TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Kultura

Vredna zaostavština Oskara Daviča u Šapcu

Politika - pre: 1 sat

Šabac – Radni sto za kojim je nastao čuveni roman „Pesma”, orden junaka socijalističkog rada, „Njegoševa nagrada”, „Goranova nagrada” za knjigu godine, gipsani portret u bareljefu i više od stotinu drugih priznanja, fotografija, dokumenata, prepiske i ličnih predmeta Oskara ...

POSLE BERLINA -BEOGRAD: Izložba skulptura Saše Pančića u Galeriji Vasić

Novosti - pre: 3 sata

Profesor Jerko Denegri ovo piše o radu našeg umetnika, koji će neposredno posle uspešnog otvaranja samostalne izložbe crteža “Membrana” u berlinskoj galeriji “Roneva project”, beogradskoj publici predstaviti svoje nove skulptorkse radove u galeriji “Vasić” (Kosovska 16).

RODNI VRŠAC NAPUSTIO ZBOG ZABRANjENE LjUBAVI, PA OŽENIO 33 GODINE MLAĐU: Na današnji dan preminuo slikar Paja Jovanović

Novosti - pre: 3 sata

Ovaj umetnik, rodom iz Vršca, iza sebe je ostavio preko 1.100 slika, koje su i danas tražene i veoma vrednovane na svetskom tržištu. Međutim, nije za života intrigirao samo svojim vanremenskim delima, već i privatnim životom, koji je opisao u svojim memoarima.

PESMA NAS JE KROZ VEKOVE ODRŽALA : Spektakularan nastup etno pevačice Danice Crnogorčević u Novom Sadu (FOTO)

Novosti - pre: 3 sata

Kroz vekove pesma nas je održala i čuvala i pomogla nam da istrajemo u najtežim istorijskim trenucima. Nadam se da ćete se sa ovog koncerta svojim domovima vratiti punog srca i ponosni na vašu istoriju, tradiciju i kulturu – reči su koje je Danica uputila novosadskoj publici .

Lena Bogdanović o predstavama u pozorištu "Boško Buha": Mi osećamo kao da stvaramo magiju

Euronews - pre: 8 sati

Lena Bogdanović glumi gospođu Ajnsford Hil u predstavi "Pigmalion" u pozorištu "Boško Buha" koja je premijerno odigrana 14. novembra. Ona tumači lik ambiciozne majke koja želi da svoju decu predstavi u intelektualnom društvu, ali se ni sama ne uklapa, jer nema dovoljno znanja ...

Lena Bogdanović za Tanjug: Publika jako lepo reaguje na predstavu "Pigmalion"

Tanjug
2 povezane vesti »

IT TEHNOLOGIJE I “ VIZANTIJSKO PLAVO “: U Novom Sadu veče posvećeno Miloradu Paviću

Novosti - pre: 3 sata

Na ovo pitanje nastojaće da odgovore učesnici večerašnjeg Okruglog stola (18.00) posvećenog piscu Miloradu Paviću na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu). Biće to ujedno i svojevrstan omaž Paviću ,velikom pisci i profesoru srpske književnosti na novosadskom Filozofskom fakuletetu ...

Stiže biografski film o Donaldu Trampu, evo ko će ga tumačiti

Danas - pre: 9 sati

Najavljen je film pod nazivom The Apprentice (Šegrt) o mladom Donaldu Trampu, a ovu ulogu tumačiće Sebastijan Sten. Osim Stena , u filmu o Donaldu Trampu glumiće Džeremi Strong i Maria Bakalova, a produkcija filma je već započela ove nedelje.

Sebastijan Sten u ulozi Donalda Trampa u novom filmu “The...

Vijesti.me
2 povezane vesti »

IZLOŽBA U ZAMKU KULTURE: Pred publikom dela sa likovne kolonije u Vrnjačkoj Banji

Novosti - pre: 3 sata

Tada je, u ambijentu jedna poznate vrnjačke vile, svoja umetnička dela, inspirisana boravkom u prestonici srpskog turizma, stvaralo devet akademskih slikara - Irena Černjavski, Snežana Mandić, Olivera Protić, Sandra Ninić, Slavoljub Slava Radivojević, Aleksa Pivnički, Đorđe ...

Metalika je prvi metal bend ikada koji nastupa u Saudijskoj Arabiji

B92 - pre: 7 sati

Metalika je najavila svoj poslednji nastup 2023. koji će se održati na festivalu u Saudijskoj Arabiji sledećeg meseca. Bend će 14. decembra predvoditi uvodno veče trodnevnog Soundstorm festivala u Rijadu, Saudijska Arabija.

Metalika prva u Saudijskoj Arabiji

Vijesti.me
2 povezane vesti »

Izložba o promenama beogradskog Sava centra

Novi Magazin - pre: 9 sati

Vizuelni umetnik Ivan Marković predstaviće sutra izložbu koja sadrži seriju fotografija pod nazivom "Inventar" koje predstavljaju vizuelnu hronologiju promena beogradskog Sava centra tokom više od 40 godina postojanja.

Vizuelna analiza Sava centra: Izložba fotografija “Inventar” Ivana Markovića u Umetničkom prostoru U10

Danas

Vizuelna hronologija promene Sava centra na neobičnoj izložbi „Inventar“

Nova

Vizuelna hronologija promene Sava centra na izložbi „Inventar“

N1
4 povezane vesti »