TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Premlaćivanja i zlostavljanja migranata: Svjedočanstva, ali nema istrage

Al Jazeera - 28.06.2020

Godinama se sistematski zlostavljaju migranti na hrvatskoj granici, ali posljednji slučajevi ukazuju na krajnje nehumano postupanje, tvrde aktivisti. Hrvatske vlasti i policija negiraju zlostavljanja migranata i njihovo nezakonito prebacivanje iz Hrvatske u BiH EPA Zlostavljanje ...

MIGRANT BEŽAO OD POLICIJE, PA UBO SARAJLIJU NOŽEM: Pokušao da napadne i policajca! Dramatična potera na Baščaršiji

Kurir - 27.06.2020

Migrant iz Maroka slomio je izlog na radnji, a u tom momentu je naišao policajac u civilu. Lopov je krenuo da beži, a u poteru je krenuo policajac kojem su se pridružila još dvojica uniformisanih kolega. Policajci su uzalud u više navrata govorili "stop, policija".

Migrant iz Maroka potegao NOŽ na ulici, napao i policajca!

Mondo - 27.06.2020

Prava drama odigrala se nakon dojave policiji da je slomljen izlog na jednoj radnji. Balić je za Dnevni avaz rekao da je ranije mnogo puta pomagao migrantima jer ih nije mogao gledati kako gladni i prozebli tumaraju ulicama ali da je sada kap prelila čašu.

Šestoro migranata stradalo, među preživelim trudnica koja se porodila u čamcu

B92 - 27.06.2020

Šest migranata stradalo je kod libijske obale dok je grupa od 93 migranta spasena, saopštila je danas Medjunarodna organizacije za migracije (IOM). Preživeli migranti prebačeni su tokom prethodne noći do luke oko 120 kilometara zapadno od Tripolija.

MIGRANT IZBO MLADIĆA U CENTRU GRADA: Policija ga pojurila, on NAPAO I NJIH - HAOS na Baščaršiji

Srbija Danas - 27.06.2020

Prava drama odigrala se u noći sa četvrtka na petak, nakon što su alarmirani policajci iz starog dela Sarajeva da je slomljen izlog na jednoj radnji u ulici Bravadžiluk na Baščaršiji. Migrant iz Maroka slomio je izlog na radnji, a u tom momentu je naišao policajac u civilu.

MIGRANT IZBO MLADIĆA U CENTRU GRADA: Policija ga pojurila, on NAPAO I NJIH!

Espreso - 27.06.2020

Policajci su uzalud u više navrata govorili "stop, policija" Prava drama odigrala se u noći sa četvrtka na petak, nakon što su alarmirani policajci iz starog dela Sarajeva da je slomljen izlog na jednoj radnji u ulici Bravadžiluk na Baščaršiji .

Galić: Tek na petom, šestom mjestu su migranti čije zemlje su zahvaćene ratom

Avaz - 27.06.2020

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić rekao je da nedostaje više od 1.000 policajaca da bi se uspješno odgovorilo migrantskoj krizi, te naglasio da su granični policajci svakodnevno izloženi opasnostima usljed pojačanog migracionog pritiska koji se proširio duž cijele ...

Arman Balić: Migrant mi je opsovao majku na bosanskom i napao me nožem!

Avaz - 27.06.2020

Bišćanina Armana Balića prošle sedmice napao je migrant potegavši na njega nož. U dramatičnoj ispovijesti za „Dnevni avaz“ Balić kaže da je ranije mnogo puta pomagao migrantima jer ih nije mogao gledati kako gladni i prozebli tumaraju ulicama. Ali, sada je kap prelila čašu.

Migranti sve opasniji

Avaz - 27.06.2020

Migranti pretukli balerinu u Sarajevu, migranti opljačkali mjenjačnicu, migrant ubo mladića nožem, dvojica migranata preminula, migranti pucali na policiju... Koliko još problema trebaju napraviti migranti u BiH pa da se problemu pristupi strateški, bez zadrške i s jasnim ...

"Migrant mi je opsovao majku na bosanskom i napao me nožem!"

