TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Koštunica: Referendum za Kosovo protivustavan

Glas javnosti - 26.09.2010

LAZAREVAC - Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je da odgovor Srbije na pokušaje EU da nam otme Kosovo ne može biti raspisivanje referenduma na kome bi se građani izjasnili da li su za EU ili za Kosovo, ...

Tadić i u sledećem mandatu na čelu DS

Mondo - 26.09.2010

Ukoliko znamo da Srbija nema boljeg predsednika, ukoliko znamo da je Boris Tadić formalno i neformalno lider u regionu, onda je nerealno očekivati da unutar same DS postoji neko ko ne deli to mišljenje, rekla jeTrivan.

Tadić i u sledećem mandatu na čelu DS

S media - 26.09.2010

Portparol Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je danas da je legitimno, ali da nije realno očekivati da Boris Tadić, kao predsednik te partije, ima protivkandidata na sledećim izborima u toj stranci.

Trivan: Tadić će ostati na čelu DS

Blic - 26.09.2010

Portparol Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je danas da je legitimno, ali da nije realno očekivati da Boris Tadić, kao predsednik te partije, ima protivkandidata na sledećim izborima u toj stranci.

Trivan:tadić i u sledećem mandatu na čelu DS

Kurir - 26.09.2010

BEOGRAD - Portparol Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je da je legitimno, ali da nije realno očekivati da Boris Tadić, kao predsednik te partije, ima protivkandidata na sledećim izborima u toj stranci.

Nikolić: RS treba da postoji zauvek

B92 - 26.09.2010

Banja Luka -- Predsednik SNS-a Tomislav Nikolić kaže da RS treba da postoji zauvek, a da je dužnost naprednjaka da je sačuvaju i izgrađuju kao srpsku i demokratsku.

Vojislav koštunica: referendum nije odgovor

Kurir - 26.09.2010

LAZAREVAC - Predsednik DSS Vojislav Koštunica izjavio je juče da odgovor Srbije na pokušaje Evropske unije da nam otme Kosovo ne može biti raspisivanje referenduma na kome bi se građani izjasnili da li su za EU ili za Kosovo, kao što je to ...

Trivan: Tadić ostaje na čelu DS-a

B92 - 26.09.2010

Beograd -- Nije realno očekivati da Boris Tadić ima protivkandidata na sledećim izborima u Demokratskoj stranci, kaže portparolka DS-a Jelena Trivan.

Trivan: Nema boljeg od Tadića

Novosti - 26.09.2010

Portparol DS Jelena Trivan izjavila je da nije realno očekivati da Boris Tadić, kao predsednik partije, ima protivkandidata na sledećim izborima u stranci BEOGRAD - Portparol Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je danas da je ...

Vučić: Nismo slali stenograme

B92 - 26.09.2010

Beograd -- Potpredsednik SNS-a Aleksandar Vučić je demantovao da je stranim ambasadorima ta stranka prosledila stenograme sa razgovora o saradnji sa DSS-om.

Nikolić: RS treba da postoji zauvek

RTS - 26.09.2010

Republika Srpska treba da postoji zauvek, a dužnost naprednjaka je da je sačuvaju i izgrađuju kao srpsku, demokratsku i građansku, izjavio je u Banjaluci predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić.

Mićunović: Suočavamo se sa realnošću i recimo istinu; Vučić: Iz parole DS „I Kosovo i Evropa“ ispalo je Kosovo

Politika - 26.09.2010

Još nije poznato o čemu će tačno razgovarati Beograd i Priština. Posle susreta Borisa Tadića, predsednika Srbije, sa Ketrin Ešton, šeficom evropske diplomatije, javnost je saznala da će se prvo razgovarati o „lakšim temama”.

Tadić ostaje na čelu DS-a

RTS - 26.09.2010

Portparolka Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila da nije realno očekivati da Boris Tadić, kao predsednik te partije, ima protivkandidata na sledećim izborima u DS-u.

Koštunica: Srbija najuspešnija pod DSS

Mondo - 25.09.2010

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocenio je na Glavnom odboru stranke u Lazarevcu da je Srbija bila najuspešnija u vreme kada je Vladu vodio DSS.

Koštunica: referendum nije odgovor na otimanje kosova

Kurir - 25.09.2010

LAZAREVAC - Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je da odgovor Srbije na pokušaje EU da nam otme Kosovo ne može biti raspisivanje referenduma na kome bi se građani izjasnili da li su za EU ili za Kosovo, ...

