TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Jedan od Gadafijevih sinova ušao u Niger

24online - 11.09.2011

Jedan od sinova bivšeg libijskog lidera Moamera Gadafija, Sadi Gadafi, ušao je danas u Niger, saopštio je portparol vlade te zemlje. Ostavite ...

Ministar: Gadafijev sin Sadi stigao u Niger

Blic - 11.09.2011

Jedan od sinova bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija, Sadi, stigao je danas u Niger, izjavio je nigerski ministar pravde i portparol vlade Maru Amadu. "Danas, 11.

Gadafi se narodu obraća preko sirijske TV

DW - 10.09.2011

Gadafijev režim je srušen. Pitanje kojim se Libijci sada bave je: Gde je on? Gadafi se po ko zna koji put ove nedelje ponovo oglasio audio porukom. Znake života redovno daje preko sirijske televizije Arrai.

Krađa Gadafijevog oružja

RTS - 10.09.2011

Zapad strahuje zbog masovne krađe projektila iz arsenala bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija. Ukoliko oružje dospe u ruke terorista, to bi moglo da ima nesagledive posledice.

Tri Gadafijeva generala prebegla u Niger

Blic - 10.09.2011

Tri libijska generala bliska bivšem libijskom vođi Muameru Gadafiju stigla su u Agadez na severu Nigera i nalaze se pod vojnom stražom, rekao je danas jedan bezbednosni izvor iz Nigera.

Interpol raspisao poternicu za Gadafijem i sinom Saifom

Glas javnosti - 10.09.2011

LION - Interpol je raspisao "crvene poternice" za bivšim libijskim vođom Muamerom Gadafijem, njegovim sinom Saifom al Islamom i zetom Abdalahom al Senusijem.

Interpol raspisao poternicu za Gadafijem i njegovim sinom

R.S.Evropa - 10.09.2011

Interpol je danas saopštio da je raspisao "crvene poternice" za bivšim libijskim vođom Muamerom Gadafijem, njegovim sinom Seifom Al-Islamom i zetom Abdalahom al-Senusijem.

U Niger stigao konvoj Gadafiju bliskih ljudi

R.S.Evropa - 10.09.2011

Konvoj od "dvanaestak vozila" u kojim su osobe bliske bivšem libijskom vođi Moameru Gadafiju stigao je u petak u Agadez, regionalnu prijestonicu sjevernog Nigera, uz pratnju nigerijskih vojnika, izjavio je u subotu jedan sigurnosni izvor.

Specijalci tragaju za Moamerom Gadafijem

24online - 09.09.2011

Rukovodstvo libijskog Nacionalnog prelaznog saveta saopštilo je da je zadatak lociranja i hapšenja Moamera Gadafija poveren specijalnoj jedinici boraca.

Gadafi lociran, hapšenje uskoro?

B92 - 09.09.2011

Tripoli -- Rukovodstvo libijskog Nacionalnog prelaznog saveta saopštilo da su specijalci pobunjenika locirali Moamera Gadafija i da se uskoro očekuje hapšenje.

Specijalci tragaju za Gadafijem

Kurir - 09.09.2011

TRIPOLI - Rukovodstvo libijskog Nacionalnog prelaznog saveta saopštilo je da je zadatak lociranja i hapšenja Moamera Gadafija poveren specijalnoj jedinici boraca.

Za petama Gadafiju!

RTS - 09.09.2011

Libijski pobunjenici locirali Gadafija u krugu od 60 kilometara, tvrdi Nacionalni prelazni savet. Formirana specijalna jedinica za potragu za bivšim libijskim vođom.

Nova grupa Gadafijevih zvaničnika prešla u Niger

Blic - 09.09.2011

Nova grupa od 14 zvaničnika režima Moamera Gadafija nalazi se u Agadezu, gradu na severu Nigera, izvestio je danas Rojters, pozivajući se na snage bezbednosti te zemlje.

Nova grupa Gadafijevih zvaničnika ušla u Niger

Politika - 09.09.2011

AGADEZ – Nova grupa od 14 zvaničnika režima Moamera Gadafija nalazi se u Agadezu, gradu na severu Nigera, izvestio je Rojters, pozivajući se na snage bezbednosti te zemlje.

Interpol izdao nalog za hapšenje Gadafija

Blic - 09.09.2011

Interpol je izdao nalog za hapšenje svrgnutog libijskog lidera Moamera Gadafija, njegovog sina Saifa al-Islama i bivšeg šefa obaveštajne službe Abdulaha al-Senusija, saopštila je danas međunarodna policija, navodeći da je nalog izdat na ...

Interpol naložio hapšenje Gadafija

B92 - 09.09.2011

Lion -- Interpol je izdao nalog za hapšenje Moamera Gadafija, njegovog sina Saifa al-Islama i bivšeg šefa obaveštajne službe Libije Abdulaha al-Senusija. Nalog je izdat na zahtev Međunarodnog krivičnog suda, saopštava Interpol.

Interpol raspisao poternicu za Gadafijem i sinom Saifom

Kurir - 09.09.2011

LION - Interpol je raspisao "crvene poternice" za bivšim libijskim vođom Muamerom Gadafijem, njegovim sinom Saifom al Islamom i zetom Abdalahom al Senusijem.

