TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Policija batinama razjurila anti-vladine demonstrante u Sani

Blic - 13.02.2011

SANA - Policija Jemena je batinama razjurila anti-vladine demonstrante u centru glavnog grada, Sane, koji su slavili ostavku predsednika Egipta Hosnija MUbaraka i zahtevali odlazak šefa jemenske države Alija Abdulaha Saleha.

Egipatska vojska nadgleda tranziciju

RTS - 13.02.2011

Predstavnici egipatske vojske poručuju da će vojska nadgedati tranziciju Egipta ka civilnoj državi. Prodemokratski aktivisti ostaju na Trgu Tahrir dok Vojni savet, ne prihvati njihov reformski plan.

Egipatska vojska raspustila parlament

Blic - 13.02.2011

Vrhovni savet egipatske vojske, koji je preuzeo vlast u zemlji nakon ostavke predsednika Hosnija Mubaraka,raspustio je danas parlament, suspendovao Ustav i osnovao komisiju za njegovu izmenu.

Sin Mubaraka prepravljao govor nekoliko puta

Blic - 13.02.2011

U Egiptu se očekivalo da Hosni Mubarak u prošli četvrtak saopšti svoj odlazak s vlasti, jer je vojska to nagoveštavala, a novo rukovodstvo njegove vladajuće stranke nagovaralo ga je da to uradi.

Šta biste savetovali Egipćanima?

Blic - 13.02.2011

Hosni Mubarak se, posle 30 godina faraonskog upravljanja zemljom, povukao sa mesta predsednika Egipta. Vojska je obećala miran prenos vlasti na civilnu upravu.

Sukobi U Sani na proslavi ostavke Mubaraka

Kurir - 13.02.2011

SANA - Snage bezbednosti Jemena sukobile su se danas sa antivladinim demonstrantima u Sani, pošto su grupe, većinom mladih ljudi, proslavljale ostavku egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka, a u sukobima ima više povređenih i nekoliko ...

Demonstranti se vraćaju na trg Tahrir

Politika - 13.02.2011

KAIRO – Više hiljada demonstranata vratilo se na trg Tahrir nakon što je vojska pokušala da ih rastera iz centra grada, a u blizini zgrade ministarstva unutrašnjih poslova u Kairu, gde je u toku protest policajaca, odjeknuli su pucnji.

Demonstranti još na trgu Tahrir, Protest policajaca

Kurir - 13.02.2011

KAIRO - Stotine policajca protestovalo je danas u Kairu zahtevajući veće plate i odbacujući optužbe da je egipatska policija mučila ljude. Protest je održan ispred Ministarstva unutrašnjih poslova u blizini trga Tahrir, koji je bio ...

Vojska raspustila parlament i suspendovala Ustav u Egiptu

Politika - 13.02.2011

KAIRO – Vrhovni savet egipatske vojske, koji je preuzeo vlast u zemlji nakon ostavke predsednika Hosnija Mubaraka, raspustio je danas parlament, suspendovao Ustav i osnovao komisiju za njegovu izmenu, javile su strane agencije.

Vojska suspendovala ustav

RTS - 13.02.2011

Egipatskka vojska raspustila parlament i suspendovala ustav. Do održavanja predsedničkih i parlamentarnih izbora zakone će donositi Vojni savet, koji je obećao da će poštovati sve međunarodne sporazume.

Nedelja, 13.02.2011.

BBC - 13.02.2011

"urka je gotova, ta sad?", jedno je od pitanja na koje jo nema definitvnog odgovora, a koje postavljaju britanski listovi u vezi s Egiptom. Indipendent predvia da bi novi egipatski lider mogao da doe iz redova demonstranata.

Egipatska vojska raspustila parlament

Politika - 13.02.2011

Do izbora, Vrhovni vojni savet donosi zakone, njegov predsednik Mohamed Husein Tantavi predstavlja zemlju u inostranstvu. – Demonstranti i dalje na Trgu Tahrir Prema izveštajima agencija Kairo, Šarm el Šeik, Tel Aviv – Vrhovni vojni savet ...

Sulejman umesto Mubaraka

ALO - 13.02.2011

Omar Sulejman viđen je za naslednika Hosnija Mubaraka. Naime, kako pišu tamošnji mediji, Omar Sulejman, koji je sada potpredsednik Egipta i najviši državni zvaničnik nakon što je Mubarak podneo ostavku, ima najveće šanse da ga zameni.

Egipat: Slavili, sad čiste!

Glas javnosti - 13.02.2011

KAIRO - Posle više od dve nedelje političkih previranja koja su kulminirala ostavkom predsednika Hosnija Mubaraka, Egipat nastoji da se, bar donekle, vrati u normalno stanje, mnogi građani se vraćaju na posao, dok se povećani broj vozila ...

Prva sednica Vlade posle odlaska Mubaraka

R.S.Evropa - 13.02.2011

Vlada Egipta održaće danas prvu sednicu posle odlaska šefa države Hosnija Mubaraka s vlasti u petak, najavila je zvanična novinska agencija Mena.

Egipat: Raspušten parlament, ukinut Ustav

Mondo - 13.02.2011

Vrhovni savet egipatske vojske, koji je preuzeo vlast u zemlji nakon ostavke predsednika Hosnija Mubaraka, raspustio je danas parlament, suspendovao Ustav i osnovao komisiju za njegovu izmenu, javile su strane agencije.

Vojska uklanja šatore iz centra Kaira

R.S.Evropa - 13.02.2011

Egipatska vojska zatražila je u nedelju od demonstranata, kojih još ima u Kairu, da se vrate svojim kućama. Vojska je počela da uklanja šatore s Trga Tahrir u Kairu, centru protesta koji je doveo do odlaska s vlasti egipatskog predsednika ...

Egipat se priprema za život posle Mubaraka

R.S.Evropa - 13.02.2011

Prvi put nakon početka egipatskih protesta u januaru uspostavljen je saobraćaj na Trgu Tahrir u centru Kaira, što se tumači kao vraćanja života u normalu.

Sukobi u Jemenu

S media - 13.02.2011

Pripadnici jemenske policije sukobili su se i danas, trećeg dana antivladinih protesta zaredom, sa demonstrantima, koji zahtevaju političke reforme i ostavku predsednika Ali Abdulaha Saleha.

Jemen: Policija intervenisala na anti-vladinim protestima

R.S.Evropa - 13.02.2011

Jemenska policija u nedelju je u Sani intervenisala protiv demonstranata koji traže političke reforme i ostavku predsednika Ali Abdulaha Saleha.

Jemen: Policija batinama razjurila antivladine demonstrante

Prva Srpska TV - 13.02.2011

Policija Jemena je batinama razjurila anti-vladine demonstrante u centru glavnog grada, Sane, koji su slavili ostavku predsednika Egipta Hosnija MUbaraka i zahtevali odlazak šefa jemenske države Alija Abdulaha Saleha.

Egipatska vojska raspustila parlament

Prva Srpska TV - 13.02.2011

Vrhovni savet egipatske vojske, koji je preuzeo vlast u zemlji nakon ostavke predsednika Hosnija Mubaraka,raspustio je danas parlament, suspendovao Ustav i osnovao komisiju za njegovu izmenu.

Koliko je Mubarakovo bogatstvo?

Vesti Online - 13.02.2011

Stručnjaci za Bliski istok procenjuju da je bogatstvo predsednika Hosnija Mubaraka i njegove porodice ogromno i da bi moglo da iznosi čak 70 milijardi dolara.

Egipatska vojska nadgleda tranziciju

S media - 13.02.2011

Vrhovni savet egipatske vojske, koji je preuzeo vlast u zemlji nakon ostavke predsednika Hosnija Mubaraka, raspustio je danas parlament, suspendovao Ustav i osnovao komisiju za njegovu izmenu, javile su strane agencije.

Egipatski premijer ne žuri sa izborom novih ministara

R.S.Evropa - 13.02.2011

Egipatski premijer Ahmed Šafik kazao je u nedelju, na prvoj konferenciji za novinare otkad je predsednik Hosni Mubarak podneo ostavku, kako "ne žuri" da popuni upražnjene ministarske pozicije.

Jemen: Sukobi policije i demonstranata

Novosti - 13.02.2011

Pripadnici jemenske policije sukobili su se i danas, trećeg dana antivladinih protesta zaredom, sa demonstrantima. Povređeno nekoliko demonstranata, a 23 osobe su privedene SANA - Pripadnici jemenske policije sukobili su se i danas, trećeg ...

Kairo: Demonstranti se vraćaju na trg Tahrir

Novosti - 13.02.2011

Više hiljada demonstranata vratilo se na trg Tahrir nakon što je vojska pokušala da ih rastera iz centra grada. Danas sastanak prelazne Vlade KAIRO - Više hiljada demonstranata vratilo se na trg Tahrir nakon što je vojska pokušala da ih ...

Egipat: Raspušten parlament, suspendovan ustav

Novosti - 13.02.2011

Vojna vlast u Egiptu raspustila je danas parlament i suspendovala ustav, ispunjavajući dva ključna zahteva demonstranata KAIRO - Vojna vlast u Egiptu raspustila je danas parlament i suspendovala ustav, ispunjavajući dva ključna zahteva ...

Egipat: Vojska raspustila Parlament, suspendovala Ustav

EMG - 13.02.2011

Vrhovni savet egipatske vojske, koji je preuzeo vlast u zemlji posle ostavke predsednika Hosnija Mubaraka, raspustio danas Parlament, suspendovao Ustav i osnovao komisiju za njegovu izmenu, javile su strane agencije.

Egipatsko „istočno pitanje“

Danas - 13.02.2011

Promene u Egiptu nakon tri decenije jednog režima, a kao rezultat istinskog „narodnog pokreta“ nisu mogle da ostanu nezabeležene ni u ovdašnjim medijima krajnje okupiranim (i iskorišćenim) najpoverljivijim izvorima kako će pasti Vlada u ...