Koštunica: Najbolje bilo sa DSS-om

B92 - 25.09.2010

Lazarevac -- U Srbiji se najbolje živelo dok je DSS bio na vlasti, sumirao Vojislav Koštunica deset godina od petooktobarskih promena. Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocenio je da je najbolji period za Srbiju bio od ...

Koštunica: Hoće li i Tači za sto?

Novosti - 25.09.2010

Lider DSS, na sednici stranačkog vrha, optužio vlast da žrtvuje Kosovo zarad članstva u EU. Ustav jedina brana razbijanju zemlje NEMA slobodne i demokratske države u Evropi koja bi po bilo koju cenu pristala da joj otmu 15 odsto ...

Koštunica: Srbija bila nauspešnija kada je DSS vodio Vladu

Blic - 25.09.2010

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica optužio je danas vlast u Srbiji da je spremna da sve žrtvuje radi politike i cilja "EU nema alternativu" i ocenio da je Srbija bila najuspešnija u vreme kada je Vladu vodio DSS.

Nema trgovine sa Kosovom zarad EU

S media - 25.09.2010

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica optužio je danas vlast u Srbiji daje spremna da sve žrtvuje radi politike i cilja "EU nema alternativu" i ocenio da je Srbija bila najuspešnija u vreme kada je Vladu vodio D S S.

SNS hoće vladu sa DS bez Dačića

Blic - 25.09.2010

U SNS smatraju da bi najbolje rešenje bilo da formiraju vladu sa DS bez pomoći manjih stranaka, saznaje „Blic“ u SNS. Kako kažu, tačno je da formiranje tako širokih koalicija nije praktično, ali je mnogo gora opcija gomila malih ...

Naprednjaci i DSS kao Ćeranići na farmi!!!

ALO - 25.09.2010

Okupljanje opozicije za tili čas se pretvorilo u pravu politički rijaliti šou u koji je Srpska napredna stranka, kao stožer opozicionog bloka, uspela da uvuče i strane ambasadore! Tek što su „dobre vibracije“ posle zajedničkog sastanka u ...

Kolaps u odnosima Nikolića i koštunice

Kurir - 25.09.2010

BEOGRAD - Toma odljutio EU, ali naljutio deesesovce! Za samo tri dana lider naprednjaka Tomislav Nikolić od izjave da „Evropa ima alterantivu“, posle brifinga sa šefom delegacije EU u Srbiji Vensanom Dežerom, opet je postao posvećen ...

Alternativna medicina u DSS ordinaciji

E-Novine - 25.09.2010

Nekadašnji srpski premijer, danas samo predsednik nečega što se zove Demokratska stranka Srbije (DSS), na zasedanju u Lazarevcu obratio se Glavnom odboru ove partije govorom u kojem je oborio Ginisov rekord: reč „alternativa“ pomenuo je ...

DSS protiv referenduma o EU

RTS - 25.09.2010

Predsednik DSS Vojislav Koštunica rekao u Lazarevcu, da se ta stranka protivi politici "EU nema alternativu" i da je protiv referenduma na kome bi se građani izjasnili da li su za EU ili za Kosovo.

Zapadu Koštunica gori od Šešelja

Vesti Online - 25.09.2010

Lider DSS-a Vojislav Koštunica prešao je u očima EU i SAD za samo 10 godina put od čoveka koji je pobedio Slobodana Miloševića do najomraženijeg srpskog političara, praktično jedinog koji uz Vojislava Šešelja ni na jedan način nije ...

"Kosmet nije pitanje za referendum"

Vesti Online - 25.09.2010

"Odgovor Srbije na pokušaje Evropske unije (EU) da nam otme Kosovo ne može biti raspisivanje referenduma za EU ili za Kosovo, kao što predlaže Srpska napredna stranka.

Koštunica: Žrtvovaće nas zbog EU

Vesti Online - 25.09.2010

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da je vladajuća koalicija odlučujući se za politiku sadržanu u sloganu "EU nema alternativu", poručila da je spremna da sve žrtvuje zarad tog cilja.

SPS i Unija regiona hoće treće mesto

Blic - 24.09.2010

Najave iz DS i SNS da će formirati narednu vladu uz pomoć SPS predstavnici G17 plus dočekali su sa oprezom i nepoverenjem, pogotovo što se, kako kažu, takve hipoteze pojavljuju na sredini mandata sadašnje vlade.

