TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Još korak za ukidanje viza

B92 - 24.05.2009

Novi Sad -- Za stavljanje Srbije na belu šengensku listu biće potreban još jedan izveštaj eksperata Evropske komisije, saznaje “Dnevnik“ u Briselu. Prema saznanjima ovog lista, taj izveštaj bi mogao da usledi krajem jula ili u septembru.

Galjak: Uskoro dobre vesti za Srbiju

Blic - 23.05.2009

Portparol visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Kristina Galjak najavila je juče da „iz Brisela treba vrlo brzo očekivati nove odluke koje se tiču Srbije, ističući da je Srbija ključna zemlja Balkana i važan partner Evropske unije”.

Samo Makedonija ispunila sve uslove

B92 - 22.05.2009

Beograd -- Makedonija je potpuno ispunila uslove za ukidanje viza, Srbija i Crna Gora ispunjavaju većinu uslova, zaključila Evropska komisija. To u svom mesečnom biltenu prenosi Evropska inicijativa za stabilnost, nevladina organizacija koja se bavi analizom procesa evropskih integracija zapadnog ...

U junu zeleno svetlo za ukidanje viza

Blic - 22.05.2009

Evropska komisija će ovog leta, najverovatnije krajem juna, aktivirati prelazni sporazum sa Srbijom i dati zeleni signal za ukidanje viza, tvrde dobro obavešteni izvori „Blica” iz Brisela. Holandija, zbog čijeg dosadašnjeg nepokolebljivo tvrdog stava oko obaveze Srbije da Tribunalu u Hagu izruči ...

Đelić: Izveštaj povoljan po Srbiju

B92 - 21.05.2009

Beograd -- Izveštaj Evropske komisije o viznoj liberalizaciji zemalja zapadnog Balkana povoljan je po Srbiju, kaže potpredsednik Vlade Božidar Đelić. On objašnjava da izveštaj ne daje nikakve preporuke za ukidanje viza, već pokazuje ispunjenost kriterijuma iz mape puta.

Đelić: Izveštaj povoljan, ali ne daje preporuke za ukidanje viza

Blic - 21.05.2009

Potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić izjavio je danas da je izveštaj Evropske komisije o viznoj liberalizaciji zemalja zapadnog Balkana povoljan po Srbiju, ali da ne daje nikakve preporuke za ukidanje viza, već pokazuje ispunjenost kriterijum iz mape puta.

Fratini: Beli šengen moguć u 2009.

B92 - 20.05.2009

Beograd -- Šef italijanske diplomatije Franko Fratini rekao je da je ukidanje viza za državljane Srbije izvodljivo do kraja 2009, piše "Blic". "Došao je trenutak da se učini sve da se sruše granice koje balkanske zemlje dele od EU.

Ukinuti Srbiji vize do kraja godine

Blic - 20.05.2009

Italija duboko veruje da je neophodno izvesti do kraja plan o proširenju EU tako što bi se vrata Evrope otvorila Srbiji i drugim državama zapadnog Balkana, koje po istoriji i tradiciji čine sastavni deo Evrope i koje u Italiji imaju čvrstog i odlučnog prijatelja.

Počinje rasprava o ukidanju viza

B92 - 19.05.2009

Beograd, Brisel -- U Evropskoj uniji počinje rasprava o viznoj liberalizaciji za balkanske zemlje. Preliminarni izveštaj podeljen je zemljama članicama. Češko predsedništvo Evropske unije potvrdilo je da je dobilo izveštaje Evropske komisije o napretku zemalja zapadnog Balkana ka liberalizaciji ...

Dokle se stiglo sa ukidanjem viza

B92 - 18.05.2009

Beograd -- Eksperti Evropske komisije do 25. maja donose preporuku da li Srbiji ukinuti vize. Srbija odbila zahtev da prestane da izdaje pasoše Albancima. Tim stručnjaka Evropske komisije trebalo bi da do 25. maja obavesti članice Unije o tome je li Srbija ispunila uslove za ukidanje viza.