TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Vesti Online

Kurti se sveti Srbima

Vesti Online - pre: 7 sati

Uoči nastavka sastanka šefova pregovaračkih timova Beograda i Prištine Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, 4. aprila u Briselu, učestala su zastrašivanja i napadi na Srbe. Prošlog utorka je funkcioner Srpske liste i nekadašnji ministar Ivan Todosijević osuđen na godinu dana ...

30 povezane vesti »

Đukanović ili Milatović – da li će dijaspora odlučiti izbore?

Vesti Online - pre: 7 sati

Završava se kampanja za predsednika Crne Gore. U svoju pobedu ubeđeni su i kandidat pokreta “Evropa sad” Jakov Milatović i aktuelni predsednik i lider DPS Milo Đukanović. Docent Fakulteta političkih nauka u Beogradu Despot Kovačević kaže da je Đukanović kampanju u drugom krugu ...

73 povezane vesti »

Zašto neke žene teško dožive vrhunac?

Vesti Online - pre: 7 sati

Mnoge žene imaju problem sa vrhuncem. Tačnije, ne mogu da ga dožive. U nedavno izvršenom istraživanju, anketirano je 587 žena, starosti od 18 do 95 godina, a sve one su posećivale urologa zbog urinarne inkontinencije, infekcije mokraćnih puteva, ili zbog kamena u bubregu.

2 povezane vesti »

Žena pala kroz prozor sa sedmog sprata zgrade Ministarstva odbrane

Vesti Online - pre: 7 sati

Prilikom radova na redovnom higijenskom održavanju zgrade Ministarstva odbrane u Birčaninovoj broj 5, danas oko 10 časova, pripadnica jedinice za održavanje čistoće S.S. (59) pala je kroz prozor sa sedmog sprata na plato u nivou prvog sprata.

23 povezane vesti »

Ovih dana vas boli glava i pospani ste? Ovo su načini da pobedite prolećni umor

Vesti Online - pre: 8 sati

Ako se ovih dana osećate umorno, pospano ili vas boli glava – znajte da je do vremena. Nagle promene vremena koje smo imali prothodnih dana ne utiču dobro na naše raspoloženje, ali ni na opšte zdravlje. Naime, proteklih dana smo imali smenu gotovo sva četiri godišnja doba.

NATO upozorava: Širenje KBS na sever nije moguće bez dozvole Kfora

Vesti Online - pre: 9 sati

Kosovska vlada donela je novu Strategiju odbrane u kojoj je navela da će stvoriti jedinstveni lanac komandovanja Kosovskim bezbednosnim snagama na celoj teritoriji Kosova, uključujući i sever, ali je Kohi u NATO rečeno da je za dolazak KBS na sever i dalje neophodna prethodna ...

6 povezane vesti »

Bela kuća: Ne postoji način da se Rusija izbaci iz Saveta bezbednosti UN

Vesti Online - pre: 9 sati

Ne postoje međunarodno-pravni način da se Rusiji oduzme stalno članstvo u Savetu bezbednosti UN, saopštila je na redovnom brifingu portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer. – Nažalost, Rusija je stalna članica Saveta bezbednosti i ne postoje realni međunarodno-pravni načini da se ...

10 povezane vesti »

Nova pretnja iz Nemačke po bosansku privredu

Vesti Online - pre: 9 sati

S obzirom na to da Nemci već pripremaju olakšice i zakon kojima će privuću radnu snagu, između ostalog i iz BiH, stručnjaci ističu da je ovo krajnje alarmantno i smatraju da će to odvući i preostale radnike koji još nisu napustili ove prostore.

Koliko koštaju pregledi za građanstvo na VMA?

Vesti Online - pre: 9 sati

Komercijalni popodnevni vid lečenja za građanstvo i strance, koji je tokom kovid pandemije bio obustavljen na Vojno-medicinskoj akademiji (VMA), ponovo će biti moguć za one koji bi da plate preglede u ovoj zdravstvenoj instituciji. Objavljen je i cenovnik ovih pregleda.

