TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

PC press

MasterIndex Srbija: Skoro 60% korisnika smatra da je beskontaktno plaćanje karticama brže i jednostavnije

PC press - 26.10.2021

Tradicionalna studija o navikama i očekivanjima aktivnih korisnika kartica, Masterindex Srbija, pokazala je da su beskontaktna plaćanja platnim karticama i mobilnim telefonima realnost za 81% građana. Masterindex istraživanje je takođe pokazalo da korisnici najčešće koriste brza ...

5 povezane vesti »

Remaster najpopularnijih GTA delova stiže 11. novembra

PC press - 26.10.2021

Na 20. godišnjicu revolucionarnog Grand Theft Auto III stigle su vesti o nadograđenim verzijama GTA III, GTA: Vice City i GTA: San Andreas. Paket stiže u digitalnom obliku 11. novembra na PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S i Nintendo Switch.

YouTube će prestati da prikazuje reklame na nekvalitetnim video snimcima za decu

PC press - 26.10.2021

Google je najavio promenu svojih polisa kojima će pokušati da natera YouTube kreatore da proizvode kvalitetniji sadržaj za decu . Od početka sledećeg meseca kompanija će isključiti monetizaciju kanala koji primarno targetiraju decu, ako je sadržaj na njima lošeg kvaliteta .

3 povezane vesti »

Intel ozvaničio dobre poslovne rezultate u trećem kvartalu

PC press - 26.10.2021

Intel je objavio finansijske rezultate za treći kvartal , po kojima je premašio predviđanja. Tome najviše može da zahvali oporavku enterprise i IoT poslovanja , koji su pretrpeli veliki ekonomski udarac nakon izbijanja Covid-19 pandemije.

Kako onemogućiti touchscreen u Windows 11 pomoću Registry Editora

PC press - 26.10.2021

Ako vaš uređaj ima podršku za ekran osetljiv na dodir, ali niste ljubitelj te funkcionalnosti, postoji način da je onemogućite. Jedan od najjednostavnijih načina za onemogućavanje ekrana osetljivog na dodir je putem Device Manager-a na računaru i onemogućavanje tog hardver ...

Možda metaverzum može spasiti Facebook

PC press - 26.10.2021

Očekuje se da će , koji će se fokusirati na njeno širenje . To je „genijalan” i „klasičan” potez u svetu strategije brendiranja, koji bi mogao da pomogne Facebooku, rekli su stručnjaci za Insajder, ali na kraju možda neće biti dovoljno da se sačuva reputacija kompanije.

2 povezane vesti »

Gde je nestao Jony Ive?

PC press - 26.10.2021

Jony Ive je , kako bi osnovao svoju dizajnersku firmu LoveFrom. Nakon što je Jony Ive osnovao svoju firmu, ulovio je još četiri dizajnera Apple koji su prešli kod njega. Reč je o članovima njegovog tima u Apple.

Apple ima nova pravila za AppStore

PC press - 26.10.2021

Apple je uveo nova pravila na App Store nakon zahteva programera aplikacija da promene uslove rada i omoguće fer play. Apple je uveo tri promene koji se odnose na komunikaciju van aplikacije, prikupljanje informacija unutar aplikacije i događaje unutar App Store.

11 povezane vesti »

Trampova društvena mreža nije licencirana?

PC press - 26.10.2021

Rok je 30 dana da se ispune uslovi, uključujući objavljivanje izvornog koda. Greška za licenciranje samo je još jedan od problema, na listi problema sa kojima se suočava mreža društvenih medija bivšeg predsednika Donalda Trumpa.

PayPal nudi 60 milijardi dolara za Pinterest

PC press - 26.10.2021

Poslednjih dana se glasno govori o kupovini Pinteresta. Kompanija koja za sada pokazuje najveće interesovanje je PayPal. nudi za Pinterest 60 milijardi australijskih dolara. Ova kupovina bi napravila sinhronizaciju . PayPal kupuje .

2 povezane vesti »

Da li napredno kvantno računarstvo može predstavljati rizik za Bitcoin sigurnost?

PC press - 26.10.2021

Brz napredak u kvantnom računarstvu mogao bi predstavljati rizik za određene vrste Bitcoin transakcija. Neki predviđaju da će brzi imati ključne posledice u domenima koji koriste kriptografiju sa javnim ključem, poput .

WhatsApp vam sada omogućava da se pridružite grupnim pozivima jednim dodirom

PC press - 26.10.2021

WhatsApp je dodao potpuno novo dugme koje ćete možda primetiti u grupnim razgovorima. Dugme vam omogućava da se pridružite video i audio grupnim pozivima dok su u toku, što mnogo pomaže ako zakasnite i propustite početni poziv. WhatsApp funkciju naziva joinable calls.

Saudijska Arabija neće doći do ekološke prihvatljivosti do 2060. godine

PC press - 26.10.2021

Saudijska Arabija se obavezuje da će smanjiti svoj uticaj na životnu sredinu , iako taj vremenski okvir nije zadovoljavajući. Vlasti ove zemlje očekuju da Saudijska Arabija dostigne neto nulte emisije do 2060. godine.

5 povezane vesti »

Tesla Bot: Biologija i tehnologija

PC press - 26.10.2021

Brojni projekti potvrđuju da humanoidi postaju deo našeg sveta. Jedan od najnovijih i najzanimljivijih projekata najavio je Elon Musk, osnivač i izvršni direktor kompanije Tesla. na prezentaciji dostignuća iz oblasti veštačke inteligencije a čini ga robot koji je dobro ...

BIZIT 2021 – anketa o radu od kuće

PC press - 26.10.2021

PC Press organizuje veliko istraživanje o radu i učenju od kuće, postignutim rezultatima i očekivanjima za budućnost. Anketiramo poslodavce, zaposlene, učenike i studente, a ujedno im pružamo mogućnost da dobiju besplatnu kotizaciju za učešće na stručnom skupu .