TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Informacija

Google iz Play prodavnice uklonio 470 aplikacija umešanih u prevaru sa pretplatom

Informacija - 28.01.2022

U oktobru je tim Zimperium zLabsa obelodanio detalje o prevari koja je nazvana „GriftHorse“, masovnoj kampanji zloupotrebe mobilnih premium usluga koja je ugrozila oko 10 miliona korisnika Androida širom sveta.

6 povezane vesti »

Novi talas infekcija Android malverima FluBot i TeaBot

Informacija - 28.01.2022

Istraživači iz Bitdefender Mobile Threats tima su od početka decembra presreli više od 100.000 SMS poruka kojima je pokušana infekcija malverom FluBot. Oni kažu da napadači koriste stare trikove, menjajući samo naslove poruka, da bi privukli korisnike da kliknu na link u njima.

EU spremna da u Kijev pošalje misiju za borbu protiv sajber napada

Informacija - 27.01.2022

Zemlje EU su, razgovarajući o situaciji u Ukrajini, izrazile spremnost, da ako bude potrebno, usvoje set sankcija prema Rusiji, rekao je francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv Le Drijan posle sastanka Saveta EU u Briselu.

Google odustao od kontroverznih planova o zameni kolačića za praćenje, kompanija sada ima novi plan

Informacija - 27.01.2022

Google odustaje od svojih kontroverznih planova o zameni kolačića trećih strana u korist novog rešenja pod nazivom Topics (Teme), koje podrazumeva kategorizaciju pretraživanja korisnika u oko 350 tema. Novo rešenje za Privacy Sandbox, Googleov program za zaštitu privatnosti ...

Sajber kriminalci ucenjuju vlasnike hakovanih Instagram naloga, od žrtava se traži da plate da bi im profil bio vraćen

Informacija - 27.01.2022

Hakeri otimaju Instagram naloge kompanija i uticajnih ljudi sa velikim brojem pratilaca, upozorava Secureworks . Kompanija za sajber bezbednost saopštila je da je otkrila ovakve pokušaje otimanja naloga u oktobru, a hakeri koji su preuzeli naloge zahtevali su od žrtava da plate ...