TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Politika

ULUS – 100 godina oblikovanja likovnog života u Srbiji

Politika - pre: 48 min

U Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić” predstavljena je jedinstvena izložba povodom sto godina postojanja Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS). Postavka čiji je autor Natalija Cerović, istoričar umetnosti, nosi naziv „ULUS – 100 godina oblikovanja likovnog života u ...

3 povezane vesti »

Ukrajinsko pitanje traži svepravoslavni odgovor

Politika - pre: 53 min

Svešteni sinod Ruske pravoslavne crkve danas bi trebalo da iznese svoj stav o nedavnoj odluci aleksandrijskog patrijarha Teodora da prizna „Pravoslavnu crkvu Ukrajine” i na liturgijama pominje Epifanija Dumenka, koji je na njenom čelu.

Struja iz vetra u 2018. plaćena 9,54 miliona evra

Politika - pre: 53 min

Za desetak dana Elektroprivreda Srbije počeće domaćinstvima da naplaćuje struju skuplje za 3,9 odsto, što će se videti na januarskim računima. Iako je prvi šok zbog iznenadne odluke da se cena struje koriguje usred grejne sezone prošao, mnogi se i dalje pitaju da li je do ...

Gas umesto uglja za čistiji vazduh

Politika - pre: 53 min

Kragujevac – S početkom ove grejne sezone iz Kine je stigla vest da je tamošnja kompanija TBEA zainteresovana da ulaže u energetski sektor Srbije, kao i da je prva moguća destinacija – prestonica Šumadije. Kako su preneli naši mediji, predsednik ove kompanije Dong Čen je, posle ...

Svetozar Cvetković otvorio Festival autorskog filma

Politika - pre: 1 sat

Glumac Svetozar Cvetković otvorio je Festival autorskog filma (FAF) u „Kombank dvorani”. Jubilarno 25. izdanje festivala otvorio je omiljeni glumac reditelja Dušana Makavejeva čijem opusu je posvećen FAF. Cvetković je kazao da je FAF rođen da ne ćuti i da se ničega ne plaši.

15 povezane vesti »

Putin obećao usavršavanje misterioznog oružja

Politika - pre: 1 sat

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin obećao je da će Moskva „usavršiti” misteriozno oružje koje je letos dovelo do smrtonosne eksplozije koja je izazvala skok radioaktivnog zagađenja na krajnjem severu. Ta nesreća je, po vlastima, 8.

4 povezane vesti »

Crnogorski ambasadori plaćaju kaznu umesto suspendovane službenice svog ministarstva

Politika - pre: 1 sat

PODGORICA - Trojica crnogorskih ambasadora odlučila su da plate kaznu umesto suspendovane službenice Ministarstva spoljnih poslova koju je sud kaznio sa 600 evra novčane kazne zbog vređanja vernika Srpske pravoslavne crkve.

11 povezane vesti »

Crna strana belog grada

Politika - pre: 2 sata

Od postanka televizije u nas, recept za gledanost su domaće serije. Tako je od Radivoja Lole Đukića, Novaka Novaka, naovamo. Vremenom ima sve više televizija i neverovatno zvuči podatak da se trenutno snima oko dvadeset igranih ostvarenja svih žanrova.

Berluskoni u bolnici nakon pada na kongresu EPP-a u Zagrebu

Politika - pre: 2 sata

RIM - Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni hospitalizovan je nakon što je pao na kongresu Evropske narodne stranke u Zagrebu, pišu italijanski mediji. Berluskoni (83) je nezgodu doživeo u četvrtak na završetku kongresa evropskih narodnjaka, objavili su Korijere dela Sera ...

23 povezane vesti »

„Siteanci” u Rančićevoj kući

Politika - pre: 3 sata

Samostalna izložba „Siteanci” umetnika Predraga Lojanice otvorena je u Rančićevoj kući, galeriji Centra za kulturu Grocka. Postavku koja se prvi put predstavlja publici čini izbor od pedesetak dela u kategoriji portreta, jedne od večnih tema umetnosti.

