TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

PAVKOVIC: VJ ZA MIRNO RESAVANJE UNUTRASNJIH PROBLEMA

B92 - 29.07.2000

Vojska Jugoslavije odlucno se zalaze da se svi unutrasnji problemi u zemlji resavaju mirnim, politickim sredstvima i bez spoljnjeg mesanja, izjavio je u subotu nacelnik Generalstaba Vojske Jugoslavije, general-pukovnik Nebojsa Pavkovic. Na svecanoj promociji u oficire 43.

PAVKOVIC NAJAVIO ORGANIZACIJSKE PROMENE VJ

B92 - 26.07.2000

Nacelnik Generalstaba Vojske Jugoslavije general-pukovnik Nebojsa Pavkovic najavio je "organizacijske promene" u vojsci koje, kako je rekao, "namecu aktuelna politicko-bezbednosna ali i ekonomska situacija", javlja Beta. Prema njegovim recima, "projekat reorganizacije naredio je nas vrhovni ...

VJ DEBLOKIRALA GRANICU S ALBANIJOM

B92 - 25.07.2000

Vojska Jugoslavije dozvolila je da gradjani ponovo ulaze bez viza na granicnom prelazu Bozaj, izmedju Crne Gore i Albanije, javili su crnogorski mediji. U vesti se precizira da VJ dozvoljava ovakav rezim od juce popodne kao i da je to sprecavala od nedelje uvece.

BURZAN: VJ VISE NIJE LEGITIMNI ORGAN U CRNOJ GORI

B92 - 25.07.2000

Zatvaranjem granicnog prelaza Bozaj prema Albaniji Vojska Jugoslavije je duboko zasla u politiku i vise se ne moze smatrati legitimnim organom u Crnoj Gori, ocenio je potpredsednik crnogorske vlade Dragisa Burzan u izjavi podgorickom dnevniku Vijesti, prenosi Beta.

VJ VRACA PUTNIKE IZ ALBANIJE BEZ VIZE

B92 - 24.07.2000

Vojska Jugoslavije sa granicnog punkta u blizini granicnog prelaza Bozaj vraca sve putnike iz Albanije koji nemaju vize izdate od jugoslovenskih vlasti, javlja Beta. Ova mera primenjuje se od nedelje uvece, navode crnogorski mediji, dodajuci kako Vojska Jugoslavije do sada preko ovog prelaza nije ...