TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Novi Magazin

Rada Trajković: Vučić traži amnestiju za porodicu i saradnike

Novi Magazin - pre: 1 sat

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić neizmerno želi da se dodvori američkoj administraciji i na taj način zaštiti svoju porodicu. Traković je za Danas rekla da to definitivno govori "da Vučić traži ...

45 povezane vesti »

Dejan Bulatović sa francuskim ambasadorom o političkim ciljevima njegove nove partije

Novi Magazin - pre: 2 sata

Predsednik Saveza socijaldemokrata i poslanik Dejan Bulatović saopštio je večeras da je francuskom ambasadoru u Beogradu Pjeru Košaru rekao da je nedvosmislen put Srbije ka EU cilj stranke koju je osnovao. Bulatović je u pisanoj izjavi naveo da je Košara obavestio o formiranju ...

3 povezane vesti »

Ambasador: Neka se jave građani koji ne mogu da stupe u kontakt sa bližnjima u Turskoj

Novi Magazin - pre: 3 sata

Ambasador Srbije u Ankari Zoran Marković izjavio je večeras da građani Srbije koji ne mogu da stupe u kontakt sa članovima porodice u Turskoj, pogođenoj razornim zemljotresom, mogu da se obrate srpskoj ambasadi.

617 povezane vesti »

Vučić: Otvoren razgovor sa Lajčakom, razumeli ste me sve

Novi Magazin - pre: 3 sata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Beogradu da je imao "otvoren i prijateljski razgovor" sa specijalnim predstavnikom EU za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom. "Otvoren i prijateljski razgovor sa Miroslavom Lajčakom. Kada kažem otvoren, to stvarno mislim.

108 povezane vesti »

Šapić: Splavove sa Savskog šetališta uklanjamo početkom proleća

Novi Magazin - pre: 3 sata

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je večeras da će splavovi sa Savskog šetališta biti uklonjeni početkom proleća. "Sredićemo sva tri nivoa, dole do Save, srednji, zeleni deo, i gornji gde je biciklistička staza i šetalište, a onda ćemo krenuti sa sređivanjem ...

22 povezane vesti »

Vučić: Lažu svi koji kažu da tražim aboliciju za porodicu a ne spas za Kosovo

Novi Magazin - pre: 4 sata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je laž izjava savetnice u Vladi Kosova Rade Trajković da on traži "aboliciju za svoju porodicu, a ne spas za srpski narod na Kosovu i Metohiji". "Laže kao i svi iz Skupštine koji su govorili besmislice.

45 povezane vesti »

Radman: Dačić obećao da će ispitati zašto je Pavličeku zabranjen ulaz u Srbiju

Novi Magazin - pre: 4 sata

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je danas u Zagrebu da mu je srpski šef diplomatije Ivica Dačić rekao da će proveriti zašto je poslaniku stranke Suverenisti Marijanu Pavličeku bio zabranjem ulazak u Srbiju. "Žao mi je što se to dogodilo.

23 povezane vesti »

Vučević: Principi ZSO definisani Briselskim sporazumom, Priština mora da upodobi svoj pravni sistem

Novi Magazin - pre: 4 sata

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da su principi za formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) definisani Briselskim sporazumom i naknadnim aktima, odnosno da postoje 23 principa koji moraju biti implementirani u statut ZSO i Priština mora da ih obezbedi izmenama ...

6 povezane vesti »

Stanovnici Palilule i Starog Grada bez vode do 22 časa

Novi Magazin - pre: 5 sati

Stanovnici dela opština Palilula i Stari Grad do 22 časa neće imati vodu, zbog kvarova u Šajkaškoj, Budimskoj i Venizelosovoj ulici. Ekipe JKP Beogradskog vodovoda i kanalizacije od danas rade na saniranju kvara, javio je RTS.

8 povezane vesti »

Kurti: Prihvatamo evropski predlog, neka pitanja u vezi sa tim će se rešavati u Briselu

Novi Magazin - pre: 5 sati

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da Priština prihvata evropski plan za normalizaciju odnosa sa Beogradom i da je to dobra osnova za dalje diskusije i napredovanje. Kurti je rekao da će tokom razgovora u Briselu postaviti neka pitanja o tom planu.