Za malo struje MHE otimaju mnogo vode

Politika - pre: 3 sata

U Srbiji je predviđena izgradnja 856 malih hidroelektrana i to po katastru sačinjenim pre 32 godine koji nikada nije postao zvanični državni dokument. Ipak, lokacije, mišljenja, saglasnosti koje izdaju nadležni organi pozivaju se na ovaj spis.

Cilj SAD je da ohrabre dijalog između Beograda i Prištine

Politika - pre: 3 sata

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Entoni Godfri izjavio je danas da je cilj Amerike da ohrabri dijalog između Beograda i Prištine i ukaže na to koliko bi ljudi u regionu imali koristi od toga da se nađe rešenje za kosovski problem.

9 povezane vesti »

Otkrili blago, prećutali, prodavali ga – pa „zaradili” zatvor

Politika - pre: 3 sata

LONDON - Dvojica Britanaca koji nisu prijavili pronađeno anglosaksonsko blago vredno oko tri miliona funti (oko 3,6 miliona evra) i staro više od hiljadu godina osuđena su na pojedinačne kazne od 10 i osam i po godina zatvora.

6 povezane vesti »

Taksista našao Jeličića kako leži pored puta

Politika - pre: 3 sata

Zoran Jeličić, jedan od optuženih članova „valjevske grupe”, koji je pre dva dana u sudnici Posebnog odeljenja beogradskog Višeg suda pokušao sebi da prereže vrat, nađen je preksinoć pored puta u selu Čučuge, nedaleko od Uba, saznaje „Politika”.

15 povezane vesti »

Partizan slavio protiv Javora

Politika - pre: 4 sata

Fudbaleri Partizana pobedili su na svom terenu Javor sa 6:2 u prvom meču 17. kola Super lige Srbije. Meč na stadionu u Humskoj bio je izuzetno dinamičan i zanimljiv, a viđeno je čak osam golova, prenosi Beta. Gosti iz Ivanjice poveli su posle nešto manje od 120 sekundi igre kada ...

44 povezane vesti »

Nežnost u surovoj priči

Politika - pre: 4 sata

Nesvakidašnja pozorišna predstava „Semper idem”, po delu Đorđa Lebovića, u adaptaciji i režiji Gorčina Stojanovića, koji je potpisao i scenografiju, biće izvedena sutra uveče na sceni Narodnog pozorišta Sombor.

Grčka uvodi „kampove zatvorenog tipa” za migrante

Politika - pre: 4 sata

Od našeg dopisnika Atina – Zatvaraju se prihvatni centri na ostrvima, u narednih nekoliko meseci 20.000 migranata će sa ostrva biti prebačeno u nove kampove na kopnu, pojačava se kontrola morskih granica, striktno se sprovodi novi zakon i ubrzava procedura za dobijanje azila na ...

29 povezane vesti »

Skoplje i Beograd imaju iste ciljeve i brige

Politika - pre: 4 sata

Specijalno za „Politiku” Skoplje – Srbija i Severna Makedonija, kao dve susedne i prijateljske zemlje koje nemaju otvorenih pitanja i dele i zajedničku istoriju i strateški cilj ‒ članstvo u Evropskoj uniji, imaju istu viziju za budućnost, pre svega da zadrže mlade u svojim ...

83 povezane vesti »

Rektorka BU: Odluka nije bila politička – već akademska

Politika - pre: 4 sata

Rektorka Beogradskog Univerziteta Ivanka Popović rekla je da je odluka etičkog odbora BU o doktorskoj disertaciji Siniše Malog bila isključivo akademska i da se ne slaže sa ocenom predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je reč o političkoj odluci .

88 povezane vesti »

Udruženje obolelih od melanoma traži uvođenje kombinovane terapije i u Srbiji

Politika - pre: 4 sata

Kombinovana terapija pacijenata obolelih od melanoma, koja se sastoji od dva inhibitora i koja bi značajno olakšala lečenje, još nije dostupna u Srbiji, saopštio je danas predsednik Udruženja pacijenata obolelih od melanoma, Savo Pilipović.

4 povezane vesti »