TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Labusa za predsednika

Blic - 15.06.2002

BEOGRAD (Beta, Fonet) - Potpredsednik DS Boris Tadić izjavio je da bi njegova stranka želela da ima svog kandidata za predsednika Srbije, ali i da bi bilo dobro da DOS ima zajedničkog kandidata. 'Potpredsednik Savezne vlade Miroljub Labus je član DS i mogući je kandidat za predsedničke izbore.

USKORO CRNOGORSKI DOS?

B92 - 15.06.2002

Podgorica -- Crnogorske opozicione stranke, parlamentarne i vanparlamentarne, spremaju se da formiraju koaliciju po ugledu na DOS u cilju svrgavanja sa vlasti Demokratske partije socijalista na sve izvesnijim prevremenim parlamentarnim izborima do kraja godine, pise podgoricki "Dan".

Više predsedničkih kandidata iz DOS

Blic - 14.06.2002

BEOGRAD - Čedomir Jovanović je ocenio je da je rad parlamenta deblokiran 'pošto je stavljen znak jednakosti između prava i obaveza poslanika'. - Pošto smo sankcionisali nevaspitanje i neodgovornost unutar Skupštine, mogli smo da radimo - ocenio je on.

Vučetić na čelu Ustavnog suda

Blic - 14.06.2002

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Nataša Mićić zakazala je za 18. jun vanredno zasedanje Skupštine Srbije na kome će se razmatrati Predlog za izbor jednog broja članova Vlade Srbije i Predlog predsednika Srbije Milana Milutinovića za izbor predsednika i sudija Ustavnog suda Srbije.

TADIC: DOBRO AKO DOS IMA JEDNOG PREDSEDNICKOG KANDIDATA

B92 - 14.06.2002

Beograd -- Posle najave da bi izbori za predsednika Srbije mogli da se odrze u oktobru, procenjuje se da ce i ovi izbori biti odrzani po Ustavu iz 1990. godine, odnosno da nece biti moguce odrzati ih po novom najvisem pravnom aktu, za cije pisanje ne ostaje dovoljno vremena.

Kršenje volje birača u Srbiji

Blic - 13.06.2002

BEOGRAD - Oduzimanjem poslaničkih mandata Demokratskoj stranci Srbije u republičkom parlamentu prekršen je Zakon o izboru poslanika, kao i izborna volja birača u Srbiji, a ovom odlukom ostatak DOS poslao je poruku građanima da se ne poštuju pravila parlamentarne demokratije - ocenjuju za 'Blic' ...

Perišić za kažnjavanje i u Saveznoj skupštini

Blic - 13.06.2002

BEOGRAD - Smatram da je odluka o oduzimanju mandata poslanicima DSS ispravna i da neodgovornim poslanicima to isto treba uraditi u Saveznom parlamentu - rekao je juče predsednik PDS Momčilo Perišić. Portparol DC Vesna Marjanović ocenila je da su mogući vanredni parlamentarni izbori ukoliko ne bude ...

DSS NE PRIZNAJE ODLUKE ADMINISTRATIVNOG ODBORA I RIK

B92 - 13.06.2002

Beograd -- Demokratska stranka Srbije saopstila je da ne priznaje odluku Administrativnog odbora Skupstine Srbije i Republicke izborne komisije o zameni neredovnih poslanika u republickom parlamentu. U saopstenju sa sastanka svih narodnih poslanika DSS-a, kandidata za narodne poslanike i clanova ...

Predsednički izbori u oktobru

Blic - 12.06.2002

BEOGRAD - Predsedništvo DOS odlučilo je da predsednički izbori u Srbiji budu raspisani u julu, kako bi bili održani u oktobru ili najkasnije u novembru - izjavio je juče za 'Blic” jedan od lidera vladajuće koalicije koji je želeo da ostane anoniman.

ZASEDANJE SKUPSTINE SRBIJE

B92 - 12.06.2002

Beograd -- Skupstina Srbije konstatovala je mandate za 35 poslanika sa liste koalicije DOS posto ih je verifikovao Administrativni odbor. Sednici nije prisustvovalo 12 poslanika Demokratske stranke Srbije koje je, kako isticu u toj stranci, Republicka izborna komisija imenovala mimo njihove volje.

RIK DONELA ODLUKU O ZAMENI POSLANIKA

B92 - 12.06.2002

Beograd -- Republicka izborna komisija prihvatila je izvestaj o izboru novih poslanika DOS i Demokratske stranke Srbije radi popune upraznjenih mesta u Skupstini Srbije, a nakon odluke Administrativnog odbora o prestanku mandata 35 poslanika DOS i DSS.

ODUZETI MANDATI 21 POSLANIKU DSS

B92 - 11.06.2002

Beograd -- Administrativni odbor republicke Skupstine podrzao je zahtev predsednistva DOS-a da se oduzme mandat dvadeset jednom poslaniku Demokratske stranke Srbije zbog neredovnog dolaska na sednice parlamenta. Za ovu odluku glasalo je 8 clanova administrativnog odbora dok je cetvoro bilo protiv.