TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

RTCG

U Tuzima zatvoreni ugostiteljski objekti

RTCG - pre: 37 min

[ Autor: Portal RTCG ] Ugostiteljski objekti u Tuzima jutros ne rade, javila je Televizija Crne Gore (TVCG). Takva situacija uslijedila je nakon poziva predsjednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja da njegovi sugrađani, do donošenja novih, poštuju protivepidemijske mjere koje su na ...

99 povezane vesti »

Postoji linija koja razdvaja Kosovo i Srbiju

RTCG - pre: 1 sat

[ Izvor: Beta ] Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da su mapu u njegovom kabinetu pogrešno protumačili oni koji tvrde da je na njoj Kosovo prikazano kao dio Srbije.

33 povezane vesti »

Albanija pokušava da vrati ekstremiste iz Sirije i Iraka

RTCG - pre: 1 sat

Albanski ministar unutrašnjih poslova Bljedi Cuci izjavio je da je boravio u Libanu sa namjerom da u Albaniju vrati više građana te zemlje povezanih sa drugim državljanima koji su se pridružili islamskim ekstremističkim grupama u Siriji i Iraku.

3 povezane vesti »

Prioritetne grupe, pa prijave putem sajta

RTCG - pre: 2 sata

[ Izvor: Vijesti ] Tek nakon što se vakcinišu sve prioritetne grupe, u koje spadaju zdravstveni radnici, štićenici domova za stare, starije osobe i oni sa hroničnim oboljenjima, građani će moći putem sajta da se prijave za masovnu imunizaciju.

410 povezane vesti »

Na međunarodne adrese poslali analizu stanja u CG

RTCG - pre: 2 sata

NVO Montenegro International uputila je, kako su saopštili, na relevantne međunarodne adrese analizu stanja u državi, podijeljenu u nekoliko analitičkih cjelina. Analiza je, navode iz te NVO, potkrijepljena detaljnim objašnjenjima, dokazima i izjavama aktuelnih učesnika u ...

Temeljno ispitati napade na manjine u CG

RTCG - pre: 2 sata

[ Izvor: Dan ] Evropska komisija (EK) svjesna je incidenata usmjerenih prema manjinskim nacionalnim zajednicama uoči i nakon parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 30. avgusta 2020. godine, saopštio je evropski komesar za pregovore o pridruživanju EU Oliver Verhelji.

MVP: Crna Gora će imati 30 ambasada

RTCG - pre: 2 sata

[ Izvor: Dan ] Crna Gora će ubuduće imati 30 ambasada, predviđeno je aktom o sistematizaciji i organizaciji Ministarstva vanjskih poslova (MVP). Taj akt o radu resora koji vodi ministar Đorđe Radulović, kako piše Dan, usvojen je na jučerašnjoj sjednici Vlade Crne Gore.

Budva: Dan žalosti zbog preminulih od kovida

RTCG - pre: 2 sata

Odlukom Opštine Budva u tom gradu je danas Dan žalosti zbog velikoj broja preminulih građana od posljedica korona virusa. Kako se navodi u Odluci, Dan žalosti biće obilježen isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine, javnim ustanovama čiji je osnivač Opština, objektima ...

7 povezane vesti »

Saradnja oko vakcina put ka ekonomskom oporavku

RTCG - pre: 2 sata

Danas je 15. dan prvog mjeseca lunarnog kalendara, na koji će se Proljećni festival, najvažniji tradicionalni praznik kineskog naroda, završiti u mirnoj, svečanoj i veseloj atmosferi. Piše: Liu Đin (Liu Jin), kineski ambasador u Crnoj Gori Godina Bivola simbolizuje marljivost, ...

410 povezane vesti »

U svijetu više od 2,5 miliona kovid žrtava

RTCG - pre: 9 sati

[ Beta ] Više od 2,5 miliona ljudi u svijetu preminulo je od korona virusa od početka epidemije u decembru 2019. godine, prenijela je danas agencija Frans pres novi bilans prikupljen do 17.30 (GMT). Od korona virusa umrlo je tačno dva miliona i 500.172 ljudi, dok je zaraženo 112 ...