Gadafi menja mesto boravka svaka tri sata

Kurir - 09.09.2011

TRIPOLI - Pronalaženje i hapšenje Muamera Gadafija povereno je elitnoj jedinici čiji pripadnici preslušavaju telefonske razgovore Gadafijevih pomoćnika, proučavaju satelitske snimke i ispituju svedoke.

Gadafijevi generali prešli iz Nigera u Burkinu Faso

Blic - 09.09.2011

NIJAMEJ - Izvestan broj libijskih generala lojalnih bivšem libijskom vođi Moameru Gadafiju sada se nalazi u Burkini Faso, pošto su prešli preko Nigera, izjavio je danas predstavnik nigerske etničke zajednice Tuareg AFP.

Gadafijevi generali u Nigeru, pukovnika juri Interpol

Politika - 09.09.2011

Uoči isteka ultimatuma za predaju, Gadafijeve snage i dalje se bore oko Bani Valida i Sirta Prema izveštajima agencija Tripoli, Lion – Dvojica generala oborenog libijskog režima prebegla su juče u Niger, dok je Interpol izdao nalog za ...

Gadafi prodao libijsko zlato?!

ALO - 09.09.2011

Bivši libijski lider Moamer el Gadafi prodao je više od 20 odsto zlatnih rezervi Libije, u vrednosti od 1,7 milijardi libijskih dinara (više od milijardu dolara), tokom poslednjih dana vladavine, saopštio je Kasem Azoz, guverner libijske ...

Američki stručnjaci traže Gadafijevo oružje

Vesti Online - 09.09.2011

Stručnjaci američke vlade i nekoliko privatnih kompanija koje se bave skladištenjem oružja pomažu libijskim novim vlastima u potrazi za ubojitim protivavionskim sistemima koji su po medijskim izveštajima bili sakriveni u Tripoliju a nakon ...

Gadafi: Nisam pobegao, pobediću Nato

Glas javnosti - 09.09.2011

NIKOZIJA - Odbegli bivši libijski vođa Muamer Gadafi odbacio je glasine da je napustio Libiju i poručio da "nikada neće napustiti zemlju svojih predaka", javile su agencije.

Gadafi lociran, hapšenje uskoro?

R.S.Evropa - 09.09.2011

Rukovodstvo libijskog Nacionalnog prelaznog savjeta saopštilo da su specijalci pobunjenika locirali Moamera Gadafija i da se uskoro očekuje hapšenje.

Grupa Gadafijevih zvaničnika ušla u Niger

Novosti - 09.09.2011

Nova grupa od 14 zvaničnika režima Moamera Gadafija nalazi se u Agadezu, gradu na severu zemlje. Specijalci tragaju za libijskim vođom AGADEZ - Nova grupa od 14 zvaničnika režima Moamera Gadafija nalazi se u Agadezu, gradu na severu ...

Gadafija čuvaju afrički dužnici?

Vesti Online - 09.09.2011

"Moamer el Gadafi ima mnogo prijatelja u Africi, a sve ih je kupio debelom čekovnom knjižicom. On je investirao u razvoj i naoružanje malobrojnih afričkih moćnika, što mu je donelo simpatije, ali i uticaj.

Interpol izdao nalog za hapšenje Gadafija

Novosti - 09.09.2011

Nova grupa od 14 zvaničnika režima Moamera Gadafija nalazi se u Agadezu, gradu na severu zemlje. Specijalci tragaju za libijskim vođom Interpol je izdao nalog za hapšenje svrgnutog libijskog lidera Moamera Gadafija, njegovog sina Saifa ...

Gadafi na „crvenoj poternici“

Danas - 09.09.2011

Lion - Interpol je juče saopštio da je raspisao „crvene poternice“ za bivšim libijskim vođom Muamerom el Gadafijem, njegovim sinom Saifom al Islamom i zetom Abdalahom al Senusijem.

Gadafi na meti Interpola

Novosti - 09.09.2011

Gadafijevi saradnici i dalje prelaze u Niger, ustanici navodno locirali pukovnika. Pobunjenicima u potrazi pomažu francuski obaveštajci i mali timovi CIA NOVA grupa od 14 Gadafijevih saradnika prešla je u Agadez, grad na severu Nigera, ...

Vašington: Gadafijevi saradnici pritvoreni u Nigeru

24online - 08.09.2011

Saradnici svrgnutog vođe Libije Moamera Gadafija su pritvoreni u Nigeru gde su pobegli, objavio je u sredu u Vašingtonu Stejt dipartment, pozivajući druge afričke zemlje da odbiju da prime Libijce za kojima se traga.

Gadafijev duh jezdi Libijom

RTS - 08.09.2011

Potera za Moamerom Gadafijem i njegovim sinovima se nastavlja, ali pobunjenici, kako se čini, nemaju predstavu gde se bivši lider te države zaista nalazi.

Gadafi negirao da je u Nigeru, obećao poraz NATO-a

Blic - 08.09.2011

Libijski vođa Moamer el Gadafi negirao je danas navode da je prebegao u susedni Niger, dodajući da takvi izveštaji predstavljaju "psihološki rat i laži" i obećao da će pobediti NATO za koji kaže da gubi na snazi.