Policija i narod odjednom jedno

Danas - 13.02.2011

Kairo - Egipatska vojska juče je pokušavala da očisti Trg Tahrir u Kairu, centralno mesto narodne pobune koja je dovela do silaska Hosnija Mubaraka s vlasti. Ipak, hiljade ljudi uspelo je da se probije na Trg.

Egipat je upozorenje i za Izrael

Danas - 13.02.2011

Vašington - Premda još nema onih koji, u prvim analizama o Egiptu posle Mubaraka, zastupaju baš iz sve snage tezu o bliskoistočnoj potvrdi tekuće „benigne globalizacije“ - i takva mišljenja počinju da se registruju u prvim američkim ...

Raspušten parlament i suspendovan ustav

Danas - 13.02.2011

Kairo - Nova vojna vlast Egipta saopštila je juče da će raspustiti parlament i suspendovati Ustav, te da će državu u svojim rukama zadržati šest meseci ili do izbora.

Egipat: Svi na marš pobede u petak!

Vesti Online - 13.02.2011

Organizatori protesta koji je doveo do ostavke egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka pozvali su danas "milione širom Egipta" na "marš pobede" u petak, kako bi "proslavili plodove revolucije", prenose beogradski mediji.

Egipćani uspeli da oteraju svog starog „faraona"

Blic - 12.02.2011

KAIRO - Narod je oterao predsednika”, orilo se juče iz stotina hiljada grla na Trgu tahrir u Kairu, nakon što je do demonstranata koji su 18 dana zaredom tražili ostavku predsednika Hosnija Mubaraka stigla vest da je “faraon” predao vlast ...

Svet pozdravlja Mubarakovu ostavku

Kurir - 12.02.2011

Predsednik SAD Barak Obama pozdravio je odluku predsednika Mubaraka da podnese ostavku, navodeći da je „poslušan glas egipatskog naroda“, te da „Egipat više nikada neće biti isti.

(VIDEO) Pobeda naroda, Mubarak pobegao!

Press - 12.02.2011

Predsednik Egipta Hosni Mubarak povukao se sa vlasti i pobegao u Šarm el Šeik. Vlast u državi preuzela vojska Uspeli da smene režim... Slavlje na ulicama Kaira trajalo celu noć Predsednik Egipta Hosni Mubarak (82) juče je konačno podneo ...

Egipat bez Mubaraka - dan prvi

RTS - 12.02.2011

Na hiljade građana na ulicama i trgovima Kaira, prvog jutra posle povlačenja Hosnija Mubaraka sa mesta predsednika Egipta, i dalje slavi. Svetski lideri zadovoljni što je Mubarak poslušao glas naroda.

Faraon odlazi

DW - 12.02.2011

"Mubarak podneo ostavku" o tome danas izveštavaju svi nemački dnevni listovi. Pored radosti pa čak i euforije, analiziraju se i drugi aspekti prevrata u Egiptu, uključujući i uticaj SAD.

Egipat je slobodan, slede izbori

DW - 12.02.2011

Nemački ministar inostranih poslova Gido Vestervele u petak, 11.2. je prvi put nastupio pred Savetom bezbednosti UN u Njujorku. U svom govoru, on je pozdravio Mubarakovu odluku da podnese ostavku.

Egipat slavi Mubarakov odlazak, zemlja u rukama vojske

Blic - 12.02.2011

Demonstranti u centru Kaira nastavili su da slave Mubarakov odlazak i tokom noći i u subotu ujutru - igrajući, uzvikujući slogane i pevajući. Širom grada su se čule sirene automobila i odjeci metaka ispaljenih u vazduh.

Kao pad Berlinskog zida

DW - 12.02.2011

Egipatska vlada ostaće privremeno na dužnosti da bi rukovodila tekućim poslovima, saopštila je egipatska vojska koja upravlja zemljom od ostavke presednika Hosnija Mubaraka.

Subota, 12.02.2011.

BBC - 12.02.2011

"Egipatska nova zora", jedan je od naslova kojim su britanski listovi proratili vest o ostavci Hosnija Mubarak, nakon 18 dana protesta koji su okončali njegovu 30-godišnju vladavinu.

Jemen traži ostavku Saleha

RTS - 12.02.2011

Protesti i glavnom gradu Jemena, Sani. Studenti traže ostavku predsednika Abdulaha Saleha, koji je na vlasti 32 godine. Demonstrante rasterale pristalice vlasti ali većih sukoba nije bilo.

Egipćani slavili, sad čiste!

Kurir - 12.02.2011

KAIRO - Posle više od dve nedelje političkih previranja koja su kulminirala ostavkom predsednika Hosnija Mubaraka, Egipat nastoji da se, bar donekle, vrati u normalno stanje, mnogi građani se vraćaju na posao, dok se povećani broj vozila ...

Normalan život se vraća u Egipat

Press - 12.02.2011

Vojska saopštila da će do formiranja nove vlasti državom upravljati aktuelna Vlada, a glavni zadatak je mirna tranzicija vlasti. Protestanti traže oslobađanje svih političkih zatvorenika i ukidanje vojnih sudova - Vojska će se pobrinuti da ...

Hosni Mubarak se preračunao

Politika - 12.02.2011

Američke službe sada tvrde da su bile obaveštene o namerama vojske da skloni predsednika Od našeg stalnog dopisnika Vašington – ”Dan posle” raspleta u 18-dnevnoj egipatskoj revoluciji, u Vašingtonu preovlađuju dva osećanja: olakšanje zbog ...

Vojni puč na egipatski način

Politika - 12.02.2011

U Egiptu vlast je preuzeo Vrhovni savet armije. U nekim drugim zemljama i u drugim okolnostima to bi se nazvalo vojnom huntom. Dakle, Vrhovni savet armije čine ministar odbrane feldmaršal Mohamed Tantavi, načelnik Generalštaba general Sami ...

Bivši predsednik Egipta bogatiji i od Bila Gejtsa

Blic - 12.02.2011

Iako na “Forbsovoj” listi najbogatijih na svetu nema Hosnija Mubaraka, nesporno je da bi bivši egipatski predsednik trebalo da se nađe na njoj. Izložen sve većem pritisku, posle 18 dana istorijskih demonstracija Mubarak je nakon trideset ...

Mubarak pobegao iz Egipta!

ALO - 12.02.2011

Egipatski predsednik Hosni Mubarak (82) podneo je juče ostavku posle 18-dnevnih protesta građana koji su tražili njegov odlazak. Vlast u zemlji je preuzela vojska, a milioni Egipćana su sinoć do kasno u noć slavili na ulicama gradova.

Zbogom, Mubarače

Glas javnosti - 12.02.2011

KAIRO - Egipatski predsednik Hosni Mubarak podneo je juče kasno po podne ostavku na tu funkciju, 18 dana od početka masovnih protesta u kojima je prema podacima Hjuman rajts voča poginulo više od 300 ljudi.

Obama: Egipat više neće biti isti

R.S.Evropa - 12.02.2011

Predsjednik SAD Barak Obama izjavio je u petak uveče da će se egipatski narod zadovoljiti samo "istinskom demokratijom" i pozvao vojsku da osigura kredibilnu političku tranziciju poslije povlačenja predsjednika Hosnija Mubaraka.

Tarik Ramadan: Kuda ide Muslimansko bratstvo?

R.S.Evropa - 12.02.2011

Tarik Ramadan (za New York Times), priredio Nedim Dervišbegović Tarik Ramadan, unuk Hasana al-Bane koji je osnovao Muslimansko bratstvo u Egiptu 1928. godine, je profesor savremenih islamskih studija na Univerzitetu Oxfor.

Irak i Iran pozdravili odlazak Mubaraka

R.S.Evropa - 12.02.2011

Iračke vlasti su danas pozdravile odlazak egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka s vlasti i izrazile uvjerenje da će egipatski narod "pronaći nove rukovodioce na visini zadatka".

U Kairu još slave

Mondo - 12.02.2011

Egipatska vojska počela je rano jutros da uklanja barikade oko Trga Tahrir u Kairu, poprištu višenedeljnih masovnih demonstrancija koje su dovele do odlaska predsednika Hosnija Mubaraka s vlasti.

Egipćani u transu (VIDEO)

S media - 12.02.2011

Na hiljade gradjana na ulicama i trgovima Kaira, prvog jutra posle povlačenja Hosnija Mubaraka sa mesta predsednika Egipta, i dalje slavi. Prestonica je u ranu zoru bila preplavljena uglavnom mladim demonstrantima, onima koji su predvodili ...

Rusija poziva na jačanje demokratije u Egiptu

R.S.Evropa - 12.02.2011

Rusija je danas pozvala Egipćane da ojačaju demokratske norme u Egiptu "bez miješanja iz inostranstva", saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova u prvoj zvaničnoj reakciji poslije odlaska egipatskog predsjednika Hosnija ...

Obama pozdravio miran prenos vlasti u Egiptu

EMG - 12.02.2011

Predsednik SAD Barak Obama pozdravio miran prenos vlasti u Egiptu i ostavku Hosnija Mubaraka. Obama je rekao da je egipatska vojska, koja je na vlasti pošto je Mubarak podneo ostavku, delovala patriotski i odgovorno, ali da sada mora ...

Egipat : Građani i dalje slave

Novosti - 12.02.2011

Na hiljade građana na ulicama i trgovima Kaira, prvog jutra posle povlačenja Hosnija Mubaraka sa mesta predsednika Egipta, i dalje slavi KAIRO - Na hiljade građana na ulicama i trgovima Kaira, prvog jutra posle povlačenja Hosnija Mubaraka ...

Egiptom će upravljati vlada

S media - 12.02.2011

Egipatska vlada ostaće privremeno na dužnosti da bi rukovodila tekućim poslovima, saopštila je vojska koja upravlja zemljom posle ostavke Hosnija Mubaraka.

Egipatski marš ka slobodi je tek počeo

E-Novine - 12.02.2011

Ostavka egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka udarni je naslov današnje svetske štampe koja o tome piše sa opreznim optimizmom, uz insistiranje na neizvesnosti koja se nadvija nad arapskim svetom. "Egipatski marš ka slobodi je tek počeo.