Dnevnik.ba - 27.06.2020

Bišćanina Armana Balića prošog tjedna napao je migrant potegavši na njega nož. U dramatičnoj ispovijesti Balić kaže kako je ranije mnogo puta pomagao migrantima jer ih nije mogao gledati kako gladni i ozebli tumaraju ulicama. Ali, sada je kap prelila čašu.

Dodik: Migrante vratiti odakle su došli, RS neće postati sabirni centar za njih

N1 - 26.06.2020

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ponovio je da Republika Srpska neće prihvatiti da se na njenoj teritoriji formiraju sabirni centri za migrante, ističući da je jedina ispravna politika da se migranti deportuju odakle su došli.

Državljanin BiH završio iza rešetaka zbog krijumčarenja migranta

Blic - 26.06.2020

Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelarije Jug Čapljina Granične policije BiH u petak su uhapsili državljanina BiH zbog postojanja osnova sumnje da je pokušao prokrijumčariti osobu afroazijskog porekla iz Crne Gore u ...

Pokušao da prokrijumčari MIGRANTE, pa završio IZA REŠETAKA!

Srbija Danas - 26.06.2020

Ilegalni migrant je otkriven graničnom kontrolom "golfa", bez registarskih oznaka, u graničnom pojasu u zoni odgovornosti JGP Trebinje. Prema naredbi tužitelja Tužilaštva BiH, protiv osumnjičenog toj instituciji biće dostavljen izveštaj o počinjenom kaznenom delu "krijumčarenje ...

Milorad Dodik: Jedino ispravno - DEPORTOVATI SVE MIGRANTE!

Mondo - 26.06.2020

Republika Srpska neće prihvatiti da se na njenoj teritoriji formiraju sabirni centri za migrante, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik. Podsetio je da je bilo pokušaja da se naprave tri ili više sabirnih centara za migrante, od kojih je jedan trebalo da bude u ...

Dodik: Migrante vratiti iz BiH tamo odakle su došli

Danas - 26.06.2020

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ponovio je da Republika Srpska neće prihvatiti da se na njenoj teritoriji formiraju sabirni centri za migrante, ističući da je jedina ispravna politika da se migranti deportuju odakle su došli.

Uhićen bh. državljanin zbog krijumčarenja migranta iz Crne Gore u BiH

N1 - 26.06.2020

Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Jug Čapljina Granične policije BiH u petak su uhitili državljanina BiH zbog postojanja osnova sumnje da je pokušao prokrijumčariti osobu afroazijskog porijekla iz Crne Gore u BiH.

Dodik: Jedina ispravna politika - deportacija migranata

RTV - 26.06.2020

Republika Srpska neće prihvatiti da se na njenoj teritoriji formiraju sabirni centri za migrante, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i istakao da smatra da je jedina ispravna politika da se migranti deportuju odakle su došli.

Dodik: Jedina prava politika je deportacija migranata

B92 - 26.06.2020

Republika Srpska neće prihvatiti da se na njenoj teritoriji formiraju sabirni centri za migrante, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik. On je istakao da smatra kako je jedina ispravna politika da se migranti deportuju odakle su došli.

DEPORTACIJA MIGRANATA JE JEDINO REŠENJE: Ugrozili su naše građane, Dodik protiv SABIRNIH CENTARA u BiH

Srbija Danas - 26.06.2020

Republika Srpska neće prihvatiti da se na njenoj teritoriji formiraju sabirni centri za migrante, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i istakao da smatra da je jedina ispravna politika da se migranti deportuju odakle su došli.

SVE VEĆI PRITISAK Galić: Za odgovor migrantskoj krizi nedostaje više od 1.000 policajaca

Blic - 26.06.2020

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić rekao je da nedostaje više od 1.000 policajaca da bi se uspešno odgovorilo migrantskoj krizi, te naglasio da su granični policajci svakodnevno izloženi opasnostima usled pojačanog migracionog pritiska koji se proširio duž cele granice ...

