TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

BizLife

Bebac: SALARY for postpartum and pregnant women is once again being REDUCED

BizLife - pre: 43 min

“Bebac”, the web portal for parents, announced that state once again reduced salaries of postpartum women, because employers used state measures of aid during the pandemic, thus the compensation of earnings during maternity leave will be reduced for postpartum and pregnant women.

Businessmen who report to SCC – without a PCR test in Serbia

BizLife - pre: 43 min

As of January 21 st , businessmen from all over the world, foreign and domestic citizens who come to Serbia for work, can cross the border of our country according to a simplified procedure, different from the rules that apply to other passengers.

Signed: The first line via “Belgrade Waterfront”, subway without train driver

BizLife - pre: 43 min

The Memorandum of Understanding for the “Belgrade Metro” project was signed today by the Serbian Minister of Finance, Sinisa Mali, representatives of the City of Belgrade, the French group “Alstom”, the French company “Egis Rail” and the Chinese “Powerchina”.

“Porodilje ne mogu biti kolateralna šteta, sve će biti ispravljeno”

BizLife - pre: 43 min

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da „porodilje ne mogu biti kolateralna šteta“ i da će problem, koji je nastao zbog umanjenja naknade porodiljama kod poslodavaca koji su koristili državne mere pomoći, biti rešen.

13 povezane vesti »

MOL: Zimske gume u Srbiji koristi 91% vozača

BizLife - pre: 43 min

Kompanija MOL Serbia tokom decembra sprovela je istraživanje o ponašanju i potrebama svojih kupaca, odnosno vozača u toku zimskih meseci, a na osnovu stavova anketiranih, pokazalo se da građani Srbije vode računa o uslovima korišćenja svojih automobila tokom zime, a samim tim i ...

Svetislav Basara dobitnik Ninove nagrade za roman godine

BizLife - pre: 43 min

Dobitnik NIN-ove nagrade za 2020. godinu je “Kontraendorfin” Svetislava Basare , saopšteno je na video konferenciji. “Kontraendorfin” je izabran među sedam romana koji su ušli u uži izbor za NIN-ovu nagradu, a po odluci žirija u sastavu: Teofil Pančić, Marjan Čakarević, Marija ...

34 povezane vesti »

Karić: “BK grupa” odustala od ‘Tesla grada’ na MAKIŠKOM POLJU”

BizLife - pre: 43 min

Potpredsednik BK grupe Dragomir Karić izjavio je danas da je ta kompanija odustala od gradnje Tesla grada na području Makiškog polja. Karić je agenciji Beta kazao da je ta odluka doneta nakon više razgovora s predstavnicima raznih udruženja građana i stanovnika na Makišu.

5 povezane vesti »

MARKETING na delu: Kako su kompanije iskoristile Bernija? (FOTO)

BizLife - pre: 2 sata

Sada već viralnu fotografija Bernija Sandersa sa inauguracije novog predsednika SAD, Džozefa Bajdena, nije iznedrila samo veliki broj mimova širom sveta. Nju su takođe mnoge kompanije iskoristile su za promociju sopstvenog brenda ili usluge.

17 povezane vesti »

Lean alati: Zašto je optimizacija procesa ključ uspeha u poslovanju

BizLife - pre: 3 sata

Optimizacija procesa pomoću Lean alata i različitih aplikativnih rešenja danas je neophodna svakom modernom poslovnom okruženju, ako želi da bude bar jedan korak ispred svoje konkurencije i ostane konkurentno na tržištu.

Kada zakazati razgovor za posao, a da se kandidat UOPŠTE POJAVI?

BizLife - pre: 4 sata

Da dobrog radnika i dobrog poslodavca nije lako naći i da i jednog i drugog treba posebno ceniti, opštepoznata je činjenica. Međutim, da je teško naći bilo kakvog radnika ili dovesti kandidata na razgovor, ne čuje se tako često.

