TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Politika

Osuđeni na kućni zatvor zbog okupljanja u parku

Politika - upravo objavljeno

Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu šest mlađih osoba je uhapšeno zbog okupljanja u parku u Studentskom gradu, suprotno zabrani okupljanja, radi sprečavanja širenja koronavirusa. Nakon saslušanja u tužilaštvu, svi su priznali krivicu i zaključili sporazume sa ...

5 povezane vesti »

Incidenti u migrantskim centrima u Krnjači i Obrenovcu

Politika - upravo objavljeno

U prihvatnim centrima za migrante u Krnjači i Obrenovcu, u kojima su migranti u karantinu 26 dana, došlo je do incidenata. Komesar za izbeglice i migrante Vladimir Cucić je pojasnio da je u centru u Krnjači jedan od migranata nasilno pokušao da izađe iz objekta.

64 povezane vesti »

Koronavirus u najmanje 331 staračkom domu u Nemačkoj

Politika - pre: 25 min

BERLIN – U Nemačkoj je koronavirus ušao u najmanje 331 starački dom i ustanovu za negu lica. Broj pogođenih staračkih domova raste dnevno, prenosi državna televizija ARD. Najmanje 226 osoba su u staračkim domovima umrli od kovida 19, od toga 118 samo u pokrajini Severna Rajna ...

5 povezane vesti »

Ako padne Šengen, pada i EU

Politika - pre: 39 min

BERLIN – Ministar inostranih poslova Luksemburga Žan Aselborn apelovao je na nemačku vladu da, što je moguće pre, ukine kontrole na granici sa Luksemburgom i Francuskom. „Granične kontrole me zabrinjavaju. Ako padne Šengen, onda pada i Evropa građana.

6 povezane vesti »

Ministri EU bez dogovora o ekonomskom odgovoru na pandemiju

Politika - pre: 1 sat

BRISEL – Evropski ministri finansija, posle celonoćnih razgovora, nisu uspeli da se dogovore o zajedničkom ekonomskom odgovoru na krizu koju je izazvao koronavirus, rekao je predsednik Evrogrupe Mario Senteno. „Posle gotovo 16 sati razgovora približili smo se sporazumu ali ga ...

4 povezane vesti »

Spisak obolelih od kovida delio kolegama preko vajbera

Politika - pre: 1 sat

PODGORICA – Crnogorska policija uhapsila je M.R. zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno prikupljanje i korišćenje ličnih podataka, saopšteno je iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici. Kako je prenela RTCG, sumnja se da je M.R.

18 povezane vesti »

Vlada donela uredbu o dodatnom zaduživanju u vreme vanrednog stanja

Politika - pre: 1 sat

Za vreme vanrednog stanja nastalog usled bolesti kovid-19, Vlada Srbije može pokrenuti postupak dodatnog zaduživanja uzimanjem kredita, emitovanjem državnih hartija na finansijskom tržištu i davanjem državnih garancija u iznosima višim od onih koji su utvrđeni Zakonom o budžetu.

16 povezane vesti »

Francuska počinje proizvodnju maske koja se menja posle 100 nošenja

Politika - pre: 1 sat

PARIZ – Francuski industrijalci i naučnici najavili su da će početi proizvodnja novog tipa zaštitne maske za koronavirus, koju će biti moguće koristiti 100 puta bez zamene. Maska će na tržištu biti ponuđena po maloprodajnoj ceni od oko 30 evra.

114 povezane vesti »

Italija ukida blokadu: prvi korak posle Uskrsa, drugi posle 1. maja

Politika - pre: 2 sata

Prvi korak ka ukidanju blokade u Italiji posle Uskrsa biće postepeno pokretanje proizvodnih aktivnosti, a drugi, koji se očekuje od 4. maja, odnosi se na izmene mera za ograničavanje kretanja stanovnika te zemlje.

30 povezane vesti »

Kineski grad Vuhan posle 76 dana izašao iz izolacije

Politika - pre: 2 sata

Posle 76 dana, odnosno dan manje od 11 nedelja, kineski grad Vuhan, u kome je počela pandemija koronavirusa izašao je iz izolacije. Blokada Vuhana neviđena do sada, postala je model za zemlje koje pokušavaju da zaustave širenje koronavirusa.

