TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Sputnik

Vladika Joanikije: I životima ćemo braniti naše svetinje

Sputnik - pre: 18 min

Borimo se verom i ljubavlju za naše svetinje, a ako bude trebalo, borićemo se i svojim životima, rekao je vladika budimljansko-nikšićki Joanikije pred blizu 20.000 ljudi u Bijelom Polju. Čestitajući praznik Svetog Save, Vladika Joanikije je kazao da ove godine proslavljamo ...

2 povezane vesti »

„RŽD Internešenel“ čestitao učenicima srpskih škola školsku slavu Svetog Savu

Sputnik - pre: 37 min

Oko dve hiljade učenika iz četiri škole Srbije dobilo je slatke paketiće od kompanije „RŽD Internešenel“ na Savindan, 27. januara. Pored toga, u čast školske slave, za saobraćajnu školu „Pinki“ iz Novog Sada nabavljen je štampač u boji i druga oprema za kabinet ruskog jezika, ...

3 povezane vesti »

Više stotina vernika iz cele Slovenije: Prvi moleban za Srbe u Crnoj Gori /foto/

Sputnik - pre: 38 min

Dan uoči velikog srpskog praznika Svetog Save, u Ljubljani je održan moleban u znak podrške srpskom narodu i svetinjama Srpske pravoslavne crkve. U Hramu Svetih Ćirila i Metodija služen je moleban i kanon Presvetoj Bogorodici u znak podrške vernom narodu u Crnoj Gori i njihovoj ...

61 povezane vesti »

Avion koji se srušio u Avganistanu možda pripada američkoj vojsci

Sputnik - pre: 48 min

Avion avganistanske avio-kompanije „Arijana Afgan erlajns“ srušio se u provinciji Gazni, na istoku Avganistana, javila je televizija 1TV, pozivajući se na lokalne vlasti. Mediji javljaju da bi avion mogao da pripada i Ratnom vazduhoplovstvu SAD.

38 povezane vesti »

„Letite prenisko!“ Poslednje upozorenje pilotu Brajantovog helikoptera /video/

Sputnik - pre: 1 sat

„Letite prenisko da bismo vas pratili“. To su bile reči upućene pilotu iz kontrole leta samo nekoliko trenutaka pre nego što se helikopter, u kome se nalazio Kobi Brajant sa trinaestogodišnjom ćerkom i još sedmoro ljudi, srušio.

694 povezane vesti »

U Rusiji uhapšen japanski novinar zbog špijunaže

Sputnik - pre: 1 sat

U Rusiji je uhapšen državljanin Japana koji je pokušao da dođe u posed tajnih informacija o ruskom vojnom potencijalu, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije. U Ministarstvu su saopštili da je u Vladivostoku „ruska policija 25. decembra 2019.

3 povezane vesti »

Potresna svedočanstva preživelih zatočenika logora Aušvic /video/

Sputnik - pre: 2 sata

Na današnji dan pre 75 godina jedinice Crvene armije su oslobodile zatočenike zloglasnog logora Aušvic. Malobrojni preživeli logoraši govore o tragediji koju su preživeli, mučenjima kojima su bili izloženi i nehumanim eksperimentima koje su sprovodili doktori i vojnici ...

53 povezane vesti »

Novi rusofobični ispad: Poslanici u Skupštini Saveta Evrope ponovo osporavaju rusku delegaciju

Sputnik - pre: 2 sata

Poslanici Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) osporili su ovlašćenja ruske delegacije. Ruski delegat Jurij Slucki tvrdi da je ruska strana bila spremna na ovaj korak rusofobični nastrojenih poslanika PSSE.

3 povezane vesti »

Potpisi da Skupština Srbije usvoji Rezoluciju o ugroženosti Srba u Crnoj Gori

Sputnik - pre: 2 sata

Studenti Univerziteta u Beogradu u utorak, 28. januara, krenuće sa sakupljanjem potpisa za narodnu inicijativu za usvajanje Rezolucije o ugroženosti Srba u Crnoj Gori. Potpisi će se prikupljati u Knez Mihailovoj ulici, kod Srpske akademije nauka i umetnosti.

