TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

R.S.Evropa

Kokan Mladenović: Na Balkanu se lako manipuliše mržnjom

R.S.Evropa - pre: 2 sata

Intrigantna pozorišna predstava "Jami distrikt" po tekstu Minje Bogavac i u režiji Kokana Mladenovića stigla je do Praga. Glumci su pred prašku publiku izašli po 62 put i to nakon što su igrali na raznim scenama u državama bivše Jugoslavije, ali i u Evropi.

Onkoturizam u Mađarskoj

R.S.Evropa - pre: 5 sati

Autor: Jovana Georgievski Istraga o onkoturizmu – odlasku u drugu državu radi lečenja od raka – koju je prošle nedelje objavio mađarski portal za istraživačko novinarstvo Atlatszo.hu , skrenula je pažnju na sve veći broj pacijenata obolelih od raka koji "nestaju" iz rumunskog ...

Kosovo obeležava 11 godina nezavisnosti

R.S.Evropa - pre: 9 sati

Piše: Zijadin Gashi Kosovo obeležava 11. godišnjicu nezavisnosti bez okončanja finalne faze dijaloga sa Srbijom, u skopu koje se očekuje postizanje mirovog sporazuma koji bi konačno trebalo da okonča neprijateljstvo dve zemlje.

10 povezane vesti »

Spomenici dželatima

R.S.Evropa - 16.02.2019

Domovi kulture i objekti kulturne namene tokom ratova devedesetih pretvoreni su u logore i mučilišta za zarobljene Bošnjake, Hrvate i Srbe. U fotomonografiji „Iza sedam logora – od zločina kulture do kulture zločina“ sakupljeni su dokumenti o 23 logora u Hrvatskoj i Bosni i ...

Irvinovo putovanje u vrijeme koje mijenja nešto u duši

R.S.Evropa - 16.02.2019

Irvin Mujačić odrastao je u izbjeglištvu u Italiji i prije pet godina odlučio je da se vrati u Srebrenicu. Ljubav prema rodnom kraju i prirodi koja krasi ovaj kraj motivisala ga je da se intenzivnije bavi turizmom.

Kako do zdravijeg voznog parka u BiH?

R.S.Evropa - 16.02.2019

Hoće li Bosna i Hercegovina smanjiti carine na nove automobile i ukinuti ih na električne automobile, o tome će odlučiti Vijeće ministara na jednoj od narednih sjednica. Inicijativa je potekla od privrednih komora FBiH i RS, a u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ...

Koliko su kvalitetni proizvodi na tržištu BiH?

R.S.Evropa - 16.02.2019

Bez obzira na to što je Kancelarija za veterinarstvo BiH ustanovila da na tržištu nije bilo distribucije i uvoza spornih pošiljki mesa iz Poljske, ipak je cijeli taj slučaj doveo građane u situaciju da se pitaju šta jedu.

Budimpešta, vrata ruskih špijuna za Balkan

R.S.Evropa - 16.02.2019

Udružena istraga Baltičkog centra za istraživačko novinarstvo Re:Baltica i mađarskog portala Direkt36 nedavno je ukazala da Mađarska svojim blagim postupanjem sa razotkrivenim ruskim obaveštajcima, "tihim izbacivanjima" iz zemlje, kao i bazom koju oko nuklearne elektrane u ...

Postnikov: Stvarati novine čije čitaoce želiš upoznati

R.S.Evropa - 16.02.2019

Boris Postnikov rođen je 1979. u Splitu. Živi u Zagrebu. Radio u novinama, reklamnim agencijama, Ministarstvu kulture. Objavljivao eseje, književne i kulturne kritike, komentare i teorijske radove u brojnim regionalnim medijima.

'Blackface', duh rasizma koji i dalje živi

R.S.Evropa - 16.02.2019

Skandali posljednih sedmica sa političarima, javnim ličnostima i modnim kućama zbog 'blakfacea', ili ofarabanog 'crnog lica' radi imitiranja i ismijavanja crnaca, su podsjetnik da je ovaj simbol rasizma koji potiče još od vodviljskih predstava u 19.