TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Thursday, March 26 at 18:00h - 19:00h

Already started

Pozoriste mladih

GUESTS

88going
181interested

Details


Jednom dugokljunom dugomislećem rodi jednoga dana je pala na pamet malecka misao, koja ga je od tog trenutka svakodnevno intrigirala.

Bila je to misao o letenju. Toliko ga je “proganjala” da je na razne načine pokušavao da je ostvari i tako je se oslobodi.

Tako je dugokljuni dugomisleći roda, odlučio i da raširi svoja krila, pa šta bude. Njegovoj sreći nije bilo kraja kada je otkrio da ne trči, ne stoji, a ipak se kreće, u vazduhu… no, to nije sve što je otkrio… ostalo otkrijte sami.

Predstava se preporučuje deci starijoj od 5 godina.

Ovo je priča o pronalaženju samoga sebe, svakodnevno, pomalo. Istinitog i neograničenog sebe. Predstava ima za cilj da pokrene dečju maštu i usmeri je u pravcu istraživačkog duha. Takođe, pokušali smo da prepoznatljivo školsko gradivo učinimo pristupačnijim i zanimljivijim. Pored same priče, u dramaturškoj konstrukciji predstave zastupljeni su i delovi gradiva iz geometrije koji se obrađuju u prvim razredima osnovne škole, začinjeni sa malo fizike. Zbog toga je predstava prvenstveno namenjena predškolskoj i školskoj deci starijoj od 5 godina, ali će zbog malo teksta, a puno muzike i duhovite igre, biti zanimljiva i mađima.

KAKO JE OTKRIVENO LETENJE
Po motivima istoimene priče Margarita Minkova
(lutkarska monodrama za decu)

Adaptacija teksta: EMILIJA MRDAKOVIĆ i SAŠA LATINOVIĆ
Režija i izbor muzike: EMILIJA MRDAKOVIĆ
Kreacija lutaka, idejno rešenje scenografije i kostima: MILICA GRBIĆ KOMAZEC
Scenski pokret: OLIVERA CRNJANSKI KOVAČEVIĆ CRNJANSKI i FROSINA DIMOVSKA
Idejno rešenje plakata i programske knjižice: NADA BOŽIĆ
Fotografija: MIRKO TODOROVIĆ

Igra: SAŠA LATINOVIĆ

Premijera: 24. oktobar 2014.