Gadafi: Ne napuštam Libiju

B92 - 08.09.2011

Damask -- Bivši libijski vođa Moamer Gadafi odbacio je glasine da je napustio Libiju i poručio da "nikada neće napustiti zemlju svojih predaka".

Gadafi: nisam pobegao, pobediću NATO

Kurir - 08.09.2011

NIKOZIJA - Odbegli bivši libijski vođa Muamer Gadafi odbacio je glasine da je napustio Libiju i poručio da "nikada neće napustiti zemlju svojih predaka", javile su agencije.

Gadafi: Nisam napustio Libiju

24online - 08.09.2011

Odbegli bivši libijski vođa Moamer Gadafi odbacio je glasine da je napustio Libiju i poručio da "nikada neće napustiti zemlju svojih predaka", javile su agencije.

Gadafija ima ko da čuva

DW - 08.09.2011

Niger i Burkina Faso uporno demantuju da se bivši libijski diktator Moamer el Gadafi nalazi u regionu Sahel. Nezavisno od glasina, nije nikakva slučajnost što se baš region Sahel pominje kao utočište Gadafija.

Gadafi nedavno prodao 20 odsto libijskog zlata

Blic - 08.09.2011

Bivši libijski lider Moamer Gadafi prodao je više od 20 odsto zlatnih rezervi Libije, u vrednosti od 1,7 milijardi libijskih dinara (više od milijardu dolara), tokom poslednjih dana njegovog režima, saopštio je danas guverner libijske ...

Gadafi prodao rezerve zlata Libije

B92 - 08.09.2011

Tripoli -- Moamer Gadafi, poslednjih dana režima, prodao je više od 20 odsto zlatnih rezervi Libije, vrednosti od 1,7 milijardi libijskih dinara, odnosno milijardu dolara.

MKS traži pomoć od Interpola u hapšenju Gadafija

Blic - 08.09.2011

Tužilac Međunarodnog krivičnog suda (MKS) Luis Moreno Okampo zatražio je danas od Interpola pomoć u hapšenju odbeglog bivšeg lidera Libije Moamera el Gadafija, zbog činjenja zločina protiv čovečnosti, saopštio je danas Haški sud.

Gadafi demantuje da je u Nigeru

Politika - 08.09.2011

U ratu poginulo 30.000 ljudi. NATO nastavlja misiju u Libiji dokle god postoji pretnja za civile Prema izveštajima agencija Tripoli – Svrgnuti libijski vođa Muamer Gadafi negirao je juče glasine da je prebegao u susedni Niger, dodavši da ...

Gadafi će teško preživeti

Press - 08.09.2011

Krinjica - Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je za Press da će libijski vođa Muamer Gadafi teško preživeti napade na njega i ostatke svog režima Mesić je naglasio da neće da porekne da je imao dobre odnose sa Gadafijem, ali ...

Gadafijeva porodica kupuje odmaralište u Hrvatskoj?

Vesti Online - 08.09.2011

Porodica svrgnutog libijskog vođe Moamera Gadafija kupuje nekretnine u Igranima, u blizini Makarske, preneli su hrvatski mediji, pozivajući se na "Makarsku hroniku".

Ustanici opkolili Gadafija?!

ALO - 08.09.2011

Portparol novog libijskog vojnog saveta izjavio je da pobunjenici znaju gde se krije bivši vođa Moamer Gadafi i da je samo pitanje vremena kada će on biti uhvaćen ili ubijen! Portparol Anis Šarif rekao je da se Gadafi nalazi u Libiji i da ...

Gadafijeva žena kupuje srpsko odmaralište u Makarskoj!

Glas javnosti - 08.09.2011

ALŽIR - Safija Farkaš Gadafi, supruga libijskog vođe Muamera Gadafija, namerava da kupi nekadašnje radničko odmaralište novosadskog komunalnog preduzeća koje se nalazi u Igranima u Makarskoj.

Gadafijev egzekutor pobegao u Bugarsku!

Glas javnosti - 08.09.2011

SOFIJA- Saleh Ibrahim al Mabruk, za koga se veruje da je jedan od egzekutora Gadafijevog režima, odgovoran za smrt libijskih studenata i ubistvo britanske policajke Ivon Flečer 1984.

Gadafi: "Porazit ćemo NATO"

R.S.Evropa - 08.09.2011

Bivši libijski vođa Moamer Gadafi je u telefonskom pozivu, za koji je sirijska televizijska postaja ustvrdila da je iz Libije, obećao da će pobijediti ustanike koji nadziru većinu zemlje.

Vašington: Gadafijevi saradnici pritvoreni u Nigeru

Vesti Online - 08.09.2011

Saradnici svrgnutog vođe Libije Moamera Gadafija su pritvoreni u Nigeru gde su pobegli, objavio je u Vašingtonu Stejt dipartment, pozivajući druge afričke zemlje da odbiju da prime Libijce za kojima se traga.

Gadafi odbacio glasine da je pobegao u Niger

Prva Srpska TV - 08.09.2011

Odbegli bivši libijski vodja Moamer Gadafi odbacio je glasine da je napustio Libiju i poručio da "nikada neće napustiti zemlju svojih predaka", javile su agencije.

Gadafi negirao da je u Nigeru

Novosti - 08.09.2011

Libijski vođa negirao je danas navode da je prebegao u susedni Niger, dodajući da takvi izveštaji predstavljaju "psihološki rat i laži" DAMASK - Libijski vođa Moamer Gadafi negirao je danas navode da je prebegao u susedni Niger, dodajući ...

