TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Vesti Online

Orban nostalgično o delovima Hrvatske pod Mađarskom – komšije ćute

Vesti Online - 08.12.2019

Kako piše hrvatski portal, skandalozna izjava dogodila se 28. novembra kada je Orban sa Plenkovićem otvarao novu zgradu učeničkog doma mađarskog Prosvetno-kulturnog centra u Osijeku. Podsetio je kako su pre 80, 90 ili 100 godina Slavonija i mađarska županija Baranja „bili ...

Dačić: Bitno je da manje od 97 članica UN priznaje Kosovo

Vesti Online - 08.12.2019

– Te zemlje imaju slične probleme kao i Srbija, oko svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta i govore o tome da će podržati kompromisno rešenje do koga se dođe, a za to vreme povući će ili suspendovati ranije donete odluke – rekao je Dačić.

„Za Kosovo je najbolje da ugasi pogone za proizvodnju struje iz uglja“

Vesti Online - 08.12.2019

Ispostavilo se da je Svetska banka u avgustu prošle godine završila studiju i zaključila da plan Kontur globala (ContourGlobal Plc) da izgradi termoelektranu od 450 megavata uključuje prevelike troškove i podizanje ukupnog kapaciteta struje iznad optimalnog nivoa.

„Špigl“: Narednih dana kolaps globalnog trgovinskog sistema

Vesti Online - 08.12.2019

Predstojeći krah globalnog trgovinskog sistema nemački list povezuje sa politikom američkog predsednika Donalda Trampa. Već dve godine SAD blokiraju proces izbora novih članova Apelacionog tela STO, piše autor teksta.

12 povezane vesti »

„Arhive Vatikana kriju tačan broj žrtava Jasenovca“

Vesti Online - 08.12.2019

– I dalje smatram da mi, nažalost, ne znamo taj broj, jer je veliki deo dokumentacije uništen u Brozovo vreme, kako bi se taj genocid prikrio… U Jasenovcu se broj žrtava meri stotinama hiljada, to je sigurno – rekao je za „Večernje novosti“ Umeljić, naučnik, teolog i istoričar ...

Šojgu: Odnosi sa NATO-om su sve gori

Vesti Online - 08.12.2019

Odnosi Rusije i NATO-a su sve gori i gori, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej ...

8 povezane vesti »

Radov golman dvaput „kratak“, pobeda Partizana na Banjici (VIDEO)

Vesti Online - 08.12.2019

Rad – Partizan 1:2 (0:1 Sadik u 33, 1:1 Riznić u 35, 1:2 Suma u 53) Rad : Marković, Milošević, Jagodić, Bašanović, Petrović, Šaka, Busnić, Ilić (od 55. Bjedov), Riznić (od 72. Kovačević), Stević, M. Trifunović. Trener : Radojičić. PARTIZAN : Stojković, Lutovac, Ostojić, S.

30 povezane vesti »

Instagram uvodi novo pravilo koje će svi morati da poštuju

Vesti Online - 08.12.2019

Ova društvena mreža za deljenje fotografija već zahteva da korisnici imaju najmanje 13 godina da bi kreirali nalog. Traženje datuma rođenja pomoglo bi kompaniji kod oglašavanja oglasa određenih proizvoda koji nisu namenjeni deci.

3 povezane vesti »

Prvak je Koneljano s neuhvatljivom Egonu, Tijani Bošković srebro

Vesti Online - 08.12.2019

Tijana Bošković s Ezačibašijem nije uspela da se vrati na svetski klupski presto. Zlato joj je pripalo 2016, u sastavu i s Majom Ognjenović, kada je bila i najbolji igrač šampionata, a istanbulski tim je pobednik bio i godinu ranije.

Zašto ljudi misle da su u četrdesetim prestari za vežbanje?

Vesti Online - 08.12.2019

Rangan Čaterji, lekar opšte prakse u jednoj bolnici u Londonu, tvrdi da je vežbanje u našim 40-im jako bitno. – Vežbanje će vam pomoći bez obzira na to koliko imate godina. Ali kada imamo više od 30 godina, počinjemo da gubimo mišićnu masu svake godine.