Vlast spremna da žrtvuje sve zbog Evropske unije

S media - 24.09.2010

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da je vladajuća koalicija odlučujući se za politiku sadržanu u sloganu "EU nema alternativu", poručila da je spremna da sve žrtvuje zarad tog cilja.

DSS tražio stenograme od SNS-a

B92 - 24.09.2010

Beograd -- DSS je pozvala SNS da joj dostavi stenograme sa razgovora koje su predstavnici dve partije imali u ponedeljak, 20. septembra. Kako je rekao portparol DSS Petar Petković, naprednjaci te stenograme već dostavili stranim ...

D S S ima alternativu?

S media - 24.09.2010

Nema koalicije između SNS i D S S. Aleksandar Vučić kaže da SNS nije menjala stav prema evrointegracijama. Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da je jasno da izmedju naprednjaka i Demokratske ...

Vučić: SNS želi Srbiju u EU

Blic - 24.09.2010

Srpska napredna stranka se zalaže za ulazak Srbije u Evropsku uniju i ne može da pravi koaliciju sa strankama koje se tome protive, rekao je danas zamenik predsednika te stranke Aleksandar Vučić.

Vučić: Nikolić je jasan o EU

B92 - 24.09.2010

Beograd -- Put Srbije je evropski put i mi Srbiju vidimo u EU, a izjave lidera naprednjaka Tomislava Nikolića o EU su jasne i precizne, kaže Aleksandar Vučić. On je kazao da sa "onima koji ne vide u Srbiju u EU teško praviti koaliciju".

Ponovo čarke između DSS i SNS

Danas - 24.09.2010

Beograd - Ništa od "pomirenja" DSS i naprednjaka, koje su lideri dve stranke Vojislav Koštunica i Tomislav Nikolić pokušali da uspostave na sastanku prošlog ponedeljka.

Strpljivi smo sa Nikolićem

Novosti - 24.09.2010

Nenad Popović, potpredsednik DSS: Ne treba nam članstvo u EU da bismo se razvijali. Ostaje nam politika trećeg puta NASTAVLJAMO svojim trećim putem u interesu Srbije, a Tomislava Nikolića ćemo strpljivo da sačekamo kako bismo videli šta je ...

Vrti se od Tominih zvezdica

Novosti - 24.09.2010

Nikolićev povratak na pozicije EU ustalasao političku čaršiju. DSS: Tražimo i mi stenogram. Vučić: Nema koalicije SAMO četiri dana važilo je saglasje SNS i DSS da Evropa ima alternativu.

SPS, LDP i URS žele "treće mesto"

B92 - 24.09.2010

Beograd -- DS i SNS su dve najpopularnije stranke, ali će za formiranje vlasti biti važna i treća pozicija za koju će se boriti SPS, LDP i nova Unija regiona, piše "Blic".

SNS neće saradivati sa DSS

Glas javnosti - 24.09.2010

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) neće saradivati sa Demokratskom strankom Srbije ni pre ni posle izbora ukoliko pozicije DSS ostanu iste, rekao je predsednik te stranke Tomislav Nikolić.

Toma: Nisam rekao da EU ima alternativu!

ALO - 24.09.2010

„Nikada nisam rekao da Evropa ima alternativu, rekao sam da Srbija nema alternativu“, izjavio je predsednik SNS-a Tomislav Nikolić i predočio da je pojedinim ambasadorima poslao stenograme razgovora sa novinarima i nekoliko intervjua u ...

Decenija „neprirodnih” koalicionih vlada

Blic - 24.09.2010

Danas, 24. septembra 2010. godine, navršava se 10 godina od održavanja vanrednih izbora za predsednika SR Jugoslavije, čiji rezultat je označio kraj vladavine S. Miloševića.

DSS:Evropa ima alternativu

RTS - 24.09.2010

DSS pozvao SNS da mu dostavi stenogram razgovora tih stranaka, pošto je, kako tvrdi portparol DSS-a Petar Petković, stenogram već prosleđen stranim ambasadorima.

Nikolić: Nećemo u koaliciju s Koštunicom

24online - 24.09.2010

DEFINITIVNO - Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) rekao je da njegova stranka neće sarađivati sa Demokratskom strankom Srbije (DSS) ni pre ni posle izbora ukoliko pozicije DSS ostanu iste.

