TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

DW

Slika dana: Prazni centri za vakcinaciju

DW - pre: 1 sat

Medicinska sestra uzalud čeka u mobilnom centru za vakcinaciju u Njujorku. Spremnost na vakcinaciju u SAD drastično je opala, a do sada je prvu dozu vakcine primilo 63,7, a drugu 53 odsto punoletnih Amerikanaca.

Kompjuterske igre bez granica za osobe sa hendikepom

DW - pre: 1 sat

Specijalni hardverski dodaci, titlovi ili zvučna pomagala: industrija kompjuterskih igara odavno je počela da misli i na osobe sa fizičkim hendikepom. Ipak, još mnogo toga mora da bude urađeno. „Igrala sam se kad sam bila jako mala, prije svega Super Nintendo i jedan Gejm boj“, ...

Velika kriza sa isporukama u industriji nameštaja

DW - pre: 1 sat

Nemačka industrija nameštaja dobro je prošla kroz koronu. Ali, sada je teško pogođena problemima u isporuci. Ni oni sa Dalekog istoka, a ni evropski snabdevači ne znaju kada će moći da pošalju robu. Iako se ni sama tome nije nadala, industrija nameštaja odlično prolazi u vremenu ...

Nemački mediji uoči meča Đoković-Zverev: Polufinale iz snova

DW - pre: 2 sata

Novak Đoković maršira kroz olimpijsko takmičenje. S tim nadmoćnim svetskim brojem jedan, sada će se susresti velika nemačka nada za osvajanje medalje, Aleksandar Zverev, pišu nemački mediji. „Kad posmatrate Novaka Đokovića u Tokiju, na teniskom terenu i pored njega, mogli ...

173 povezane vesti »

Srbija, Severna Makedonija i Albanija bez graničnih kontrola

DW - pre: 2 sata

Srbija, Severna Makedonija i Albanija ne napreduju na putu ka u EU. Te države sada proširuju svoju međusobnu saradnju, ali to ne podržavaju svi na Balkanu. Ovako o inicijativi „Open Balkan“ izveštavaju nemački mediji.

68 povezane vesti »

Incko: Omogućio sam Šmitu dobar početak

DW - pre: 18 sati

Odlazeći visoki predstavnik Valentin Incko očekuje od Kristijana Šmita da unese svež vetar u BiH. Za Zakon o zabrani negiranja genocida Incko je, kako kaže, široku diplomatsku podršku dobio tek nakon njegovog nametanja.

2 povezane vesti »

Rio Tinto dolazi, Aksel Špringer odlazi

DW - pre: 18 sati

Rio Tinto namerava da u projekat Jadar u Srbiji uloži 2,4 milijarde dolara. Ali put do toga je dugačak, piše nemačka štampa. Tema listova je i odlazak kompanije Aksel Špringer iz istočne Evrope, pa i iz Srbije.

Hrvatska: Nekultura sećanja i dom razdora u Glini

DW - pre: 21 sati

Ni 80 godina nakon pokolja u Glini, u tom mestu se prema istoriji ne odnosi kako treba. Na mestu stravičnog zločina u pravoslavnoj crkvi danas se nalazi Hrvatski dom. To je nepravda učinjena i srpskom i hrvatskom narodu. Na današnji dan komemoracijama se obeležava 80.

2 povezane vesti »

Rekordni rast nemačkog duga, raste i strah od inflacije

DW - pre: 22 sati

Statistika još nikada nije zabeležila toliki rast državnog duga Nemačke kao u prvoj godini korone: povećao se za 14,4 odsto. Stručnjaci veruju da to nije problem, ali nisu svi optimistični. Raste i strah od inflacije. Dug kojeg je krajem 2020.

5 povezane vesti »

Čovečanstvo sve brže iskorišćava Zemljine resurse

DW - pre: 23 sati

Pandemija je imala jednu pozitivnu stranu: očuvanje prirode. Međutim, globalna privreda žuri da nadoknadi sve što je „izgubljeno“. Danas je dan kada je čovečanstvo potrošilo godišnje Zemljine resurse za 2021. godinu.

Gde završavaju bicikli ukradeni u Nemačkoj?

DW - 29.07.2021

U vreme pandemije, bicikli su u Nemačkoj postali još popularniji, naročito oni skuplji, električni. To su nažalost uočili i lopovi. Posebno su aktivne bande koje bicikle kradu i odvoze preko granice. Ana iz Berlina nije dugo uživala u svom novom električnom biciklu.

4 povezane vesti »

Slika dana: Svi za sve

DW - 29.07.2021

Mnoge kuće u područjima u Nemačkoj koja su pogođena poplavama potpuno su uništene. Stanovnici Ara danima su bili odsečeni od sveta i morali su da uzmu stvari u svoje ruke. Pod sloganom: Svi za sve. Pratite nas i na , preko , na , kao i na našem nalogu ...

Gruevski postaje biznismen u Mađarskoj

DW - 29.07.2021

Iako je već tri godine u bekstvu, bivši premijer Severne Makedonije Nikola Gruevski pokreće privatni biznis u Mađarskoj. U gradiću nadomak Budimpešte registrovao je firmu za širok spektar delatnosti, saznaje DW.

4 povezane vesti »

Nova vlada Nemačke, novi spoljnopolitički kurs?

DW - 29.07.2021

Kraj vladavine Angele Merkel vrlo verovatno će doneti i određene promene u spoljnoj politici Nemačke. Ali, šta dolazi nakon Merkel? Ovo je pogled na ciljeve u spoljnoj i beznednosnoj politici nemačkih stranaka.