TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Nove haške nedoumice

B92 - 24.07.2005

Beograd -- Novčana pomoć za haške optuženike i dalje izaziva polemike u javnosti. Nedavno se pojavila informacija da je Vlada Srbije obezbedila 40 miliona dinara za one optuženike koji su se dobrovoljno predali, iako je Zakon o pomoći haškim optuženicima suspendovan pred Ustavnim sudom.

Simić: Vlada mora da padne

B92 - 23.07.2005

Novi Sad -- Jovan Simić izjavio je da bi Vlada Srbije "morala da padne zbog nedozvoljenog manipulisanja novcem poreskih obveznika". "Očigledno je da neko raspolaže novcem poreskih obveznika na nedozvoljen način. U jednoj normalnoj državi resorni ministri bi trebalo da daju ostavke i da zbog toga ...

Čijih je 40 miliona

Blic - 21.07.2005

Vlada Srbije odobrila je 1. februara 2005. pomoć haškom optuženiku generalu Vladimiru Lazareviću u visini od blizu pola miliona evra, glasila je prvobitna informacija koju je, na osnovu Zakona o dostupnosti informacijama, od Ministarstva finansija dobio Komitet pravnika za ljudska prava.

Dinkić: 40 miliona tehnička greška

B92 - 20.07.2005

Beograd -- Mlađan Dinkić kaže da je greškom navedeno da je porodica haškog optuženika Vladimira Lazarevića dobila 40 miliona dinara. Komitet pravnika za ljudska prava je pitao Ministarstvo finansija iz kojih sredstava se plaća pomoć haškim optuženicima, koliko je izdvojeno i kome su dodeljena.