SNS Srbiju vidi kao članicu EU

RTS - 24.09.2010

Srpska napredna stranka nije promenila stav u vezi sa evrointegracijama, rekao zamenik predsednika te stranke Aleksandar Vučić i dodao da je teško praviti koaliciju sa onima koji Srbiju ne vide u EU.

Za Evropu Koštunica gori i od Šešelja!

Press - 24.09.2010

EU poručila Tomislavu Nikoliću da može da sarađuje sa svim političarima osim sa Koštunicom i Šešeljem. U DSS-u kažu da ponosno stoje iza svojih stavova Potpredsednik DSS-a Miroslav Petković tvrdi da je danas Koštunica „trn u oku" svima jer ...

DSS: Naprednjaci šuruju sa stranim ambasadorima

Vesti Online - 24.09.2010

Demokratska stranka Srbije pozvala je danas Srpsku naprednu stranku da joj dostavi stenograme sa razgovora koje su predstavnici dve partije imali u ponedeljak, 20.

DSS: SNS da i nama da stenograme

Press - 24.09.2010

Portparol DSS-a Petar Petković pozvao je juče Srpsku naprednu stranku da DSS-u pošalje stenograme razgovora, koje su predstavnici dve partije imali 20. septembra, kao što su iste beleške već dostavili stranim ambasadorima.

Zagrljaj velikih guši opoziciju

Novosti - 23.09.2010

Kako bi izgledalo kada bi se formirala koalicija SNS i DS? Male partije bi nestale, a dominacija vlasti u parlamentu ličila bi na jednopartizam VELIKA koalicija koju bi posle sledećih izbora formirale dve najjače stranke - DS i SNS, ...

Toma vratio ruho

Novosti - 23.09.2010

Kako sada stvari stoje, ako ostanemo na sadašnjim pozicijama SNS i DS S neće moći da sarađuju ni pre ni posle izbora, najavio je lider SNS BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je danas da ta stranka i ...

Nikolić: Nema koalicije SNS i DSS (VIDEO)

EMG - 23.09.2010

Srpska napredna stranka (SNS) neće saradivati sa Demokratskom strankom Srbije (DSS) ni pre ni posle izbora ukoliko pozicije DSS ostanu iste, rekao je predsednik te stranke Tomislav Nikolić.

Nema koalicije SNS i DSS

Kurir - 23.09.2010

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) neće saradivati sa Demokratskom strankom Srbije ni pre ni posle izbora ukoliko pozicije DSS ostanu iste, rekao je predsednik te stranke Tomislav Nikolić.

Nikolić: Nema koalicije SNS i DSS

Blic - 23.09.2010

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) rekao je da njegova stranka neće sarađivati sa Demokratskom strankom Srbije ni pre ni posle izbora ukoliko pozicije DSS ostanu iste.

Vanredni izbori jedini spas za zemlju

Glas javnosti - 23.09.2010

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je u Beogradu da socijalno-ekonomski pokazatelji u Srbiji dokazuju da su vanredni izbori jedini spas za zemlju.

Dačić: Možemo u koaliciju sa SNS i DS

EMG - 23.09.2010

Lider socijalista Ivica Dačić ne isključuje mogućnost koalicije sa DS i SNS posle narednih izbora. „O tome do sada nije bilo reči - ali, ako nema drugih mogućnosti, i to je otvorena opcija”, kazao je juče Dačić za „Blic”.

Nema koalicije SNS i D S S

S media - 23.09.2010

Srpska napredna stranka neće sarađivati sa Demokratskom strankom Srbije ni pre ni posle izbora, rekao predsednik SNS-a Tomislav Nikolić posle sastanka sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji Vensanom Dežerom.

Vučić: Svako osmo dete gladno!

ALO - 23.09.2010

Srbiji su u ovom trenutku izbori najpotrebniji i znače spas za zemlju, izjavio je zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić.

Dačić: Možemo i sa SNS i DS

B92 - 23.09.2010

Beograd -- Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić nije isključio mogućnost koalicije sa DS i SNS nakon sledećih izbora. „O tome do sada nije bilo reči - ali, ako nema drugih mogućnosti, i to je otvorena opcija“, kazao je ...

Nikolićeva izjava začudila I DS I dss

Kurir - 23.09.2010

BEOGRAD - Izjava lidera Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića o nemogućnosti saradnje sa Demokratskom strankom Srbije (DS S) i o evrointegracijama izazvala je reakcije i DS S, koji ističe potrebu jasnog stava naprednjaka, ali su ...

