TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Danas

Šmit: Povlačenje RS iz ustavnopravnog poretka BiH imalo bi posledice i bilo bi kažnjeno

Danas - pre: 15 sati

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit izjavio je da Republika Srpska nema zakonsko uporište da se jednostrano povuče iz ustavnopravnog poretka BiH i da bi takvi potezi bili kažnjeni. „Svi pokušaji da se ugroze institucije utiču na stabilnost BiH i entiteta.

17 povezane vesti »

Stefanović tokom vikenda obaveštava Vučića o modelima eventualnog redovnog služenja vojske

Danas - pre: 15 sati

Ministar odbrane Nebojša Stefanović najavio je danas da će tokom vikenda obavestiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića o realno mogućim modelima za eventualno donošenje odluke o ponovnom uspostavljanju sistema redovnog služenja vojnog roka.

11 povezane vesti »

Tragovi vremena istočne Srbije “Misije kreativa” iz Kladova

Danas - pre: 15 sati

Udruženje “Misija kreativa” priredilo je u svom Kladovu izložbu radova i proizvoda “Tragovi vremena”. Izloženi su radovi i upotrebni predmeti inspirisani tradicijom ovog kraja. Tkani klečani jastuci kojima je pored ostalog predstavljena Srbija na Svetskoj izložbi “Expo 2021”, ...

Hrvatska udruženja za ljudska prava zabrinuta zbog Milanovićevih izjava

Danas - pre: 15 sati

Hrvatska udruženja za ljudska prava danas su, u otvorenom pismu predsedniku Zoranu Milanoviću, izrazila zabrinutost zbog njegovih stavova uz ocenu da je stao na stranu protagonista najmračnijih događaja u hrvatskoj istoriji i najružnijih dela sadašnjosti.

62 povezane vesti »

Opozicija kritikuje nastup Kurtija na jučerašnjem samitu u Briselu

Danas - pre: 15 sati

Demokratska partija Kosova (DPK) i Alijansa za budućnost Kosova (ABK) kritikovali su nastup premijera Aljbina Kurtija u Briselu, posebno nastup na konferenciji za medije sa visokim predstavnikom Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Žozefom Borelom.

4 povezane vesti »

Stojković o otkazu: Presudilo smanjenje sredstava za opremanje Centra i Banke

Danas - pre: 15 sati

Odavno se to kuva u meni, ali sada je sazrelo kada sam video da su sredstva za opremanje Centra i Banke smanjena za oko 1,7 miliona evra, navodi za Danas profesor Miodrag Stojković razloge svog otkaza na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu.

6 povezane vesti »

Vujović zahvalila šefu Delegacije EU u Srbiji na podršci za otvaranje Klastera 4

Danas - pre: 15 sati

Saglasnost zemalja članica EU da Srbija otvori Klaster 4, u okviru kojeg je i Poglavlje 27 – životna sredina i klimatske promene, potvrda je napretka Srbije u toj oblasti, ocenila je danas ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, na sastanku sa šefom Delegacije EU u ...

36 povezane vesti »

Milena Mrvić ostaje viša tužiteljka u Novom Pazaru

Danas - pre: 15 sati

Milena Mrvić, viša tužiteljka u Novom Pazaru, i u narednih šest godina ostaće na toj funkciji. Vlada Srbije predložila je republičkom parlamentu da je, ponovo, izabere na tu poziciju. Na konkursu, od komisije Državnog veća tužilaca (DVT) dobila je maksimalnih 70 bodova – 50 za ...

Nova.rs: Evropski parlament raspravlja o Linglongu i protestima u Srbiji

Danas - pre: 15 sati

Na sednici Evropskog parlamenta, u četvrtak 16. decembra, naći će se Rezolucija o robovskom radu o Linglongu i protestima koji se već dve nedelje održavaju u Srbiji zbog usvajanja spornih zakona o eksproprijaciji i referendumu, saznaje Nova.rs.

Sagovornici Danasa: SNS ne ubija samo zato što nije dobijeno odobrenje iz centrale

Danas - pre: 15 sati

Režim Aleksandra Vučića je prošle subote na demonstrante poslao samo po desetak huligana na mesta blokade puteva, jer nisu pretpostavljali da će broj učesnika protesta biti toliko velik. Zato moramo biti svesni da će tokom blokada, koje slede za dva dana, u subotu, taj broj ...