37 povezane vesti »

Peskov: Liderima „petorke“ prosleđen Putinov plan za samit

Sputnik - pre: 2 sata

Pisma koja sadrže detaljan opis plan ruskog predsednika Vladimira Putina o samitu „petorke“ prosleđena su državama — stalnim članicama Saveta bezbednosti UN prošlog petka, 24. januara, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Vesti: Kakav je ekonomski značaj obnove železničkog saobraćaja s Prištinom /video/

Sputnik - pre: 2 sata

Pratite vesti Radija Sputnjik. Komentarišite. Sva vaša pitanja uzećemo u obzir. Slušajte nas i saznaćete ono što drugi ...

Ko đavo na krst: Čitava armija policije na srpsku trobojku u Crnoj Gori /video/

Sputnik - pre: 2 sata

Crna Gora angažovala je jake policijske snage i brojne vatrogasce kako bi skinuli trobojku sa žice u Murinu, na sjeveru zemlje. Građani na društvenim mrežama komentarišu da vlast na srpsku trobojku reaguje ko đavo na krst.

118 povezane vesti »

Poljska se nikad ne može odužiti Rusiji

Sputnik - pre: 2 sata

Poljska nikad ne može da vrati Rusiji dug za oslobođenje od nacista, izjavio je ambasador Ruske Federacije u Poljskoj Sergej Andrejev novinarima u Aušvicu, gde učestvuje u svečanostima povodom 75. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora Aušvic.

53 povezane vesti »

Strategija Moskve prema Kijevu nikad nije bila zasnovana na sukobu

Sputnik - pre: 2 sata

Nema promena u politici Moskve prema Ukrajini, a ruska strategija nikada nije bila zasnovana na sukobu sa Kijevom, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Portparol ruskog predsednika se osvrnuo na navode medija da je pomoćnik ruskog predsednika Vladislav Surkov napustio ...

Hrvatski vojni helikopter pao u more kod Šibenika, jedna osoba poginula

Sputnik - pre: 2 sata

Ministarstvo odbrane Hrvatske potvrdilo je da helikopter koji je danas pao u more kod Šibenika, između Zablaća i ostrva Zlarina, pripada Vojsci Hrvatske, a portar Šibenik piše da je poginula najmanje jedna osoba.

61 povezane vesti »

Zanemarivanje imovine Srba koje je država dala Hrvatima

Sputnik - pre: 3 sata

Prema podacima Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Hrvatska je dala Hrvatima čak 8.725 stambenih objekata otkupljenih preko Agencije za nekretnine od izbeglih Srba, a u vlasništvu države ostalo je još 1.066 takvih objekata, koji su potpuno prepušteni propadanju.

3 povezane vesti »

Milo upozoravao: Bestidno plašenje velikosrpskim hegemonizmom /video/

Sputnik - pre: 3 sata

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović pre tri decenije tokom čuvene „antibirokratske revolucije“ i smene predsednika Saveza komunista Crne Gore Miljana Radovića i predsednika Predsedništva SR Crne Gore Božina Ivanovića održao je vatreni govor u kojem optužuje protivnike za ...

Ruski akademik: Ako nešto ne uradimo, doći će do globalne epidemije koronavirusa

Sputnik - pre: 3 sata

Globalna epidemija izazvana novim koronavirusom je moguća, ukoliko broj obolelih nastavi da raste u geometrijskoj progresiji u narednih mesec dana, rekao je predsednik Ruske akademije nauke, profesor Aleksandar Sergejev. „Bolest je prilično opasna, raste broj obolelih.

476 povezane vesti »

Poljska nije pozvala predsednika države čija je vojska oslobodila Aušvic

Sputnik - pre: 3 sata

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov saopštio je da Poljska nije pozvala Vladimira Putina na svečanost povodom obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja logora Aušvic. Predstavnik Kremlja je dodao da će Rusiju predstavljati ambasador Sergej Andrejev.

53 povezane vesti »

Sveštenik Tapušković: Pretresli su mi kuću dok sam bio na liturgiji, moj sin nije kriminalac /video/

Sputnik - pre: 3 sata

Sveštenik Branko Tapušković, čiji je sin Luka uhapšen u subotu uveče u podgoričkom naselju Zlatica, kada je policija intervenisala radi ukljanjanja murala trobojke, saopštio je da je policija danas pretresala njegovu kuću dok je on bio na liturgiji.

118 povezane vesti »