Nema koalicije SNS-DSS

RTS - 23.09.2010

Srpska napredna stranka neće sarađivati sa Demokratskom strankom Srbije, ni pre ni posle izbora, rekao predsednik SNS-a Tomislav Nikolić, posle sastanka sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji Vensanom Dežerom.

Nema koalicije SNS i DSS

Beta - 23.09.2010

BEOGRAD, 23. septembra 2010. (Beta) - Srpska napredna stranka neće saradivati sa Demokratskom strankom Srbije ni pre ni posle izbora ukoliko pozicije DSS ostanu iste, rekao je predsednik te stranke Tomislav Nikolić.

Nema koalicije SNS i DSS

RTS - 23.09.2010

Srpska napredna stranka neće sarađivati sa Demokratskom strankom Srbije ni pre ni posle izbora, rekao predsednik SNS-a Tomislav Nikolić posle sastanka sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji Vensanom Dežerom.

Dačić: Možemo u koaliciju sa SNS i DS

Vesti Online - 23.09.2010

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić nije isključio mogućnost koalicije sa Demokratskom strankom (DS) i Srpskom naprednom strankom (SNS) posle narednih izbora.

EU sumnja u Nikolića

Press - 23.09.2010

Lider SNS priznao da je pojedinim ambasadorima morao da pošalje stenograme sa konferencije za štampu posle sastanka sa DSS kako bi ih ubedio da sa Koštunicom nije napravio dogovor protiv EU Predsednik SNS-a Tomislav Nikolić morao je ...

Nikolić: Nećemo sa Koštunicom

Vesti Online - 23.09.2010

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je danas da ta stranka i Demokratska stranka Srbije neće sarađivati ni pre niti posle izbora.

Do godine u SNS

Danas - 22.09.2010

Alternativna medicina je naziv za lečenje koje zbog zastarelosti i nedostatka dokaza o delotvornosti, nije deo zvanične medicine. Slično je i sa politikom – Vojislav Koštunica i Tomislav Nikolić sastali su se ovih dana na jednom potpuno ...

Dačić: Možemo u koaliciju sa SNS i DS

Blic - 22.09.2010

Lider socijalista Ivica Dačić ne isključuje mogućnost koalicije sa DS i SNS posle narednih izbora. „O tome do sada nije bilo reči - ali, ako nema drugih mogućnosti, i to je otvorena opcija”, kazao je danas Dačić za „Blic”.

Tadić i Nikolić spremni da prave sledeću Vladu

S media - 22.09.2010

Demokratska stranka nema ništa protiv da posle narednih izbora uđe u savez sa Srpskom naprednom strankom jer bi time iz igre izbacila manje stranke, saznaje „Blic” u vrhu DS.

Vučić: vanredni izbori jedini spas za srbiju

Kurir - 22.09.2010

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je u Beogradu da socijalno-ekonomski pokazatelji u Srbiji dokazuju da su vanredni izbori jedini spas za zemlju.

Dačić: Možemo u koaliciju sa SNS i DS

S media - 22.09.2010

Lider socijalista Ivica Dačić ne isključuje mogućnost koalicije sa DS i SNS posle narednih izbora. „O tome do sada nije bilo reči - ali, ako nema drugih mogućnosti, i to je otvorena opcija”, kazao je danas Dačić za „Blic”.

"Savez SNS-DSS nerealan zbog EU"

B92 - 22.09.2010

Beograd -- Čvršći savez SNS i DSS u ovom trenutku nije realan, zbog razlika po pitanju odnosa prema EU, kaže funkcioner SNS Aleksandar Vučić. “To što nećemo praviti koaliciju ako budućnost Srbije vidimo na različite načine, ne znači da ...

Velimir ilić: pričao sam s Koštunicom

Kurir - 22.09.2010

BEOGRAD - Lider NS Velimir Ilić kaže da su razgovori DSS i SNS samo početak procesa koji će se završiti uspešno. - Dobro je da su se konačno sastali i razgovarali.

Zajedniči imenitelj SNS i D S S-a

S media - 22.09.2010

Lideri SNS-a i D S S-a Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica dogovorili se da zajedno traže nove izbore. Saglasni i da se treba boriti protiv politike „EU nema alternativu".

Vanredni izbori jedini spas za Srbiju

S media - 22.09.2010

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je u Beogradu da socijalno-ekonomski pokazatelji u Srbiji dokazuju da su vanredni izbori jedini spas za zemlju.