NEĆEMO DOZVOLITI DA RS POSTANE SABIRNI CENTAR! Dodik: Jedina ispravna politika - deportacija migranata!

Informer - 26.06.2020

Republika Srpska neće prihvatiti da se na njenoj teritoriji formiraju sabirni centri za migrante, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i istakao da smatra da je jedina ispravna politika da se migranti deportuju odakle su došli Podsetio je da je bilo pokušaja da ...

OBEZBEĐENJE SE IŽIVLJAVA NAD MIGRANTIMA! Ovo je toliko strašno da je i Pavle Levijatan zgrožen (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Espreso - 26.06.2020

Hoće li iko reagovati? Posredstvom Tvitera, Pavle Bihali iz Levijtana je objavio snimak na kojem se vidi kako Srbi tuku migrante. Na snimku se jasno vidi da su migranti maltetirani, i da ih tuku dva snažna momka, koja su očito rasistički nastrojena prema njima.

Dodik: Jedina ispravna politika - deportacija migranata

Tanjug - 26.06.2020

Dodik: Jedina ispravna politika - deportacija migranata Republika Srpska neće prihvatiti da se na njenoj teritoriji formiraju sabirni centri za migrante, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i istakao da smatra da je jedina ispravna politika da se migranti ...

Nogometni savez BiH želi migrantima omogućiti da se uključe u klubove!?

Avaz - 26.06.2020

U Bihaću je danas održana konferencija za medije pod nazivom „Integracija migranata u društvo kroz fudbal“. Konferenciju je otvorio izvršni direktor Sektora za sport Nogometnog saveza BiH Elmir Pilav, prenosi "Sport Centar".

Jedina prava politika je deportacija migranata

RTCG - 26.06.2020

Republika Srpska neće prihvatiti da se na njenoj teritoriji formiraju sabirni centri za migrante, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. On je istakao da smatra kako je jedina ispravna politika da se migranti deportuju odakle su došli.

Državljanin BiH uhapšen zbog krijumčarenja migranta iz Crne Gore

Avaz - 26.06.2020

Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Jug Čapljina Granične policije BiH u petak su uhapsili državljanina BiH zbog postojanja osnova sumnje da je pokušao prokrijumčariti osobu afroazijskog porijekla iz Crne Gore u BiH.

Uhićen državljanin BiH zbog krijumčarenja migranta iz Crne Gore

Dnevnik.ba - 26.06.2020

Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Jug Čapljina Granične policije BiH u petak su uhitili državljanina BiH zbog postojanja sumnje da je pokušao prokrijumčariti osobu afroazijskog porijekla iz Crne Gore u BiH.

Za odgovor migrantskoj krizi nedostaje više od 1.000 policajaca

Vijesti.ba - 26.06.2020

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić rekao je da nedostaje više od 1.000 policajaca da bi se uspješno odgovorilo migrantskoj krizi, te naglasio da su granični policajci svakodnevno izloženi opasnostima usljed pojačanog migracionog pritiska ... ...

Dodik: Jedina ispravna politika – deportacija migranata

Vesti Online - 26.06.2020

Podsetio je da je bilo pokušaja da se naprave tri ili više sabirnih centara za migrante, od kojih je jedan trebalo da bude u Banjaluci, zatim jedan u Trnovu, kao i jedan i u okolini Bijeljine. U intervjuu za RTRS, Dodik je rekao da smatra da to jeste pitanje i humanitarnog ...

Uhićen bh. državljanin zbog krijumčarenja migranta iz Crne Gore u BiH

Vijesti.ba - 26.06.2020

Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Jug Čapljina Granične policije BiH u petak su uhitili državljanina BiH zbog postojanja osnova sumnje da je pokušao prokrijumčariti osobu afroazijskog porijekla iz Crne Gore u BiH.

Dodik: Jedina ispravna politika - deportacija migranata

Sputnik - 26.06.2020

Republika Srpska neće prihvatiti da se na njenoj teritoriji formiraju sabirni centri za migrante, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i istakao da smatra da je jedina ispravna politika da se migranti deportuju odakle su došli.