Niš: Izložba mladih autora postavljena u Oficirskom domu

Danas - pre: 15 sati

Nišlije mogu da pogledaju radove petoro mladih, neafirmisanih umetnika, koji su predstavljeni sa po četiri svoja dela, na izložbi pod nazivom „Nimart“ Kancelarija za mlade Grada Niša, koja je organizator, saopstila je da su pružili priliku Anđeliji Krstić, Simoni Lazić, Anđeliji ...

Rekordne emisije štetnih gasova zbog požara od Sibira do zapada SAD

Danas - pre: 15 sati

Požari su rezultirali rekordnim emisijama štetnih gasova u delovima Sibira, SAD i Turske, pošto su zbog klimatskih promena ove godine bili neobično intenzivni, saopštila je u ponedeljak Služba EU za nadzor atmosfere Kopernikus. Kako se navodi, požari su u 2021.

2 povezane vesti »

Šta nam otkriva odnos Mirovića i Vučevića?

Danas - pre: 15 sati

Kada predsednik Vlade kaže da Skupština koja ga je izabrana radi surotno zakonu, to je ozbiljna politikčka poruka. Ali u Srbiji se iza nje zasad ne očekuju nikakve radikalne posledice. Pogotovo kada jer je reč o člnovima SNS, za koje važi da su u stalnom sukobu.

2 povezane vesti »

Zeleni će vršiti pritisak na Srbiju zbog ekologije, Kosova i Rusije

Danas - pre: 15 sati

Vlasti u Srbiji, ali i opozicija, od nemačkih Zelenih treba da očekuju „striktniju“, a po nekima i „radikalniju“ spoljnu politiku Nemačke prema Srbiji u odnosu na epohu vladavine „Vučiću naklonjene“ Angele Merkel, što će značiti pritisak na Srbiju u domenu ekologije, politike ...

Radionica: Srbija i region nailaze na problem zavisnosti od uglja

Danas - pre: 15 sati

Predstavnik Centra za kreiranje politika i strategija Nenad Spasojević izjavio je danas da Srbija i region u procesu prelaska na obnovljive izvore energije nailaze na problem što su u velikoj meri zavisni od uglja.

5 povezane vesti »

Srbija, politika i protesti: Vlada Srbije povukla Zakon o eksproprijaciji, Vučić: „Sumanuto kratki rokovi“

Danas - pre: 15 sati

Tekst će biti ažuriran Posle dva vikenda protesta ekoloških organizacija i dela građana, vlasti u Srbiji povukle su iz procedure jedan od dva zakona koji su izazvali nezadovoljstvo, a drugi će biti izmenjen. Vlada Srbije je u sredu saopštila da je povukla Zakon o ...

142 povezane vesti »

Dodik: Željki Cvijanović su u SAD ponudili da me izbaci i preuzme SNSD, što je ona odbila

Danas - pre: 15 sati

Srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik nazvao je pričama za „medijsko zabavljanje“ navode pojedinih medija da predsednik Srbije Aleksandar Vučić želi da ga ukloni sa političke scene preko bivšeg američkog zvaničnika Ričarda Grenela.

41 povezane vesti »

Australijan open bez Serene Vilijams

Danas - pre: 15 sati

Čuvena američka teniserka povlačenje objasnila fizičkom nespremnošću. – Na savet mog medicinskog tima, odlučila sam da se povučem sa australijen opena. Ovo nikada nije bila laka odluka, ali fizički nisam spremna da se takmičim.

146 povezane vesti »

Niš: Građani nisu znali gde da dođu da daju predloge o budžetu i GUP-u

Danas - pre: 15 sati

Građani koji su bili zainteresovani za javnu sednicu o izmenama Generalnog urbanističkog plana grada Niša od 2010. do 2025. godine, organizovanu kako bi oni mogli da iznesu primedbe i predloge, danas u podne vraćeni su sa ulaza u Oficirski dom, gde je sednica bila najavljena, i ...

DS: Grčić huška rudare na građane koji se opravdano bore na ulici za svoja prava

Danas - pre: 15 sati

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da pokušaj stvaranja haosa i huškanja rudara na građane ne može spasiti vršioca dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorada Grčića i saradnike od odgovornosti.

17 povezane vesti »