Gadafi igra žmurke, rat broji 30.000 žrtava

Mondo - 08.09.2011

Moamer Gadafi se ponovo oglasio i negirao da je prebegao u susedni Niger, dodajući da takvi izveštaji predstavljaju "psihološki rat i laži". Procenjuje se da je najmanje 30.000 ljudi poginulo u šestomesečnom građanskom ratu.

Gadafi pred kraj prodao više od 20 odsto libijskog zlata

Vesti Online - 08.09.2011

Bivši libijski vođa Moamer el Gadafi prodao je više od 20 odsto zlatnih rezervi zemlje poslednjih dana uoči pada režima, saopštio je danas guverner libijske Centralne banke Kasem Azoz.

Gadafi demantuje da je napustio Libiju

R.S.Evropa - 10.09.2011

Odbegli bivši libijski vođa Moamer Gadafi poručio je u četvrtak da će ostati na teritoriji Libije u borbi protiv NATO-a i novih libijskih vlasti, demantujući izveštaje da je napustio zemlju i u tajnom vojnom konvoju prešao u neku od ...

Gadafi prodao 20% rezervi zlata u posljednje vrijeme

R.S.Evropa - 08.09.2011

Bivši libijski vođa Moamer Gadafi prodao je posljednjih dana svog režima više od 20 posto zlata iz rezervi zemlje u vrijednosti od više od milijardu dolara, izjavio je u četvrtak guverner Centralne libijske banke Kasim Azoz.

Najmanje 30.000 ljudi ubijeno u ratu u Libiji

E-Novine - 08.09.2011

Najmanje 30.000 ljudi je poginulo, a 50.000 ranjeno tokom šestomesečnog građanskog rata u Libiji, saopštio je u četvrtak privremeni ministar zdravlja Nadži Barakat.

Gadafi poziva na ustanak

Danas - 08.09.2011

Tripoli - Bivši libijski vođa Muamer el Gadafi, koji je u bekstvu, odbacio je glasine da je napustio Libiju i poručio da nikada neće napustiti zemlju svojih predaka, javile su agencije.

Haški tužilac traži crvenu potjernicu za Gadafija

R.S.Evropa - 08.09.2011

Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda (MKS) Luis Moreno-Okampo zatražio je danas od Interpola da raspiše "crvenu potjernicu" za Muamerom Gadafijem, kome se stavljaju na teret ubistva i progon kao zločin protiv čovječnosti.

Libija: Crni bilans prevrata

Novosti - 08.09.2011

Više od 30.000 ljudi poginulo za šest meseci građanskog rata u Libiji. Ban Ki Mun: Na severu Afrike u toku je “revolucija nade” LIBIJSKI vođa u četvrtak je opovrgao navode da je prebegao u susedni Niger, a u zemlji se prave crni bilansi ...

Gadafi u obruču

RTS - 07.09.2011

Ustanici tvrde da su opkolili Moamera Gadafija na teritoriji prečnika 60 kilometara. Ustanici zaziru od upada na teritoriju južnih libijskih plemena. Bivši Libijski lider poslednji put viđen u selu Gat 950 kilometara južno od Tripolija.

Gadafijev egzekutor napustio Libiju

B92 - 07.09.2011

Sofija -- Saleh Ibrahim al Mabruk, za koga se veruje da je jedan od egzekutora Gadafijevog režima, pobegao je u Bugarsku, tvrdi sofijski dnevnik "24 časa".

Gadafi na putu za Niger?

24online - 07.09.2011

Poslednji trag ukazuje da je Moamer Gadafi na putu ka južnoj granici zemlje, prenose agencije, pozivajući se na ljude koji predvode potragu za svrgnutim libijskim liderom.

Gadafijev egzekutor pobegao U Bugarsku!

Kurir - 07.09.2011

SOFIJA- Saleh Ibrahim al Mabruk, za koga se veruje da je jedan od egzekutora Gadafijevog režima, odgovoran za smrt libijskih studenata i ubistvo britanske policajke Ivon Flečer 1984.

Gadafi kupuje odmaralište u HR

B92 - 07.09.2011

Igrani -- Porodica libijskog vođe Moamera Gadafija kupuje zemljište i nekretnine u Igranima, a radi se o nekadašnjem odmaralištu novosadskog Komunalnog preduzuzeća.

Pobunjenici: Gadafi je opkoljen

B92 - 07.09.2011

Tripoli -- Libijski pobunjenici opkolili su svrgnutog diktatora Moamera Gadafija, rekao je portparol novoformiranog vojnog saveta u Tripoliju Anis Šarif. Šarif kaže da je vremena kada će Gadafi biti uhapšen ili ubijen.

Pobunjenici opkolili Gadafija

Blic - 07.09.2011

Libijski pobunjenici opkolili su svrgnutog diktatora Moamera Gadafija i pitanje je vremena kada će biti uhapšen ili ubijen, rekao je danas portparol novoformiranog vojnog saveta u Tripoliju Anis Šarif.

Pobunjenici opkolili Gadafija

24online - 07.09.2011

Libijski pobunjenici opkolili su svrgnutog diktatora Moamera Gadafija i pitanje je vremena kada će biti uhapšen ili ubijen, rekao je danas portparol novoformiranog vojnog saveta u Tripoliju Anis Šarif.

