TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Benchmark

(Skoro) savršen gejming monitor - Samsung Odyssey OLED G8

Benchmark - pre: 5 sati

Uz sav napredak display tehnologija u protekloj deceniji, monitori su uspešno odolevali nekim većim unapređenjima. Da, dobijali smo brže panele i više osvežavanje, u retkim slučajevima i širi gamut boja, ali to je to.

Na aukciji je grafička karta koju su svi obožavali devedesetih

Benchmark - pre: 7 sati

3dfx Interactive je osnovana 1994. godine u San Hozeu i bila jedan od najvećih proizvođača grafičkih kartica pred kraj 10. veka. Sada se ponovo našla u centru pažnje zahvaljujući prototipu Voodoo 5 6000 3700 A koji se našao na sajtu eBay. Firma je prestala sa poslovanjem 2000.

Slobodno kupujte polovne grafike koje su rudarile

Benchmark - pre: 8 sati

Poznati YouTube kanal Linus Tech Tips nabavio je 19 popularnih grafika koje su verovatno korišćene u procesu rudarenja kriptovaluta . Rezultati su interesantni i suprotni popularnom mišljenju. Polovne grafike koje su rudarile su po pravilu stigmatizovane jer su radile pod punim ...

Za verifikovani Twitter nalog uskoro dovoljna lična karta

Benchmark - pre: 8 sati

Menadžment društvene mreže ovim potezom želi da dodatno obezbedi kredibilitet korisnika, pri čemu bi se jasno moglo utvrditi da li se radi o lažnom nalogu. Sam sistem verifikacije je još uvek u fazi razvoja, a kompanija nije objavila datum kada bi mogao da postane aktivan.

Američka kompanija pravi rakete pomoću 3D štampača

Benchmark - pre: 9 sati

Kompanija postoji osam godina i ima tendenciju rasta, naročito posle odluke o uvođenju 3D štampača za proizvodnju raketa. Menadžeri firme Relativity veruju da će njihov pristup učiniti proizvodnju orbitalnih raketa bržom u poređenju sa tradicionalnim metodama.

Kina zaobilazi sankcije SAD, kupuje polovnu zabranjenu opremu

Benchmark - pre: 12 sati

Strategija Sjedinjenih Američkih Država o uvođenju strožih pravila za uvoz kineskih poluprovodnika, naterali su proizvođače da ubrzaju kupovnu opreme za proizvodnju čipova , ne bi li omogućili kontinuirani rad svojih fabrika.

Google investira 400 miliona dolara u ChatGPT konkurenta, startap Anthropic

Benchmark - pre: 12 sati

Veštačka inteligencija i chat-botovi su definitivno osvojili svet u poslednjih nekoliko meseci. Napredak koji je ostvaren na ovom polju lansirao je ChatGPT kompanije OpenAI na prvo mestu po brzini rasta baze korisnika u istoriji.

9 povezane vesti »

EU upozorava Microsoft da bi kupovina kompanije Activision napravila monopol

Benchmark - pre: 13 sati

U prigovoru koji je poslat američkom tehnološkom gigantu Komisija za sprečavanje monopolskog poslovanja iznela je razloge zbog kojih bi kupovina kompanije Activision-Blizzard mogla ugroziti konkurenciju na tržištu video igara.

Apple bi naredne godine mogao da predstavi skuplji iPhone Ultra model

Benchmark - pre: 15 sati

Poznati novinar Mark Gurman ranije je predvideo da bi iPhone Ultra model mogao da zameni Pro Max već ovogodišnjim iPhone 15. Ipak, u novom tekstu za Bloomberg Gurman piše da iPhone u svojoj ponudi želi moćniju i skuplju verziju ovog telefona.

6 povezane vesti »

Google događaj na kome će se govoriti o Search, Maps i još puno toga

Benchmark - 05.02.2023

Gugl je najavio održavanje “striming” događaja, pod nazivom “Uživo iz Pariza” koji će se baviti pretragom, mapama i još puno toga zanimljivog. Biće emitovan uživo na YouTube kanalu 8. februara. „Ponovo zamišljamo kako ljudi traže, istražuju i interaktuju sa informacijama, ...

9 povezane vesti »

Koliko jako napajanje vam treba u slučaju novih procesora i grafičkih karti?

Benchmark - 05.02.2023

Sa poboljšanjem performansi današnja generacija centralnih i grafičkih procesora, raste i potrošnja energije. Uprkos boljoj efikanosti tj stepenu iskorišćenja upotrebljene energije, izbor napajanja nije stvar preko koje treba olako preći.

2 povezane vesti »

ChatGPT će visokostručnu radnu snagu ostaviti bez posla

Benchmark - 05.02.2023

U proteklih nekoliko meseci, ChatGPT aplikacija koja se oslanja na veštačku inteligenciju je postala veoma popularna širom sveta. Za samo mesec dana od lansiranja, broj aktivnih korisnika je dostigao brojku od 2 miliona.

9 povezane vesti »

AMD Ryzen 7 7840HS Phoenix brži 25% od prethodnika

Benchmark - 05.02.2023

Prvi testovi pokazuju da je najnoviji AMD Ryzen 7 7840HS Phoenix procesor dizajniran za klasu mejnstrim laptop računara, solidno brži od starije generacije sličnih modela. AMD se priprema da na tržište prenosnih računara pusti novu generaciju centralnih procesora pod kodnim ...

2 povezane vesti »