Dodik ne želi ilegalne migrante koji prave probleme u BiH, smatra da je Radončić bio u pravu

Avaz - 26.06.2020

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska neće prihvatiti da se na njenoj teritoriji formiraju sabirni centri za migrante i da je jedina ispravna politika da se migranti deportuju tamo odakle su došli.

Dramatična potjera na Baščaršiji: Migrant bježeći od policije nožem ubo Sarajliju

Avaz - 26.06.2020

Prava drama odigrala se u noći sa četvrtka na petak, nakon što su alarmirani policajci iz starog dijela bh. prijestonice da je u toku provala u mjenačnicu u ulici Bravadžiluk na Baščaršiji , saznaje "Avaz". Kako saznajemo, migrant iz Maroka pokušao je opljačkati mjenačnicu, ali ...

Dodik kaže da će tražiti deportaciju svih migranata iz BiH

N1 - 25.06.2020

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je kako će zatražiti deportaciju svih migranata iz zemlje ponovivši da vlasti entiteta Republike Srpske neće dopustiti njihovo smještanje na svom teritoriju.

EU Obzerver: Zlostavljanje migranata na granici Hrvatske bez osude

N1 - 25.06.2020

Zlostavljanje i ponižavanje migranata i izbeglica na hrvatsko-bosanskoj granici dobilo je nove, još mračnije oblike, a Evropska unija nije adekvatno reagovala, omogućavajući time da ti slučajevi prolaze nekažnjeno, stoji u autorskom tekstu za EU Obzerver.

DEČAK HEROJ! Sedmogodišnjaku su ubili oca, sam je prešao more, a onda je ČUDOM NAŠAO MAJKU I SESTRU!

Srbija Danas - 25.06.2020

Na brodu karantin ukotvljenom u italijanskoj luci Empedokle, na kojem su smešteni migranti koji iz Afrike, humantitarni radnici "otkrili su" sedmogodišnjeg dečaka, poreklom iz Obale Slonovače. Tek u Italiji dečak je otkrio da su mu živi majka i sestra bliznakinja, koje su pre ...

Uhapšen krijumčar i sedam migranata: Udarili u stenu, a potom pokušali da pobegnu

B92 - 25.06.2020

Grčka policija je sinoć u Amfipolisu, na putu između Kavale i Soluna, uhapsila krijumčara ljudima i sedam migranata koje je prevozio. Krijumčar (42) i sedam migranata uhapšeno je na putu između Kavale i Soluna u Amfipolisu nakon što je automobil kojim su se vozili skrenuo sa ...

Zlostavljanje migranata na granici Hrvatske bez osude EU

Danas - 25.06.2020

Zlostavljanje i ponižavanje migranata i izbeglica na hrvatsko-bosanskoj granici dobilo je nove, još mračnije oblike, a Evropska unija nije adekvatno reagovala, omogućavajući time da ti slučajevi prolaze nekažnjeno.

Neverovatna priča dečaka iz Libije: Ubili mu oca, sam prešao more, majku i sestru našao u Italiji

Telegraf - 25.06.2020

Na brodu karantin ukotvljenom u italijanskoj luci Empedokle, na kojem su smešteni migranti koji iz Afrike, humantitarni radnici “otkrili su” sedmogodišnjeg dečaka, poreklom iz Obale Slonovače , piše dnevni list “Avenire”.

Zlostavljanje migranata na granici Hrvatske bez osude EU

Beta - 25.06.2020

Zlostavljanje i ponižavanje migranata i izbeglica na hrvatsko-bosanskoj granici dobilo je nove, još mračnije oblike, a Evropska unija nije adekvatno reagovala, omogućavajući time da ti slučajevi prolaze nekažnjeno.

Libija: Obalska straža vratila u Tripoli 71 migranta

Tanjug - 25.06.2020

Libija: Obalska straža vratila u Tripoli 71 migranta Libijska obalska straža presrela je 71 migranta, uključujući četiri žene i dvoje dece, koji su se uputili ka Evropi i vratila ih u Tripoli, saopštila je Internacionalna organizacija za migracije (IOM).

