TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

BizLife

Nenad Cvetković, Mapei Srbija: “Ponosni smo na projekte i timski rad koji vode do uspeha”

BizLife - 06.12.2022

U Milanu, 1937. godine, nastao je Mapei, tada mala porodična radionica za proizvodnju boja i lepkova za polaganje keramičkih pločica, a danas internacionalna kompanija u svetskom vrhu među proizvođačima materijala za građevinsku industriju.

Majda Sinobad Radić: “Kultura oslikava temelje kompanije”

BizLife - 06.12.2022

Majda Sinobad Radić, menadžerka Sektora za ljudske resurse u Balkan Betu, konkretnim primerima oslikava priču o employer brandingu. Početkom godine, Balkan Bet poželeo je dobrodošlicu svom hiljaditom članu tima.

IZJAVA DANA: Miškovićeva priča o VIOLINISTI (VIDEO)

BizLife - 06.12.2022

Osnivač jedne od najvećih domaćih kompanija Delta Holding, Miroslav Mišković često govori pred mladim ljudima pružajući im poruke koje bi im kasnije u životu mogle koristiti. Ovog puta govorio je pred generacijom Mladih lidera (Program Delta Holdinga koji podržava mlade ljude da ...

Srbija u 2022. na šestom mestu po malverima za kriptominere

BizLife - 06.12.2022

Dok je globalni broj detekcija novih malicioznih fajlova ove godine prešao broj od 400.000 uzoraka dnevno, u Srbiji je tokom 2022. godine detektovan porast ukupnog broja sajber napada za 24.34%. Prema podacima stručnjaka kompanije Kaspersky, jednog od globalnih lidera u oblasti ...

Kako je Španija postala evropska ŽELEZNIČKA prestonica?

BizLife - 06.12.2022

Šta bi moglo biti bolje od jedne široke železničke mreže velike brzine? Tri ili četiri konkurentske, koje su izgleda spremne ne samo da poboljšaju mogućnosti putnika već i smanje cene. Nedavno je sa radom počela Iryo – najnovija kompanija koja je ušla na tržište brzih vozova u ...

U subotu u MTS dvorani otvaranje humanitarne “Novogodišnje čarolije”

BizLife - 06.12.2022

Ove godine “mts Dvorana” biće domaćin tradicionalne kampanje “NOVOGODIŠNJA ČAROLIJA” fondacije “HUMANIST”. Svečano otvaranje humanitarne “čarolije” zakazano je za 10. decembar u holu Dvorane s početkom u 18 časova.

AI Chatbot postao viralan zbog pisanja odličnih eseja

BizLife - 06.12.2022

Zamislite kada bi Siri mogla da vam napiše esej na fakultetu ili bi Alexa mogla da uradi recenziju filma u stilu Šekspira. OpenAI je prošle nedelje otvorio pristup ChatGPT-u, četbotu sa veštačkom inteligencijom, koji komunicira sa korisnicima na veoma ubedljiv i razgovoran način.

4 povezane vesti »

IT kolegijum: Dejan Cvetković, Razvojni centar Microsoft Srbija

BizLife - 06.12.2022

Kakva je budućnost novog poslovnog sveta? U Muzeju nauke i tehnike u Beogradu, BIZLife je organizovao kolegijum posvećen IT industriji. Predstavnici kompanija koje svojim delima uspešno digitalizuju i unapređuju domaći, regionalni i globalni ekosistem govorili su o tome kako ...

Kupci Starbaksa besni zbog novog sistema napojnica: “Izgleda nepristojno”

BizLife - 06.12.2022

Lanac kafeterija Starbaks je implementirao novi digitalni sistem za napojnicu koji obaveštava kupce kada plaćaju karticom. Sezona praznika je u punom jeku i u ovo doba godine ljudi imaju tendenciju da budu malo više u duhu davanja.

Naredna tri meseca za NAFTU ne moramo da brinemo: “Imamo u rezervi”

BizLife - 06.12.2022

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović izjavila je da sigurnost snabdevanja domaćeg tržišta nafte i naftnih derivata nije ugrožena kao ni rad domaće rafinerije koja radi punim kapacitetom. Ona uverava da nema razloga za brigu, uprkos stupanju na snagu 8.

