TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ekonomija

OVA MAPA KRIJE PRAVU ISTINU O EVROPI I NJENIM NACIJAMA: Da li ćete biti iznenađeni pozicijom Srbije? (FOTO)

Espreso - pre: 4 sata

Zastava Srbije našla se samo u Crnoj Gori Sve je jasno kad se pogleda mapa foto: Printscreen Na internetu je objavljena mapa na kojoj se vidi koji je najveći trgovinski partner svake zemlje. Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati.

Šansa za nezaposlene, nude 100 radnih mesta

B92 - pre: 6 sati

Novi Pazar -- Sajam zapošljavanja u Tutinu okupio je 18 poslodavaca, koji su nezaposlenima u tom gradu ponudili više od 100 slobodnih radnih mesta. Direktor filijale Nacionalne službe zapošljavanja u Novom Pazaru Fahrudin Đekić rekao je da je da su ovakvi sajmovi izuzetno ...

"Bićemo kao Dedinje, otimaće se za nas"

B92 - pre: 6 sati

Novi Sad -- Čistija životna sredina i jeftinije grejanje prednosti su grejanja na biomasu. Toplane u 10 gradova Srbije već koriste obnovljive izvore energije. Novi Sad nije među njima, ali će uskoro dobiti prvu takvu toplanu.

Potrošači, uz pomoć telefona sve o poreklu proizvoda

B92 - pre: 7 sati

Beograd -- Potrošači u Srbiji će uskorto imati mogućnost da mobilnim telefonima očitaju tagove na namirnicama. Tako će na jednostavan i brz način dobiti informacije o tome kako su proizvedene, od kakvih sirovina, kakvog su porekla i kako su dospele do rafova.

Inspekcija proverava: Neki operateri ostaju bez dozvole

B92 - pre: 7 sati

Beograd -- Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan izjavio je da će inspekcija proveriti preduzeća koja se bave opasnim otpadom. On je istakao da će neki operateri, koji zbrinjavaju tu vrstu otpada, verovatno ostati bez dozvole.

Dobili prvo solarno drvo: Sunce puni telefone

B92 - pre: 7 sati

Banjaluka -- U Banjaluci je u rad pušteno prvo solarno drvo, u parku Bana Milosavljevića na kojem će od građani Banjaluke moći puniti svoje telefone i tablet uređaje. Ovo drvo koje je donacija kompanije TELEMAX gradu pušteno je u rad povodom Dana grada i dana planete koji se ...

BG prvi put u istoriji domaćin celom svetu

B92 - pre: 7 sati

Beograd -- Javno komunalno preduzeće "Gradske pijace" dobilo je prestižno međunarodno priznanje na konferenciji Svetskog udruženja veletržnica. Ova konferencija se ove godine održava u Barseloni, a Beograd će po prvi put u istoriji, 2019.

Razvlačenje postupka ide naruku banci

Danas - pre: 6 sati

Privredni sud u Novom Sadu već osam meseci ne može pravosnažno da donese odluku u sporu koji se protiv Kredit agrikol banke i ATP Vojvodine vodi po tužbi Ilije Devića, bivšeg većinskog, sada vlasnika oko 40 odsto kapitala tog preduzeća.

Malina, zaboravljeno zlato

BizLife - pre: 4 sata

Piše: Milenko Vasović Na lokalnim radi stanicama po Zapadnoj Srbiji danima se vrte oglasi slične sadržine: “ ustupam malinjak, tu i tu, površine te i te – besplatno. Ono što je godinu ili dve ranije bilo nezamislivo sada je opšte mesto.

Brži razvoj biogas postrojenja u Srbiji

B92 - pre: 9 sati

Beograd -- Aktuelne podsticajne mere za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije dobar su okvir za brzi razvoj novih biogas postrojenja u Srbiji. To je ocenjeno na panel konferenciji "Razvoj i uticaj mera na održivi rast biogas sektora u Srbiji".