TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

DW

Od pesnika do dirigenta masakra

DW - pre: 2 sata

Karadžićev put od pesnika i psihologa do genocida u Srebrenici popločan je vezama sa Beogradom i srpskom Državnom bezbednosti koje nisu prestale ni kada je optužen za ratne zločine. Konačna presuda je u sredu. „Nemojte da mislite da nećete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao, a ...

3 povezane vesti »

Orban se kao izvinio

DW - pre: 3 sata

Mađarski premijer nije čovek koji se olako i iskreno izvinjava. Ali sada se jeste izvinio jer je kolege iz Evropske narodne partije nazvao „korisnim idiotima“. To je taktički manevar, komentariše novinar DW Keno Fersek. Mađarski premijer ima veoma veliki ego.

Vašar bespomoćnog gneva

DW - pre: 3 sata

Proteste u Beogradu pokreće opravdani gnev. Ali sa onima koji ih predvode i bez ideja, taj protestni pokret bi mogao da se rasprši, piše Mihael Martens u opširnoj reportaži za ugledni Frankfurter algemajne cajtung. „Još malo pa će šest sati, sad će da počne.

Desetine hiljada Ujgura u kineskim logorima

DW - pre: 3 sata

Tek je u oktobru Kina priznala postojanje „logora za prevaspitavanje“ u kojima su zatočeni Ujguri. Sada je Peking saopštio da su u poslednjih pet godina uhapšene desetine hiljada „religijskih ekstremista i terorista“.

Heroj Novog Zelanda – goloruk na teroristu

DW - pre: 6 sati

Abdul Aziz Vahabzada se suprotstavio teroristi koji je na Novom Zelandu ubio pedeset ljudi u dve džamije. I to je učinio „naoružan“ čitačem za kreditne kartice. Vahabzada govori ekskluzivno za DW o događajima od petka.

54 povezane vesti »

Haradinajeva taktika: Carine čuvaju teritoriju

DW - pre: 7 sati

Otkud to da se kosovska Vlada opire zahtevima Sjedinjenih Država da ukine takse? Otuda što premijer Ramuš Haradinaj i neke zapadne zemlje u drakonskim carinama vide način da se spreče razgovori o „razgraničenju“.

10 povezane vesti »

Malo igra šah, malo priziva građanski rat

DW - pre: 9 sati

Predsednik Aleksandar Vučić u nedelju je pokušao da demonstrira mirnoću, ali je nastavio sa etiketama i upozorio da je narod spreman da ga brani. Opozicija pak deluje nošena događajima i dalje korake je teško predvideti.

256 povezane vesti »

Priče o Evropi uz ćevape, šopsku i rakiju

DW - 17.03.2019

Ove godine je Plovdiv – stari Filipopel ili Filopolis, kako su ga zvali Grci i Rimljani – jedna od dve evropske kulturne prestonice. Istoričar Kristofer Nering dugo poznaje ovaj grad i za DW piše šta u njemu prepoznaje.

5 povezane vesti »

Kocka je bačena

DW - 17.03.2019

Ulazak lidera opozicije i demonstranata u zgradu javnog servisa i protesti pred Predsedništvom mogli bi da budu prekretnica. Režim je poslao pendreke, vodeći računa da ne upotrebi prekomernu silu. Postalo je ozbiljno.

256 povezane vesti »

Zašto Berlin podržava srpskog „faraona“?

DW - 17.03.2019

Protest „1 od 5 miliona“ održan je prvi put u Berlinu. Na Aleksanderplacu se čula želja Srba iz dijaspore da skrenu pažnju sugrađanima da nemačka vlada podržava autokratski režim u Srbiji. Najavljeni su novi protesti.

„Tu se uopšte ne radi o Obiliću“

DW - 17.03.2019

Iz kojeg kutka interneta je inspiraciju crpeo terorista sa Novog Zelanda? Otkud u istoj priči Obilić, Skenderbeg i Karadžić? I zašto većina medija slabo šta razume? O tome za DW govori politikolog Aleksandar Kokotović.

3 povezane vesti »