TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Tehnologija

Bezos i Zuckerberg bogatiji za 60 milijardi dolara zahvaljujući COVID-19

PC press - 25.05.2020

Skoro šest meseci traje pandemija koronavirusa (COVID-19), a štreberi milijarderi i dalje rade bolje nego ikad. Istina je, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg i Steve Ballmer (iz Amazona, Facebooka i Microsofta) posluju bolje nego ikada .

Facebook planira polovinu radnika za rad od kuće

PC press - 25.05.2020

CEO Facebooka Mark Zuckerberg je izjavio da bi u narednih 5 do 10 godina čak 50% zaposlenih u ovoj kompaniji moglo da radi od kuće , i to za stalno. Ova vest dolazi nakon što je Twitter objavio da će zaposlenima dozvoliti da rade od kuće “zauvek”.

AGENCY04 i ove godine organizira Ljetnu školu programiranja – prošle godine 582 prijave!

Vecernji.hr - 25.05.2020

Zagrebačka softverska tvrtka, AGENCY04, prema Deloitteu, jedna od najbrže rastućih IT tvrtki u srednjoj Europi i ovog ljeta organizira besplatnu petotjednu Ljetnu školu na temu razvoja složenih Java aplikacija korištenjem Spring Boot frameworka.

Francusko udruženje tvrtki predstavlja test na koronavirus iz sline

Index.hr - 25.05.2020

FRANCUSKO udruženje tvrtki najavljuje da će predstaviti proizvodnu fazu testa za detektiranje Covida-19 preko sline. Konzorcij je rekao da će testiranja provoditi zdravstveni profesionalci koji od pacijenata trebaju uzeti 1 mililitar sline.

Francuski konzorcij predstavlja test na covid-19 iz sline

N1
2 povezane vesti »

Znate li što je elektroničko nasilje i kako ono može utjecati na djecu?

Dnevnik.hr - 25.05.2020

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana nestale djece ove godine inicirana je kampanja #DontBeACatch-#NemojPostatiLovina, a kojoj se, uz 23 europske zemlje, aktivno pridružila i hrvatska policija. Ovogodišnja kampanja usmjerena je na podizanje svijesti o opasnostima uspostave ...

VIDEO MUP se za dan nestale djece priključio kampanji #NemojPostatiLovina

N1
2 povezane vesti »

Novi program dopunskih osiguranja u Sava životnom osiguranju

BizLife - 25.05.2020

SAVA ŽIVOTNO OSIGURANJE a.d.o. Beograd je kreiralo novi program dopunskih osiguranja – P okriće hirurških intervencija . Ovaj program dopunskih osiguranja, uz pristupačnu premiju, može se ugovoriti uz skoro sve programe osiguranja života, čime se dodatno povećava finansijska ...

Novi program dopunskih osiguranja u Sava životnom osiguranju

PC press
2 povezane vesti »

Ruski naučnici šalju miševe na let oko Meseca

Sputnik - 25.05.2020

Naučnici predlažu da se kao „putnici“ na bespilotnom letu novog ruskog svemirskog broda „Orao“ oko Meseca 2028. godine koriste miševi, izjavio je za Sputnjik zamenik direktora za nauku Instituta za biomedicinu Ruske akademije nauka Vladimir Sičov.

Radila je spajanja vrijedna 200 milijardi eura, a 27. svibnja je na DK Talksima

Vecernji.hr - 25.05.2020

Louise Tingström, savjetnica CEO-a UniCredit Grupe, održat će besplatno predavanje za top menadžere u sklopu online edukacija organizatora Dana komunikacija Komunikacija brenda mora imati strategiju i smjer, ona oblikuje brend i kreira njegovu reputaciju.

Radila je spajanja vrijedna 200 milijardi eura, a 27. svibnja je na DK Talksima

24sata.hr

Radila je spajanja vrijedna 200 milijardi eura, a 27. svibnja je na DK Talksima

Dnevnik.hr
3 povezane vesti »

Kineski investitori ravnomerno troše na evropske i američke tehnologije

PC press - 25.05.2020

Kineski investitori produbljuju veze sa evropskom tehnološkom zajednicom. U novom navedeno je da su kineske investicije u evropsku tehnologiju sustigle investicije u SAD prvi put od Q1 2018. Izveštaj „Asia Insights: Q1 wrap-up from one of the first markets to reopen“, kaže da je ...

U vasioni otkrivena udaljena disk-galaksija nastala pre 12,5 milijardi godina

RTV - 24.05.2020

Grupa astronoma otkrila je veliku disk-galaksiju nastalu pre 12,5 milijardi godina. Budući da se radi o najudaljenijoj galaksiji tog tipa koju su ovi naučnici ikada uočili, ovo otkriće uticaće na predstavu koju je nauka do sada imala o formiranju galaksija tokom rane faze ...

Mina otkriva tajne svemira

Vijesti.me

EPOHALNO OTKRIĆE: Priča o nastanku nepoznate galaksije intrigira naučnike širom sveta

Dnevno

U vasioni otkrivena disk-galaksija koja menja saznanja naučnika

Sputnik

Republika Srbija Danas

6 povezane vesti »