TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Svet

Lukašenko: Belorusija i Rusija će odgovoriti ako im neko baci izazov

Sputnik - pre: 4 sata

Belorusija i Rusija će odgovoriti ako se neko usudi da im baci izazov – svakoj zemlji odvojeno ili obema istovremeno, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko na ceremoniji predavanja akreditiva stranih ambasadora.

"AKO SE USUDE DA BACE IZAZOV, ODGOVORIĆEMO" Lukašenko upozorio strane faktore, Moskva i Minsk spremni kao zapete puške

Srbija Danas
2 povezane vesti »

Aleksandar Nevski: 800 godina od rođenja zaštitnika Rusije /video/

Sputnik - pre: 1 sat

Na današnji dan pre 800 godina rođen je Aleksandar Nevski, najznačajnija ličnost u istoriji Rusije. Aleksandar Nevski je pokazao primer hrišćanskog života i ljubavi prema svojoj otadžbini. Postao je simbol nacionalnog ponosa i slave.

PAŽNJA, JAJA! Sudar kamiona ostavio za sobom neobičnu scenu na putu VIDEO

Kurir - pre: 5 sati

Na snimku se može videti kako su se pored krša i loma koji je ovaj sudar ostavio za sobom, svuda unaokolo našla razbijena jaja, a "reka žumanaca" se slivala putem. Jedan vozač je zadobio lakšu povredu u ovoj nesreći, prenosi "Gazeta di Parma".

NJEGOVO MENTALNO I FIZIČKO STANJE JE UPITNO: Više od 120 penzionisanih generala i admirala dovelo u pitanje Bajdenov ...

Kurir - pre: 6 sati

U pismu u kome se ponavljaju tvrdnje Donalda Trampa da su prošlogodišnji izbori na kojima je izgubio bili pokradeni, se navodi i da je bez fer i iskrenih izbora koji odražavaju volju građana, Amerika izgubljena.

SPREMA LI SE ŠOK ZA VELIKU BRITANIJU? Raste podrška nezavisnosti Škotske, a evo da li je moguć novi referendum

Blic - pre: 7 sati

Škotski nacionalisti spremaju se da pokrenu drugi referendum za nezavisnost sa pro-nezavisnim strankama koje drže većinu u škotskom parlamentu, iako je britanski premijer Boris Džonson već rekao da bi blokirao takvo glasanje. Na prvom referendum 2014.

Indijske države liječe koronu lijekom protiv parazita, WHO protiv

Index.hr - pre: 2 sata

NAJMANJE dvije indijske države priopćile su da planiraju svojem stanovništvu dati lijek protiv parazita, ivermektin, kako bi spriječile pojavu teških simptoma covida-19. Države Goa i Uttarakhand odlučile su se na taj potez unatoč upozorenju Svjetske zdravstvene organizacije ...

Bacaju li Amerikanci „avganistansku bombu“ u ruke Rusije?

Sputnik - pre: 3 sata

Nakon što je Džo Bajden saopštio o pomeranju datuma potpunog povlačenja snaga iz Avganistana sa 1. maja na 11. septembar, u zemlji se sve više proliva krv, a moglo bi da se desi da se „požar“ proširi i na Srednju Aziju.

„Nešenel interest“: Ruska podmornica „Lada“ opasna jer je nečujna i neprimetna

Sputnik - pre: 5 sati

Novi pogon ruske podmornice „Lada“ čini je nečujnom pa je praktično nemoguće registrovati da se približava, piše američki list „Nešenel interest“ ističući da je zbog toga i opasna za potencijalnog protivnika.

STRAH I TREPET ZA ZAPAD: Amerikanci hvale podmornicu na sav glas - ruska "Lada" nečujna, nemoguće je registrovati

Srbija Danas
2 povezane vesti »

Novi ruski detektor za pet sekundi otkriva biološku pretnju

Sputnik - pre: 2 sata

Detektor „Segment Gama“, koji za pet sekundi može da otkrije eksplozivna sredstava i opasne hemijske materije, razvijen je u holdingu „Švabe“ (deo „Rosteha“), saopšteno je u pres službi državne korporacije. Predstavljen je i prototip.