TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ekonomija

Spremite se, na putnu kartu ide još jedna taksa

B92 - pre: 8 sati

Popularne turističke destinacije imaju sve veće pobleme zbog prevelikog boja turista, pa je u planu naplata taksi kako bi turisti uopšte ušli u zemlju. Prvo je sa takvom praksom krneula Venecija, a sada isto najavljuje i Japan.

Spremite se za DODATNE TROŠKOVE: Na putnu kartu uvodi se još jedna taksa

Srbija Danas
2 povezane vesti »

Ovo je posao budućnosti: Rudarenje u svemiru će stvoriti prvog trilionera na svetu

Srbija Danas - pre: 3 sata

Prvi trilioner biće onaj ko prvi uspe da otvori rudnike u svemiru, navodi se u izveštaju Goldman Saksa. Ova predviđanja potvrdio je i čuveni astrofizičar Nil de Gras Tajson koji je naveo da će “prvi trilioner biti osoba koja uspe da eksploatiše prirodne resurse širom svemira”.

U Srbiji najsavremenija nemačka linija za PVC

B92 - pre: 9 sati

Subotica -- U Subotici je svečano puštena u rad nova nemačka linija za automatsku CAD-CAM proizvodnju PVC stolarije u okviru kompanije Joviste. Planirano je zapošljavanje 130 radnika kada pogon postigne pun kapacitet proizvodnje.

Ulaganje u biodiverzitet za očuvanje ekosistema

RTV - pre: 12 sati

Integrisanjem ekosistemskih usluga u razvojne planove doprinosi se odgovornom korišćenju prirodnih resursa i ekonomskom rastu i razvoju, zaključeno je u Novom Sadu, na regionalnom simpozijumu i okruglom stolu "Vrednovanje i ulaganje u biodiverzitet i usluge ekosistema za održivi ...

Ulaganje u biodiverzitet

Danas
2 povezane vesti »

Pod vodom 200 hektara najbolje srpske zemlje VIDEO

B92 - pre: 11 sati

Drina i Sava prete iz godine u godinu da potope celu Crnu baru, i tako je već 40 godina, a pod vodom je 200 hektara najbolje srpske zemlje. U nebranjenom delu trećina katastarske opštine je pod vodom, 200 hektara pšenice i kulkuruza je pod vodom.

Binod Čodri: Srbija je naša kapija prema celom svetu

Novosti - pre: 11 sati

Binod Čodri, milijarder iz Nepala, vlasnik fabrike nudli u Rumi: Odlučili smo da vaša zemlja postane naša strateška baza. Srbi su iskreni, kvalifikovani, vredni i posvećeni poslu DUBOKO sam dirnut osobinama koje krase ljude u Srbiji.

Hrvati "blokiraju" most na Savi: Da skratimo ako je moguće

B92 - pre: 12 sati

Banjaluka -- Direktor "Autoputeva Republike Srpske" Dušan Topić rekao je da je tenderska dokumentacija za izgradnju mosta na reci Savi u Gradišci gotovo pripremljena. Međutim, kako je rekao, zbog procedura u Hrvatskoj tender neće biti raspisan pre kraja jula.

KAD JOCA ZAVARI, TO NE PUCA: Posrnuli jugoslovenski GIGANT diže se iz pepela

BKTV - pre: 11 sati

Svetlo na kraju tunela... Nakon otpuštanja radnika, stečaja, privatizacije i višegodišnjih problema sa proizvodnjom, kapije nekadašnjeg jugoslovenskog giganta za popravku vagona "Želvoz" iz Smedereva ponovo su otključane, zapošljavaju novi kadar, a sa "traka" ovog preduzeća ...

Želvozu potrebni inženjeri, varioci i bravari

RTV
2 povezane vesti »

Rusija ne da novac Svetskoj banci

Vesti Online - pre: 10 sati

"Rusija neće učestvovati u dokapitalizaciji Svetske banke zbog njenog zamrzavanja projekata u Rusiji", izjavio je zamenik ministra finansija Rusije Sergej Storčak na marginama prolećnog sastanka Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke.

Ne daju pare Svetskoj banci

BizLife

Moskva im zadala žestok udarac: Svetska banka ostaje bez ruskog novca

Srbija Danas
3 povezane vesti »

Vrednost investicija skočile 12 odsto

B92 - pre: 12 sati

Novi Sad -- Ukupan promet u slobodnim zonama u Srbiji iznosio je prošle godine 4,9 milijardi evra i veći je 2 odsto nego godinu ranije. Vrednost investicija je povećana za 12 procenata na godišnjem nivou na 208 miliona evra, rekao je direktor Uprave za slobodne zone Milan Ristić.