TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

DW

Moć konzervativnih Nemica

DW - pre: 3 sata

Ursula fon der Lajen kao predsednica Evropske komisije, a Anegret Kramp-Karenbauer kao ministarka odbrane: i u konzervativnom taboru postoji podrška ženskim karijerama. I to je dobro. Tri žene odjednom – to je za mnoge muškarce ipak bilo previše. kao prva žena na čelu EU.

Krpice iz omražene Amerike

DW - pre: 21 sati

Uprkos američkim sankcijama postoji sloj Iranaca koji žive u luksuzu. Njihova deca nose firmirane stvari uglavnom iz SAD i razmeću se po društvenim mrežama. Milioni Iranaca ih podražavaju i kupuju – falsifikovanu robu. Veliki teheranski bazar važi kao srce iranske privrede.

Fon der Lajen popušta Poljskoj?

DW - pre: 22 sati

Buduća predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen najavljuje blaži ton prema Poljskoj i Mađarskoj. „Niko nije savršen“, kaže. Da li je to protivusluga za podršku na glasanju u Evropskom parlamentu? Evropska komisija (EK) je Poljskoj postavila ultimatum.

3 povezane vesti »

Meksičko „zeleno zlato“ ide na sever

DW - pre: 24 sati

Avokadu se pripisuju čudotvorne moći, ali jedno je sigurno – gvakamole sos sjajno ide uz čips. SAD masovno uvoze avokado, cene rastu, u posao se mešaju narko-karteli… zato je sve manje ovog voća za Meksikance. Donedavno egzotični avokado je pre nekoliko godina otkrila i široka ...

Pobeda novih lica, kazna za političku kastu

DW - pre: 24 sati

To se zove novi početak! Izbori u Ukrajini su doneli politički zaokret u kojem ima mnogo novih lica, pri čemu je stara politička kasta dostojno kažnjena, komentariše Bernd Johan, urednik redakcije DW na ukrajinskom.

31 povezane vesti »

Haradinaj ide na sve ili ništa

DW - 22.07.2019

„Ratni zločinac iz trećeg pokušaja?“ to se pita Frankfurter algemajne cajtung nakon sudskog poziva Ramušu Haradinaju. Više nemačkih listova analizira političke posledice ostavke i „večni klinč“ Haradinaja i Tačija.

192 povezane vesti »

Bundesver je stecište neonacista? Ne baš…

DW - 22.07.2019

U poslednje dve godine je od 43.775 novajlija u vojsci nemačka kontraobaveštajna služba odbila svega 63, a među njima 21 neonacistu. Da li je tako obesmišljena optužba da je Bundesver stecište desnih ekstremista? Na parlamentarni upit Levice je Ministarstvo obrane saopštilo ...

2 povezane vesti »

Lažov Boris Džonson, između kriketa i pabova

DW - 22.07.2019

Boris Džonson bi u sredu trebalo da postane premijer Velike Britanije. Naš autor Džim Gibons ga dobro zna iz vremena dok su obojica izveštavali iz Brisela i piše: laži su popločale Džonsonu put do Dauning strita 10.

30 povezane vesti »

Bolje sobarica u Njujorku nego u Budvi

DW - 21.07.2019

Crnogorskom primorju nedostaje radne snage – glavni uzroci su niske plate i loši uslovi rada. Sve više mladih sezonski posao nalazi preko work and travel programa. I radije odlaze u Ameriku. U Srbiji je slično.

2 povezane vesti »

Na ivici rata u kojem „neće biti pobednika“

DW - 21.07.2019

Tenzije su na ivici pucanja nakon što je Iran zaplenio britanski tanker u Hormuškom moreuzu. London traži sankcije, Amerikanci šalju dodatne vojnike u region, a nemački šef diplomatije kaže da sada valja „sprečiti rat“.

57 povezane vesti »