Bivšem režimu zabranjen odlazak iz Egipta

R.S.Evropa - 12.02.2011

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a . (Fotogalerija: Revolucija u Egiptu - Mubarak odstupio s vlasti ) Egipatska vlada ostaće privremeno na dužnosti da bi ...

Egipat: Krenulo pretresanje režima

Mondo - 12.02.2011

Egipatske vlasti saopštile su danas da su pokrenule istragu o optužbama protiv bivšeg premijera, ministra unutrašnjih poslova i ministra za informisanje, u očiglednoj nameri da pokažu da su raskrstile sa starim režimom.

Ko je Omar Sulejman

S media - 12.02.2011

Sve oči uprte su u Sulejmana, piše u najnovijem broju vodeći egipatski nedeljnik "Al Ahram", ocenjujući da je moguće da je Omar Sulejman budući kandidat za predsednika države.

Protesti i u Sani, studenti traže ostavku Saleha

R.S.Evropa - 12.02.2011

Hiljade mladih okupilo se danas u centru Sane, prijestonici Jemena, tražeći odlazak s vlasti šefa države Alija Abdulaha Saleha, javlja AFP sa lica mesta.

Sulejman pozvao demonstrante da se raziđu

Kurir - 11.02.2011

KAIRO - Potpredsednik Egipta Omar Sulejman pozvao je u četvrtak veče demonstrante u Kairu, posle obraćanja predsednika Hosnija Mubaraka, da se mirno raziđu i pomognu obnovu zemlje.

Mubarak nije podneo ostavku, ovlašćenja preneo Sulejmanu

24sata - 11.02.2011

Predsednik Egipta Hosni Mubarak nije podneo ostavku, iako su građani Egipta koji već 17 dana demonstriraju i traže njegov odlazak sa funkcije šefa države očekivali, posle nekih najava da će to učiniti u sinoćnjem televizijskom obraćanju ...

Sulejman: Obezbediću miran prenos vlasti

Politika - 11.02.2011

Potpredsednik Egipta Omar Sulejman, kome predsednik Hosni Mubarak prenosi deo ovlašćenja, obećao je da će učiniti sve kako bi obezbedio miran prenos vlasti i pozvao je građane da se raziđu sa ulica i da ne slušaju strane medije koji, kako ...

Mubarak ne da ostavku!

Press - 11.02.2011

Predsednik Egipta u obraćanju naciji sinoć preko državne televizije poručio da će neka ovlašćenja preneti na potpredsednika Omara Sulejmana. Mubarakov istup razbesneo nekoliko stotina hiljada demonstranata Predsednik Egipta Hosni Mubarak ...

Petak, 11.02.2011.

BBC - 11.02.2011

Na prvim stranama svih londonskih dnevnika u petak dominiraju fotografije sa demonstracija u Kairu, uz pitanje šta čeka Egipat nakon još jednog odbijanja Hosnija Mubaraka da popusti pred masovnim antivladinim protestima i glavnim zahtevom ...

Narod se poziva na marš na predsedničku palatu

Blic - 11.02.2011

Govor predsednika Mubaraka, koji je kategorički odbio da podnese ostavku, preti da izazove novu eksploziju gneva u Egiptu. Protesti u Kairu su intenzivirani i na ulice izlazi sve više ljudi.

Mubarak se i dalje „čvrsto drži“ vlasti

DW - 11.02.2011

Egipatski predsednik Hosni Mubarak ne podnosi ostavku, dok ne bude formirana nova vlada. Doduše, deo ovlašćenja preneće na potpredsednika Omara Sulejmana. Za danas u Kairu najavljeni još veći protesti.

Egipat: Mubarak u Šarm el Šeiku

Blic - 11.02.2011

Govor predsednika Mubaraka, koji je kategorički odbio da podnese ostavku, preti da izazove novu eksploziju gneva u Egiptu. Protesti u Kairu su intenzivirani i na ulice izlazi sve više ljudi.

Mubarak otišao, vojska na potezu

RTS - 11.02.2011

Masa demonstranata okupljena oko Mubarakove palate u kojoj, prema svemu sudeći, nema nikoga, jer je predsednik Egipta sa porodicom otišao "na odmor" u Šarm el Šeik. Vlast u državi polako preuzima vojska. Na ulicama stotine hiljada ljudi.

Vojska prihvata Sulejmana

BBC - 11.02.2011

Egipatska državna televizija je javila u petak, nešto pre podneva po lokalnom vremenu, da je Vrhovni vojni savet saopštio da prihvata sinoćnu odluku predsednika Mubaraka da prenese vlast na svog potpredsednika(imenovanog na položaj pre dve ...

Marš na mubarakovu palatu

Kurir - 11.02.2011

KAIRO - Nekoliko stotina demonstranata okupilo se pred predsedničkom palatom u Kairu, tražeći ostavku predsednika Hosnija Mubaraka. Četiri tenka i bodljikava žica nalaze se između demonstranata i kapije palate, a zasad nije poznato da li ...

Mubarak napustio Kairo

DW - 11.02.2011

Egipatski predsednik Hosni Mubarak napustio je Kairo s porodicom, prenose svetske novinske agencije, pozivajući se na izvore bliske egipatskoj vladi. Kuda se Mubarak sa porodicom uputio i dalje je nejasno.

Mubarak s porodicom stigao U Šarm el Šeik

Kurir - 12.02.2011

KAIRO - Televizijska stanica Al Arabija objavila je da je egipatski predsednik Hosni Mubarak s porodicom napustio Egipat, ali se ubrzo ispravila i objavila da je napustio Kairo, ali ne i zemlju, prenosi Rojters.

Kraj ere Hosnija Mubaraka

RTS - 11.02.2011

Hosni Mubarak, posle više od 30 godina, sišao sa vlasti i sa porodicom otišao "na odmor" u Šarm el Šeik. Masa demonstranata u svim većim gradovima u Egiptu raste iz časa u čas. Čeka se sledeći potez vojske.

Opet napeto u Kairu

BBC - 11.02.2011

Egipatski pro-demokratski demonstranti vratili su se na Trg Tahrir u Kairu - centar pobune koja je dovela do ostavke predsednika Hosnija Mubaraka.

Mubarak podneo ostavku!

DW - 11.02.2011

Posle skoro 30 godina na vlasti, egipatski predsednik Hosni Mubarak podneo je danas ostavku pod pritiskom miliona građana koji su na ulicama Kaira i većih gradova tri nedelje demonstrirali tražeći njegovu ostavku.

Mubarak podneo ostavku

Kurir - 11.02.2011

KAIRO - Egipatski predsednik Hosni Mubarak podneo je danas ostavku na tu funkciju, 18 dana od početka masovnih protesta u kojima je prema podacima Hjuman rajts voča poginulo više od 300 ljudi.

Mubarak sišao sa vlasti

Politika - 11.02.2011

Nakon 18 dana protesta, vlast u Egiptu preuzima Visoki savet armije. – Oduševljenje širom Egipta. – Bivši predsednik napustio Kairo put Šarm el Šeika Prema izveštajima agencija Kairo – „Predsednik Egipta Hosni Mubarak podneo je ostavku.

Švajcarska zamrzla svu mubarakovu imovinu

Kurir - 11.02.2011

CIRIH - Švajcarska je zamrzla svu imovinu koja pripada Hosniju Mubaraku, samo nekoliko sati nakon što je on podneo ostavku na mesto predsednika Egipta, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Švajcarske.

Pravoslavci uz Mubaraka!

ALO - 11.02.2011

Egipatski predsednik Hosni Mubarak (82) protiv koga već 17 dana u Kairu protestuje na desetine hiljada demonstranata, dobio je (ne)očekivanu podršku Kopta, hrišćana pravoslavne veroispovesti! Pravoslavci, koji čine 10 odsto od ukupno 79 ...

Egipat: Mubarak preneo sva ovlašćenja

Vesti Online - 11.02.2011

Egipatski ambasador u SAD Sameh Šukri izjavio je da je predsednik Egipta Hosni Mubarak praktično sva svoja ovlašćenja preneo na potpredsednika Omara Sulejmana.

Mubarak ipak nije podneo ostavku, ostaje do septembra

Glas javnosti - 11.02.2011

KAIRO - Egipatski predsednik Hosni Mubarak izjavio je u četvrtak veče da neće podneti ostavku dok ne bude formirana nova vlada, ali da će deo ovlašćenja preneti na potpredsednika Omara Sulejmana.

Egipćani moraju sami odlučivati o budućnosti

S media - 11.02.2011

Generalni sekretar Ban Ki-mun izjavio je da Egipćani moraju sami odlučivati o svojoj političkoj budućnosti i ponovio je apel za sprovodjenje mirne tranzicije koja će omogućiti održavanje slobodnih i fer izbora.

Egipat: kako oterati Mubaraka?

Prva Srpska TV - 11.02.2011

Razjareni poslednjim odbijanjem predsednika Hosnija Mubaraka da se odrekne vlasti, Egipćani danas prete još masovnijim demonstracijama, moguće i maršom na predsedničku palatu.

Mubarak naljutio Obamu

R.S.Evropa - 11.02.2011

Predsednik SAD Barak Obama je prošle noći otvoreno i oštro postavio pitanje o tome da li je sinoćno obećanje predsenika Egipta Hosnija Mubaraka da prenese vlast na vicepredsednika "neposredan, smislen i dovoljan" znak reformi.

Egipat u haosu, najavljuju se najveće demonstracije

R.S.Evropa - 11.02.2011

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a . (Egipat nakon govora Hosnija Mubaraka koji nije podneo ostavku) Demonstranti u Egitu, gnevni zbog poslednjeg odbijanja ...

Egipat: Vojno rukovodstvo namerava da se obrati demonstrantima

R.S.Evropa - 11.02.2011

Državna novinska agencija Egipta je javila da je vojno rukovodstvo jutros održalo "važan sastanak" i da planira da se obrati demonstrantima koji se ponovo okupljaju gnevni što je predsednik Republike Hosni Mubarak sinoć odbio da siđe s ...

