TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

DW

Sveštenik dao crkveni azil Avganistancu i završio na sudu

DW - pre: 26 min

Pred sudom u Nemačkoj po prvi put se našao jedan sveštenik zato što je izbeglom Avganistancu dao tzv. „crkveni azil“. On ga je tako godinu dana čuvao od deportacije. Proces u Bavarskoj je okončan – ali bez presude.

Ako pogazite institucije sistema, afere vam neće naškoditi

DW - pre: 1 sat

Problem izvoza srpskog oružja, Savamala, rekonstrukcija beogradskih trgova, nabavka prazničnog osvetljenja… Zbunjuje utisak da vlast može da proizvede bilo kakvu aferu, a da to neće naškoditi njenom političkom rejtingu.

32 povezane vesti »

Postoji alternativa Erdoganu

DW - pre: 4 sata

Nekadašnji saradnici turskog predsednika, poput bivšeg premijera Davutoglua, okreću mu leđa i osnivaju sopstvene stranke. Da li će Erdoganu „doći glave mangupi iz njegovih redova“? Ahmet Davutoglu je dugo bio jedna od najuticajnijih figura u turskoj politici.

Alternativa za Nemačku: može li desnije?

DW - pre: 4 sata

Desničar Alternative za Nemačku Bjern Heke želi da promeni tu partiju. Koliko to može otići u desno videće se uskoro: pre svega na pokrajinskim izborima u Tiringiji, a zatim i prilikom izbora članova Izvršnog odbora AfD. „Heke je tu, Heke je tu...

8 povezane vesti »

Merkel uzalud traži alternativu Vučiću

DW - pre: 18 sati

Treća poseta Berlinu za manje od godinu dana, ali tek sada prva, zvanična, sa svim počastima. Neki analitičari procenjuju da Merkel, zato što Vučić nije obavio svoj deo dogovora, u premijerki Brnabić traži alternativu.

88 povezane vesti »

Kraj ere Netanjahua? Izrael umoran od političkih previranja

DW - pre: 22 sati

Izbori u Izraelu pretvorili su se u mrtvu trku između Benjamina Netanjahua i njegovog rivala Benija Ganca. Rezultat je neizvestan, ali glasači se ne uzbuđuju previše – ta zemlja je umorna od politike. Izraelci su izašli na birališta po drugi put u samo pet meseci.

49 povezane vesti »

Koga će usrećiti Metju Palmer?

DW - pre: 24 sati

Porede ga sa Holbrukom, zovu „srpskim zetom“, pitaju se da li iz Vašingtona donosi čarobni štapić za Balkan. Ko je Metju Palmer, novi izaslanik Stejt dipartmenta za region i da li je sebe već opisao u svojim trilerima. „Holbruk za 21.

21 povezane vesti »

Snoudenova optužba

DW - pre: 24 sati

U svojoj knjizi Edvard Snouden opisuje kako američke tajne službe nadziru ljude prikupljajući podatke o njima - na opšte zgražavanje građana i uz pomoć evropskih vlada. Edvardu Snoudenu je svega 25 godina kada sredinom 2009. počinje da radi za NSA.

28 povezane vesti »

Policijsko nasilje u Nemačkoj – o tome se ćuti?

DW - pre: 24 sati

I u Nemačkoj ljude zabrinjava policijsko nasilje. Jedno novo istraživanje pokazuje da takvih incidenata verovatno ima daleko više nego što to pokazuju zvanične statistike. Žrtve policijskog nasilja u Nemačkog često ne prijavljuju svoje napadače.

Dramatično odmeravanje snaga u Persijskom zalivu

DW - 18.09.2019

Napadi na dva saudijska naftna polja dodatno su povećali napetost u Persijskom zalivu. Vreme kada su izvedeni napadi nije slučajnost: Iran i Kina veoma su zainteresovani za strateške promene situacije u regionu.

176 povezane vesti »

Kosovo – utisci sa zaboravljenog juga Evrope

DW - 18.09.2019

Kolegu Matijasa fon Hajna put je po prvi put naneo na Kosovo. Bio je deo ekipe DW koja radi na priči o povratnicima iz IS. Ovo su njegovi utisci o toj maloj zemlji s velikim problemima. I o ljudima spremnim da pomognu.

Mesić: UN su mogle da spreče ratove u Jugoslaviji

DW - 18.09.2019

„Da su UN trupe stale na granice između Srbije i Hrvatske, i Srbije i Bosne i Hercegovine, ne bi bilo rata“, smatra bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić u intervjuu za redakciju DW na poljskom. DW: Gospodine predsedniče, prošlo je više od četvrt veka od ratova na području ...

4 povezane vesti »