TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

DW

Hrvatska – jedini konsenzus u Ljubljani

DW - pre: 20 sati

Ostavka premijera Mira Cerara promešala je karte na slovenačkoj političkoj sceni. U susednoj Hrvatskoj se pitaju da li će izbori doneti novu politiku prema Zagrebu? Teško, kažu analitičari sa kojima je pričao DW.

25 povezane vesti »

Glad koja jede celu generaciju

DW - pre: 21 sati

Hiperinflacija i slom proizvodnje koji su pogodili Venecuelu sada se pretvaraju u humanitarnu krizu velikih razmera. Trećina dece u zemlji je neuhranjena ili na granici da to bude. Reporter DW se uverio u Karakasu.

Islam i Nemačka, po ko zna koji put

DW - pre: 22 sati

„Horst Zehofer se nije još raskomotio u novoj kancelariji, a već raspaljuje debatu koja nikome više ne treba“, piše nemačka štampa o izjavi novog ministra unutrašnjih poslova koji je rekao da „islam ne spada u Nemačku“.

11 povezane vesti »

Svekrva u Hladnom ratu

DW - pre: 23 sati

Novi Hladni rat postaje još hladniji. Zapad je ubeđen da iza trovanja bivšeg špijuna u Engleskoj stoji Rusija, premda za to nema dokaza. Ali lista grehova Moskve je već preduga, komentariše novinar DW Kristijan Tripe.

132 povezane vesti »

Sreća, od Finske do Burundija

DW - 17.03.2018

Srbi su na sredini skale po sreći u svetu i ne vole migrante – to je jedan od zaključaka Izveštaja o sreći u svetu objavljenog pre nekoliko dana. Kako istraživači mere sreću i šta se može naučiti iz njihovih podataka? Šta je to što čoveka čini srećnim i da li se sreća može ...

Među ministrima Miler do Milera

DW - 17.03.2018

Gotovo četvrtina građana Nemačke potiče iz inostranstva. Političke stranke su u prošlosti pokušavale da takve građane izguraju u prve redove, ali u novoj vladi Angele Merkel takvih baš i nema. Koji su razlozi za to? Miler, Braun, Šulce ili Šojer – redom imena koja zvuče sasvim ...

Istina je negde tamo – gde Jutjub kaže

DW - 17.03.2018

Jutjub najavljuje borbu protiv „lažnih vesti“ i „teorija zavere“ tako što će kod nekih sadržaja upućivati na članke Vikipedije. Ta internet-enciklopedija već ima svoje repove. Gde „borba za istinu“ postaje propaganda? Suzan Vojčicki, izvršna direktorka Jutjuba , konstatovala je ...

3 povezane vesti »

Manje grudi, dublji karakter

DW - 17.03.2018

Poprsje Lare Kroft manje je u novom filmu „Tomb Rajder“. Trend je ranije stigao u branšu video-igara čije su protagonistkinje često bile prikazivane na seksistički način. Ali igrice se menjaju, a žene sve više igraju. Muški gejmeri su bili raspamećeni kada je 31. oktobra 1996.

Evropu spašava samo skok unapred

DW - 17.03.2018

Razgradnja EU uzima maha i mnogi rešenje vide u Evropi u više brzina. Pogrešno, piše u autorskom tekstu za DW Bartoš Vjelinski, urednik u Gazeti viborči. Rešenje je u više Evrope, a ključnu ulogu ima Angela Merkel. U novembru 2011.

Jednačina bez nepoznatih

DW - 17.03.2018

Vladimir Putin će u nedelju, nema sumnje, četvrti put biti izabran za predsednika Rusije. Treći mandat je proveo pokušavajući da vrati zemlju na međunarodnu pozornicu. Ali stanje ekonomije i demokratije i dalje je rđavo.

56 povezane vesti »

Afera Skripalj – za čiji račun?

DW - 16.03.2018

Spirala nediplomatskog koškanja između Zapada i Moskve živahno se vrti. A Velika Britanija postigla je ono što je htela: od četvrtka postoji zajednički signal Zapada – objava borbe Vladimiru Putinu. Folksštime : „Rusija u aferi Skripalj nema protiv sebe samo Veliku Britaniju, ...

132 povezane vesti »

Zaboravljena deca Sirije

DW - 16.03.2018

Bez identiteta, bez obrazovanja – u Libanu odrasta čitava jedna generacija dece izbeglica iz Sirije. Roditelji se brinu za njihovu budućnost, jer kraj rata nije ni na vidiku. Šatorski kamp sirijskih izbeglica veoma lako se prepoznaje po natpisima UNHCR-a.

S novim imenom na vlast?

DW - 16.03.2018

Marin Lepen, šefica francuskog Nacionalnog fronta, želi da promeni i ime i strategiju svoje partije. To bi moglo da funkcioniše – ali rezultate te promene ona neće dočekati na čelu stranke, smatra Kristof Haselbah.

Neizvesne reforme Evropske unije

DW - 16.03.2018

Po starom dobrom običaju, nemačka kancelarka je odmah po imenovanju pohitala u Pariz. I Nemačka i Francuska su složne u svojoj evropskoj politici i žele reforme. Ali nije baš izvesno kakve bi one mogle da budu.

26 povezane vesti »

Kratak put od „Ave Cerare“ do „Ade Cerare“

DW - 16.03.2018

Slovenci će ranije na birališta jer je premijer Miro Cerar podneo ostavku. Povod je poništavanje referenduma o mega-projektu, a razlog sunovrat popularnosti i pritisak desnice. Nova nada mnogih je jedan stand up komičar.

25 povezane vesti »