TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

DW

Da li je moguće da političari BiH predstavljaju celu zemlju?

DW - pre: 5 sati

Govor Željka Komšića pred Generalnom skupštinom UN izazvao je buru u regionu, protivljenje Dodika i neslaganje hrvatskog predsednika Milanovića. Kako da političari u BiH nastupaju u ime cele zemlje? Pitanje nastupa BiH u svetu postavilo se odmah nakon potpisivanja Dejtonskog ...

Kosovske registarske tablice – iz štampača

DW - pre: 7 sati

Zbog novih odredbi kosovske vlade o registarskim tablicama vozila koja prelaze granicu između Srbije i Kosova, nastao je i nov spor. Srpske tablice na Kosovu moraju biti pokrivene – umesto njih, na Kosovu se koriste privremene tablice koje se ...

Turska: radikalna promena izbegličke politike?

DW - pre: 7 sati

Turska je dugo praktikovala „politiku otvorenih vrata“ dopustivši milionima Sirijaca da uđu u zemlju. Međutim, zbog ekonomske krize, rastao je otpor ovoj politici. Da li Erdogan sada izbeglice vraća u njihovu domovinu? DW.COM Kad je 2011.

Slika dana: Poljubac

DW - pre: 11 sati

Nepoznati par, pozira ili je uhvaćen u Olimpijskom parku u Seulu u Južnoj Koreji. Boje jeseni... Pratite nas i na , preko , na , kao i na našem nalogu ...

Ko bi mogao da nasledi Angelu Merkel?

DW - pre: 11 sati

Nemačka u nedelju bira novi saziv Bundestaga. Pravo glasa ima 60,4 miliona građana, a od toga kako će oni da glasaju zavisi samo raspodela poslaničkih mesta u parlamentu, već i to ko će biti na čelu nove vlade u Berlinu.

45 povezane vesti »

Nemačka u malom: izborni okrug 77 Berlin-Rajnikendorf

DW - pre: 11 sati

U jednoj četvrti Berlina rezultati glasanja na izborima za Bundestag 2013. i 2017. bili su skoro identični sa rezultatima koje su stranke postigle u celoj zemlji. Zašto je to tako? U delu Berlina koji čini izborni okrug Rajnikendorf živi oko 266.000 ljudi.

Ideja biblioteke, prstohvat smisla

DW - pre: 12 sati

Oproštajni poklon Angele Merkel bio je 500 000 evra „za obnovu“. Vučić je rekao da je reč o obnovi biblioteke na Kosančićevom vencu, koju su aprila 1941. uništile nacističke bombe. Prepoznajem ideju, znam i aktere. DW.COM Sećam se da je april bio neuobičajeno topao.

Nemačka: u nedelju izbori i u dve pokrajine i jedan referendum

DW - pre: 12 sati

Pored izbora za Bundestag u Meklenburgu-Prednjoj Pomeraniji i u Berlinu u nedelju se održavaju i pokrajinski izbori, u prestonici i referendum. SPD je favorit na severoistoku, u glavnom gradu je situacija manje izvesna.

45 povezane vesti »