SNS: Loši socijalni i ekonomski pokazatelji razlog za izbore

Blic - 22.09.2010

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ponovio je danas da socijalno-ekonomski pokazatelji u Srbiji dokazuju da su potrebni vanredni parlamentarni izbori.

Demokrate i naprednjaci zajedno u centru

Danas - 22.09.2010

Beograd - - Demokratska stranka i Srpska napredna stranka postepeno pripremaju javno mnjenje na mogućnost postizborne saradnje, saglasni su analitičari i istraživači javnog mnjenja, koje je Danas kontaktirao povodom sve intenzivnijeg ...

Vučić: Vanredni izbori spas za Srbiju

RTS - 22.09.2010

Socijalno-ekonomski pokazatelji u Srbiji dokazuju da su vanredni izbori jedini spas, rekao zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić. Naprednjaci će ponovo održati sastanak sa drugim opozicionim strankama radi objedinjavanja.

Tadić i Nikolić prave sledeću Vladu?

Vesti Online - 22.09.2010

Demokratska stranka nema ništa protiv da posle narednih izbora uđe u savez sa Srpskom naprednom strankom jer bi time iz igre izbacila manje stranke, pišu beogradski mediji.

Vučić: Izbori su spas

Vesti Online - 22.09.2010

Srbiji su u ovom trenutku izbori najpotrebniji i znače spas za Srbiju, izjavio je danas zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić.

Špijunka: Koštunica odbio čaše i ovale

Novosti - 21.09.2010

Na razgovorima sa čelnicima SNS, gosti iz DSS bili su skromni, nisu prihvatili ponuđeno piće, a zahvalili su se i na pozivu na ručak POSLE sastanka Tomislava Nikolića i Vojislava Koštunice, obojica lidera složila su se da još nije vreme za ...

Barjak im još prekratak

Novosti - 21.09.2010

Ni posle sastanka lidera SNS i DSS nisu porasle šanse za ujedinjenje opozicije. Ilić za zajedničku izbornu listu. Radikali i DSS protiv, EU kočnica OD okupljanja opozicionih partija pod jedan barjak nema ništa, iako je sastanak Tomislava ...

Tadić i Nikolić spremni da prave sledeću Vladu

Blic - 22.09.2010

Demokratska stranka nema ništa protiv da posle narednih izbora uđe u savez sa Srpskom naprednom strankom jer bi time iz igre izbacila manje stranke, saznaje „Blic” u vrhu DS.

"Blic": DS i SNS spremaju koaliciju

B92 - 21.09.2010

Beograd -- DS nema ništa protiv da posle narednih izbora uđe u savez sa Srpskom naprednom strankom jer bi time iz igre izbacila manje stranke, saznaje "Blic" u vrhu DS.

Evropa ima alterantivu

Glas javnosti - 21.09.2010

BEOGRAD - Lideri Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) Tomislav Nikolić i Vojislav Kostunica složili su se danas da se treba boriti protiv politike da Evropa nema alternativu.

Mićunović: Dobrodošao svako ko prihvati program DS

Glas javnosti - 21.09.2010

BEOGRAD - Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke (DS) Dragoljub Mićunović izjavio je da bi ta stranka u budućnosti mogla da sarađuje sa Srpskom naprednom strankom, ako naprednjaci bez kolebanja prihvate program DS.

SNS neće sa DSS, merkaju savez sa DS

Blic - 21.09.2010

Na prvom zvaničnom sastanku lidera DSS i SNS Vojislav Koštunica i Tomislav Nikolić juče su potvrdili da su zajednički ciljevi tih stranaka smena vlasti i raspisivanje izbora.

Toma i Voja skupa, ali tek posle izbora!

ALO - 21.09.2010

Potrebno je odustati od politike da Evropska unija nema alternativu, jer država koja nema alternativu ne može da napreduje, saglasili su se juče predsednici Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije, Tomislav Nikolić i Vojislav ...

Ostaju problemi u odnosima SNS I DSS

Kurir - 21.09.2010

BEOGRAD - Ima li Evropa alternativu? Posle jednoipočasovnih razgovora održanih juče u prostorijama SNS lider DSS Vojislav Koštunica i dalje tvrdi da ima, dok naprednjački dvojac Tomislav Nikolić-Aleksandar Vučić poručuje da samo Srbija ...

SNS namiguje na sve strane

DW - 21.09.2010

Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica obnovili su političku saradnju i poručili da Evropska unija ima alternativu. Mogu li SNS i DSS da na toj platformi naprave ozbiljan politički savez? Susret lidera dve opozicione stranke protresao je ...