Čoban tera kozice: Kako da profitirate u biznisu sa kozama?

BizLife - 06.12.2022

Svi znamo koliko je kozje mleko, kao i proizvodi koje iz njega dobijamo zdravo za organizam i koliko blagodeti ima. Svesni smo i toga da je danas i jako teško doći do ovih namirnica, u onom pravom izvornom poreklu, direktno sa farme.

“Italijanski stil života”: Furla otvorila PRVU PRODAVNICU u Srbiji (FOTO)

BizLife - 06.12.2022

Poznati italijanski brend Furla otvorio je vrata svoje prve prodavnice u Srbiji, u šoping centru Galerija u Beogradu. Tim povodom organizovana je ekskluzivna proslava kojoj su prisustvovale brojne VIP ličnosti, novinari, influenseri, ljubitelji mode i prijatelji brenda.

Poslovne zgrade energetski najefikasnije, sanacija stambenog fonda najveći izazov

BizLife - 06.12.2022

Sektor nekretnina definitivno se okreće u pravcu energetski efikasnih rešenja, ali veliki posao, koji podjednako treba da iznesu i privreda i građani, tek predstoji, zaključak je konferencije REMHUB 2022: Driving Energy Efficiency in Real Estate, koja je održana 30.

13 povezane vesti »

Zaposleni će imati prava da traže SKRAĆENO radno vreme i RAD OD KUĆE

BizLife - 06.12.2022

Zaposleni će po najnovijim merama moći da podnose zahteve od prvog dana novog posla. Zaposleni u Ujedinjenom Kraljevstvu imaće pravo da traže skraćeno radno vreme ili aranžmane za rad kod kuće, od prvog dana novog posla u okviru mera za promovisanje fleksibilnog rada koje je ...

Svi poznajemo nekog “Grinča”, ali šta može da se nauči od takvih ljudi?

BizLife - 06.12.2022

Novogodišnja euforija uveliko traje, a decembar samo što je počeo. Jelke, ukrasi, pokloni, slatkiši, filmovi i crtaći obeležiće ovaj period. Mnogi će, verovatno, po ko zna koji put gledati u ovom periodu čuveni crtać “Kako je Grinč ukrao Božić?”.

Sve više nezadovoljnih u kompanijama: “Rade koliko su plaćeni” ili su “protiv rada”

BizLife - 06.12.2022

U protekloj godini, fenomeni poput “velike ostavke“ i “tihog odustajanja“ postali su vruće teme, što je navelo mnoge zaposlene da preispitaju šta im posao u kompaniji znači. Najpopularnije ključne reči tokom 2022.

Ljiljana Pavlova potvrdila podršku EIB Global u kontekstu energetske krize

BizLife - 06.12.2022

Na samitu Evropske unije za Zapadni Balkan održanom u Tirani, potpredsednica Evropske investicione banke (EIB) Liljana Pavlova potvrdila je pomoć EIB Global u rešavanju hitnih kratkoročnih potreba regiona koje su posledica aktuelne krize.

NIS: Novi maloprodajni objekat blizu graničnog prelaza Horgoš

BizLife - 06.12.2022

Premijum maloprodajni brend kompanije NIS postao je bogatiji za još jedan savremeni objekat, a reč je o novoj GAZPROM benzinskoj stanici „Bački Vinogradi 1“, na auto putu Beograd – Budimpešta, blizu graničnog prelaza Horgoš.

3 povezane vesti »

Kompanija dm uručila više od 14,4 mil. RSD porodilištu “Narodni front”

BizLife - 06.12.2022

Kompanija dm drogerie markt uručila je donaciju porodilištu GAK „Narodni front“ u vrednosti od 14.436.120 dinara. Zahvaljujući ovim sredstvima, Odeljenje neonatologije dobiće tri nova savremena medicinska uređaja – ultrazvučni aparat s tri sonde, uređaj za skrining sluha i „ICU ...

4 povezane vesti »