Ben-Elizer: Mubarak samo želi časno da ode s vlasti

R.S.Evropa - 11.02.2011

Bivši izraelski ministar Binjamin Ben-Elizer koji dugo poznaje egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka, rekao je danas da Mubarak traži način da se časno povuče sa funkcije.

EU poziva na formiranje nove vlade u Egiptu

R.S.Evropa - 11.02.2011

Visoki zvaničnici Evropske unije ponovo su danas uputili poziv za formiranje nove vlade u Egiptu, dan pošto je predsednik Hosni Mubarak još jednom rekao da ostaje na vlasti uprkos masovnim protestima građana.

Mubarak napustio Kairo?

Novosti - 11.02.2011

Televizijska stanica Al Arabija objavila je da je Hosni Mubarak, sa porodicom napustio glavni grad i otišao u nepoznatom pravcu. Egipćani ranije zapretili još masovnijim demonstracijama KAIRO - Televizijska stanica Al Arabija objavila je ...

Vojska sad podržala Mubaraka

Mondo - 11.02.2011

Egipatska vojska podržala je danas odluku predsednika Hosnija Mubaraka da ne podnese ostavku, već da većinu ovlašćenja prenese na potpredsednika Omara Sulejmana.

Egipat: Vojska podržala Mubaraka

Vesti Online - 11.02.2011

Egipatska vojska podržala je danas odluku predsednika Hosnija Mubaraka da ne podnese ostavku, već da većinu ovlašćenja prenese na potpredsednika Omara Sulejmana.

Vojska podržala Mubaraka

R.S.Evropa - 11.02.2011

Egipatska vojska podržala je danas odluku predsednika Hosnija Mubaraka da većinu ovlašćenja prenese na potpredsednika Omara Sulejmana. Vojska je obećala i održavanje slobodnih i fer predsedničkih izbora kasnije ove godine, kao i da će ...

Mubarak odlučio da ostane, nastavljen protest

R.S.Evropa - 11.02.2011

Umjesto objave da se povlači s mjesta predsjednika, Hosni Mubarak je najavio kako će on lično rukovoditi prenosom vlasti. Nakon što je ponovno odbio sići s prijestolja sve dok mu ne istekne mandat, razočarani demonstranti su najavili ...

Pitanje dana u Egiptu: gde je Hosni Mubarak?

Prva Srpska TV - 11.02.2011

Govor predsednika Mubaraka, koji je kategorički odbio da podnese ostavku, preti da izazove novu eksploziju gneva u Egiptu. Protesti u Kairu su intenzivirani i na ulice izlazi sve više ljudi.

Mubarak napustio Kairo?

Mondo - 11.02.2011

TV "Al Arabija" javila je da su egipatski predsednik Hosni Mubarak i njegova porodica napustili Kairo i da su, možda otišli u Šarm el šeik. Egipatska vojska podržala je danas odluku Mubaraka da ne podnese ostavku.

Mubarak napustio Kairo

Beta - 11.02.2011

KAIRO, 11. februara 2011. (Beta-AFP) - Egipatski predsednik Hosni Mubarak napustio je Kairo s porodicom, izjavio je jedan neimenovani izvor blizak egipatskoj vladi agenciji AFP, a preneli su još neki mediji.

Mubarak napustio Kairo?

R.S.Evropa - 11.02.2011

Egipatski predsednik Hosni Mubarak napustio je Kairo s porodicom, izjavio je jedan neimenovani izvor blizak egipatskoj vladi agenciji AFP, a preneli su još neki mediji.

Mubarak podneo ostavku!

Vesti Online - 11.02.2011

Egipatski predsednik Hosni Mubarak podneo je u petak popodne ostavku na tu funkciju, neposredno pošto je napustio Kairo, a vojska saopštila da će ukinuti vanredno stanje čim se aktuelna situacija smiri.

Više od milion ljudi demonstrira u Kairu

E-Novine - 11.02.2011

Egipatska vojska podržala je u petak odluku predsednika Hosnija Mubaraka da ne podnese ostavku, a građani su se okupili na Trgu Tahrir, pred predsedničkom palatom i drugim simbolima režima tražeći da predsednik odmah ode.

Danski premijer pozvao Mubaraka da se povuče

R.S.Evropa - 11.02.2011

Premijer Danske Lars Leke Rasmusen (Loekke Rasmussen) pozvao je danas egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka da podnese ostavku. Rasmusen je prvi zvaničnik EU koji je pozvao Mubaraka da napusti vlast u jeku protesta u Kairu i drugim ...

Mubarak otišao u Šarm el Šeik

Mondo - 11.02.2011

Hosni Mubarak napustio Kairo i otišao u Šarm el Šeik. Egipatska vojska podržala je danas odluku Mubaraka da ne podnese ostavku. Najmasovniji protesti do sada širom Egipta.

Mubarak podneo ostavku na mesto predsednika

EMG - 11.02.2011

Egipatski predsednik Hosni Mubarak podneo je danas ostavku na tu funkciju. Mubarak je podneo ostavku 18 dana od početka masovnih protesta u kojima je prema podacima organiyacije Human Rights Watch poginulo više od 300 ljudi.

Mubarak podneo ostavku

R.S.Evropa - 11.02.2011

Egipatski predsednik Hosni Mubarak podneo je ostavku i preneo svoja ovlašćanja na Vrhovni savet oružanih snaga, saopštio je potpredsednik države Omar Sulejman preko državne televizije.

Gotovo je-Mubarak podneo ostavku

Prva Srpska TV - 11.02.2011

Hosni Mubarak podneo ostavku nakon 18 dana protesta, javlja državna egipatska televizija u 18 časova po lokalnom vremenu. Milioni Egipćana slave na Trgu Tahrir.

Egipat je slobodan

Beta - 11.02.2011

KAIRO, 11. februar 2001. (Beta) - Posle skoro 30 godina na vlasti, egipatski predsednik Hosni Mubarak podneo je u petak ostavku pod pritiskom miliona gradjana koji su na ulicama Kaira i većih gradova tri nedelje demonstrirali tražeći ...

Gotov je - Mubarak podneo ostavku!

Mondo - 11.02.2011

Egipatski predsednik Hosni Mubarak podneo je danas u 18 časova, po lokalnom vremenu, ostavku pod pritiskom miliona građana koji su na ulicama Kaira tri nedelje demonstrirali tražeći njegovu ostavku. Milioni Egipćana slave na Trgu Tahrir.

Odlazak posle tri decenije

S media - 11.02.2011

Hosni Mubarak (82), koji je danas podneo ostavku na funkciju šefa egipatske države, na tom mestu je proveo tri decenije i prošao politički put koji je počeo nespornim uvažavanjem ne samo njegovih sunarodnika, već i svetskih moćnika, ali je ...

Ešton: Mubarak je poslušao glas naroda

R.S.Evropa - 11.02.2011

Visoka predstavnica za spoljnu politiku EU Ketrin Ešton pozdravila je ostavku egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka koji je, kako je rekla, "poslušao glas egipatskog naroda" i tako omogućio "brže i opsežnije reforme.

El Baradej: Najlepši dan u mom životu

R.S.Evropa - 11.02.2011

Jedan od lidera egipatske opozicije Mohamed el Baradej pozdravio je ostavku predsednika te zemlje Hosnija Mubaraka (82), rekavši da je danas "najlepši dan" njegovog života.

Mubarak podneo ostavku

Novosti - 11.02.2011

Posle 18-dnevnih protesta građana, koji su tražili njegov odlazak, egipatski predsednik Hosni Mubarak je podneo ostavku. Na ulicama Kaira slavlje KAIRO - Predsednik Egipta Hosni Mubarak podneo je danas ostavku posle 18-dnevnih protesta ...

Radost zbog pada Mubaraka u Tunisu, Libanu...

Mondo - 11.02.2011

U Tunisu je odjeknula eksplozija oduševljenja nekoliko minuta posle današnjeg objavljivanja vesti o ostavci egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka. Na ulice su izašli da se raduju i ljudi u Libanu, i u pojasu Gaze.

I Kairo imao TV Bastilju

Danas - 11.02.2011

Kairo - U proteklih nekoliko dana novinari koji rade u egipatskim državnim medijima organizovali su sopstvenu pobunu - počeli su da prenose vesti u kojima se poražena vlada predstavlja u negativnom svetlu.

Hosni Mubarak podneo ostavku

Danas - 11.02.2011

Kairo - Hosni Mubarak je odlučio da podnese ostavku na mesto predsednika Egipta, saopštio je juče posle podne potpredsednik države Omar Sulejman.

Posle tri decenije desio mu se narod

E-Novine - 11.02.2011

Preživeo je atentate i brojne talase bliskoistočne krize, bio je stabilni saveznik Zapada i mnogim Egipćanima ulivao poverenje, ali je u petak Hosni Mubarak okončao skoro trodecenijsku karijeru predsednika države, kao simbol lošeg u zemlji ...

Svet pozdravlja mirnu egipatsku revoluciju

E-Novine - 11.02.2011

U Tunisu je odjeknula eksplozija oduševljenja nekoliko minuta posle današnjeg objavljivanja vesti o ostavci egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka. Na ulice su izašli da se raduju i ljudi u Libanu, i u pojasu Gaze.

Vojska: Nećemo biti zamena za legitimnu vlast

R.S.Evropa - 11.02.2011

Egipatska vojska ve;eras je poru;ila da ne namerava da bude zamena za legitimnu vlast koju želi egipatski narod. U saopštenju Vrhovnog saveta oružanih snaga pročitanom na državnoj televiziji, navodi se da vojska "pozdravlja predsednika ...

Švajcarska zamrzla Mubarakove račune

S media - 11.02.2011

Švajcarska vlada zamrzla je danas svu imovinu u toj zemlji bivšeg egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka i članova njegove porodice. Portparol švajcarskog ministarstva spoljnih poslova Lars Knučel rekao je, ne iznoseći detalje o količini ...