Opozicija za sada bez dogovora

B92 - 21.09.2010

Beograd -- Nakon razgovora SNS i DSS o zajedničkom delovanju za raspisivanje vanrednih izbora, dve stranke ostale suštinski nepromenjenih stavova, kaže Đorđe Vukadinović.

Samardžić: Čvršći savez sa SNS-om trenutno nemoguć

Blic - 21.09.2010

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić izjavio je danas da još ne postoje uslovi za "čvršći savez" DSS-a i Srpske napredne stranke (SNS) i da je sastanak čelnika dve partije bio usmeren na razjašnjavanje pozicija.

Milan Nikolić: Referendum odgovor SNS-a na pritisak DSS-a

Blic - 21.09.2010

Analitičar Milan Nikolić ocenio je danas da je izjava predsednika Srpske napredne stranke (SNS) o raspisivanju referenduma za pitanje Kosova ako ono bude uslov za pristupanje Srbije EU, odgovor Tomislava Nikolića na pritisak Demokratske ...

Nije vreme za čvrst savez DSS i SNS

Mondo - 21.09.2010

Slobodan Samardžić izjavio je da su posle razgovora DSS i SNS obe strane svesne da nije vreme za neki čvršći savez. Potpredsednik Demokratske stranke Srbije je objasnio da je razgovorom DSS i SNS otvoren proces izgrađivanja zajedničkog ili ...

DS o saradnji naprednjaka i DSS-a

B92 - 21.09.2010

Beograd -- Demokratska stranka saopštila je da je savez naprednjaka i Demokratske stranke Srbije prirodno ujedinjenje stranaka sa istom ideologijom.

Savez sa DSS nerealan zbog EU

Danas - 21.09.2010

Beograd - Čvršći savez naprednjaka i DSS u ovom trenutku nije realan, zbog razlike koja među nama postoji po pitanju odnosa prema EU. Ali, to što nećemo praviti koaliciju ako budućnost Srbije vidimo na različite načine, ne znači da nećemo ...

Jovanović: Slične politike DS i SNS

Danas - 21.09.2010

Beograd - Srbija mora da u isto vreme konkretizuje dodatne aktivnosti u saradnji s Haškim tribunalom, kako bi u potpunosti odgovorila na primedbe tužioca Serža Bramerca, i da pronađe partnere u EU koji će joj omogućiti dobijanje statusa ...

Ćutljiva raja i nejaka opozicija

Danas - 21.09.2010

Sitno, sitno. Za dva dana, 24. septembra, obeležićemo 10 godina od izbora za parlament i predsednika rahmetli SR Jugoslavije, na kojima je srušen pokojni Slobodan Milošević.

Voja ubedio Tomu da EU ima alternativu

24online - 21.09.2010

SASTANAK - Lideri SNS-a Tomislav Nikolić i DSS-a Vojislav Koštunica složili su se da je potrebno odustati od politike da EU nema alternativu. Nakon sastanka u sedištu SNS Nikolić je rekao da samo Srbija, porodica i život nemaju ...

Interesi kroje odnose među strankama

Politika - 21.09.2010

Naprednjaci su bliži demokratama po političkim stavovima, a DSS-u zato što su opozicija DSS i SNS, nakon susreta lidera tih stranaka, nisu ni bliži ni dalji samo je uložen primetan napor i kod jednih i kod drugih da malo smire loptu i da ...

Mićunović: saradnja DS i SNS zavisi od programskih ciljeva

Kurir - 20.09.2010

BEOGRAD - Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke (DS) Dragoljub Mićunović izjavio je da bi ta stranka u budućnosti mogla da sarađuje sa Srpskom naprednom strankom, ako naprednjaci bez kolebanja prihvate program DS-a.

Počeli razgovori lidera SNS i DSS

Kurir - 20.09.2010

BEOGRAD - Lideri Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica počeli su u Beogradu razgovore o mogućem o zajedničkom delovanju opozicije.

SNS u "dobroj veri" očekuje razgovore sa DSS

Glas javnosti - 20.09.2010

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) u "dobroj veri" očekuje današnje razgovore sa Demokratskom strankom Srbije o zajedničkom delovanju opozicije, uverena da je moguće postići saradnju u borbi protiv vlasti, rekao je zamenik predsednika ...

