TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Danas

Kako izgleda rad lekara u noćnoj smeni tokom pandemije?

Danas - pre: 19 sati

Iznenadne kontrakcije, krvarenja, otežano disanje, srčani blok sa krizama svesti – samo su neka od stanja sa kojima se susreću lekari tokom noćne smene. Uz to, tokom pandemije sve je više i hroničnih bolesnika kojima je potrebna lekarska pomoć.

4 povezane vesti »

Janković osudila Vacićevo vređanje ministarki Kisić Tepčević i Čomić

Danas - pre: 19 sati

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je retoriku i ponašanje predsednika Srpske desnice Miše Vacića koji je vređao minstarke Dariju Kisić Tepavčević i Gordanu Čomić. Kako su mediji preneli, na društvenim mrežama se pojavio snimak Miše Vacića koji se ...

5 povezane vesti »

Atanacković: Veliko interesovanje privrednika za prihvatanje pomoći države

Danas - pre: 19 sati

Počasni predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković rekao je danas da postoji veliko interesovanje za prijavljivanje firmi za državnu pomoć u tri polovine minimalca od po 16.000 dinara za svakog zaposlenog radnika. „Stanje u privredi za dva meseca u 2021.

42 povezane vesti »

Omladina iz Srbije u trci za nagradu „Mlada hrabrost”

Danas - pre: 19 sati

Ambasada Švedske u Beogradu i Centar za razvoj kulture dečjih prava raspisali su konkurs za dodelu nagrade „Mlada hrabrost“ koja predstavlja međunarodno priznanje koje se dodeljuje mladima za „hrabri moralni čin, dobro delo koje su učinili za druge ljude, svoju zajednicu ili ...

Laminatni podovi: Dugotrajno i ekonomično rešenje za svaki prostor

Danas - pre: 19 sati

Izbor kvalitetnih podova važan je preduslov stvaranja funkcionalnog, komfornog i modernog stambenog ili poslovnog enterijera. U industriji podova poslednjih godina došlo je do brojnih inovacija, a rezultati su očigledni.

Otvoren BIRN-ov konkurs za dodelu stipendija za novinarsku izuzetnost

Danas - pre: 19 sati

BIRN-ov godišnji konkurs za dodelu stipendija za novinarsku izuzetnost za 2021. godinu otvoren je danas, a prijave traju do 9. aprila 2021. godine. Program već petnaest godina zaredom obezbeđuje stipendije u iznosu od 3.000 evra i uredničku podršku novinarima koji žele da ...

3 povezane vesti »

Branka Katić zvanično članica Beogradskog dramskog pozorišta

Danas - pre: 19 sati

Glumica Branka Katić zvanično je postala članica Beogradskog dramskog pozorišta, saopšteno je na fejsbuk stranici BDP-a. „Potpis konačno! Branka Katić u BDP-u!“, objavljeno je stranici tog pozorišta, uz fotografiju upravnika Juga Radivojevića i poznate glumice.

14 povezane vesti »

Temati u čast Dositeja Obradovića

Danas - pre: 20 sati

Narodni muzej u Beogradu juče je obeležio 72. godišnjicu od osnivanja Muzeja Vuka i Dositeja, koji se u sastavu centralne i najstarije muzejske kuće u Srbiji ponovo nalazi od 1979. godine. Krajem marta 2021. navršava se 210 godina od smrti Dositeja Obradovića, pa je rođendansko ...

Još 3.469 novoobolelih, 16 preminulih, 164 na respiratorima

Danas - pre: 20 sati

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 3.469 novoobolelih od korona virusa i 16 preminulih. Ukupno u našoj zemlji do sada je 462.728 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovano je 4.459 smrtna slučaja. Na bolničkom lečenju su trenutno 3.977 pacijenata, od kojih je 164 na ...

Kanabis koristi više od pola miliona građana Srbije

Danas - pre: 20 sati

„U Srbiji ima više od pola miliona korisnika kanabisa, ali znamo da je u praksi to mnogo više ljudi“, istakao je Miloš Simić, predsednik Socijalnog Kanabis Kluba Beograd, na konferenciji „Kako je kanabis dekriminalizovan u Srbiji?“.

