TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Novosti

"OŠTRICE" S NOVIM TRENEROM DOČEKUJU LIVERPUL: Dete Šefild junajteda se vraća na mesto uspeha da vadi kestenje iz vatre

Novosti - pre: 4 sata

"Oštrice" su nakon 14 kola poslednje na tabeli engleskog prvenstva a kako igraju u dosadašnjem delu sezone teško je poverovati da mogu da sačuvaju premijerligaški status. Najozbiljniji kandidati da se s njima nađu u poslednja tri na kraju sezone su Barnli i Luton taun, ekipe ...

4 povezane vesti »

CRVENO-BELI MORAJU DA ISKORISTE OVU PRILIKU! Teo i družina za početak ruše "slepe miševe"

Novosti - pre: 4 sata

Crveno-beli su prošle nedelje napravili dobar posao, prikazali su sjajnu partiju i savladali desetkovani Anadolu Efes rezultatom 97:83. Imao je turski predstavnik prednost na poluvremenu, međutim, kratka rotacija je učinila svoje.

DANAS SLAVIMO SVETOG AMFILOHIJA: Uvek je bio uz verni narod - čudesnim načinom izabran za episkopa

Novosti - pre: 4 sata

Amfilohije je rano ostavio metež svetski i povukao se u jednu planinu gde je proživeo 40 godina. Tada se upraznila episkopska stolica u Ikoniji, i Amfilohije je čudesnim načinom bio izabran i posvećen za episkopa ikonijskog. Učestvovao je na Drugom vaseljenskom saboru 381.

6 povezane vesti »

SESTRE GOBOVIĆ: Nismo se priklonile novokomponovanim trendovima (FOTO)

Novosti - pre: 4 sata

Za "Večernje novosti" poznate sestre Marina i Marija govore o kako su zavolele ovu vrstu muzike, kako se nose sa aktuelnim žanrovima, ali i o daljim planovima koji su vezani za njuhovu karijeru. Mi smo se vodile srcem, kada je muzički žanr u pitanju.

VELIKI DAN ZA VERNIKE IZ MOSTARA Crkva u Blagaju čuva odeždu Svetog Vasilija

Novosti - pre: 4 sata

- Služio je istu ovu službu koju mi služimo. Još je manje imao nego što mi imamo. Bilo je teško vreme ratova i iskušenja, ali on se držao Boga, verovao je da ga u Crkvi Božjoj, na liturgiji, sreće istinitog i živog kao što je bio živ kada su apostoli hodili zemljom.

KLAN "PAKOVAO" MEDOJEVIĆU: Transkript razgovora sa Skaj aplikacije otkrio nameru "kavčana"

Novosti - pre: 4 sata

To proizilazi iz transkripta njihovih razgovora preko kriptovane skaj-aplikacije, koje je Evropol dostavio crnogorskim istražiteljima. Medojevićevo ime napisao je tadašnji pripadnik Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Petar Lazović i to nakon što je šef ...

9 povezane vesti »

RAT U IZRAELU: Hitno se oglasile Ujedinjene nacije

Novosti - pre: 4 sata

Nastavak borbi u Gazi pojačao je krizu gladi u toj palestinskoj enklavi, saopštila je humanitarna agencija Ujedinjenih nacija. Svetski program UN za hranu (WFP) saopštio je da je njihova pomoć obuhvatila oko 250.000 ljudi tokom sedmodnevne pauze u borbama, prenosi BBC.

7 povezane vesti »

U ZBIRCI ARTEFAKTI IZ KLENKA Pri kraju rekonstrukcija Zavičajnog muzeja u Rumi

Novosti - pre: 4 sata

Pored presecanja vlage, na objektu su zamenjena i dotrajala stolarija, urađene nove elektro instalacije, sanirani podovi, ugrađeni protivpožarni sistemi, kao i sistem centralnog grajanja na gas, a u toku je nabavka vitrina i ostalih elemenata za stalnu postavku.

DALI - SPASILAC: Dvobroj časopisa "Gradac" posvećen genijalnom slikaru

Novosti - pre: 5 sati

Njegove ideje su čista dvosmislenost, protivrečne su samima sebi, ali i celom prirodnom sistemu, što je najpouzdaniji znak uzvišenosti ljudske imaginacije i stanja, kako Dali kaže, "permanentne intelektualne erekcije".

RAT U UKRAJINI: Rusija tokom noći lansirala 48 dronova na Ukrajinu

Novosti - pre: 5 sati

Rusija je tokom noći lansirala ukupno 48 dronova na Ukrajinu, a većina ih je oborena, saopštile su danas ukrajinske vazduhoplovne snage. U saopštenju se dodaje da su ukrajinski sistemi protivvazdušne odbrane uništili 41 dron pre nego što su stigli do cilja, prenosi Rojters.