PRIČA O DEČAKU KOJA NIKOG NE OSAVLJA RAVNODUŠNIM! Ubili mu oca, sam prešao more, majku i sestru našao u Italiji

Pink - 25.06.2020

Dečak je bio među migrantima koje je proteklih dana od brodoloma spasila nemačka humanitarna organizacija “Si Voč” (“Sea Watch"). Na brodu karantin ukotvljenom u italijanskoj luci Empedokle, na kojem su smešteni migranti koji iz Afrike, humantitarni radnici “otkrili su” ...

Dečak migrant ostavljen u Libiji, našao majku i sestru u ITA

Tanjug - 25.06.2020

Dečak migrant ostavljen u Libiji, našao majku i sestru u ITA Na brodu karantin ukotvljenom u italijanskoj luci Empedokle, na kojem su smesteni migranti koji iz Afrike, humantitarni radnici “otkrili su” sedmogodisnjeg dečaka, poreklom iz Obale Slonovace, pise dnevni list ...

Grčka: Uhapšen krijumčar ljudima i sedmoro migranata

Tanjug - 25.06.2020

Grčka: Uhapšen krijumčar ljudima i sedmoro migranata Grčka policija je sinoć u Amfipolisu, na putu između Kavale i Soluna, uhapsila krijumčara ljudima i sedam migranata koje je prevozio, prenela je novinska agencija ANA.

Kod Lampeduse spašen 51 migrant

Al Jazeera - 25.06.2020

Migranti često pokušavaju da u improviziranim brodovima od Tunisa stignu do Sicilije, ali mnogi od njih se utope na tom putu. Humanitarni brod je nastavio svoje operacije poslije tri mjeseca prekida zbog pandemije korona virusa EPA - Ilustracija Posada humanitarnog broda Ocean ...

Zlostavljanje migranata na granici Hrvatske bez osude EU

Novi Magazin - 25.06.2020

Zlostavljanje i ponižavanje migranata i izbeglica na hrvatsko-bosanskoj granici dobilo je nove, još mračnije oblike, a Evropska unija nije adekvatno reagovala, omogućavajući time da ti slučajevi prolaze nekažnjeno.

Kod italijanskog ostrva Lampeduza spaseno oko 50 migranata

Vijesti.me - 25.06.2020

Posada humanitarnog broda "Oušen Vajking" (Ocean Viking) danas je spasila oko 50 migranata kod obale italijanskog ostrva Lampeduza na Sredozemnom moru, javio je novinar Frans presa koji se nalazi na brodu. Spasena je 51 osoba, od kojih jedna žena i pet maloljetnika.

Dodik rekao da će zatražiti deportaciju svih migranata iz BiH

Index.hr - 25.06.2020

SRPSKI član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je kako će zatražiti deportaciju svih migranata iz zemlje ponovivši da vlasti entiteta Republike Srpske neće dopustiti njihovo smještanje na svom teritoriju.

Dodik najavio da će bez oklijevanja tražiti da se izbaci migrante iz BiH

Vecernji.hr - 25.06.2020

Nismo mi zvali migrante, već Europa, kaže Dodik Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je kako će zatražiti deportaciju svih migranata iz zemlje ponovivši da vlasti entiteta Republike Srpske neće dopustiti njihovo smještanje na svom teritoriju.

Na brodu kod Sicilije zaraženo 28 migranata

B92 - 24.06.2020

Među migrantima koji se nalaze u karantinu na brodu "Mobi Zaza" u vodama nadomak sicilijanske luke Porto Epedokle njih 28 je pozitivno na koronavirus. Oni su među migrantima koje je nevladina organizacija "Sea Watch" preuzela u međunarodnim vodama, a potom prebacila na brod ...

Krijumčari migrantima uzimali po 3.800 evra: LJUDE SKRIVALI U ŽITU, disali na cevčice

Blic - 24.06.2020

Kriminalna grupa koja je uhapšena prošle nedelje zbog krijumčarenja migranata, migrante je krila u kamionima sa žitom, saznaje "Blic". Privedeni su migrantima uzimali 3.800 evra po ...