Čuo se glas egipatskog naroda

S media - 11.02.2011

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun rekao je danas posle ostavke egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka da se čuo "glas egipatskog naroda" i pozvao na transparentnu i mirnu tranziciju.

Mubarak podneo ostavku, narod slavi! (VIDEO, FOTO)

S media - 11.02.2011

Posle skoro 30 godina na vlasti, egipatski predsednik Hosni Mubarak podneo je danas ostavku pod pritiskom miliona gradjana koji su na ulicama Kaira i većih gradova tri nedelje demonstrirali tražeći njegovu ostavku.

Švajcarska zamrzla Mubarakovu imovinu

Vesti Online - 11.02.2011

Švajcarska je u četvrtak zamrzla svu imovinu koja pripada Hosniju Mubaraku, samo nekoliko sati pošto je on podneo ostavku na mesto predsednika Egipta, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Švajcarske.

Svet o Mubarakovoj ostavci

Mondo - 11.02.2011

Na vest o povlačenju Hosnija Mubaraka sa funkcije predsednika Egipta večeras su reagovali mnogobrojni zvaničnici širom sveta. Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton rekla je da poštuje odluku ...

Guglov tehničar organizovao Fejsbuk pobunu u Egiptu

Blic - 10.02.2011

KAIRO - Vael Gonim nije harizmatičan, ni naočit, niti je veliki govornik. Međutim, ovaj kompjuterski tehničar postao je simbol pobune koja potresa Egipat: izbio je na čelo novog soja mladih revolucionarnih lidera koji su miš i tastaturu ...

Mubarak u Crnoj Gori?

24sata - 10.02.2011

BOKA - Svetski mediji spekulišu da bi predsednik Egipta Hosni Mubarak nakon predaje vlasti mogao da se skrasi u Crnoj Gori, gde neke moćne egipatske kompanije razvijaju biznis.

Četvrtak, 10.02.2011.

BBC - 10.02.2011

Tri britanska dnevnika objavljuju na istaknutim mestima izveštaje u vezi sa protestima koji već duže do dve nedelje potresaju Egipat. TAJMS piše da su Saudijci rekli američkom predsedniku Obami da "ne ponižava" egipatskog predsednika ...

Bela kuća kritikuje egipatsku vladu

Blic - 10.02.2011

VAŠINGTON - Bela kuća je kritikovala egipatsku vladu što nije ispunila ni "minimalni prag" reformi koje njen narod zahteva, i upozorila da će se masovni protesti nastaviti sve dok ne dođe do promena.

Ceo Egipat na nogama, vlasti zlostavljanjem zastrašuju mlade

Blic - 10.02.2011

Hiljade demonstranata koji u Egiptu traže da predsednik Hosni Mubarak odmah podnese ostavku, koji su se dve nedelje okupljali samo na centralnom Tahrir skveru u Kairu, šire svoje proteste u druge delove prestonice, pa i u druge gradove.

Vlast preti vojnom intervencijom

RTS - 10.02.2011

Ministar spoljnih poslova Egipta Ahmed Abul Gejt zapretio da će vojska intervenisati protiv demonstranata, iako je do sada vojska bila neutralna. Uprkos pretnjama, protesti se proširili i na trg ispred parlamenta.

Poslednji dan Hosnija Mubaraka

RTS - 10.02.2011

Sve oči uprte put palate Hosnija Mubaraka, pošto se Egiptom pronose glasine da će, koliko večeras, dati ostavku na mesto predsednika. Vojska spremna da stane na stranu demonstranata.

Lekari se pridružili protestu u Kairu

Kurir - 10.02.2011

KAIRO - Lekarsko osoblje najveće bolnice u Kairu pridružilo se, sedamnaestog dana protesta, stotinama hiljada Egipćana zahtevajući kraj tridesetogodišnje vladavine predsednika Hosnija Mubaraka.

Očekuje se Mubarakovo obraćanje naciji

Blic - 10.02.2011

Predsednik Egipta Hosni Mubarak mogao bi da prenese vlast na potpredsednika Omara Sulejmana, izjavio je Hosan Badravi, generalni sekretar vladajuće Nacionaldemokratske partije (NDP).

Mubarak odlazi? Narod već slavi pobedu

Blic - 10.02.2011

Državna televizija je saopštila da će se večeras Mubarak obratiti naciji iz predsedničke palate u Kairu. Prethodno su i vodeće svestke agencije prenele kao udarnu vest da će Mubarak u obraćanju naciji najverovatnije podneti ostavku, ...

Mubarak podnosi ostavku?!

Kurir - 10.02.2011

KAIRO - Egipatski predsednik Hosni Mubarak navodno se sprema da u narednih nekoliko sati podnese ostavku na mesto šefa države, objavili su mediji širom sveta istovremeno se ograđujući da su zasad posredi samo spekulacije.

Mubarak ne daje ostavku, demonstranti mašu cipelama

Blic - 10.02.2011

Predsednik Egipta Hosni Mubarak izjavio je večeras u obraćanju uživo na egipatskoj televiziji da neće podneti ostavku do izbora u septembru, ali da će određene dužnosti prebaciti na potpredsednika Omara Sulejmana.

Mubarak odbija ostavku

BBC - 10.02.2011

Posle više od dve sedmice antivladinih protesta u Egiptu, predsednik Hosni Mubarak se posredstvom televizije u četvrtak uveče obratio naciji. Mubarak je u govoru rekao da će, u skladu sa ustavom, nastaviti da obavlja svoju dužnost sve dok ...

Hosni Mubarak nije dao ostavku

Politika - 10.02.2011

Egipatski premijer je juče po podne tvrdio da nema odluke o odlasku egipatskog predsednika s vlasti uprkos spekulacijama medija NAJNOVIJA VEST KAIRO – Egipatski predsednik Hosni Mubarak izjavio je u četvrtak da neće podneti ostavku dok ne ...

Mubarak ipak nije podneo ostavku

DW - 10.02.2011

Egipatski predsednik Hosni Mubarak izjavio je da neće podneti ostavku dok ne bude formirana nova vlada, ali da će deo ovlašćenja preneti na potpredsednika Omara Sulejmana.

Mubarak ipak nije podneo ostavku, ostaje do septembra

Politika - 10.02.2011

KAIRO – Egipatski predsednik Hosni Mubarak izjavio je da neće podneti ostavku dok ne bude formirana nova vlada, ali da će deo ovlašćenja preneti na potpredsednika Omara Sulejmana.

Demonstranti besni zbog Mubarakovog govora

Kurir - 10.02.2011

KAIRO - Demonstranti okupljeni na glavnom trgu Tahrir u Kairu ogorčeno su reagovali posle govora egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka, koji nije podneo ostavku, kao što se očekivalo, već je najavio da će deo ovlašćenja preneti na ...

Mubarak ipak nije podneo ostavku, ostaje do septembra

Kurir - 10.02.2011

KAIRO - Egipatski predsednik Hosni Mubarak izjavio je u četvrtak veče da neće podneti ostavku dok ne bude formirana nova vlada, ali da će deo ovlašćenja preneti na potpredsednika Omara Sulejmana.

Mubarak ne daje ostavku, demonstranti besni i razočarani

Blic - 10.02.2011

KAIRO - Predsednik Egipta Hosni Mubarak izjavio je večeras u obraćanju uživo na egipatskoj televiziji da neće podneti ostavku do izbora u septembru, ali da će određene dužnosti prebaciti na potpredsednika Omara Sulejmana.

Učio sam Mubaraka da leti na "tupoljevu"

Glas javnosti - 10.02.2011

MOSKVA - Osamdesettrogodišnji navigator-instruktor nekadašnje sovjetske avijacije Boris Pogožev naučio je egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka da pilotira mlaznim bombarderom "tupoljev-16".

Guglov tehničar organizovao Fejsbuk pobunu u Egiptu

S media - 10.02.2011

Vael Gonim nije harizmatičan, ni naočit, niti je veliki govornik. Međutim, ovaj kompjuterski tehničar postao je simbol pobune koja potresa Egipat: izbio je na čelo novog soja mladih revolucionarnih lidera koji su miš i tastaturu pretvorili ...

Egipatske vlasti zlostavljaju u zatvoru

S media - 10.02.2011

Egipatska policija hapšenjem i zlostavljanjima u zatvoru pokušava da zastraši mlade, koji demonstriraju protiv predsednika Hosnija Mubaraka, rekao je Ibrahim Abas (19), Austrijanac egipatskog porekla, koji je bio zatvoren posle ...

Najnovije: Mubarak podnosi ostavku?

Mondo - 10.02.2011

Zvaničnici vladajuće partije i vojske u Egiptu izjavili su u četvrtak da će dugogodišnji egipatski predsednik da napusti svoju fotelju, javili su svetski mediji.

Bela kuća kritikuje egipatsku vladu

R.S.Evropa - 10.02.2011

Bela kuća je kritikovala egipatsku vladu što nije ispunila ni "minimalni prag" reformi koje njen narod zahteva i upozorila da bi masovni protesti mogli da se nastavite sve dok ne dođe do promena.

Egipat: Protesti se šire uprkos pretnjama vlade

Vesti Online - 10.02.2011

Više hiljada novih demonstranata pridružilo se danas talasu protesta protiv predsednika Hosnija Mubaraka uprkos pretnjama vlade da će ih rasturiti.

Medijska revolucija Al Jazzere u arapskom svetu

E-Novine - 10.02.2011

Egipatske vlasti nedvosmisleno su optužile katarsku televiziju Al Jazeera da podstrekava antivladine proteste. Ta televizija se poslednjih nedelja u više navrata našla na meti policije i grupa lojalnih predsedniku Hosniju Mubaraku.

Shafiq: Mubarak se uskoro obraća naciji

R.S.Evropa - 10.02.2011

Egipatski premijer Ahmed Shafiq najavio je da će se vrlo brzo predsjednik Hosni Mubarak obratiti narodu. Nagadaja se da bi ovlasti mogao predati potpredsjedniku države Omaru Suleimaniu.

