TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Informacija

Microsoft Edge od sada automatski blokira preuzimanje potencijalno neželjenih programa

Informacija - upravo objavljeno

Microsoft je objavio da će počev od Microsoft Edgea 80.0.338.0 preuzimanje potencijalno neželjenih aplikacija (PUA) moći da bude automatski blokirano. PUA - potencijalno neželjeni programi su softver koji degradira celokupni Windows doživljaj nakon instaliranja.

Preokret: Google podneo zahtev američkoj vladi da se Android vrati na Huaweijeve telefone

Informacija - pre: 21 min

Pre mesec dana, austrijski menadžer Huaweija Fred Vangfaj rekao je da se kompanija neće vratiti Googleovim aplikacijama i servisima čak i ako SAD ukinu zabranu koju je prošle godine američka administracija uvela domaćim kompanijama za trgovinu sa Huaweijem.

9 povezane vesti »

Android malver Cerberus sada može da krade kodove za 2FA iz Google Authenticatora i daljinski otključava uređaj

Informacija - pre: 27 min

Bankarski trojanac Cerberus je nadograđen i sada može da krade kodove Google Authenticatora za dvofaktornu autentifikaciju (2FA) koja se koristi kao dodatna zaštita prilikom prijave na naloge. Google Authentificator je Googleova alternativa dvofaktornoj autentifikaciji baziranoj ...

Facebook zabranio reklamiranje lekova za lečenje infekcije korona virusom

Informacija - 27.02.2020

Facebook je potvrdio da je zabranio sadržaje u kojima se spominje korona virus, kao što su na primer oglasi koji obećavaju izlečenje ili sprečavanje infekcije ili na drugi način podstiču paniku zbog bolesti uzrokovane novim korona virusom zbog koga se poslednjih nekoliko meseci ...

1373 povezane vesti »

Bezbednosni propust Kr00k u Wi-Fi čipovima ugrožava oko milijardu uređaja

Informacija - 27.02.2020

Istraživači kompanije ESET otkrili su bezbednosni propust koji je nazvan “Kr00k” (CVE-2019-15126) u široko korišćenim Wi-Fi čipovima koje proizvode Broadcom i Cypress, koji se nalaze na milionima uređaja, uključujući pametne telefone, laptop računare, rutere i IoT uređaje.

2 povezane vesti »