Gadafijeva žena kupuje srpsko odmaralište u Makarskoj!

Kurir - 07.09.2011

ALŽIR - Safija Farkaš Gadafi, supruga libijskog vođe Muamera Gadafija, namerava da kupi nekadašnje radničko odmaralište novosadskog komunalnog preduzeća koje se nalazi u Igranima u Makarskoj.

Gadafi opkoljen!

Kurir - 07.09.2011

TRIPOLI - Libijski pobunjenici opkolili su svrgnutog diktatora Muamera Gadafija i pitanje je vremena kada će biti uhapšen ili ubijen, rekao je portparol novoformiranog vojnog saveta u Tripoliju Anis Šarif.

Niger ne može da zatvori granicu s Libijom

Blic - 07.09.2011

NIAMEJ - Ministar spoljnih poslova Nigera Mohamed Bazum izjavio je danas da njegova zemlja ne može da zatvori granicu sa Libijom kako bi sprečila svrgnutog lidera ove zemlje Moamera Gadafija da pobegne ka jugu.

Niger: Gadafi nije kod nas

Kurir - 07.09.2011

NIAMEJ - Moamer Gadafi ne nalazi se u Nigeru a izveštaji o konvoju od 200 vozila koji je ušao u tu zemlju nisu tačni, izjavio je ministar pravde Nigera Marou Amadu.

Gadafijeva porodica kupuje srpsko letovalište

Blic - 07.09.2011

Porodica bivšeg libijskog vođe Moammara Gadafija kupuje zemljište i nekretninu u Igranima, kraj Makarske, a radi se o nekadašnjem odmaralištu novosadskog Komunalnog poduzeća, prenosi "Makarska kronika".

Gadafijeva žena kupuje bivše srpsko odmaralište

Press - 07.09.2011

Porodica svrgnutog libijskog vođe Muamera el Gadafija kupuje bivše srpsko odmaralište na Makarskoj rivijeri, piše nedeljnik „Makarska hronika". Prema navodima „Makarske hronike", pregovori sa vlasnicima zemljišta i oronulog, zapuštenog ...

Gadafijeva porodica kupuje srpsko letovalište u Makarskoj

Blic - 07.09.2011

Porodica bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija kupuje zemljište i nekretninu u hrvatskom mestu Igrane kraj Makarske na moru, gde je nekada bilo odmaralištu novosadskog Komunalnog poduzeća, objavio je list "Makarska kronika".

Gadafijeva porodica kupuje nekadašnje srpsko letovalište u Makarskoj?

24online - 07.09.2011

Porodica bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija kupuje zemljište i nekretninu u hrvatskom mestu Igrane kraj Makarske na moru, gde je nekada bilo odmaralištu novosadskog Komunalnog preduzeća, objavio je list "Makarska kronika".

Srbi su više puta spasli Gadafija!!!

ALO - 07.09.2011

„Moamer Gadafi (69) je više puta izbegao atentat, ali zahvaljujući obezbeđenju koje sam obučavao, ostao je živ. On je uvek imao naše ljude oko sebe jer ih je izuzetno cenio“, kaže za „Alo!“ Beograđanin Ljubomir - Ljuba Vračarević, osnivač ...

Sa zlatom pobegao u Niger?!

ALO - 07.09.2011

Libijski konvoj od 10 vozila sa zlatom i novcem iz Centralne banke Libije u Sirtu prešao je granicu s Nigerom, izjavio je Abdel Goga, portparol Nacionalnog prelaznog saveta. Granicu između Nigera i Libije prešlo je između 200 i 250 vozila.

NATO: Mi ne tražimo Gadafija

Vesti Online - 07.09.2011

Misija NATO-a nije da traga za pobeglim rukovodiocima libijskog režima, saopštila je alijansa nakon što je potvrđeno da je veliki konvoj vojnih i civilnih vozila prešao iz Libije u susedni Niger.

Gadafijev konvoj pun zlata stigao u Niger

Glas javnosti - 07.09.2011

NIJAMEJ - Veliki konvoj oklopnih vozila, u pratnji vojske, stigao je u ponedeljak uveče u Agadez, grad ma severu Nigera. Konvoj se sastoji od 200-250 oklopnih vozila libijske vojske, oficira i vojnika s juga Libije.

Srbi su više puta spasli Gadafija!

Vesti Online - 07.09.2011

“Moamer Gadafi (69) je više puta izbegao atentat, ali zahvaljujući obezbeđenju koje sam obučavao, ostao je živ. On je uvek imao naše ljude oko sebe jer ih je izuzetno cenio“, rekao je za “Alo!“ Ljubomir - Ljuba Vračarević, osnivač realnog ...

Gadafijev egzekutor napustio Libiju

R.S.Evropa - 07.09.2011

Saleh Ibrahim al Mabruk, za koga se veruje da je jedan od egzekutora Gadafijevog režima, pobegao je u Bugarsku, tvrdi sofijski dnevnik "24 časa".

Gadafijev egzekutor stigao u Bugarsku?

Vesti Online - 07.09.2011

Bivši visoki funkcioner Gadafijevog Revolucionarnog komiteta Saleh Ibrahim al Mabruk, koji je odgovoran za egzekuciju libijskih studenata, kao i za ubistvo britanskog policajca Ivon Flečer 1984.