Mubarak odlazi večeras?

Prva Srpska TV - 10.02.2011

Državna televizija je saopštila da će se večeras Mubarak obratiti naciji iz predsedničke palate u Kairu. Prethodno su i vodeće svestke agencije prenele kao udarnu vest da će se Mubarak obratiti naciji i najverovatnije podneti ostavku, ...

Mubarak podnosi ostavku?

Vesti Online - 10.02.2011

Egipatski predsednik Hosni Mubarak mogao bi tokom večernjih sati u četvrtak da objavi odluku o povlačenju sa vlasti, izjavio je generalni sekretar vladajuće Nacionalne demokratske stranke Hosan Bardavi.

Vojni savjet Egipta u stalnom zasjedanju

R.S.Evropa - 10.02.2011

Vojni savjet Egipta je u stalnom zasjedanju. Komandant za oblast Caira , general Hasan al-Rueini rekao je demonstrantima okupljenim na trgu Tahrir u egipatskoj prijestonici da će njihovi zahtjevi danas biti ispunjeni.

Sve spremno za Mubarakov silazak sa vlasti

E-Novine - 10.02.2011

Visoki zvaničnik egipatske vladajuće partije izjavio je u četvrtak za BBC da “se nada” da će predsednik Hosni Mubarak preneti vlast na potpredsednika Omara Sulejmana. Ovakav razvoj događaja se odvija 17.

NBC News neslužbeno: Mubarak podnio ostavku

R.S.Evropa - 10.02.2011

Egipatski predsjednik Hosni Mubarak podnio je ostavku, a na čelo Vlade zasjest će njegov potpredsjednik Omar Suleiman, koji je proteklih dana vodio pregovore s predstavnicima, javljaju mediji.

Mubarak odlazi?

Novosti - 10.02.2011

Egipatski predsednik, koji bi, prema navodima nekih svetskih zvaničnika, već danas mogao da napusti mesto šefa države, obratiće se večeras naciji iz svoje palate u Kairu KAIRO - Egipatski predsednik Hosni Mubarak, koji bi, prema navodima ...

Mubarak odlučio da se povuče

Danas - 10.02.2011

Kairo - Egipatski predsednik Hosni Mubarak ispuniće zahteve demonstranata, najavili su juče popodne zvaničnici egipatske vojske i vladajuće stranke, ukazujući da bi dugogodišnji šef države mogao da napusti vlast.

Očekuje se Mubarakovo obraćanje naciji

R.S.Evropa - 10.02.2011

Egipatski predsjednik Hosni Mubarak obratit će se naciji večeras u 21 sat po srednjoevropskom vremenu, a očekuje se da će tom prilikom podnijeti ostavku na mjesto šefa države.

Mubarak ipak nije podnio ostavku

R.S.Evropa - 10.02.2011

Predsjednik Egipta nije se povukao u četvrtak uveče sa funkcije, iako to na protestima Egipćani traže već više od dvije sedmice. U obraćanju naciji koje je prenosila državna televizija, Mubarak je obećao jedino da se neće kandidovati na ...

Mubarak ne podnosi ostavku, ostaje do septembra

Vesti Online - 10.02.2011

Egipatski predsednik Hosni Mubarak izjavio je u četvrtak uveče da neće podneti ostavku dok ne bude formirana nova vlada, ali da će deo ovlašćenja preneti na potpredsednika Omara Sulejmana.

Mubarak se nije povukao

R.S.Evropa - 10.02.2011

Predsjednik Egipta nije se povukao u četvrtak uveče sa funkcije, iako to na protestima Egipćani traže već više od dvije sedmice. U obraćanju naciji koje je prenosila državna televizija, Mubarak je obećao jedino da se neće kandidovati na ...

Mubarak ipak nije dao ostavku

Prva Srpska TV - 10.02.2011

Predsednik Egipta Hosni Mubarak izjavio je večeras u obraćanju uživo na egipatskoj televiziji da neće podneti ostavku do izbora u septembru, ali da će određene dužnosti prebaciti na potpredsednika Omara Sulejmana.

Mubarak ostaje do septembra (VIDEO)

S media - 10.02.2011

"Kao predsednik republike ne sramim se da saslušam mlade u mojoj zemlji i da im odgovorim na zahteve, ali neću da slušam diktate iz inostranstva .

Egipatski diktator odbio da podnese ostavku

E-Novine - 10.02.2011

Egipatski predsednik Hosni Mubarak izjavio je u četvrtak uveče da neće podneti ostavku dok ne bude formirana nova vlada, ali da će deo ovlašćenja preneti na potpredsednika Omara Sulejmana.

Mubarak ne da ostavku

Novosti - 10.02.2011

Iako se očekivalo da će podneti ostavku, egipatski predsednik ostaje na vlasti do izbora u septembru KAIRO - Mubarak je u televizijskom obraćanju poručio da neće napustiti predsedničku funkciju dok ne bude završen mirni prenos vlasti na ...

Mubarak ipak nije podneo ostavku

Danas - 10.02.2011

Kairo - Egipatski predsednik Hosni Mubarak izjavio je sinoć da neće podneti ostavku dok ne bude formirana nova vlada, ali da će deo ovlašćenja preneti na potpredsednika Omara Sulejmana, prenele su agencije.

Sulejman svakog dana bio na vrućoj liniji sa Izraelom

Blic - 09.02.2011

KAIRO - Omar Sulejman, novi potpredsednik Egipta, davnašnji je favorit Izraela i svakodnevno je bio na tajnoj, vrućoj telefonskoj liniji sa Tel Avivom, kaže se u američkim poverljivim depešama objavljenim na sajtu Vikiliks.

Fijon odmarao sa porodicom o trošku egipatske vlade

Blic - 09.02.2011

PARIZ - Kancelarija premijera Francuske Fransoa Fijona saopštila je danas da je premijeru i članovima njegove porodice predsednik Egipta Hosni Mubarak ustupio avion tokom novogodišnjih praznika koje su proveli u Egiptu.

Egipat ne odustaje

RTS - 09.02.2011

Desetine hiljada egipatskih demonstranata provelo je noć na centralnom kairskom trgu Tahrir. Već 16 dana zahtevaju odlazak predsednika Hosnija Mubaraka. Kažu da se neće povući sa protesta dok se "revolucija ne dovede do kraja".

Sve veći broj ljudi na ulicama Kaira

DW - 09.02.2011

Protesti u Egiptu se nastavljaju. U utorak 8.2. na ulicama Kaira, ali i drugih gradova u zemlji okupio se još veći broj građana, koji zahtevaju odlazak predsednika Hosnija Mubaraka sa vlasti.

I Mubarak na Luštici

Blic - 09.02.2011

Svetski medijispekulišu da bi se predsednik Egipta Hosni Mubarak nakon silaska sa vlasti mogao skrasiti u Crnoj Gori, gde neke moćne egipatske kompanije razvijaju biznis.

Demonstranti blokirali Parlament u Kairu

Kurir - 09.02.2011

KAIRO - Nekoliko stotina antivladinih demonstranata blokiralo je danas u Kairu zgradu parlamenta, u nastojanju da primora predsednika Hosnija Mubaraka da posle 30 godina na vlasti podnese ostavku.

Nemačka vlada demantovala da Mubarak dolazi u tu zemlju

Blic - 09.02.2011

Vlada u Berlinu demantovala je danas vesti o mogućem dolasku egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka na duže lečenje u Nemačku. Portparol vlade Štefen Zajbert izjavio je da nije bilo ni zvaničnih ni nezvaničnih ponuda nemačke vlade, ali ni ...

Naučio sam Mubaraka da leti na "tupoljevu"

Kurir - 09.02.2011

MOSKVA - Osamdesettrogodišnji navigator-instruktor nekadašnje sovjetske avijacije Boris Pogožev naučio je egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka da pilotira mlaznim bombarderom "tupoljev-16".

U sukobima na jugu Egipta poginulo najmanje petoro

Blic - 09.02.2011

KAIRO - Najmanje pet osoba je poginulo i oko 100 je povređeno u sukobima policije i demonstranata na jugu Egipta, 16. dana narodne pobuna protiv predsednika Hosnija Mubaraka.

Još tri žrtve u protestima

Politika - 09.02.2011

U sukobu demonstranata i policije poginule tri osobe, dok irački ogranak Al Kaide poziva antivladine demonstrante u Egiptu na džihad Prema izveštajima agencija Kairo – Najmanje tri osobe su poginule, a oko 100 je ranjeno u dvodnevnom ...

Protesti se šire

BBC - 09.02.2011

Hiljade demonstranata koji u Egiptu traže da predsednik Hosni Mubarak odmah podnese ostavku nastavili su ulične proteste i u sredu, i okupili su se u velikom broju u više delova Kaira posle dve nedelje tokom kojih su okupljanja bila ...

Egipat: 12 dana samice sa povezom na očima

Vesti Online - 09.02.2011

Stotine hiljada demonstranata izašle su juče na ulice Kaira i ostalih egipatskih gradova u do sada najvećim demonstracijama protiv vlasti predsednika Hosnija Mubaraka.

Herojski doček za pokretača "Facebook revolucije"

E-Novine - 09.02.2011

Stotine hiljada demonstranata izašlo je u utorak na ulice Kaira i ostalih egipatskih gradova da još jednom pokaže protivljenje vlasti predsednika Hosnija Mubaraka.

Egipat: Poginulo 297 ljudi

Glas javnosti - 09.02.2011

KAIRO - Najmanje 297 ljudi poginulo je od početka protesta u Egiptu, koji traju već dve nedelje, izjavila je istraživač organizacije "Hjuman rajts voč" Heba Morajef.

Blokiran egipatski parlament

Mondo - 09.02.2011

Nekoliko stotina antivladinih demonstranata blokiralo je danas u Kairu zgradu parlamenta, u nastojanju da primora predsednika Hosnija Mubaraka da posle 30 godina na vlasti podnese ostavku.