KRIMINALNA GRUPA IZ SRBIJE KRIJUMČARILA MIGRANTE: Uzimali 3.800 evra po osobi, ljude skrivali u kamionima sa žitom

Srbija Danas - 24.06.2020

Kriminalna grupa koja je uhapšena prošle nedelje zbog krijumčarenja migranata, migrante je krila u kamionima sa žitom, saznaju mediji. Privedeni su migrantima uzimali 3.800 evra po osobi. Prema informacijama do kojih su došli mediji, zbog krijumčarenja migranata uhapšene su tri ...

Od 209 migranata spašenih na moru kod Sicilije 28 pozitivno na koronavirus

N1 - 24.06.2020

Od 209 migranata koje je na moru spasila njemačka nevladina organizacija Sea Watch i koji su smješteni u karantenu na trajektu u luci na Siciliji, 28 ih je pozitivno na koronavirus, rekao je u utorak predsjednik regije Sicilije, Nello Musumeci.

KRIJUMČARANJE MIGRANATA u Srbiji: Skrivali ih u žitu, DISALI NA CEVČICE!

Mondo - 24.06.2020

Otkriveni su strašni detalji kako je kriminala grupa, koja je uhapšena prošle nedelje, krijumčarila migrante iz Srbije u Italiju. Oni se sumnjiče da su od janura do aprila ove godine prevozili migrante u kamionima sa žitom.

Zaštitnik građana traži istragu nasilja nad maloletnim migrantima

Politika - 24.06.2020

Zaštitnik građana saopštio je da je od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije zatražio da „utvrdi okolnosti slučaja” jer je utvrdio da nadležni nisu preduzeli „odgovarajuće mere” povodom fizičkog nasilja radnika obezbeđenja nad maloletnim migrantima u centru u selu Bogovađa, ...

Dodik iz Moskve: Tražiću da se migranti izbace iz BiH

Vijesti.ba - 24.06.2020

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je prvo što će učiniti kada se vrati u Banjaluku to da će bez oklijevanja tražiti da se migranti izbace iz BiH. "Za njih ne možemo da pravimo politike smještaja.

Spašeni migranti pozitivni na koronu

RTCG - 24.06.2020

Guverner Sicilije Nelo Musumeci izjavio je danas da je 28 migranata spasenih iz mora testirano pozitivno na korona virus. Migranti koji su sa sjevera Afrike krenuli ka Evropi, odvedeni su u karantin. Guverner Sicilije objavio je na Fejsbuku da su rezultati testova potvrdili da ...

Od 209 spašenih migranata na moru kod Sicilije, 28 pozitivno na koronavirus

Index.hr - 24.06.2020

OD 209 migranata koje je na moru spasila njemačka nevladina organizacija Sea Watch i koji su smješteni u karantenu na trajektu u luci na Siciliji, 28 ih je pozitivno na koronavirus, rekao je u utorak predsjednik regije Sicilije, Nello Musumeci.

Privremeno zatvoreni prihvatni centri za migrante u Bujanovcu i Pirotu

Južne Vesti - 24.06.2020

Prihvatni centar u Bujanovcu u kome je živelo oko 30 migranata, privremeno je zatvoren prošle nedelje zbog renoviranja, kažu iz Komesarijata za izbeglice, a migranti su prebačeni u Prihvatni centar u Preševu. Iz istog razloga zatvoren je i Centar u Pirotu, a migranti su odatle ...

Migranti pozitivni na koronavirus zadržani na brodu u blizini Sicilije

Vijesti.ba - 24.06.2020

Guverner Sicilije izjavio je da su 28 migranata koji su spašeni na moru pozitivni na koronavirus, što predstavlja dodatnu komplikaciju za napore koje Italija ulaže kako bi spriječila migrantsku krizu. Migranti su zadržani na brodu u blizini grada gdje su stavljeni u karanten ...

