TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

PC press

Evernote dodaje alate za personalni task menadžment

PC press - pre: 16 sati

Šta je zajedničko Evernote-u sa Trellom i Asanom? Pre danas, ne mnogo. Sada možete u okviru ove aplikacije da koristite i odeljak Tasks . Deo onoga što odvaja alatku od vaše prosečne Evernote liste obaveza je to što im možete dodati rokove dospeća i podsetnike .

Samsung prestao da prodaje Galaxy Z Fold 2 u Americi

PC press - pre: 17 sati

Samsung Galaxy Z Fold 2 preklopni telefon više nije moguće kupiti preko Samsung-ovog sajta u SAD-u . Za sada nema zvaničnih informacija o razlogu prekida prodaje, ali je najverovatnije u pitanju to što će u avgustu biti predstavljen njegov naslednik, Galaxy Z Fold 3 .

4 povezane vesti »

Tri najbolja izdržljiva telefona koja možete kupiti u 2021.

PC press - pre: 19 sati

Otporni na vodu, padove i šokove, sajt Tech Advisor odlučio je odabere najbolje telefone za sve koji rade u ekstremnim uslovima , bave se ekstremnim sportovima ili jednostavno nemaju sreće sa čuvanjem telefona u jednom komadu. Smartfoni ne traju zauvek.

2 povezane vesti »

Hoće li novi Windows biti besplatan?

PC press - pre: 20 sati

Do zvaničnog predstavljanja nove verzije Windows-a (Windows 11?) ostalo je još manje od nedelju dana. Po Internetu se uglavnom pojavljuju informacije o tome kako će novi OS izgledati, ali gotovo da se ne pominje jedna veoma bitna stvar – hoće li, kao i Windows 10, i novi Windows ...

2 povezane vesti »

Turska planira misiju na Mesec

PC press - 18.06.2021

Turska namerava da na pošalje rover do kraja ove decenije, te da ka Zemljinom satelitu pošalje i jednu raketu – već 2023. godine. Sve se više zemalja uključuje u svemirsku trku, a Turska je obelodanila u februaru.

Duhovi prošlosti: Tamagotchi ponovo napada

PC press - 18.06.2021

groznica tresla je krajem devedesetih godina prošlog veka tadašnje naraštaje, te, kako tvrde mnogi, donekle definisala čitave generacije i njihov odnos prema tehnologiji. Virtuelni ljubimac, koji je vrhunac popularnosti doživeo pre 25 godina, poslednjih godina ponovo nastupa ...

2 povezane vesti »

Vigilante: Malver koji se bori protiv piraterije

PC press - 18.06.2021

Bezbednosni istraživači su nedavno otkrili najzanimljiviji do sada , a u pitanju je program koji se bori protiv , te sprečava neautorizovana preuzimanja nelegalnih sadržaja . Novi malver je dobio ime , što mu potpuno odgovara, budući da termin u prevodu znači „osvetnik“.

Počela letnja sezona na Kopaoniku

PC press - 18.06.2021

Letnja sezona u planinskom centru Kopaonik zvanično je počela 17. juna, a i Skijališta Srbije su tradicionalnom manifestacijom obeležili sam početak leta. Sa željom da još više podstaknu domaći turizam i osnaže Kopaonik kao letnju destinaciju i Skijališta Srbije, kao i svake ...

Kineska kompanija Pony.ai planira pokretanje robotaksi servisa u Kaliforniji

PC press - 18.06.2021

Pony.ai, robotaksi startup koji posluje u Kini i SAD-u otpočeo je testiranja vozila bez vozača na javnim putevima u Kaliforniji . Njihov cilj je da obezbede vozila koja će već u toku 2022. godine biti sposobna da funkcionišu kao robotaksiji u ovoj američkoj državi.

Facebook Messenger dobija novi quick reply bar i nove chat teme

PC press - 18.06.2021

Facebook je najavio mnoštvo novih funkcija za Messenger, kompanijsku aplikaciju za instant poruke. Nove funkcije uključuju quick reply bar, tri nove chat teme i QR kodove i linkove za plaćanje. Najnovije ažuriranje dodaje tri nove teme u aplikaciju da biste personalizovali vaše ...

2 povezane vesti »

EA: Gaming gigant hakovan, ukraden izvorni kod

PC press - 18.06.2021

Hakeri su ukrali dragocene informacije od velikog proizvođača igara Electronic Arts (EA), saopštila je kompanija. Napadači su tvrdili da su preuzeli izvorni kod za igre kao što je i za proprietary Frostbite game engine koji se koristi kao osnova za mnoge druge igre visokog ...

Google je primoran da napravi veliku promenu na Android telefonu

PC press - 18.06.2021

Google će predstaviti 12 alternativnih browsera svim Android korisnicima prilikom prvog podešavanja pametnog telefona ili tableta. Google će ovog leta napraviti promenu Android operativnog sistema, ali samo za one koji žive u Velikoj Britaniji i kontinentalnoj Evropi.

4 povezane vesti »

Veliki povratak: Honor 50 serija imaće Google i uskoro će biti u Srbiji

PC press - 18.06.2021

je u Kini predstavio u Kini novu seriju HONOR 50 telefona, a stigla je i zvanična potvrda da će se Google Mobile Services vratiti na ove telefone u internacionalnoj verziji, zahvaljujući čemu će Honor 50 telefoni biti u potpunosti kompatibilni sa Google servisima.

Lunatronik: Integracija – prava sigurnost data centra

PC press - 18.06.2021

Sigurnost je važna komponenta funkcionisanja data centra, i pri tom ne mislimo samo na cyber sigurnost. Obezbeđivanje od provale, video‑nadzor, omogućavanje pristupa samo ovlašćenim licima, pa i zaštita od poplave i požara su osnovne komponente bezbednosti.

Širenje ponude na Shoppster platformi uz saradnju sa Sportina Grupom

PC press - 18.06.2021

uvek traži nove načine da obezbedi najbolju ponudu svojim kupcima. Tako je nedavno sklopila strateško partnerstvo sa Sportina Grupom, o čemu smo razgovarali sa Ljiljanom Ahmetović, CEO-om Shoppster-a . O: Shoppster u ponudi ima više od 100.000 proizvoda svih namena, a tako ...