45 povezane vesti »

Da li je američki lekar pronašao terapiju za koronavirus

Politika - pre: 2 sata

BERLIN – Jedan američki lekar koji već tri nedelje u Monrou leči pacijente od koronavirusa veoma je uspešan u tome i nema umrlih, jer koristi kombinaciju više lekova, tvrdi nemački dnevnik „Bild”. Reč je o lekaru Vladimiru Zevu Zelenku koji je brinuo o oko 1.000 inficiranih, ...

8 povezane vesti »

Slovenački poslanici će raditi preko interneta

Politika - pre: 2 sata

LjUBLjANA – Parlament Slovenije usvojio je zakon koji će mu omogućiti da zaseda preko interneta, ukoliko to postane neophodno zbog pandemije koronavirusa, saopštio je predsedavajući parlamenta Igor Zorčič. Parlament je, takođe, usvojio zakon koji će omogućiti bržu primenu zakona ...

128 povezane vesti »

Pobedila koronu sa 107 godina

Politika - pre: 10 sati

AMSTERDAM - Holanđanka Kornela Ras koja je bila zaražena korona virusom, uspešno se oporavila, a ima 107 godina. Ras je boravila u staračkom domu u holandskom selu Somelsdijk, gde se zarazila korona virusom, pišu lokalni mediji.

708 povezane vesti »

Divac, Bogdanović i Bjelica šalju pomoć za Srbiju

Politika - pre: 11 sati

SAKRAMENTO - Košarkaši Sakramenta Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica pridružili su se fondaciji Ana i Vlade Divac u pružanju pomoći tokom pandemije korona virusa, poklanjajući preko potrebne respiratore, zaštitne maske i druga medicinska sredstva kako bi pomogli opremanju ...

20 povezane vesti »

U Njujorku od korone umrlo više od tri hiljade ljudi

Politika - pre: 11 sati

NjUJORK - U Njujorku je do danas od posledica zaraze korona virusom umrlo ;najmanje 3.202 ljudi, objavili su gradski zdravstveni zvaničnici. Grad Njujork je epicentar zaraze u SAD, a broj žrtava od korona virusa je veći nego broj nastradalih u napadu na Svetski trgovinski centar ...

708 povezane vesti »

Najteži dan za Francusku - više od 1.400 mrtvih

Politika - pre: 12 sati

PARIZ - U Francuskoj je danas zabeležen najveći broj preminulih od korona virusa od početka krize - u jednom danu umrlo je 1.427 ljudi. Kako prenose francuski mediji, 607 ljudi preminulo je u bolnicama, a 820 u staračkim domovima.

708 povezane vesti »

Od 10. aprila isplata penzija sa dodatkom od 4.000 dinara

Politika - pre: 12 sati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će isplata penzija početi od 10. aprila sa dodatkom od 4.000 dinara za sve penzionere. „To je za njih veoma važno, jer su oni najsiromašniji deo”, rekao je Vučić.

89 povezane vesti »

SOS telefoni najčešće zvone zbog straha od bolesti

Politika - pre: 12 sati

Građani se na SOS telefone najviše javljaju tražeći informacije o virusu, a zatim iz straha od bolesti, straha za voljene i straha zbog egzistencijalne krize, kaže direktorka klinike za neuropsihijatriju „Dr Laza K. Lazarević” Ivana Stašević Karličić.

9 povezane vesti »

Tokom Vaskrsa u Grčkoj zabranjene verske službe

Politika - pre: 12 sati

ATINA - Viši sud u Grčkoj odbacio je danas žalbe, kojima se traži da se ukine zabrana verskih službi tokom uskršnjih praznika. Sudije Državnog saveta saopštile su da je nedavno objavljena mera zabrane prisustva verskim službama, kao deo mera u ograničenju kretanja u borbi protiv ...

10 povezane vesti »

Penziju može da podigne i treće lice

Politika - pre: 13 sati

Vojni i poljoprivredni penzioneri martovsku penziju primiće 4. i 6. aprila, dok će penzioneri Fonda PIO zaposlenih i bivših jugoslovenskih republika novac dobiti 10. aprila. Svima njima će penzija biti isplaćena odjednom, a ne iz dva dela. Osim toga za sve njih 10.

5 povezane vesti »