TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Al Jazeera

Google investira milijarde dolara u novi poslovni prostor

Al Jazeera - 22.09.2021

Američki tehnološki div Google planira kupiti njujorški terminal St. John's za 2,1 milijardu dolara, što će postati sjedište njihovog kampusa na Hudson Squareu, javila AP. Agencija podsjeća kako je većina kancelarija na toj lokaciji i dalje u dobroj mjeri prazna.

Zemljotres jačine 6 stepeni kod Melbournea

Al Jazeera - 22.09.2021

Zemljotres magnitude 6 stepeni pogodio je područje u blizini Melbournea u Australiji, saopćio je Zavod za meteorologiju. Epicentar potresa bio je u blizini ruralnog grada Mansfielda, oko 200 kilometara sjeveroistočno od Melbournea, na dubini od 10 kilometara.

75 povezane vesti »

Facebook od 2016. uložio 13 milijardi dolara u sigurnosne mjere

Al Jazeera - 22.09.2021

Facebook Inc objavio je da je od 2016. godine uložio više od 13 milijardi dolara u sigurnosne mjere, nekoliko dana nakon što je Wall Street Journal (WSJ) objavio da kompanija nije uspjela popraviti “štetne efekte platforme”.

4 povezane vesti »

Sudiji zapalili automobil nakon prekida utakmice Velež – Borac

Al Jazeera - 22.09.2021

Glavni sudac nogometne utakmice između mostarskog Veleža i banjalučkog Borca, Sabrija Topalović napadnut je nedaleko Jablanice, a vozilo u kojem je bio zapaljeno, javili su bosanskohercegovački mediji. Napad se dogodio u tunelu Lendava 15 minuta prije ponoći, potvrdila je ...

52 povezane vesti »

Facebook u pet godina investirao 13 milijardi dolara u sigurnost

Al Jazeera - 22.09.2021

Kompanija Facebook je potvrdila kako je od 2016. godine investirala više od 13 milijardi dolara u sigurnost i sigurnosne mjere, čime je reagirala na navode The Wall Street Journala po kojem nije uspjela popravi “štetne efekte platforme” koje su uočili analitičari.

4 povezane vesti »

Kurti: Odluka o tablicama nije provokacija ni diskriminacija

Al Jazeera - 22.09.2021

Premijer Kosova Albin Kurti rekao je da uredba o probnim tablicama za vozila sa srpskim registarskim tablicama koje ulaze na Kosovo nije provokacija ni diskriminacija. „U ovoj recipročnoj mjeri i Kosovo i Srbija su ili u pravu ili u krivu.

127 povezane vesti »

Njemački sud presudio da su plakati protiv Zelenih opasni

Al Jazeera - 22.09.2021

Njemački sud naredio je maloj desničarskoj partiji da ukloni predizborne plakate sa sloganom “Objesite zelene”, smatrajući da su opasni po javnu sigurnost, čime je poništio odluku nižeg suda u gradu Chemnitzu. Ranije ovog mjeseca vlasti u istočnom gradu Zwickau su saopćile da ...

Sjećanje na Milana Mladenovića: Prva gitara Druge Srbije

Al Jazeera - 22.09.2021

EKVRođendan Milana Mladenovića (1958-1994), muzičara i pesnika, frontmena grupe Ekatarina velika, obeležen je 21. septembra u Beogradu dodelom nagrade za najbolju pesmu izabranu na ovogodišnjem regionalnom konkursu.

2 povezane vesti »

Tedros bi mogao dobiti još jedan mandat na čelu WHO-a

Al Jazeera - 22.09.2021

Njemački ministar zdravstva Jens Spahn podržao je drugi mandat šefa Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa i pozvao druge zemlje da podrže ovog bivšeg etiopskog ministra zdravlja prije isteka mandata ove sedmice.

4 povezane vesti »

Goldstein: ‘Srpski svet’ je varka čija realizacija ne može proći bez nasilja

Al Jazeera - 22.09.2021

Hrvatski povjesničar Ivo Goldstein našao se nedavno na udaru optužbi u komentaru u The Jerusalem Postu o navodnom “ismijavanju” Holokausta. Taj medij se potom ispričao i uklonio članak zbog nedovoljne provjere, ispostavilo se, lažnih navoda.

Njemački zvaničnici strahuju od radikalizacije antimaskera

Al Jazeera - 22.09.2021

Visoki političari u Njemačkoj zaprepašteni su zbog ubistva mladog radnika na benzinskoj pumpi nakon što je zamolio kupca da nosi zaštitnu masku za lice. Napadač je 49-godišnji Nijemac, a uhapšen je nakon što je iz vatrenog oružja ubio radnika u subotu u gradu Idar-Oberstein, na ...

UN zahtijeva pristup tražiocima azila na EU granici

Al Jazeera - 22.09.2021

Dvije agencije Ujedinjenih naroda zatražile su pristup tražiocima azila zaglavljenim na bjeloruskoj granici s Poljskom i Litvanijom, nakon što su četiri migranta pronađena mrtva u tom području. Međunarodna organizacija za migracije i Agencija UN-a za izbjeglice pozvale su vlade ...