Migranti pozitivni na koronavirus zadržani na brodu u blizini Sicilije

Avaz - 24.06.2020

Guverner Sicilije izjavio je da su 28 migranata, koji su spašeni na moru pozitivni na koronavirus, što predstavlja dodatnu komplikaciju za napore koje Italija ulaže kako bi spriječila migrantsku krizu. Migranti su zadržani na brodu u blizini grada gdje su stavljeni u karantin ...

"Čim se vratim iz Moskve tražit ću da se izbace migranti"

Dnevnik.ba - 24.06.2020

Na Crvenom trgu, u Moskvi, danas je održana vojna Parada povodom 75 godina od pobjede u Drugom svjetskom ratu a ovoj svečanosti je prisustvovao i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. On je za RTRS najavio da će prvo što će učiniti kada se vrati u Banju Luku da će bez ...

"Hrvatske vlasti moraju provesti ozbiljnu istragu o pretučenim migrantima"

N1 - 23.06.2020

Peter Van der Auweraert, šef Međunarodne organizacije za migracije u BiH, za N1 je govorio o migrantskoj krizi u BiH. Govoreći o slikama pretučenih migranata na granici BiH i Hrvatske, Van der Auweraert je kazao da nema dokaz za ono što se dešavalo.

Hoffman: Jesu li migranti prijetnja za BiH?

N1 - 23.06.2020

Je li Granična policija naučila lekcije iz dosadašnje migranstek krize? Jesu li zaposleni novi graničari, ima li krujumčarenja migranata? Šta nakon ostavke ministra sigurnosti? Za Dan uživo govori Svevlad Hoffman iz Granične policije ...

Migranti nepoželjni kao komšije i članovi porodice

Danas - 23.06.2020

Čak 20 odsto ispitanika u istraživanju stavova prema migracijama smatra da granice Srbije treba da budu obezbeđene kako nijedan migrant ne bi mogao da uđe u našu zemlju. U istraživanju, koje je sproveo Crveni krst Srbije u partnerstvu sa PIN – Psychosocial Innovation Network, ...

Zaštitnik građana zatražio istragu nasilja nad maloletnim migrantima kod Ljiga

N1 - 23.06.2020

Zaštitnik građana saopštio je da je od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije zatražio da "utvrdi okolnosti slučaja" jer je utvrdio da nadležni nisu preduzeli "odgovarajuće mere" povodom fizičkog nasilja radnika obezbeđenja nad maloletnim migrantima u centru u selu Bogovađa, ...

Zaštitnik utvrdio da azil u Bogovađi i nadležni nisu preduzeli sve mere zaštite

N1 - 23.06.2020

Zaštitnik građana saopštio je da je utvrdio da Centar za azil u Bogovađi i centar za socijalni rad nadležan za opštine Ljig, Lajkovac i Mionica nisu preduzeli potrebne mere povodom fizičkog nasilja radnika obezbeđenja nad maloletnim migrantima u tom centru.

Jovanović, Van der Auweraert, Mistrić i Hoffman gosti Dana uživo

N1 - 23.06.2020

Poplave su izazvale velike probleme u BiH. Blokirane ceste, rušeni mostovi, kuće pod vodom. Uživo smo na terenu, a sa nama je direktor Civilne zaštite Tuzlanskog kantona Zoran Jovanović. Ne propustite ni današnje izdanje emisije Dan uživo, od 16 sati: Migrantski val usljed ...

Policija u Severnoj Makedoniji otkrila 64 ilegalna migranta

RTV - 23.06.2020

Policija Severne Makedonije pronašla je 64 migranta iz Bangladeša u kombiju, tokom redovne patrole na regionalnom putu Valandovo-Strumica, saopšteno je danas. Migranti su otkriveni u ponedeljak uveče, a vozač kombija pobegao je sa lica mesta, prenosi MIA.

Zaštitnik građana: Nisu preduzete mere povodom nasilja nad maloletnim migrantima

Danas - 23.06.2020

Zaštitnik građana saopštio je danas da je utvrdio da Centar za azil u Bogovađi i centar za socijalini rad nadležan za opštine Ljig, Lajkovac i Mionica nisu preduzeli potrebne mere povodom fizičkog nasilja radnika obezbeđenja nad maloletnim migrantima u tom centru.