Pobunjenici: Gadafi je opkoljen

R.S.Evropa - 07.09.2011

Portparol novog libijskog vojnog saveta izjavio je da pobunjenici znaju gde se krije bivši vođa Moamer Gadafi i da je samo pitanje vremena kada će on biti hvaćen ili ubijen.

Gadafi je opkoljen, tvrde pobunjenici

Mondo - 07.09.2011

Portparol novog libijskog vojnog saveta izjavio je da pobunjenici znaju gde se krije bivši vođa Moamer Gadafi i da je samo pitanje vremena kada će on biti hvaćen ili ubijen.

Pobunjenici: Gadafi je opkoljen

EMG - 07.09.2011

Portparol novog libijskog vojnog saveta izjavio je da pobunjenici znaju gde se krije bivši vođa Moamer Gadafi i da je samo pitanje vremena kada će on biti uhvaćen ili ubijen.

Pobunjenici opkolili Gadafija?

Vesti Online - 07.09.2011

Portparol novog libijskog vojnog saveta izjavio je da pobunjenici znaju gde se krije bivši vođa Moamer Gadafi i da je samo pitanje vremena kada će on biti hvaćen ili ubijen.

Pobunjenici: Gadafi je opkoljen

E-Novine - 07.09.2011

Portparol novog libijskog vojnog saveta izjavio je da pobunjenici znaju gde se krije bivši vođa Moamer Gadafi i da je samo pitanje vremena kada će on biti uhvaćen ili ubijen.

Gadafijeva žena uzburkala hrvatsku javnost!

Mondo - 07.09.2011

Vest da supruga svrgnutog libijskog vođe Moamera Gadafija, Safija, kupuje odmaralište u Igranima, koju je kao ekskluzivu objavio list "Makarska hronika", na noge je podigla ne samo medije, već i kompletan politički aparat Hrvatske.

Gadafi ne može da pobegne

Danas - 07.09.2011

Tripoli - Prelazni nacionalni savet (PNC), koji je preuzeo funkciju libijske vlade, saopštio je da nove vlasti znaju gde se krije bivši vođa države Muamer el Gadafi i da je samo pitanje vremena kada će on biti uhvaćen ili ubijen.

Pronađen Gadafijev kućni video!

Vesti Online - 07.09.2011

Novinari BBC-ja pronašli su u Tripoliju video iz 2005. godine, na kome je Gadafi usnimljen u toploj porodičnoj atmosferi u Bab al Aziziju. Kućni snimak prikazuje pukovnika sa najbližim članovima svoje porodice.

Gadafi u obruču?

Novosti - 07.09.2011

Oprečne informacije iz libije o kretanju Moamera Gadafija i njegovih saradnika. Pobunjenici tvrde da je doskorašnji vođa još u zemlji i da je u zamci POBUNjENICI su juče tvrdili da su opkolili Gadafija i da je pitanje vremena kada će biti ...

Gadafijevi kupuju srpsko odmaralište

Novosti - 07.09.2011

Odmaralište koje su u mestu Igrani kraj Makarske sedamdesetih godina izgradila novosadska javna preduzeća, moglo bi uskoro da bude vlasništvo porodice Gadafi REPREZENTATIVNO odmaralište koje su u mestu Igrani kraj Makarske sedamdesetih ...

Gadafi u Libiji, u dobrom zdravlju i raspoloženju

Kurir - 06.09.2011

TRIPOLI - Moamer Gadafi je u dobrom zdravlju i dobrom raspoloženju i nalazi se negde u Libiji, izjavio je njegov portparol Musa Ibrahim. "On je u mestu do kojeg neće doći te svadljive grupe i nalazi se u Libiji", rekao je Ibrahim sirijskoj ...

Veliki libijski vojni konvoj ušao u Niger

Blic - 06.09.2011

Veliki konvoj libijskih vojnih vozila prešao je državnu granicu na jugu Libije i ušao u pustinju Nigera, potvrdili su vojnu izvori iz Francuske i Nigera.

Gadafi otišao u Niger?

Blic - 06.09.2011

Veliki konvoj libijske armije prešao je pustinjsku granicu sa Nigerom, što bi mogao da bude rezultat tajnog dogovora pukovnika Moamera Gadafija o dobijanju utočišta u ovoj prijateljskoj afričkoj državi, izjavili su danas vojni izvori iz ...

Jurnjava za Gadafijem

RTS - 06.09.2011

Konvoj libijskih vozila protutnjao susednim Nigerom, rapaljujući spekulacije o identitetu putnika. Gadafi i njegovi sinovi su u Libiji, tvrdi njegov portparol, navodeći da libijski lider planira odbranu zemlje.

Gde je Gadafi?

DW - 06.09.2011

Veliki libijski vojni konvoj je, prema medijskim izveštajima, prispeo u Niger. Mediji prenose da je moguće da se u konvoju nalazi i svrgnuti vođa libijske revolucije Moamer El Gadafi.

Gadafijev konvoj pun zlata stigao u niger

Kurir - 06.09.2011

NIJAMEJ - Veliki konvoj oklopnih vozila, u pratnji vojske, stigao je u ponedeljak uveče u Agadez, grad ma severu Nigera. Konvoj se sastoji od 200-250 oklopnih vozila libijske vojske, oficira i vojnika s juga Libije.

