TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

RTV

Izložba Koso Ištvana u Galeriji Kulturnog centra Sombor

RTV - pre: 3 sata

Otvaranje izložbe Koso Ištvana biće održano večeras u Galeriji KC "Laza Kostić" Sombor, sa početkom u 19 časova. Koso Ištvan je rođen 1941. godine. Školu za primenjenu umetnost u Novom Sadu završio 1963.god. Diplomirao je 1968.

UN kontra stavu SAD: Izraelska naselja na Zapadnoj obali nelegalna

RTV - pre: 4 sata

Kancelarija UN za ljudska prava ponovila je od ranije poznat stav da izraelska naselja na okupiranoj palestinskoj teritoriji predstavljaju kršenje međunarodnog prava. To je izjavio portparol kancelarije UN za ljudska prava Rupert Kolvil nakon što je administracija američkog ...

19 povezane vesti »

Kostić: Pukotine u odnosima članova SANU, predstoje teška vremena

RTV - pre: 4 sata

Drama vremena u kojem živimo neumitno se odražava i na Srpsku akademiju nauka i umetnosti (SANU), izjavio je danas predsednik te institucije Vladimir Kostić i dodao da je niz izbornih ciklusa uzrokovao naprsline, a ponekad i ozbiljne pukotine u odnosima članova SANU.

23 povezane vesti »

NATO vrlo kontroverzna tema u Srbiji, zbog tragičnih posledica po živote nevinih

RTV - pre: 4 sata

Tadžan Ildem, pomoćnik generalnog sekretara za javnu diplomatiju u NATO-u smatra da je veoma važno informisati javnost o tome kako se odvija saradnja sa Srbijom kako bi se uklonili postojeći stereotipi. "Veoma sam zadovoljan što je jedna od oblasti na koju se fokusira IPAP i ...

2 povezane vesti »

Poljoprivredna škola u Futogu dobila savremeni plastenik

RTV - pre: 4 sata

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vukom Radojevićem, obišao je Poljoprivrednu školu u Futogu, gde je napravljen savremeni plastenik, nabavljen u okviru realizacije projekta AGRINNO.

2 povezane vesti »

Veliki udarac za Srbiju - Andrea Lekić zbog povrede propušta SP

RTV - pre: 4 sata

Najbolja rukometašica Srbije Andrea Lekić propustiće predstojeće Svetsko prvenstvo u Japanu, saopštio je Rukometni savez Srbije (RSS). Kako je navedeno, selektor Ljubomir Obradović neće moći da računa na 32-godišnju rukometašicu rumunskog CSM Bukurešta, koja je zadobila tešku ...

14 povezane vesti »

EXIT u petak pušta prve ulaznice za 20. izdanje

RTV - pre: 4 sata

Nakon rasprodatog No Sleep Festivala kojim je na spektakularan način najavljena velika proslava 20 godina Exita, publika iz celog sveta sa nestrpljenjem očekuje i prve ulaznice za jedan od najvećih festivala Evrope.

Američki vojni stručnjaci u CG: Odbrana od sajber pretnji predstojećim američkim i crnogorskim izborima 2020.

RTV - pre: 4 sata

Elitni tim američkih vojnih sajber stručnjaka nalazi se u Podgorici kako bi isplanirao strategiju u borbi protiv potencijalnih ruskih i drugih sajber napada, a pre izbora koji će se u Crnoj Gori održati 2020. godine.

3 povezane vesti »

Rast u četvrtom kvartalu - između 5,2 i 5,5 odsto BDP

RTV - pre: 4 sata

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da će Srbija ovu godinu završiti sa rastom BDP između 3,7 i 4 odsto i da će tako biti među najboljim zemljama u regionu i Evropi. Vučić je na konferenciji za novinare rekao da očekuje da će Srbija u četvrtom kvartalu imati ...

4 povezane vesti »

Svakog dana 13 osoba u Srbiji izgubi bitku sa karcinomom pluća

RTV - pre: 4 sata

Od karcinoma pluća godišnje u Srbiji oboli više od 6.000, a umre 4.600 osoba, što znači da se u proseku, dnevno ova bolest dijagnostikuje kod 16 osoba, a svaki dan 13 osoba izgubi bitku sa ovom teškom bolešću, saopšteno je danas na tribini Udruženja za borbu protiv raka pluća ...

