TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

DW

Visoki predstavnik – tigar od papira

DW - pre: 18 sati

Banjaluka odbija da povuče povelje koje su dodeljene ratnim zločincima. To je tražio Valentin Incko, čija je moć, izgleda, nepostojeća. Dodik je pak nepopustljiv jer se plaši daljeg pada podrške među Srbima. Skupština Republike Srpske odbacila je u utorak (11.

3 povezane vesti »

Gvozdena kupola – životno osiguranje Izraelaca

DW - pre: 19 sati

Izraelska protivvazdušna odbrana opet je oborila stotine raketa koje su doletele iz Pojasa Gaze. Već deset godina to čini Gvozdena kupola, jedan od najboljih sistema na svetu. Kako on radi? Kada se začuju sirene, Izraelci imaju svega 15 sekundi da potraže zaklon ukoliko žive ...

381 povezane vesti »

Niz manevara, hiljade vojnika – od Manjače do Baltika

DW - pre: 20 sati

Odavno članice NATO nisu izvodile ovoliko vojnih vežbi, posebno na Balkanu. U manevrima se isprobava svašta, od desanta do artiljerijske vatre. U Moskvi se na to gleda sa skepsom, a NATO tvrdi da je sve transparentno.

ABBA se vraća

DW - pre: 21 sati

Da li ABBA sprema povratak? Kultni bend se vratio u studio i radi na novim pesmama. Priča se i o turneji. Obožavaoci su oduševljeni. Pratite nas i na , preko , na , kao i na našem nalogu na ...

Vučić, Vučić, Đilas, Đilas – čemu služi Skupština?

DW - pre: 21 sati

Samo jedan poslanik je do sada opomenut prema Kodeksu ponašanja narodnih poslanika, koji je usvojen na jedvite jade. Parlament je postao simfonija govora mržnje, kažu kritičari, dok u vladajućoj stranci ne vide problem.

3 povezane vesti »

Drugi brže trče, Jokić brže misli

DW - pre: 21 sati

„NBA još nije videla centra poput Jokića“, piše nemački nedeljnik Cajt u portretu srpskog košarkaša. „Moglo bi se reći da Jokić u NBA igra po svojim pravilima, umesto da sledi ona tradicionalne američke košarke.“ Kad se Nikola Jokić 2015.

15 povezane vesti »

Vakcina za pse i mačke

DW - pre: 21 sati

Kućni ljubimci takođe mogu da obole od kovida. Ali mogu biti i prenosioci virusa na ljude. Naučnici u Finskoj i SAD još rade na cepivu za njih, ali Rusija vodi u toj trci. Ta zemlja je upravo odobrila prvo cepivo za životinje.

Nepodnošljiva lakoća priče o ratu

DW - pre: 22 sati

Koliko se samo priča o non-pejperima i „ratu“, koliko se „eksperata“ za Zapadni Balkan javlja za reč? I čemu to, kad promena granica i rata neće biti sve dok veliki to ne budu hteli, pita se novinarka DW Zorica Ilić. Rat. Ta reč je iskočila na displeju mog telefona.

12 povezane vesti »

Slika dana: Deca na putu

DW - pre: 23 sati

Američki graničari na jugu Teksasa imaju mnogo posla. Poslednji podaci kažu da je u aprilu bilo 173.460 ilegalnih pokušaja prelaska granice iz Meksika - čak 17.171 dete je bilo na putu bez staratelja. Pratite nas i na , preko , na , kao i na našem nalogu ...