108 povezane vesti »

Manojlović (Kreni-promeni): Najpre povlačenje kosovske policije sa severa

Novi Magazin - pre: 5 sati

Direktor za kampanje Pokreta "Kreni-promeni", Savo Manojlović, ocenio je danas da bi povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije sa severa Kosova trebalo da bude prva tačka bilo kakvih pregovora, jer bi, kako je naveo, to dovelo do spuštanja tenzije i straha.

4 povezane vesti »

Kurti sa ambasadorima EU o šest uslova za formiranje ZSO

Novi Magazin - pre: 5 sati

Premijer Kosova Aljbin Kurti upoznao je na današnjem sastanku ambasadore zemalja EU akreditovane na Kosovu sa šest uslova o formiranju Zajednice opština sa srpskom većinom (ZSO) koje je predstavio kosovskoj skupštini na sednici 2. februara.

108 povezane vesti »

Novosti: Vučić razočaran ponašanjem SPS, spreman na nove izbore

Novi Magazin - pre: 6 sati

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas na sastanku vrha stranke da je spreman da ide na izbore i pređe u opoziciju, radije nego da "partijski i privatni interesi vode državu", objavile su Novosti.

29 povezane vesti »

Tadić za američki časopis: Zаpаd stvorio presedаn nа koji se Putin dаnаs pozivа

Novi Magazin - pre: 6 sati

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je Zаpаd na slučaju Kosova stvorio zаkonski presedаn nа koji se ruski predsednik Vlаdimir Putin dаnаs pozivа kada pripaja delove drugih država. U autorskom tekstu za američki dvomesečnik Nešenel intrest (The National Interest), ...

2 povezane vesti »

DRI: EPS je najveći generator industrijskih optadnih voda u Srbiji

Novi Magazin - pre: 7 sati

Elektroprivreda Srbije (EPS) je najveći generator industrijskih otpadnih voda u Srbiji, ponovo je danas saopštila Državna revizorska institucija (DRI). Po podacima Agencije za zaštitu životne sredine, 2020. godine je ispušteno 3,6 milijardi kubika indistrijskih otpadnih voda, a ...

5 povezane vesti »

U zemljotresu u Turskoj oslobođena 1.000 puta veća energija nego u Kraljevu 2010.

Novi Magazin - pre: 8 sati

Kolika je razorna moć današnjeg zemljotresa u Turskoj i Siriji govori činjenica da je kod njega oslobođena 1.000 puta veća energija od onog u Kraljevu iz 2010. godine, kaže Branko Dragičević iz Republičkog sizmološkog zavoda.

53 povezane vesti »

Miketić (Zajedno): Tajkuni kupuju simbole Beograda, građani ćute

Novi Magazin - pre: 8 sati

Poslanik opozicione stranke Zajedno u Skupštini Srbije, Đorđe Miketić, danas je ocenio da simbole Beograda kupuju tajkuni, a stručnjaci i građani se ne protive rušenju i pljačkanju grada. On je povodom prodaje poslovnog dela Geneks kule u Novom Beogradu u saopštenju naveo da je ...

4 povezane vesti »

Ugljanin: Prvo rešiti status Bošnjaka i Albanaca u Srbiji, pa onda Srba na Kosovu

Novi Magazin - pre: 8 sati

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je danas da ta partija podržava francusko-nemački predlog za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova, ali da bi u nastavak dijaloga trebalo uvrstiti i temu statusa Bošnjaka i Albanaca u Srbiji.

7 povezane vesti »

Usvojeni planovi aktivnosti za rodnu ravnopravnost u Srbiji

Novi Magazin - pre: 8 sati

Koordinaciono telo Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost usvojilo je danas planove aktivnosti za ovu godinu i za period do 2025. godine, kojim definiše da će imati proaktivan pristup rešavanju ključnih pitanja u toj oblasti, saopštilo je danas Ministarstvo kulture.

4 povezane vesti »

U Crnoj Travi visina snežnih nanosa i do dva metra, mnoga sela zavejana i bez struje

Novi Magazin - pre: 8 sati

Visina snežnih nanosa na području Crne Trave dostiže i dva metra pa su svi lokalni putevi do udaljenih sela neprohodni, izjavio je danas predsednik te opštine Slavoljub Blagojević. On je za agenciju Beta rekao da su mnoga sela na području opštine bez struje i signala mobilne ...

4 povezane vesti »