TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

R.S.Evropa

Facebook blokirao pokušaj Kine da utiče na izbore u SAD

R.S.Evropa - pre: 3 sata

Kompanija Meta, vlasnik društvenih mreža Fejsbuk (Facebook) i Instagram, tvrdi da je blokirala prvi pokušaj Kine da utiče na američke izbore zakazane za novembar 2022. Prema pisanju svjetskih medija, ovo ukazuje na sve veće napore Pekinga da putem međunarodnih društvenih mreža ...

Rusija koristi aneksije i mobilizaciju da 'zapuši rupe' na frontu, kaže analitičar

R.S.Evropa - pre: 3 sata

Piše: Aleksej Aleksandrov Posle organizovanih nameštenog glasanja o "pridruživanju Ruskoj Federaciji" u delovima četiri ukrajinska regiona pod okupacijom Rusije, čini se da se Kremlj brzo ide ka tome da tvrdi suverenitet nad tim ukrajinskim teritorijama.

Muke centralne Azije s ogromnim prilivom Rusa koji beže od vojne dužnosti

R.S.Evropa - pre: 3 sata

Piše: Chris Rickleton Dok su Rusi koji su izbegli delimičnu mobilizaciju u svojoj domovini pili jutarnju kafu u bioskopu koji im je otvorio vrata na severozapadu Kazahstana, centralna Azija se suočavala s još jednom posledicom krvavog rata Rusije u Ukrajini, piše redakcija ...

48 povezane vesti »

Proveravamo dezinformacije koje kruže o predstojećem popisu u Srbiji

R.S.Evropa - pre: 15 sati

"Vaši lični podaci na jedan klik dostupni su svima u EU i šire", samo je jedna od dezinformacija koje se šire društvenim mrežama uoči popisa stanovništva u Srbiji. Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji počinje 1. oktobra i trajaće do kraja meseca.

19 povezane vesti »

Da li će biti vizne liberalizacije za Kosovo?

R.S.Evropa - pre: 16 sati

Pojedini građani Prištine, sa kojima je razgovarala ekipa Radija Slobodna Evropa, ne nadaju se previše da će Kosovo dobiti viznu liberalizaciju u skorijoj budućnosti. Evropska unija je potvrdila da će se ovo pitanje naći na dnevnom redu Saveta EU 13.

Manjak lijekova i opreme vode zdravstvo Crne Gore ka kolapsu

R.S.Evropa - pre: 16 sati

Američka privredna komora u Crnoj Gori je, u pismu premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću, izrazila zabrinutost jer značajan broj pacijenta u Crnoj Gori nema dostupne lijekove i kontinuirano liječenje, uključujući i pacijente oboljele od najtežih bolesti, kao što su ...

Posmatrači iz BiH na ilegalnim referendumima u Ukrajini bez odobrenja države

R.S.Evropa - pre: 17 sati

Bosna i Hercegovina (BiH) nije poslala zvanične posmatrače na nelegalne referendume u Ukrajini. To je za Radio Slobodna Evropa (RSE) potvrdila ministrica vanjskih poslova BiH, Bisera Turković. Njena izjava uslijedila je nakon objave da su bivši bh.

6 povezane vesti »

Evropski parlament će pozvati na suspenziju pristupnih pregovora sa Srbijom zbog Rusije

R.S.Evropa - pre: 21 sati

Evropski parliament (EP) će tražiti od Evropske unije (EU) da obustavi pristupne pregovore sa Srbijom dokle god Srbija ne uvede sankcije Rusiji. Ovo stoji u nacrtu izveštaja o novoj strategiji EU u procesu proširenja, a u koji Radio Slobodna Evropa (RSE) ima uvid.

36 povezane vesti »

Podrška ruskoj invaziji pod plaštom kulture u 'Ruskom domu' u Beogradu

R.S.Evropa - pre: 24 sati

Osuđeni za učešće u ratu u Ukrajini, "Noćni vukovi" i desničarske organizacije bili su ove godine deo "kulturnih" manifestacija koje je organizovao ruski centar za nauku i kulturu u Beogradu, poznatiji pod nazivom "Ruski dom".

Zasad samo ulaz i parking na kineskom autoputu u RS

R.S.Evropa - 28.09.2022

Autoput Banjaluka-Prijedor je i dalje je samo na papiru, iako je 2018. potpisan ugovor o izgradnji sa kineskom kompanijom. Početak radova zvanično je obilježen prošle godine, a predviđeno je da bude završen za tri godine.

Rusi koji bježe u Gruziju dijele svoja iskustva o odlascima

R.S.Evropa - 28.09.2022

Piše: Tea Topuria Rasprodati letovi. Kilometarske kolone na graničnim prelazima. Za Ruse koji bježe od djelimične vojne mobilizacije predsjednika Vladimira Putina, nije tako lako izaći iz zemlje, piše redakcija Radija Slobodna Evropa (RSE) na engleskom jeziku.

48 povezane vesti »

Misterija curenja gasa u ruskim gasovodima

R.S.Evropa - 28.09.2022

Misteriozna curenja na gasovodima Severni tok 1 i 2, koji su bili u žarištu energetskih tenzija između Moskve i Zapada u jeku ruske invazije na Ukrajinu, postavila su pitanje moguće sabotaže. I dok stručnjaci postavljaju pitanje ko bi mogao imati koristi od namernog oštećenja ...

196 povezane vesti »