Kairo: Demonstranti blokirali parlament

Novosti - 09.02.2011

Demonstranti žele da spreče ulazak članova Mubarakove vladajuće Nacionalne demokratske stranke u zgradu oko koje će ostati dok sa vlasti ne ode presednik KAIRO - Nekoliko stotina antivladinih demonstranata blokiralo je danas u Kairu zgradu ...

Troje poginulo u demonstracijama na jugu Egipta

EMG - 09.02.2011

Najmanje tri osobe su poginule i oko 100 je povređeno u sukobima policije i demonstranata na jugu Egipta, 16. dana narodne pobune protiv predsednika Hosnija Mubaraka.

Egipat: Demonstranti traže raspuštanje parlamenta

R.S.Evropa - 09.02.2011

Najmanje tri osobe su poginule i oko 100 je povrijedjeno u sukobima policije i demonstranata na jugu Egipta, 16. dana narodne pobune protiv predsjednika Hosnija Mubaraka.

Sulejman zapretio pučem

Danas - 09.02.2011

Kairo - Demonstranti i opozicione grupe u Egiptu osudili su juče potpredsednika države Omara Sulejmana zbog izjave da bi, ako ne pristanu na pregovore, u zemlji moglo da dođe do „puča“ koji bi produbio haos u zemlji.

Polemika zbog egzila Mubaraku

Novosti - 09.02.2011

Potpredsednik Egipta demantovao da Mubarak ide u Nemačku na lečenje, već da je postojao predlog da se smesti u neku luksuznu kliniku dok se obavi prenos vlasti PREDSEDNIK Egipta Hosni Mubarak ne ide u Nemačku na lečenje - poručio je u ...

Sumnja u diplomate da su švercovali oružje

Blic - 08.02.2011

KAIRO - Ministarstvo spoljnih poslova Egipta optužilo je nekoliko diplomatskih predstavništava u Kairu da su iskoristili tešku situaciju u zemlji i pokušali da opoziciji prošvercuju oružje i specijalnu opremu za održavanje komunikacije u ...

Utorak, 08.02.2011.

BBC - 08.02.2011

Previranja u Egiptu ne prestaju da privlače veliku pažnju londonskih dnevnika. Indipendent se tako pita da li postepena normalizacija života u Kairu ukazuje da antivladini protesti gube na zamahu.

Faraon sa Belgravije

RTS - 08.02.2011

Bogatstvo Hosnija Mubaraka procenjuje se na 70 milijardi dolara, piše londonski "Gardijan". Deo novca nalazi se na tajnim računima po švajcarskim i britanskim bankama, dok se u posedu porodice egipatskog predsednika nalaze nekretnine u ...

Posle Šinavatre i Mubarak u Crnoj Gori?

DW - 08.02.2011

Svetski mediji ovih dana špekulišu da bi se odlazeći predsednik Egipta Hosni Mubarak, nakon silaska sa vlasti, mogao da se skrasi u Crnoj Gori. Neke moćne egipatske kompanije već razvijaju biznis u toj zemlji.

Novi potpredsednik Egipta - izraelski favorit

Blic - 08.02.2011

Novi potpredsednik Egipta Omar Sulejman dugogodišnji je izraelski favorit, piše danas list Dejli Telegraf pozivajući se na poverljive američke depeše, objavljene na sajtu Vikiliks.

Mubarak kupuje mir

RTS - 08.02.2011

U želji da umiri velike narodne proteste, egipatska vlada najavila povećanje plata i penzija za 15 odsto, kao i određene izmene ustava. Opozicija i dalje odbija pregovore dok se predsednik Mubarak ne povuče sa vlasti.

Egipat oslobodio prve političke zatvorenike u znak reformi

Blic - 08.02.2011

KAIRO - Vlasti Egipta su oslobodile 34 politička zatvorenika, što je prvo puštanje iz pritvora od kako je predsednik Hosni Mubarak obećao reforme da bi smirio nezadovoljstvo naroda i nerede na ulicama gradova, javila je danas egipatska ...

U protestima U Egiptu poginulo 297 ljudi

Kurir - 08.02.2011

KAIRO - Najmanje 297 ljudi poginulo je od početka protesta u Egiptu, koji traju već dve nedelje, izjavila je istraživač organizacije "Hjuman rajts voč" Heba Morajef.

Odbačen Mubarakov plan

RTS - 08.02.2011

Opozicija odbila pregovore, dok se predsednik Mubarak ne povuče sa vlasti. Oslobođena 34 politička zatvorenika. U želji da umiri velike proteste, egipatska vlada najavila povećanje plata i penzija za 15 odsto, kao i izmene Ustava.

Najveće demonstracije od početka krize u Egiptu

Blic - 08.02.2011

KAIRO - Stotine hiljada demonstranata okupljeno je na ulicama Kaira i ostalih egipatskih gradova, u do sada najvećim demonstracijama protiv vlasti predsednika Hosnija Mubaraka.

Mubarak sprema transfer vlasti

Press - 08.02.2011

Egipatski predsednik Hosni Mubarak, u nadi da će zaustaviti ulične proteste, osnovao je juče komitet zadužen da razmotri i predloži ustavne promene kojima treba da se ublaže uslovi za predsedničku kandidaturu i ograniči broj predsedničkih ...

Nagoveštaj mirne promene vlasti

Politika - 08.02.2011

Hosni Mubarak osnovao komitet za ustavne promene, dok potpredsednik Omar Sulejman kaže da vlada ima plan za transfer vlasti Egipatski predsednik Hosni Mubarak, protiv čije vlasti se već treću sedmicu održavaju protesti u Kairu i većim ...

SAD u kontaktu sa Muslimanskom braćom

Politika - 08.02.2011

Novo „prilagođavanje” u Vašingtonu: brza tranzicija ne bi bila svrsishodna Od našeg stalnog dopisnika Vašington – Iako se situacija na ulicama Kaira bitno ne menja, odnos najzainteresovanijeg spoljnog aktera u egipatskom protestu stalno ...

Mubarak na lečenju nadomak Baden-Badena?

Glas javnosti - 08.02.2011

BERLIN - Razmišljanja o mogućem bolničkom boravku egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka u Nemačkoj su konkretnija nego što je do sada bilo poznato, saznaje nemački nedeljnik Špigl, navodeći da se, u prvom redu, govori o klinici ...

Šaranski: Liberalizam može da zaživi u Egiptu

R.S.Evropa - 08.02.2011

Priredio Dragan Štavljanin Natan Šaranski ( Natan Sharansky) , koji je proveo 9 godina u sovjetskom gulagu, autor knjige “U prilog demokratije” (The case for democracy), veruje da liberalizam može da zaživi u Egiptu ako slobodni svet ...

Novi potpredsednik Egipta - izraelski favorit

S media - 08.02.2011

Novi potpredsednik Egipta Omar Sulejman dugogodišnji je izraelski favorit, piše danas list Dejli Telegraf pozivajući se na poverljive američke depeše, objavljene na sajtu Vikiliks.

Mubarak obećao povećanje plata, protesti se nastavljaju

EMG - 08.02.2011

Egipatski predsednik Hosni Mubarak obećao da će povećati penzije i plate zaposlenih u državnim službama u Egiptu 15 odsto, ali uprkos tome masovni protesti u Egiptu se nastavljaju.

Protesti u Egiptu ušli u treću nedelju

S media - 08.02.2011

Antivladini protesti u Egiptu ušli su danas u treću nedelju, dok na hiljade demonstranta i dalje protestuju na glavnom kairskom trgu Tahrir, tražeći odlazak predsednika Hosnija Mubaraka s vlasti.

Mubarak sa šefom diplomatije Arapskih Emirata

R.S.Evropa - 08.02.2011

Egipatski predsjednik Hosni Mubarak sastao se danas sa šefom diplomatije Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdalahom Ben Zajedom al Nahjanom. Riječ je o prvom sastanku egipatskog šefa države i jednog stranog zvaničnika nakon dvije sedmice ...

Sulejman:Vlada ima plan za miran prenos vlasti

R.S.Evropa - 08.02.2011

Egipatska vlada ima plan za miran transfer vlasti, izjavio je potpredsjednik Egipta Omar Sulejmani, dodajući da vlada neće sprečavati demonstrante da protestuju.

Mubarak se koprca, Egipćani ne odustaju

Mondo - 08.02.2011

Egipatski predsednik Hosni Mubarak danas je ponudio prve konkretne mere ka sprovođenju reformi, a stotine hiljada demonstranata danas su u Kairu "odgovorile" do sada najvećim demonstracijama protiv vlasti.

Revolucija je u toku

E-Novine - 08.02.2011

Zašto Arapi govore i misle umjesto nas, zašto se zapadne političke elite tako boje arapske revolucije i zašto je slovenska vlada propustila povijesnu priliku da Mubaraka i Ben Alija prva pozove da odstupe Pogledajte Egipat i Tunis.

Nastavak otpora režimu širom Egipta

E-Novine - 08.02.2011

Više desetina hiljada demonstranata se i u utorak okupilo na trgu Tahrir u Kairu gde obeležavaju treću nedelju od izbijanja protesta protiv predsednika Hosnija Mubaraka.

Hiljade demonstranata na trgu u Kairu

S media - 08.02.2011

Desetine hiljada egipatskih demonstranata i danas su okupirale kairski trg Tahrir, zahtevajući odlazak predsednika Hosnija Mubaraka, uz obećanje da se neće povući sa protesta dok se "revolucija ne dovede do kraja".

Obama ublažio kritiku Mubaraka

Danas - 08.02.2011

Kairo - Demonstranti na Trgu Tahrir u Kairu zahtevali su juče smenu predsednika Hosnija Mubaraka. Hiljade ljudi na trgu vojska je, nastojeći da normalizuje protok saobraćaja, postepeno primoravala na povlačenje.

Rais i braća

Danas - 08.02.2011

Poluostavka Hosnija Mubaraka nije dovoljna Tahriru - kairskom Trgu slobode - za okončanje bune protiv dahije. Upornost ili tvrdoglavost, izvesno i računica da pristankom na odlazak u septembru da „spase obraz“ i da zadnjeg časa pokuša da ...