6 povezane vesti »

UEFA žestoko kaznila Partizan

Vesti Online - pre: 9 sati

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je fudbalski klub Partizan sa ukupno 121.250 evra i zatvaranjem dela tribina uz uslovnu kaznu zatvaranja stadiona u periodu od dve godine. Kako se navodi u saopštenju, crno-beli su kažnjeni zbog niza propusta na ...

19 povezane vesti »

Lukašenko: Ako Ukrajina krene u kontraofanzivu…

Vesti Online - pre: 9 sati

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko obraća se naciji i parlamentu, a glavna tema je očuvanje suvereniteta i situacija u Ukrajini. On je predložio da se obustave borbena dejstva u Ukrajini, uspostavi primirje pri čemu nijedna strana ne bi smela da premešta tehniku i ...

43 povezane vesti »

Orban otkrio fatalnu grešku Zapada u odnosu na Rusiju

Vesti Online - pre: 9 sati

Zemlje Zapada su napravile grešku i potcenile sposobnost Rusije da se prilagodi sankcijama koju je ispoljila još kada su uvedena prva ograničenja 2015. godine, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban. – Dobro se sećam da smo 2015.

26 povezane vesti »

Turska odobrila: Finska ulazi u NATO!

Vesti Online - pre: 9 sati

Turski parlament odobrio je kandidaturu za članstvo Finske u NATO, čime je otvoren put Helsinkiju da se priključi zapadnoj Alijansi. Turski parlament je poslednji od 30 članica NATO koji je odobrio članstvo Finske u Alijansi.

60 povezane vesti »

Hiseni: Bojim se da je Kurti prihvatio više od Zajednice

Vesti Online - pre: 10 sati

Bivši član pregovaračkog tima Kosova Skender Hiseni rekao je da više nema sumnje da će Zajednica opština sa srpskom većinom na Kosovu biti formirana i da je samouprava samo igra rečima. – Ne znam kakva je ovo perverzija.

Kurti: Vučiću neću dozvoliti dolazak na Kosovo

Vesti Online - pre: 10 sati

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ukoliko bude tražio da dođe na Kosovo i Metohiju, neće dobiti dozvolu, dodajući i da Priština radi na novim priznanjima jednostrano proglašene nezavisnosti.

30 povezane vesti »

Blagi pad inflacije

Vesti Online - pre: 21 sati

Inflacija za poslednjih 12 meseci do februara iznosila je 6,8 odsto, što je niže u odnosu na januar kada je iznosila 7,4 odsto. Prema rečima stručnjaka, blago snižavanje inflacije ukazuje na to da je australijska ekonomija na putu normalizacije.

Praznici podižu cenu benzina?

Vesti Online - pre: 21 sati

Očekuje se dać e cene benzina porasti uoči uskršnjeg vikenda, a vozači se pozivaju da zbog toga ranije dopune rezervoare svojih automobila. Cene će verovatno porasti iznad dva dolara po litru u celoj zemlji tokom produženog vikenda i perioda školskog raspusta, dok mnogi vozači u ...

Đaci obeležili školsku slavu

Vesti Online - pre: 21 sati

Proteklog vikenda episkop australijsko-novozelandski Siluan boravio je u kanonskoj poseti parohijama u Kvinslendu. Vladika je dočekan srdačnom dobrodošlicom sveštenstva i mnogobrojnih vernika, koji su se okupili na liturgijama u hramovima u Brizbejnu.

Beli orlovi dočekuju lidera

Vesti Online - pre: 21 sati

Od danas do nedelje na programu je izuzetno bogat fudbalski vikend u državnim i lokalnim ligama širom Australije. U borbu za bodove će i mnogi srpski klubovi iz Melburna, Sidneja, Adelajda, Perta i Brizbejna. Viktorija Springvejl Beli orlovi ovog petka odigraće utakmicu 3.

Mitropolija crnogorsko-primorska: Podrška srpskom narodu na raspetom Kosovu

Vesti Online - 30.03.2023

Sveštenoslužitelji Mitropolije crnogorsko-primorske i nastojatelji manastira dali su punu podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji sabranom oko svoje crkve i poručili da su neraskidivo povezani sa braćom u Ukrajini.