TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Kultura

TRIDESET GODINA "LUDUSA": U Ateljeu 212 svečanost i izložba UDUS-a povodom jubileja pozorišnih novina

Novosti - pre: 17 sati

O prethodne tri decenije govoriće Svetlana Bojković, Nebojša Dugalić (predsednik UDUS-a), Aleksandar Milosavljević, Milan Caci Mihailović i Tatjana NJežić, urednik "Ludusa". Uz svečanost, ovim povodom biće organizovana i izložba koja će u pozorišnom foajeu biti otvorena do ...

Nagrade učenicima Muzičke škole iz Zaječara na takmičenju u Finskoj

Danas - pre: 20 sati

Na takmičenju “Jan Sibelius fest competition“ koje se održalo online u mestu Turku (Finska), učenici Muzičke škole iz Zaječara sa odseka harmonike, u klasi profesora Dušana Đorđevića, ostvarili su zapažene rezultate.

Počela koncertna turneja violončeliste Nemanje Stankovića po gradovima Srbije

Danas - pre: 23 sati

Nakon publike u Nemačkoj, Italiji i Bugarskoj, i domaća javnost imaće priliku da čuje novi koncertni projekat jednog od trenutno najaktuelnijih domaćih umetnika, virtuoza na violončelu Nemanje Stankovića. U okviru ovog projekta, koji nosi naslov “Solo” muzičar je sinoć nastupio ...

Violončelista Nemanja Stanković na koncertnoj turneji u…

Politika
2 povezane vesti »

U subotu tribina „Tradicijska kultura u životu mladih“ u foajeu Kulturnog centra Novi Pazar

IndeksOnline - pre: 17 sati

Udruženje vjeroučitelja islamske vjeronauke na teritoriji Republike Srbije i Vjersko-prosvjetna služba Mešihata IZ-e Sandžaka organizuju tribinu: „Tradicijska kultura u životu mladih“, u subotu, 3. decembra 2022, u foajeu Kulturnog centra Novi Pazar, sa početkom u 18.00 sati.

Kladovo: “Mala sirena” poklon kladovskim mališanima

Danas - pre: 21 sati

Namenjena za uzrast od treće do sto treće godine života, pozorišna predstava “Mala sirena” Narodnog pozorišta „Zoran Radmilović“ iz Zaječara, u režiji Željka Hubača, poklon je kladovskim mališanima. Ova predstava za decu po tekstu i u režiji Željka Hubača, biće igrana u subotu, ...

"Trgovine za pozicije u kulturi nema i neće je biti"

RTCG - pre: 13 sati

Министарство културе и медија, како су саопштили, снажно раскида са старим праксама, трговине за позиције у култури нема и неће је бити, стручност и професионализам су императив. Истакли су да је Музеј савремене умјетности тренутно највећи пројекат културе у Црној Гори и наратив ...

Kultura kao platforma za preispitivanje patrijarhalnih obrazaca

RTCG
2 povezane vesti »

Kulturni centar Zrenjanin podstiče demo bendove

Danas - pre: 21 sati

Kulturni centar Zrenjanin nastavlja sa podrškom demo bendovima, ne samo održavanje koncerata i festivala već i pomaganjem u produkciji muzičkog materijala. Tim povodom objavljen je novi konkurs za snimanje albuma jednom demo bendu.

FAF na bis: Najgledaniji filmovi 28. FAF-a u MTS DVORANI

Danas - pre: 21 sati

28. Festival autorskog filma biće svečano zatvoren u petak, 2. decembra u 19 časova u mts Dvorani, kada će nakon dodele nagrada publika imati priliku da pogleda film „Kit“ Darena Aronofskog. Ove godine, program FAF na bis održaće se u subotu, 3.

"Devojčice koje su promenile svet" u niškom Narodnom pozorištu

Južne Vesti - pre: 20 sati

Predstava “Hrabrost je let, želja i igra menjaju svet” autora Biljane Vujović Bajke odigraće se u Narodnom pozorištu u Nišu u nedelju, 4. decembra od 19 sati. U predstavi igraju devojčice iz škole glume “Glumbal” i plesnog studija “Contra Dance Studio” iz Niša.

„Božanstvena komedija” otvorila „Ruta” festival

Politika - pre: 20 sati

Susret Regionale unije teatara „Ruta” koji se četvrti put organizuje u Beogradskom dramskom pozorištu, na sceni „Olivera i Rade Marković” otvorila je predstava „Božanstvena komedija” u režiji Franka Kastorfa, sa repertoara ove kuće.