TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ren i Solana pripremaju strategiju

B92 - 14.02.2009

Sarajevo -- Visoki zvaničnici EU Havijer Solana i Oli Ren pripremaju drugi deo dokumenta o strategiji međunarodne zajednice u BiH, piše sarajevski "Dnevni avaz". Priprema nastavka strategije koju je Evropska unija usvojila u jesen prošle godine korespondira s izborom novog visokog predstavnika i ...

U 2009. ukidanje viza realno, kandidatura ne

Blic - 13.02.2009

Srbija bi, ukoliko ispuni uslove, 2009. mogla da dospe na takozvanu belu šengensku listu, ali upućivanje zvaničnog zahteva za članstvo u Evropskoj uniji u ovom trenutku nije preporučljivo, poručio je juče u Beogradu evropski komesar za proširenje Oli Ren.

Jeremić: Kandidatura ove godine

B92 - 13.02.2009

Beograd -- Iako evropski komesar Oli Ren kaže da nije vreme da Srbija podnosi kandidaturu za članstvo, ministar Vuk Jeremić tvrdi da će Srbija to uraditi ove godine. Ministar inostranih poslova Srbije tvrdi da će Srbija ove godine sigurno podneti kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji.

Ren: Vize da, ali kandidatura teško

B92 - 12.02.2009

Beograd -- Stavljanje Srbije na "belu šengensku listu" moguće do kraja godine, ali kandidatura za članstvo u EU nije preporučljiva, poručio Oli Ren zvaničnicima u Srbiji. Posle razgovora sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, Oli Ren je rekao da bi Srbija ove godine mogla da dospe na belu ...

Ren i Tadić o Kosovu

B92 - 12.02.2009

London -- Komesar za proširenje EU Oli Ren ponavlja da proces evropske integracije Srbije nije vezan za status Kosova. "Naš cilj je poboljšanje i podrška razvoju socijalne i ekonomske situacije na Kosovu ... Ne želimo da Kosovo postane 'crna rupa'...", rekao je Ren.

Ren: Rano je za kandidaturu Srbije

Blic - 10.02.2009

Evropski komesar za proširenje Oli Ren izjavio je juče u Briselu da će u četvrtak u Beogradu podržati evropske ambicije Srbije, ali da ne savetuje podnošenje zahteva za status kandidata za članstvo u EU pre nego što se ostvare dobri rezultati u sprovođenju trgovinskog dela sporazuma o stabilizaciji ...

Ren o kandidaturi za članstvo

B92 - 09.02.2009

Brisel, Budimpešta -- Evropski komesar Oli Ren izjavio je da ne preporučuje Vladi Srbije da podnese kandidaturu za članstvo u EU pre nego što bude odmrznut Privremeni sporazum. Ministar policije Ivica Dačić razgovarao je u Briselu sa evropskim komesarom za proširenje Olijem Renom.

Dolazi misija EU zbog Haga

Blic - 09.02.2009

Komesar za proširenje EU Oli Ren će prilikom posete Beogradu ove nedelje podržati predlog Srbije da dođe misija EU kako bi se uverila koliko srpske vlasti rade na pronalaženju haških optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića, saznaje „Blic“ u vrhu srpskih vlasti.