SAD veruju da je Gadafi i dalje u Libiji

24online - 06.09.2011

Američka vlada saopštila je danas da veruje da se libijski lider Moamer Gadafi i dalje nalazi u Libiji i da nije bio u konvojima automobila koji su prethodnih dana prešli u Niger.

Niger demantuje dolazak Gadafija

Blic - 06.09.2011

ALŽIR - Nigerski ministar spoljnih poslova Muhamed Bazum demantovao je danas da je konvoj libijskih vozila u kojima su bili svrgnuti lider Moamer Gadafi i njegovi sinovi stigao u Niger.

Libijski konvoj u Nigeru

Politika - 06.09.2011

Tvrdi se da su Gadafijeve pristalice stigle sa tovarom zlata i deviza, ali bez svrgnutog pukovnika Prema izveštajima agencija Bengazi, Agadiz – Desetine libijskih vojnih vozila prešle su pustinjsku granicu i ušle u Niger, što bi mogao da ...

Gadafi sa zlatom pobegao u Niger?

Press - 06.09.2011

Bežanija - Dva konvoja, jedan od deset vozila sa zlatom i novcem, a drugi od 200 vojnih vozila, prešla su iz Libije u Niger, a veruje se da je u jednom od njih bio Muamer el Gadafi, kao i dva njegova sina Takođe, veliki konvoj libijskih ...

CIA šurovala s Gadafijem

ALO - 06.09.2011

Arhivi otkriveni u jednoj libijskoj vladinoj zgradi u Tripoliju pokazuju da je američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) usko sarađivala s obaveštajnom službom režima Moamera el Gadafija, piše „Vol strit žurnal“.

Istraga o vezi MI6 i Gadafijeve obaveštajne službe

E-Novine - 06.09.2011

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je da će nacionalna komisija zadužena za borbu protiv terorizma razmotrititi navode o vezama između britanske i libijske obavestajne službe za vreme režima Moamera Gadadija.

Gadafi je u Libiji i u dobrom je raspoloženju

Vesti Online - 06.09.2011

Moamer Gadafi je u dobrom zdravlju i dobrom raspoloženju i nalazi se negde u Libiji, izjavio je danas njegov portparol Musa Ibrahim. "On je u mestu do kojeg neće doći te svadljive grupe i nalazi se u Libiji", rekao je Ibrahim sirijskoj ...

U libijskomi konvoju u Nigeru možda Gadafi

R.S.Evropa - 06.09.2011

Veliki konvoj libijskih oklopnih vozila, u pratnji nigerske vojske, stigao je kasno u ponedjeljak u grad Agadez na sjeveru Nigera, objavili su francuski i nigerski vojni izvori.

Veliki libijski vojni konvoj ušao u Niger

R.S.Evropa - 06.09.2011

Veliki konvoj libijskih vojnih vozila prešao je državnu granicu na jugu Libije i ušao u pustinju Nigera, potvrdili su vojnu izvori iz Francuske i Nigera.

Gadafi ne odustaje, plemenske vođe pregovaraju o predaji

R.S.Evropa - 06.09.2011

Moamer Gadafi je riješen da se bori i preokrene situaciju u svoju korist, rekao je danas portparol Musa Ibrahim. Gadafi je "odličnog zdravlja, planira i organizuje odbranu Libije", rekao je Ibrahim sirijskoj televiziji Al-Rai i dodao da su ...

Gadafi se prebacuje u Niger?

Mondo - 06.09.2011

Veliki konvoj libijske armije prešao je pustinjsku granicu sa Nigerom, što bi mogao da bude rezultat tajnog dogovora pukovnika Moamera Gadafija o dobijanju utočišta u ovoj prijateljskoj afričkoj državi, izjavili su danas vojni izvori iz ...

Gadafijevi vojnici ušli u Niger

Vesti Online - 06.09.2011

Konvoj libijskih vojnika lojalnih Moameru Gadafiju, praćen borcima iz pustinjskih nomadskih plemena, stigao je u grad Agadez na severu Nigera, rekao je u utorak Abdulaje Haruna, vlasnik lokalnih novina.

Sumnja se da je Gadafi prebjegao u Niger

R.S.Evropa - 06.09.2011

Vijest da je veliki konvoj iz Libije prešao nigerijsku granicu, podigao je spekulacije o tome da Muamer Gadafi pokušava pobjeći u neku od afričkih zemalja.

Libijski konvoj sa zlatom prešao granicu sa Nigerom

R.S.Evropa - 06.09.2011

Libijski konvoj od 10 vozila sa zlatom i novcem iz Centralne banke Libije u Sirtu prešao je granicu s Nigerom, izjavio je danas portparol Nacionalnog prijelaznog vijeća Abdul Hafiz Goga.

Niger demantuje dolazak Gadafija

R.S.Evropa - 06.09.2011

Ministar vanjskih poslova Nigera Muhamed Bazum demantovao je danas da je konvoj libijskih vozila u kojima su bili svrgnuti lider Moamer Gadafi i njegovi sinovi stigao u Niger.