3 povezane vesti »

Fajzer ispituje i treću dozu vakcine

RTCG - pre: 10 sati

[ Mina ] Farmaceutska kompanija Fajzer saopštila je da je počela da ispituje treću dozu vakcine protiv kovida u okviru strategije zaštite od mutiranih sojeva tog virusa. Zdravstvene vlasti navele su da prva generacija vakcina protiv kovida 19 još štiti od varijanti koje su se ...

410 povezane vesti »

"IJZ i Savjet razmatraju korekciju mjera za Tuzi"

RTCG - pre: 10 sati

[ Mina ] Institut za javno zdravlje (IJZ) i Savjet za borbu protiv koronavirusa će u narednih 48 sati, na osnovu novog presjeka epidemiološke situacije, razmotriti korekciju postojećih mjera za Tuzi, koje će važiti od ponedjeljka, saopštio je predsjednik te opštine, Nik Đeljošaj.

99 povezane vesti »

"G20 da pomognu siromašnim zemljama da dođu do vakcina"

RTCG - pre: 10 sati

[ Beta ] Američka ministarka finansija Džanet Jelen pozvala je danas zemlje grupe industrijski najzravijenijih (G20) da pokrenu "koordinisanu i pravu kampanju vakcinacije na svjetskom nivou" da bi se izbjeglo kašnjenje vakcinacije u siromašnim zemljama, i time usporavanje ...

410 povezane vesti »

Ostaju stroga ograničenja zbog novih sojeva

RTCG - pre: 11 sati

[ Beta ] Lideri Evropske unije (EU) založili su se danas za "ostanak strogih ograničenja" i za ubrzanje vakcinacije protiv koronavirusa zbog raznih sojeva tog virusa. "Epidemiološka situacija ostaje ozbiljna, a nove varijante (koronavirusa) predstavljaju dodatne izazove.

410 povezane vesti »

"Đeljošaj zloupotrijebio situaciju u Tuzima"

RTCG - pre: 12 sati

[ Mina ] Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj zloupotrijebio je situaciju u tom gradu, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, dodajući da je iznošenje stava da su protivepidemijske mjere uperene protiv određene nacionalne manjine vrlo opasno, rizično i ...

99 povezane vesti »

"Proširenje prava na državljanstvo - promjena biračkog tijela"

RTCG - pre: 13 sati

U Direkciji za državljanstvo Ministarstva unutrašnjih poslova u proceduri je 468 zahtjeva za sticanje crnogorskog državljanstva, a najveći broj podnesen je iz zemalja bivše SFRJ, Albanije, Kosova i Ruske Federacije.

MVP: Vlahović predao ključeve, Pajović vratio pečat

RTCG - pre: 13 sati

Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je da su bivši ambasadori Crne Gore pri Svetoj Stolici i Suverenom Viteškom Malteškom Redu i u Kini, Miodrag Vlahović i Darko Pajović, danas izvršili primopredaju dužnosti privremenim otpravnicima poslova.

12 povezane vesti »

Nova 582 zaražena i 13 žrtava u S. Makedoniji

RTCG - pre: 13 sati

[ Beta ] U Sjevernoj Makedoniji registrovana su 582 nova slučaja korona virusa, a još 13 osoba je umrlo od te zaraze, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja. Novi broj zaraženih potvrđen je sa 2.972 testa u prethodna 24 sat,a a pozitivno je 19,58 odsto uzoraka.

Situacija u Tuzima, zaključavanje Herceg Novog

RTCG - pre: 13 sati

U emisiji govorimo o: - Situaciji u Tuzima. - Rješenju za Institut “DR Simo Milošević” Igalo. Gošća Jutra biće dr Marina Delić, VD direktora Instituta “DR Simo Milošević”. - Tema: Zaključavanje Herceg Novog. U tom gradu trenutno je 580 aktivnih slučajeva.

Kina odobrila još dvije domaće vakcine

RTCG - pre: 13 sati

[ klix.ba ] Iz kineske nacionalna administracije za medicinske proizvode saopštili su danas da su odobrili još dvije vakcine protiv koronavirusa za javnu upotrebu, povećavajući broj domaćih vakcina odobrenih u Kini na četiri.

410 povezane vesti »