13 povezane vesti »

Španci kupili Veterinarski zavod u Subotici

RTV - pre: 4 sata

Španska farmaceutska kompanija Labiana (Labiana Life Sciences) kupila je Veterinarski zavod u Subotici, koji je do sada poslovao u sklopu Viktorija grupe, saznaje Radio-televizija Vojvodine. Labiana je osnovana 1958.

Kako pomoći osobama koji pate od "nasmejane depresije"?

RTV - pre: 4 sata

Ako pretražujete kako izgleda lice depresije na društvenim mrežama s haštagom #faceofdepression videćete stotine fotografija na kojima se prikazuju srećni i nasmejani ljudi koji ustvari pate od depresije. Ponekad te fotografije objavljuju sami ljudi, ali češće ih dele rodbina i ...

2 povezane vesti »

Migrant upucan na hrvatskoj granici 4. put operisan, policija složno - slučajno opaljenje

RTV - pre: 4 sata

Šef Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić gostujući na N1 stao je u odbranu svog kolege koji prošle nedelje vatrenim oružjem povredio stranog državljanina, za kojeg se sumnja da je ilegalno prelazio granicu. "Ne bih koristio reč upucao. Stojimo iza kolege.

75 povezane vesti »

Predsednik: Hronično sam bolestan, novinari nemaju veze s mojim zdravstvenim stanjem

RTV - pre: 4 sata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas špekulacije da su novinarska pitanja bila razlog pogoršanju njegovog zdravlja. "Novinari nemaju veze s mojim zdravstvenim stanjem, ja sam hronično bolestan, plus aktuni problemi.

62 povezane vesti »

Počeo "Dan dobavljača – metal, plastika, guma 2019"

RTV - pre: 4 sata

U Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma otvoren je tradicionalni skup „Dan dobavljača – metal, plastika, guma 2019“, koji je ove godine posvećen pratećoj automobilskoj industriji, sa naglaskom na sektoru obrade metala, plastike i gume.

2 povezane vesti »

Vučić: Srbija spremila četiri poglavlja, od EU zavisi da li će biti otvorena

RTV - pre: 4 sata

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da su četiri pregovaračka poglavlja u pregovorima Srbije sa EU spremna, a da od EU zavisi kakva će politička odluka biti doneta i da li će i koliko poglavlja biti otvoreno do kraja godine.

24 povezane vesti »

U Srbiji više od 15.000 vidova povezivanja mladih

RTV - pre: 4 sata

U Srbiji je zahvaljujući brojnim projektima realizovano više od 15.000 različitih vidova udruživanja mladih, izjavio je danas ministar omladine Vanja Udovičić na regionalnoj konferenciji "Mladi Zapadnog Balkana i Turske - nama je potrebno više".

2 povezane vesti »

Autoput Ruma-Šabac gotov za tri godine, deonica Šabac-Loznica do 2023.

RTV - pre: 4 sata

Komercijalni ugovor za izgradnju auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac - Loznica potpisali su danas ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i izvršni direktor kompanije "Azvirt" Kemil Aliev.

31 povezane vesti »

Pušteni u rad predajnici za digitalno emitovanje, među njima Subotica i Crveni Čot

RTV - pre: 4 sata

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić pustio je danas u rad pet predajnika za digitalno emitovanje radio programa. Predajnici su pušteni na emisionim stanicama Subotica, Crveni Čot, Ovčar, Tupižnica i Jastrebac daljinskim putem ...

Fiskalni savet: Neopravdano povećanje plata

RTV - pre: 4 sata

Predloženi budžet za sledeću godinu je relativno dobro planiran, ali ograničenje predstavlja neopravdano povećanje plata u državnom sektoru od 9,6 odsto, ocenio je danas Fiskalni savet. Zalažemo se za povećanje zarada u javnom sektoru, ali ono može biti proporcionalno rastu ...

34 povezane vesti »