2 povezane vesti »

Abazović: Proces dehumanizacije u postideološkom društvu potvrđuje potrebu za globalnom etikom

Danas - pre: 20 sati

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović govorio je danas na otvaranju međunarodne naučne konferencije „,Poboljšanje: spoznaja, moral i raspoloženje“, koja se održava u organizaciji Centra za bioetičke studije u Beogradu i Univerziteta u Oksfordu, saopšteno je iz kabineta ...

Rast aktivno obolelih u Boru, u Kladovu i Majdanpeku blag pad

Danas - pre: 20 sati

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara u Boru je evidentirano 17 novoinficiranih, od virusne infekcije se oporavilo osam bolesnika, pa je na teritoriji grada 121 osoba aktivno zaražena korona virusom, saopštila je pres služba Grada Bora.

67 povezane vesti »

Sarkozi osuđen na zatvor zbog korupcije, žaliće se na presudu

Danas - pre: 20 sati

Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi (Nicolas Sarkozy) uložiće žalbu na presudu kojom je danas osuđen na kaznu zatvora zbog korupcije, izjavila je Sarkozijeva braniteljka Žaklin Lafon (Jacqueline Laffont).

50 povezane vesti »

Urbane promene koje je donela pandemija

Danas - pre: 20 sati

Ru de Rivoli, bulevar koji prolazi kroz srce Pariza, razvijao se uz prekide. Napoleon Bonaparta je inicirao njegovu izgradnju 1802. posle višegodišnjeg planiranja i debate, ali su radovi obustavljeni nakon imepratorove abdikacije 1814.

Zaposleni traže minimalnu cenu rada u skladu sa zakonom

Danas - pre: 20 sati

U toku ove sedmice predstavnici poslovodstva tri železnička preduzeća u Srbiji bi trebalo da održe sastanak sa predstavnicima reprezentativnih sindikata o minimalnoj ceni rada na koju zaposleni imaju prigovore jer je niža od zakonom previđene minimalne zarade.

U Velikoj Britaniji zarazniji brazilski soj korona virusa

Danas - pre: 20 sati

U Velikoj Britaniji je identifikovano šest slučajeva veoma zaraznog soja korona virusa najpre nadjenog u brazilskom gradu Manausu. Naučnici kažu da se taj izmenjeni soj lakše prenosi nego drugi, da je moguće da je na vakcine otporniji nego prvobitni virus, kao i da je moguće da ...

40 povezane vesti »

Orban preti da će njegova stranka napustiti poslaničku grupu Evropske narodne partije

Danas - pre: 20 sati

Mađarski premijer Viktor Orban zapretio ja će njegova nacionalno-konzervativna partija Fides napustiti poslaničku grupu Evropske narodne partije (EPP) u Evropskom parlamentu, ako ta grupa usvoji nova pravila koja bi omogućila suspenziju ili isključenje čitavih partija članica.

5 povezane vesti »

Izložba pirografije Ivana Đurića u Zrenjaninu od 8. marta

Danas - pre: 20 sati

Izložba “Ivan Đurić: radovi pirografije” biće postavljena u zrenjaninskom Narodnom muzeju. Užički autor predstaviće se serijom pirografija. Reč je o radovima nastalim tehnikom ukrašavanja drveta i kože vrelim predmetima.

U ustanovama socijalne zaštite virus potvrđen kod 140 korisnika i 243 zaposlena

Danas - pre: 20 sati

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare korona virus potvrđen je kod 140 korisnika i 243 zaposlena, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Do sada je izlečeno 5.289 korisnika i 2.263 ...

U Braničevu i Podunavlju još 146 obolelih

Danas - pre: 21 sati

Prema aktuelnim podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u Braničevskom okrugu korona virusom zaražene su još 52 osobe, a u Podunavskom 94 lica. U Braničevskom okrugu i dalje najveći broj zaraženih je u Požarevcu i to 31 osoba.