TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

PC press

Sony RX0 II premium akciona kamera sa preklopnim displejem

PC press - pre: 1 sat

Sony se 2017. godine priključio kompanijama koje proizvode akcione kamere. Njihov tadašnji RX0 model dobio je naslednika – . Ova kamera poseduje senzor od 15.3 megapiksela i Zeiss Tessar T 24mm fiksno širokougaono sočivo , sa minimalnim fokusom od 20 cm.

Kroz hakovani update server zaraženo više od pola miliona Asus računara

PC press - pre: 1 sat

Kako je objavio , je više od pola godine, ne svojom voljom, korisnicima distribuirao malware kroz svoj sistem update-a. Napad, koji je dobio naziv ShadowHammer otkriven je krajem prošle godine i odmah nakon toga je ovaj propust rešen.

2 povezane vesti »

Star Wars R2D2 visok 6 metara predstavljen u Nemačkoj

PC press - pre: 21 sati

Postoje razni fanovi Ratova zvezda, ali nijedan nema tu sposobnost da gleda u zvezde. Predstavljamo vam najveću Star Wars R2D2 verziju na svetu koja omogućava uvid u galaksije daleko, daleko. Ako neko može da napravi veliku repliku R2D2 robota iz Ratova zvezda onda su to – ...

Alibaba je kupila izraelski VR startup, Infinity Augmented Reality

PC press - pre: 21 sati

Tokom vikenda, Alibaba je preuzela vlasništvo nad izraelskim VR startup-om, . Ove dve kompanije imale su strateško partnerstvo još od 2016. godine, kada je Alibaba Group investirala u Infinity AR. Od tada one tesno sarađuju na razvoju proširene realnosti, kao i na projektima ...

3 povezane vesti »

Podzemni tunel Elona Muska: Revolucija ili fijasko?

PC press - pre: 22 sati

Elon Musk uporno pokušava da nam pokaže kako je tunel za brzi transport vozila sjajna ideja. Ipak, ima problema da taj entuzijazam prenese i na predstavnike koji bi trebalo da odobre kopanje podzemnih tunela u svojim sredinama.

Google Maps omogućio kreiranje javnih događaja

PC press - pre: 23 sati

je koristan kada se traga za lokalnim barom, restoranom, te drugim javnim mestima, a korisnici će uskoro moći da kreiraju i javne događaje, te ostalima pruže informacije o onome što se događa u njihovoj blizini.

Kina veruje da bi kloniranje policijskih pasa bilo efikasnije od treniranja običnih

PC press - pre: 23 sati

Ne postoje dva ljudska bića koja su ista, zbog različitog okruženja, verovanja, i što je najvažnije – genetičkih setova. Tako se već neko vreme raspravlja o tome da li bi osoba bila jednaka originalu, što verovatno nikada nećemo saznati zbog etičkih i drugih prepreka.

Nintendo bi ove godine mogao da lansira dve nove Switch konzole

PC press - pre: 23 sati

Kako navodi , Nintendo će tokom leta lansirati dve nove konzole . Jedna od njih bi trebala da bude manji i jeftiniji model sa fokusom na portabilnost , dok će druga verovatno da se fokusira na high-end tržište – gejmere koji žele vrhunsko iskustvo tokom igranja.

NASA objavila slike džinovske eksplozije meteora koju su svi propustili

PC press - pre: 23 sati

koji je u decembru 2018. eksplodirao iznad Beringovog mora snimljen je NASA-inim kamerama, što je dragoceno, budući da drugih svedoka nije bilo. Samo nekoliko minuta nakon što se meteor raspao Multi-angle Imaging SpectroRadiometer (MISR) instrument, koji se nalazi na satelitu , ...

Facebook i Google žrtve prevare koja ih je koštala 122 miliona dolara

PC press - pre: 23 sati

Evaldas Rimasauskas iz Litvanije je sredinom marta osuđen nakon što je priznao da je između 2013. i 2015. ukrao 99 miliona dolara od -a, te 23 miliona od kompanije . Zanimljivo je to što se ne radi o običnoj krađi, već o neobičnom potezu u okviru kojeg je Rimasauskas pogođenim ...

Microsoft: Nevolje sa Edge pretraživačem

PC press - 25.03.2019

Informacije o novom pretraživaču koji je osnažen Chromium-om stigle su do korisnika podzemnim kanalima, budući da su linkovi za preuzimanje pretraživača već postavljeni na popularne sajtove za deljenje sadržaja .

2 povezane vesti »

Review: LC Power Gaming 997B – Kavez zauzdane zveri

PC press - 25.03.2019

Gejming kućišta sve su popularnija i to s punim pravom, budući da predstavljaju elegantnu alternativu tradicionalnim, sterilnim „kutijama“ . Nove generacije kombinuju visok kvalitet izrade i posvećenost detaljima s pristupačnom cenom.

Četvrta industrijska revolucija podrazumeva i masovnu 3D štampu

PC press - 24.03.2019

Kompanija , koja proizvodi industrijske 3D štampače, objavila je da je uspešno završila Seriju D investiranja vrednu 82 miliona USD. Ova finansijska injekcija obezbediće kompaniji mogućnost da proces od kreiranja prototipa do masovne proizvodnje maksimalno skrati i pojednostavi .

ThisResumeDoesNotExist.com uz pomoć AI-a generiše nepostojeće biografije

PC press - 24.03.2019

Novi sajt može da vam sastavi rezime za samo deset sekundi, sve dok vam ne smeta da pošaljete poslodavcima dokument sa potpuno izmišljenim informacijama. Sajt koristi sistem zasnovan na neuronskoj mreži koji je obučen na informacijama sakupljenim iz baza javnih oglasa za posao ...

Chrome polako napušta Flash Player

PC press - 24.03.2019

U svitanje interneta, kada su interaktivni sadržaji tek počinjali da budu popularni na web-sajtovima, je bio ključni momenat u razvoju, te je svaki sajt želeo da ga implementira, bilo da se radilo samo o navigaciji, pokretanju video sadržaja, ili kreiranju video igara .

2 povezane vesti »