisanih. Istovremeno, situacija sa pridržavanjem bilo kakvih mjera u cijeloj BiH polako izmiče kontroli.
https://t.co/6xdNUGZzRK
12ReTweets19Favorites·Details
Osim pravih Srba i Bošnjaka, razočarao sam i dio liberala jer nije umjesno da se u Sarajevu dižu tri prsta, makar to u ovom kontekstu predstavljalo potpuno obesmišljavanje tog simbola. Ali ovo nije tekst o meni, problem je mnogo ozbiljniji...
https://t.co/MrQn3W2QV2
9ReTweets43Favorites·Details
Sumirajući okolnosti u koje je upao Dodik, politički analitičar iz Beograda Dušan Janjić zaključuje:
„Niko se nije udavio zato što nije znao da pliva, već zato što nije znao kad treba da izađe. To se desilo Miloradu Dodiku“...
https://t.co/iqE7fUrzl6
11ReTweets36Favorites·Details
Optužnica u slučaju „Memić“ temelji se na Izvještaju Ad hoc tijela Komisije za sigurnost Skupštine KS iz 2016., koje je utvrdilo niz propusta policijskih službenika napravljenih u istrazi. Advokat optužene Alise Mutap nije odgovorio na pitanja Inforadara.
https://t.co/JtMJTL54mM
11ReTweets20Favorites·Details
Muriz Memić pročitao i zahtjeve kojima se traži od Tužilaštva BiH da otvore istrage o ubistvu Davida i Dženana, prijem kod predsjednika USBiH i VSTV, suspenzije tužitelja Sarajlić i Vreće, te suspenziju i procesuiranje sutkinje Suda BiH Dalide Burzić.
https://t.co/bcB1QpFgO0
11ReTweets24Favorites·Details
Ministar Džindić uoči stupanja na snagu zakona o korištenju obnovljivih izvora energije priprema teren da se na aukcije mogu javljati tek oni kojima on da Prethodnu saglasnost. Nadležnost izdavanja Prethodne saglasnosti Džindić dao sam sebi.
Nova priča.👇
https://t.co/9Y6ycrYUH9
8ReTweets23Favorites·Details
Najviše me dirnula čestitka Sonje Karadžić-Jovičević upućena školarcima da "trebaju da nauče kada je i kako nastala RS jer to će im to biti važno“. Pa draga djeco, hajde da naučimo neke stvari koje vam teta Sonja nikada neće reći, iako mnogo zna o tome.
https://t.co/stlsO5nW1I
5ReTweets30Favorites·Details
U interesu srpskog naroda nisu bili, recimo, požari ili obnova mandata guvernera CB BiH. Ima li i smisla pitati zašto je Erdogan interes srpskog naroda, pošto se čini da je vitalni interes Milorada Dodika? Videti pod nekretnine i poslovi u Turskoj.
https://t.co/BaXdF9K8ED
6ReTweets26Favorites·Details
Iako predstavnici stranaka iz RS i dalje blokiraju rad institucija BiH, uredno su primili avgustovske plate. Na pitanje Inforadara visokom predstavniku hoće li nešto preduzeti, iz OHR-a su nam dostavili link Schmidtove izjave sa bledskog foruma.
https://t.co/KATc47shGn
6ReTweets15Favorites·Details
Protiv Edina Vranja, ali i Himze Selimovića, podnesena anonimna prijava Tužilaštvu BiH te proslijeđena u Beograd. Prema nezvaničnim info, Beograd će mu pokušati spakovati učešće u ubistvima 50 Srba u fočanskom selu Jošanici, u kojem Vranj nikada nije bio.
https://t.co/B2TP49EWRV
4ReTweets19Favorites·Details
Nesporno je da će usvajanje zakona koji bi favorizovao samo srpski jezik i ćirilicu u RS dodatno podići političke tenzije u BiH i da će na njemu jahati podjednako i vlast i opozicija. Potpredsjednik RS Ramiz Salkić upozorava na neustavnost ovog zakona.
https://t.co/J2zYFL6J5I
5ReTweets8Favorites·Details
Ovo što je uradio Inzko je izvanredno dobro došlo Dodiku, ali i Izetbegoviću, jer su obojica u ozbiljnim problemima. Sad će Izetbegović pred izbore podnijeti kriv. prijavu protiv Dodika za negiranje genocida a Dodik onda napadati Izetbegovića, kaže Ivanić.
https://t.co/Gmod1OPZdv
4ReTweets5Favorites·Details
Nikada nije bilo političke volje da se potpiše ugovor o međusobnom izručenju optuženih za ratne zločine između BiH, SRB i HRV. Savčić je tek posljednji bjegunac koji sada koristi benefite dvojnog državljanstva za nastavak "normalnog" života u „matici“.
https://t.co/pyFEVxt7gR
5ReTweets11Favorites·Details
@ahiret_express Dobro bolan, misli se na najstariji od velikih klubova, ovi manji se tu ne računaju😁
0ReTweets0Favorites·Details
Најчесто разговара со:
#Name@Nick#дискусии
1Ahiret Expressahiret_express1