Zaštitnik:Utvrditi okolnosti zlostavljanja maloletnih migranata

Tanjug - 23.06.2020

Zaštitnik:Utvrditi okolnosti zlostavljanja maloletnih migranata Zaštitnik građana Zoran Pašalić zatražio je danas od nadležnih da utvrde sve okolnosti fizičkog zlostavljanja maloletnih migranata u Centru za azil Bogovađa.

Pašalić : Utvrditi okolnosti zlostavljanja maloletnih migranata

RTS - 23.06.2020

Zaštitnik građana Zoran Pašalić zatražio je danas od nadležnih da utvrde sve okolnosti fizičkog zlostavljanja maloletnih migranata u Centru za azil ...

Policija u Severnoj Makedoniji otkrila 64 ilegalna migranta

Tanjug - 23.06.2020

Policija u Severnoj Makedoniji otkrila 64 ilegalna migranta Policija Severne Makedonije pronašla je 64 migranta iz Bangladeša u kombiju, tokom redovne patrole na regionalnom putu Valandovo-Strumica, saopšteno je danas.

Srbija: Zaštitnik građana traži istragu nasilja nad maloletnim migranitima

Novi Magazin - 23.06.2020

Zaštitnik građana saopštio je danas da je od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije zatražio da "utvrdi okolnosti slučaja" jer je utvrdio da nadležni nisu preduzeli "odgovarajuće mere" povodom fizičkog nasilja radnika obezbeđenja nad maloletnim migrantima u centru u selu ...

Muškarac u poršeu krijumčario 12 migranata

B92 - 22.06.2020

Policija Severne Makedonije saopštila je danas da je uhapsila Skopljanca koji je u automobilu "porše kajen" krijumčario 12 migranata. Kako se navodi, 26-godišnjak iz Skoplja je sa grupom migranata iz Bangladeša uhvaćen juče oko 11.00 u blizini benzinske pumpe na magistralnom ...

Reakcija IOM-a nakon Dodikove izjave o sterilizaciji RS od migranata

N1 - 22.06.2020

Peter Van der Auweraert, šef misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Bosni i Hercegovini, naveo je da ono što se događa u BiH većinom tranzitna migracija. To znači da migranti većinom BiH vide kao zemlju kroz koju samo prolaze na svom putu prema različitim ...

Stvarni razlozi migrantske krize - hermetički zatvorene granica EU

N1 - 22.06.2020

Migranti i izbjeglice neće boraviti u Republici Srpskoj, izričit je ponovo Milorad Dodik. I dok dio bh. javnosti žali za rješenjima koje je nudio sad već bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercgovine Fahrudin Radonlčić, a koja su podrazumijevala deportacije, drugi drugi ...

OZBILJNA BEZBEDNOSNA PRETNJA Veliki problem predstavlja to što je identitet migranata nepoznat

Blic - 22.06.2020

Migranti predstavljaju ozbiljnu bezbednosnu pretnju, prisutni su na celom prostoru Republike Srpske, a veliki problem je i činjenica da im je identite nepoznat, rekao je načelnik Uprave policije MUP Srpske Dalibor ...

Beogradski umetnici o dilemi: „Otići ili ostati?“

Danas - 22.06.2020

Grupa umetnika iz Beograda „povela je razgovor“ na temu „Otići ili ostati“, tako što je organizovala niz dešavanja među kojima su javna debata, podela Art free pasoša i izložba umetničkih dela u galeriji „O3ON“, koja je otvorena do 25. juna.

DODIK: Potpuna sterilizaciju prostora od migranata!

Pravda - 22.06.2020

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su migranti ozbiljan politički i sigurnosti problem u RS, a posebno se osvrnuo na migrantsku krizu u RS-u. Dodik je tim povodom najavio obračun RS-a s migrantima. "Migranti potežu oružje na policiju u RS-u.