Srpska snajka kod Gadafija: Tatica nam je dao dobar život

Glas javnosti - 06.09.2011

KIJEV - Medicinska sestra Oksana Balinskaja iz Ukrajine sada kod kuće na televiziji s nervozom i tugom prati pad libijskog diktatora Moamera Gadafija. Ona ga je doživela u drugačijem svetlu.

Niger negira dolazak Gadafija

Danas - 06.09.2011

Alžir, Brisel, Tarhuna - Nigerski šef diplomatije Muhamed Bazum demantovao je juče da je konvoj libijskih vozila sa Muamerom Gadafijem i njegovim sinovima stigao u Niger.

Gadafijevo bekstvo kroz Afriku

Novosti - 06.09.2011

Libijski vojni konvoj izbegao ka Nigeru, spekuliše se da je u njemu i pukovnik Gadafi. Još uvek nije jasno da li je Burkina Faso ponudila azil pukovniku DUGAČKI libijski vojni konvoj u utorak je prešao granicu sa Nigerom - pobunjenici ...

Bilo nam je lepo kod „tatice“

Kurir - 05.09.2011

KIJEV - Gadafi je bio ćale! Oksana Balinskaja, jedna od pet ukrajinskih medicinskih sestara koje su godinama vodile računa o zdravlju vođe libijske revolucije, još uvek voli Moamera.

Kanadski dnevnik: Kina ponudila svoje oružje Gadafiju

Blic - 05.09.2011

OTAVA/TRIPOLI- Kina je ponudila svoje oružje pukovniku Moameru Gadafiju tokom poslednjih meseci njegovog režima tokom tajnih pregovora u Pekingu tokom jula o isporuci kineskog oružja Libiji, preko Alžira i Južne Afrike, piše kanadski ...

Kina prodala oružje Gadafiju uprkos sankcijama?

Kurir - 05.09.2011

OTAVA/TRIPOLI - Kina je ponudila svoje oružje pukovniku Muameru Gadafiju tokom poslednjih meseci njegovog režima tokom tajnih pregovora u Pekingu tokom jula o isporuci kineskog oružja Libiji, preko Alžira i Južne Afrike, piše kanadski ...

Pohapšeni ukrajinci optuženi da su gadafijevi snajperisti

Kurir - 05.09.2011

KIJEV - Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine saopštilo je da su u Libiji uhapšena 23 ukrajinska državljanina, od kojih je jedan već oslobođen.

Britanska služba i Gadafijev režim

B92 - 05.09.2011

London -- Britanska nacionalna komisija za borbu protiv terorizma razmotriće navode o vezama između britanske i libijske obavestajne službe režima Moamera Gadafija. Ovo je potvrdio i britanski premijer Dejvid Kameron.

Istraga o vezama gadafijeve službe, CIA i MI-6

Kurir - 05.09.2011

LONDON - Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je danas da će nacionalna komisija zadužena za borbu protiv terorizma razmotrititi navode o vezama između britanske i libijske obaveštajne službe za vreme režima Moamera Gadafija.

Gadafi nikada nije finansirao ni Šešelja ni SRS

Glas javnosti - 05.09.2011

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka danas je saopštila da bivši Libijski vođa Moamer Gadafi " nikada nije finansirao ni predsednika stranke Vojislava Šešelja ni SRS".

Kina nudila oružje Gadafiju?

Vesti Online - 05.09.2011

Kina je ponudila svoje oružje pukovniku Moameru el Gadafiju tokom poslednjih meseci njegovog režima. Tajni sastanak na kome se pregovaralo o isporuci kineskog oružja Libiji preko Alžira i Južne Afrike održan je tokom jula u Pekingu, piše ...

Kina nudila oružje Gadafiju?

R.S.Evropa - 05.09.2011

Kina je ponudila svoje oružje pukovniku Moameru Gadafiju tokom poslednjih meseci njegovog režima tokom tajnih pregovora u Pekingu tokom jula o isporuci kineskog oružja Libiji, preko Alžira i Južne Afrike, piše kanadski dnevnik Gloub end ...

Peking demantuje navode o isporukama oružja Gadafiju

R.S.Evropa - 05.09.2011

Kina nije direktno ni indirektno snabdevala Libiju oružjem iako je režim Moamera Gadafija kontaktirao neka kineska preduzeća, saopštilo je danas ministarstvo spoljnih poslova u Pekingu.

Gadafijev opstanak pomagali režimi u komšiluku

E-Novine - 05.09.2011

Diktatura Moamera Gadafija u Libiji ne bi poživela više od četiri decenije da nije bilo toliko okolnih diktatara koji su se međusobno štitili i ispomagali u gušenju disidenata, piše Associated Press (AP).

Istraga o vezama između britanske i Gadafijeve službe

R.S.Evropa - 05.09.2011

Britanski premijer Dejvid Kameron (David Cameron) izjavio je danas da će nacionalna komisija zadužena za borbu protiv terorizma razmotrititi navode o vezama između britanske i libijske obavestajne službe za vreme režima Moamera Gadadija.

Gadafiju pomagali afrički diktatori

Vesti Online - 05.09.2011

Diktatura Moamera Gadafija u Libiji ne bi poživela više od četiri decenije da nije bilo toliko okolnih diktatora koji su se međusobno štitili i ispomagali u gušenju disidenata, piše Asošijeted pres (AP) u svojoj analizi.