Kompanija Filip Moris šesti uzastopni put dobitnik “Top Employer” priznanja

BizLife - pre: 4 sata

Kompanija Filip Moris Srbija dobitnik je međunarodnog priznanja „Top Employer“ šesti put zaredom, čime je učvrstila svoju poziciju u društvu najboljih poslodavaca u Srbiji. Odnos prema zaposlenima, u kojem je apsolutni prioritet njihov profesionalni razvoj, jedan je od primera ...

2 povezane vesti »

Počela da radi REPRESENT ACADEMY

BizLife - pre: 4 sata

Novo poglavlje Represent Systema iz kog poručuju da je ZNANJE UVEK U MODI Represent Academy je nova poslovna jedinica u okviru Represent Systema , koja će se isključivo baviti edukacijom u oblasti integrisanih komunikacija na teritoriji Zapadnog Balkana.

“BIZkolegijum: “Pravi lider daje dobar primer u svim okolnostima” (VIDEO)

BizLife - pre: 5 sati

Prekidi proizvodnje i problemi u lancu snabdevanja, briga o likvidnosti, finansijska opterećenja, odsutni zaposleni, prelazak na rad na daljinu… čini se da lista operativnih izazova pred kojom su se lideri u kovid krizi našli nema kraja.

“Novi soj virusa u Srbiju nije ušao juče, nego još 31. decembra”

BizLife - pre: 5 sati

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da je uzorak novog, mutiranog soja koronavirusa u Srbiji uzet 31. decembra, kada je žena koja je doputovala iz Velike Britanije primetila tegobe. Tiodorović je za televiziju Prva izjavio da je odmah utvrđeno da je u pitanju infekcija ...

129 povezane vesti »

“Imamo mnogo razloga da budemo ponosni na sve što smo postigli”

BizLife - pre: 5 sati

Srbija, a posebno Beograd, već nekoliko godina unazad su „veliko gradilište“, što predstavlja idealnu priliku za procvat industrija koje su direktno ili indirektno vezane za građevinarstvo. Jedna od kompanija koja je premašila sve ciljeve za 2020.godinu je i Henkel Srbija, o ...

Online tribina “Položaj pozorišnih umetnika u doba korone i potencijalna rešenja”

BizLife - pre: 5 sati

Online tribina pod nazivom “Položaj pozorišnih umetnika u doba korone i potencijalna rešenja” u organizaciji mladih kreativaca okupljenih oko projekta PlayBox biće održana 27. januara sa početkom u 20h putem Zoom platforme.

Predrag Marić preminuo od posledica koronavirusa

BizLife - pre: 6 sati

Dugogodišnji načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić preminuo je od posledica kovida-19, prenosi RTS. Predragu Mariću koronavirus je potvrđen krajem decembra i posle blagih prvih simptoma njegovo stanje se pogoršalo tokom januara. Predrag Marić rođen je 1964.

28 povezane vesti »

Keš u rukama – bez bankomata

BizLife - pre: 6 sati

Nova usluga ProCredit banke omogućava Mastercard korisnicima da prilikom kupovine podignu do 5.000 dinara Korisnici Mastercard kartice (bilo koje banke) od sada imaju mogućnost da, pri kupovini u objektima koji koriste POS terminal ProCredit banke, podignu 5.000 dinara.

IZJAVA DANA: Ko hoće vakcinu, nek spremi 500 EUR

BizLife - pre: 6 sati

Predsednik Srbije Aleskandar Vučić izjavio je da ne sme da otkriva cene po kojima Srbija nabavlja vakcine za svoje građane, zbog onih od kojih te vakcine kupuje. Izvor: TV Prva Foto: Beta/Dragan ...

566 povezane vesti »

NAJKOLEGA: Zoran Kosić, menadžer finansija, Ball

BizLife - pre: 6 sati

Kada mu se pruži ruka, kada se kroz razgovor i saradnju razvije istinski osećaj pripadnosti, svaki zaposleni će dati svoj maksimum. Ovim principom se tokom karijere duge dve decenije vodi Zoran Kosić i takav pristup je u svakoj kompaniji u kojoj je dosad radio bio prihvaćen i ...