19 povezane vesti »

POGLEDAJTE - OVO JE NAJNOVIJI PANCIR-SM: Ruska modifikacija za rat protiv dronova, krstarećih raketa i projektila ...

Novosti - pre: 5 sati

Jedan od takvih PVO sistema bio je Pancir S-1 koji je Rusija od početka rata najviše upotrebljavala. U kasno proleće i početak leta 2022. godine u Hersonskoj oblasti Pancir S-1 koristio se protiv ne samo bespilotnih letelica i dronova, nego i protiv protivradarskih raketa HARM ...

2 povezane vesti »

EVO ZAŠTO PONOŠA ZOVU "NATO PONOŠ": Srbija je kriva što nas je NATO bombardovao! (VIDEO)

Novosti - pre: 5 sati

- Ekipa koja je sada na vlasti je ista ona koja je dovela do bombardovanja 1999.! Njihova politika je bila jedan od uslova koji je to proizveo! Da ponovim, to je ekipa koja nas je uvela u sankcije, izolaciju, izbeglištvo, u ratove! - rekao je Ponoš.

2 povezane vesti »

PAMTIĆE GA PO POŽRTVOVANOSTI: Danas sahrana trebinjskog lekara Aleksandra Babića

Novosti - pre: 5 sati

Doktor Aco, kako su ga zvali njegovi pacijenti, dugo godina se borio sa cističnom fibrozom koja mu je do te mere uništila pluća da je godinama pod kiseonikom dolazio na posao, lečio i hrabrio svoje pacijente, iako je i sam bio teško bolestan.

2 povezane vesti »

POSNA SARMA: Ukus će biti fantastičan - savršeno gurmansko iskustvo (VIDEO)

Novosti - pre: 5 sati

* Veća glavica kupusa Izrendati šargarepu i krompir. Crni luk izdinstati, pa dodati beli luk. Kada se sve prodinsta dodati šargarepu i krompir, pa onda i pirinač. Preko dodati začine i sve izmešati dok se lagano krčka.

PIPCI SEŽU I DO KONZULATA "Novosti" otkrivaju: Ko je bio u mreži bugarskog špijuna

Novosti - pre: 5 sati

O značaju i uspehu operacije naših bezbednjaka svedoči podatak iz Sofije, gde su u sedištu bugarske obaveštajne službe DANS, posle hapšenja agenta iz Bosilegrada, "uključeni alarmi" i proverava se kako je kompromitovana njihova infrastruktura na jugoistoku Srbije.

9 povezane vesti »

ZVUK MOTORNE TESTERE PREKIDA JESENjU TIŠINU: Monaštvo manastira Velika Remeta koristi svaki lep dan za sređivanje ...

Novosti - pre: 5 sati

- Spremili smo drva za zimu, sada koristimo ovo lepo vreme bez snega da ih iscepkamo. Vreme bez jakih mrazeva koristimo i da još nešto izbetoniramo, kod nas uvek ima posla. Veoma brzo nam stižu praznici i liturgije, pa će manje biti vremena za fizičke poslove.

DODIK NAKON SASTANKA SA VARHELjIJEM U BRISELU: Nije sporan evropski put BiH

Novosti - pre: 5 sati

- Mora se poštovati Ustav BiH i činjenica da EU traži prilagođavanje kroz reforme, a to je da odluke autonomno donose lokalni faktori u smislu da se opredeljuju za EU, a ne da to čine stranci bez obzira u čije i kakvo ime - rekao je Dodik nakon sastanka.

4 povezane vesti »

CRNOGORCI PO AUTOMATIZMU: Porodici iz Nikšića popisivač samoinicijativno upisao nacionalnost na osnovu državljanstva

Novosti - pre: 5 sati

Popisivač je porodici, koja je rekla da ima crnogorsko državljanstvo, samoinicijativno upisao da su po nacionalnosti Crnogorci. Potom je uzeo sva dokumenta, izašao iz kuće ne ostavljajući čak ni kopije popisnog listića! Međutim, domaćin porodice brzo je reagovao, pozvao popisnu ...

6 povezane vesti »

IZMENjENA UREDBA: Ponovo kontrola brodova na Bezdanu

Novosti - pre: 5 sati

Konkretno, od donošenja Uredbe 2019, dogodilo se proširenje šengen-zone, pa oko 140 kilometara toka Dunava - od granice sa Mađarskom, do Bačke Palanke - nije bilo "bezbedonosno pokriveno". Zbog toga je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture formiralo radnu ...

SKROMNI DRAGULjAR REČI: Sećanje na Lazu Lazića (1929-2023)

Novosti - pre: 6 sati

U nezaboravu za one koji su na vreme - ko bi ga znao čime sem možda svojim srcem - stekli tu privilegiju da ga upoznaju, s njim razgovaraju, osete blagodat kojim ozaruje svaka njegova knjiga, bilo da je za mlade, odrasle, da je esejistika ili umetnička književnost, filozofska ...