SAD se plaše da bi islamisti bili gori od vlade Mubaraka

Blic - 07.02.2011

KAIRO - Islamistički pokret Muslimansko bratstvo juče je zajedno s ostalim opozicionim snagama u Egiptu započeo dijalog sa vlašću oko ustavnih promena u toj zemlji.

Amr Musa želi vlast u Egiptu

24sata - 07.02.2011

Iznenađenje na demonstracijama u Kairu protiv egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka predstavljao je Amr Musa, generalni sekretar Arapske lige, koji se neočekivano pojavio na Trgu Tahrir, ključnom mestu tamošnjih okupljanja.

Mubarak obećao slobodu!

Press - 07.02.2011

Predstavnici vlasti i opozicije u Egiptu dogovorili se da izmene ustav, oslobode uhapšene disidente, poštuju slobodu medija i omoguće nesmetano korišćenje interneta.

Ponedeljak, 07.02.2011.

BBC - 07.02.2011

Britanski listovi i danas se opširno bave zbivanjima u Egiptu. Indipendent na naslovnoj strani otkriva da je čovek koga je predsednik Obama poslao u Kairo da pregovara s Mubarakom u sukobu interesa - Frenk Vizner, naime, već dve godine ...

Obama: U Egiptu nema povratka na staro

Blic - 07.02.2011

VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama izjavio je da u Egiptu nema povratka na stanje pre nego što su u toj zemlji izbili demokratski protesti, i umanjio značaj mogućnosti da bi Muslimanska braća mogla dobiti krupnu ulogu u novoj ...

U Egiptu i dalje bez dogovora

RTS - 07.02.2011

Mada se u glavnom gradu Egipta život polako normalizuje, na centralnom gradskog trgu i dalje demonstracije. Još nema dogovora da odmah započnu političke reforme. Američki predsednik uveren da u Egiptu nema povratka na staro.

Egipat: Bez pomaka u razgovorima vlade i opozicije

Blic - 07.02.2011

KAIRO - Za sada nema znakova pomaka u razgovorima egipatske vlade sa opozicijom, dok egipatska prestonica Kairo pokušava da se vrati u normalu, posle nereda koji su trajali skoro dve nedelje.

Frenk Vizner u sukobu interesa

Politika - 07.02.2011

VAŠINGTON – Frenk Vizner, čovek koga je Barak Obama poslao u Kairo da pregovara s tamošnjim liderom Hosnijem Mubarakom u sukobu je interesa, jer već dve godine radi za advokatsku kancelariju koja zastupa interese egipatskog predsednika u ...

Egipat – šta dalje?

DW - 07.02.2011

U Kairu je danas nešto mirnije iako je vojska noćas pucajući u vazduh pokušala da rastera demonstrante. To joj nije uspelo. Počeli su i pregovori predstavnika opozicije i potpredsednika Egipta Omara Sulejmana.

Demonstracije u Egiptu sprečile pranje para u Hrvatskoj

Politika - 07.02.2011

ZAGREB - Masovne demonstracije protiv Hosnija Mubaraka uspele su da spreče slivanje pokradenog egipatskog novca u Hrvatsku, piše Večernji list. List navodi da su član egipatskog predsedništva, jedan od najbližih Mubarakovih saradnika ...

Znaci normalizacije u Egiptu

BBC - 07.02.2011

Pregovori vlade i opozicije nisu udaljili demonstrante sa trga Tahrir u centru Kaira, koji zahtevaju ostavku predsednika Mubaraka ali su znaci normalizacije života u Kairu jasno vidljivi u ponedeljak.

Mubarak se leči nadomak baden-badena?

Kurir - 07.02.2011

BERLIN - Razmišljanja o mogućem bolničkom boravku egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka u Nemačkoj su konkretnija nego što je do sada bilo poznato, saznaje nemački nedeljnik Špigl, navodeći da se, u prvom redu, govori o klinici ...

Preživeo sam pravi pakao!

Press - 07.02.2011

Maikel Nabil Sanad, koji je uhapšen dan pošto je Pressu dao ekskluzivan intervju, pušten je na slobodu posle dvodnevne torture egipatske policije, koja se sastojala od mučenja strujom, pa čak i seksualnog zlostavljanja Policija na ulicama ...

Američki pregovarač za Kosovo Frenk Vizner poslat kao mirotvorac i u Egipat

Press - 07.02.2011

Američkog izaslanika u Egiptu Frenka Viznera, čoveka koji je šokirao demonstrante izjavom da Mubarak mora da ostane na funkciji kako bi nadgledao tranziciju vlasti, srpska javnost pamti kao izaslanika SAD u pregovorima oko statusa Kosova i ...

Najveći skup u Kairu

BBC - 08.02.2011

Stotine hiljada ljudi ponovo su se okupile na centralnom kairskom Trgu Tahrir, zahtevajući ostavku predsednika Hosnija Mubaraka. BBC-jev dopisnik koji se nalazi na licu mesta kaže da je reč o najvećem okupljanju do sada - Trg je, kako ...

Mubarak obećao Povećanje plata, protesti se nastavljaju

Kurir - 07.02.2011

KAIRO - Egipatski predsednik Hosni Mubarak obećao je da će za 15 procenata povećati penzije i plate zaposlenih u državnim službama u Egiptu, ali uprkos tome masovni protesti u Egiptu se nastavljaju.

Obama: U Egiptu nema povratka na staro

S media - 07.02.2011

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da u Egiptu nema povratka na stanje pre nego što su u toj zemlji izbili demokratski protesti, i umanjio značaj mogućnosti da bi Muslimanska braća mogla dobiti krupnu ulogu u novoj vladi u Kairu.

Egipat: Smirivanje protesta

R.S.Evropa - 07.02.2011

Iako se čini da se u glavnom gradu Egipta, Kairu, život polagano vraća u normalu, demonstranti se ne razilaze sa trga Tahrir i kažu da će to učiniti tek kad predsednik Hosni Mubarak bude odstupio s vlasti, javljaju jutros svetski mediji.

Život u Kairu se lagano vraća u normalu

S media - 07.02.2011

Iako se čini da se u glavnom gradu Egipta, Kairu, život polagano vraća u normalu, demonstranti se ne razilaze sa trga Tahrir i kažu da će to učiniti tek kad predsednik Hosni Mubarak bude odstupio s vlasti, javljaju jutros svetski mediji.

Obama: Nema povratka na staro u Egiptu

R.S.Evropa - 07.02.2011

Još nekoliko hiljada demonstranata na centralnom su kairskom trgu Tahrir. Tu su proveli noć tražeći odlazak Hosnija Mubaraka , dok opozicija pregovara s vlastima.

U Egiptu mirnije, protestanti ne odustaju

Mondo - 07.02.2011

Jučerašnji pregovori vlade, na čelu sa potpredsednikom države Omarom Sulejmanom, i opozicionih grupa, među kojima je i zabranjena Muslimanska braća, nisu doveli do prekida protesta.

Obama: Egipat posle protesta neće biti isti

EMG - 07.02.2011

Predsednik SAD Barak Obama rekao da Egipat više neće biti ono što je bio posle prodemokratskih demonstracija. Obama je za Fox naveo da je jasno da narod Egipta želi slobodu i otvorene i pravične izbore.

Frenk Vizner, američki pregovarač u Egiptu

R.S.Evropa - 07.02.2011

Frenk Vizner, čovjek koga je predsjednik Barak Obama poslao u Kairo da pregovara s tamošnjim liderom Hosnijem Mubarakom u sukobu je interesa, jer već dvije godine radi za advokatsku kancelariju koja zastupa interese egipatskog predsjednika ...

Za koga radi Vizner - Mubaraka ili Obamu?

Mondo - 07.02.2011

Frenk Vizner, čovek koga je predsednik Barak Obama poslao u Kairo da pregovara s tamošnjim liderom Hosnijem Mubarakom u sukobu je interesa. On već dve godine radi za advokatsku kancelariju koja zastupa interese egipatskog predsednika u ...

Vizner radi i za SAD i za Mubaraka

Vesti Online - 07.02.2011

Frenk Vizner, čovek koga je predsednik SAD-a Barak Obama poslao u Kairo da pregovara sa tamošnjim liderom Hosnijem Mubarakom u sukobu je interesa, jer već dve godine radi za advokatsku kancelariju koja zastupa interese egipatskog ...

Bez dogovora vlade i opozicije u Kairu

R.S.Evropa - 07.02.2011

Za sada neuspješni pregovori vlade i opozicije nijesu uspeli da udalje demonstrante sa trga Tahrir u centru Kaira.Potpredsjednik Omar Sulejman ponudio je da se formiraju radne grupe koje bi pripremile predloge za izmenu Ustava.

Neredi sprečili Egipat da opere pare u Hrvatskoj

Vesti Online - 07.02.2011

Masovne demonstracije protiv Hosnija Mubaraka uspele su da spreče slivanje pokradenog egipatskog novca u Hrvatsku, piše zagrebački "Večernji list“.

Buna protiv vladara i burazera

Danas - 07.02.2011

Kairo - Kada su Egipćani krajem januara iskaljivali bes na državnim simbolima, palili policijske stanice i sedište vladajuće partije predsednika Hosnija Mubaraka, posebne izlive nezadovoljstva usmerili su na jednu luksuznu zgradu s crnim ...

Amerika ne ohrabruje odlazak Mubaraka

Danas - 07.02.2011

Vašington - Najviši zvaničnici SAD ne insistiraju na brzoj ostavci predsednika Egipta Hosnija Mubaraka jer bi to moglo da ugrozi miran prenos vlasti i dodatno zakomplikuje već složenu situaciju u toj zemlji.

Mubarak pokušava da "kupi" podršku

Mondo - 07.02.2011

Predsedenik čiji odlazak gotovo tri nedelje traže stotine hiljada ljudi obećao povećanje plata i penzija, ali protesti se nastavljaju i nakon jučerašnjih pregovora potpredsednika Omara Sulejmana i opozicionih grupa, među kojima su i ...