Linta: Srbi u Federaciji BiH građani drugog reda

Vesti Online - 08.12.2019

Kako je saopštio Savez Srba iz regiona, Linta je juče u Glamoču na sednici Skupštine Saveza srpskih udruženja „Zavičaj“ rekao da preostali Srbi u Federaciji BiH ne primaju nikakvu finansijsku pomoć, ne mogu da se zaposle u javnim ustanovama kao što su državna uprava, ...

5 povezane vesti »

Milorad Đošić – Od ratnog komandanta do zaštitnika srpskog pisma: Ćirilica nestaje na naše oči

Vesti Online - 08.12.2019

– U priču o čuvanju ćirilice uključio sam se 2010. godine na poziv prijatelja i od tada ne odustajemo, činimo sve da naše pismo vratimo na mesto koje zaslužuje, a podsetiću da je Ustavom zagarantovano da je to službeno srpsko pismo.

9 povezane vesti »

Milica Pavlović priznala da joj poznati muškarac „dolazi u snove“

Vesti Online - 08.12.2019

Buduči da je svakodnevno zasipaju komplimentima, lepa pevačica još uvek nije pronašla muškarca iz snova, ali je ovog puta otvoreo za Blic.rs rekla ko joj je od poznatih muškaraca privlačan a na jednog se posebno osvrnula… – Postoje muškarci koji su mi seksepilni, a deo su ...

Bajka ravnice

Vesti Online - 08.12.2019

Fantast se nalazi na imanju Bogdana Dunđerskog, koji je davne 1925. godine sagradio ovo zdanje po ugledu na francuske dvorce tog doba. Dvorac je u to vreme predstavljao simbol moći ovog bogatog zemljoposednika i svojevrstan odgovor na tadašnje tračeve da je njegovo bogatstvo ...

I Tito je voleo džez

Vesti Online - 08.12.2019

Sa ovim orkestrom, Simić je proputovao celu Evropu. Godine 1960. na džez festivalu u Žuan le Penu, u Francuskoj, ovaj orkestar osvojio je prvu nagradu u kategoriji big bendova. Džez orkestar Radio televizije Beograd sarađivao je sa mnogim značajnim muzičarima i bendovima, ne ...

Ratni američki brod potonuo u Atlantiku (FOTO)

Vesti Online - 08.12.2019

Južna komanda mornaričkih snaga SAD potvrdila je da je ratni brod „Fridom USS Detroit“ potonuo u zapadnom Atlantiku. Brod je potonuo tokom raspoređivanja u području odgovornosti Južne komande mornaričkih snaga SAD.

Poselo za 1.200 duša

Vesti Online - 08.12.2019

Pored pretežno vlaške populacije, koja živi i radi u Gosauu i okolini, na ovoj zabavi je bio i znatan broj zemljaka poreklom iz Novog Pazara i okoline, ali i drugih krajeva Srbije. Razlog tome je gostovanje folkloraša KUD-a Golija iz Novog Pazara.

Luna pred svima ishvalila Nataliju i Sanija (VIDEO)

Vesti Online - 08.12.2019

Nakon performansa, dobili su pohvale od strane žirija. Posebno ih je nahvalila Luna Đogani. Ona im je poručila da je zahvalna što su uz njenog oca Gagija Đoganija. – To su moji, moram da ih pohvalim. Prvo, hvala vam na svemu što ste podrška velika mom tati.

43 povezane vesti »

Srbin iz Knina žrtva procesa za Ginisa: Poništili 26 godina suđenja

Vesti Online - 08.12.2019

Proces protiv Croacia osiguranja od ovog novembra još jednom kreće od nule, tačnije sa 3.000 evra koliko je veštačenjem utvrđeno da je dužan da vrati osiguravajućem društvu koje je tužio! – Postupak je posle 26 godina nanovo vraćen prvostepenom sudu u Zadru.

BiH: U toku pripreme za premeštanje migranata iz Vučjaka

Vesti Online - 08.12.2019

Ako sve zaista počne i završi se u najboljem redu, Crveni krst i policiju čeka veliki posao. Službenici Međunarodne organizacije za migracije danas su na terenu, potvrđeno je za Klix.ba, i vrše se pripreme za premeštaj migranata, a što uključuje pripremu privremenih smeštaja, te ...

30 povezane vesti »