Danas razgovaraju SNS i DSS

B92 - 20.09.2010

Beograd -- SNS i DSS počinju razgovore o mogućnostima saradnje dveju stranaka, čiji je cilj raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. Učesnike u razgovorima će predvoditi Tomislav Nikolić, predsednik Srpske napredne stranke, s jedne, i ...

Danas razgovori o saradnji SNS i DSS

Blic - 20.09.2010

Srpska napredna stranka i Demokratska stranka Srbije, kako je najavljeno, održaće danas razgovore o mogućnostima saradnje dveju stranaka, sa ciljem raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora.

Mićunović: Saradnja DS-a i SNS-a zavisi od programskih ciljeva

EMG - 20.09.2010

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović izjavio da bi DS mogao da sarađuje sa Srpskom naprednom strankom ako naprednjaci bez kolebanja prihvate program DS-a.

Mićunović: DS može sa SNS

B92 - 20.09.2010

Beograd -- Predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović izjavio je da bi ta stranka mogla da sarađuje sa SNS, ako prihvati bez kolebanja program DS.

Počeli razgovori o saradnji SNS i DSS

Blic - 20.09.2010

Lideri Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica počeli su danas u Beogradu razgovore o mogućem o zajedničkom delovanju opozicije.

Saradnja sa SNS moguća ako prihvati program DS

S media - 20.09.2010

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović izjavio je danas da bi ta stranka mogla da saradjuje sa SNS, ako bi ona bez kolebanja prihvatila program DS.

SNS i DSS složno protiv politike da EU nema alternativu

Blic - 20.09.2010

Lideri Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) složili su se danas da je potrebno odustati od politike da EU nema alternativu.

Bez koalicije SNS i DSS

Novosti - 20.09.2010

Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica složili se da se treba boriti protiv politike da Evropa nema alternativu BEOGRAD - Lideri Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije Tomislav Nikolić i Vojislav Kostunica složili su se danas ...

SNS i DSS: EU ima alternativu

B92 - 20.09.2010

Beograd -- Lideri Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije složili su se danas da je potrebno odustati od politike da EU nema alternativu.

SNS i DSS se složile da Evropa ima alternativu (VIDEO)

EMG - 20.09.2010

Lideri Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica saglasili su se tokom današnjeg sastanka da se treba boriti protiv politike da Evropa nema alternative, pri čemu nije bilo reči o ...

SNS i D S S našle zajednički jezik

S media - 20.09.2010

Srbiji su potrebni novi izbori. Treba se boriti protiv politike da Evropa nema alternativu, saglasili se lideri SNS i D S S Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica. Ako pobedimo razgovaraćemo sa EU na drugačijim principima, izjavio Nikolić.

DS: antievropska koalicija SNS i DSS

Kurir - 20.09.2010

BEOGRAD - Demokratska stranka (DS) ocenila je da je dogovor Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) o zajedničkom delovanju jasan pokazatelj da je ponovo na snazi "jedna antievropska i nacionalistička koalicija ...

Saglasni da Evropa ima alternativu

Danas - 20.09.2010

Beograd - Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica, lideri Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije, saglasili su se tokom jučerašnjeg jednoipočasovnog sastanka u centrali naprednjaka u Beogradu da se "treba boriti protiv politike ...

Mićunović: Ocenićemo i Jeremića

Danas - 20.09.2010

Beograd - Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović najavio je da će 2. oktobra, na sednici Glavnog odbora DS, biti razmotren i ocenjen rad šefa diplomatije Vuka Jeremića, kao i rezultati koji su postignuti po ...

Nikolić: Predložio bih referendum

B92 - 20.09.2010

Beograd -- Lider SNS Tomislav Nikolić izjavio je za B92 da bi, ukoliko se Srbiji kao uslov za ulazak u EU postavi priznanje, predložio raspisivanje referenduma.

Izbori preči od Evrope

Novosti - 20.09.2010

Lideri SNS i DSS utvrdili zajedničke ciljeve i otkravili odnose. Nikolić i Koštunica složno za napuštanje politike da EU nema alternativu SRBIJA mora da odustane od politike da Evropa nema alternativu.

Mićunović: Moguća saradnja DS i SNS

Mondo - 20.09.2010

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović izjavio je danas da bi ta stranka mogla da sarađuje sa SNS, ako bi ona bez kolebanja prihvatila program DS.

SNS i DSS se složile da Evropa ima alternativu

Danas - 20.09.2010

Beograd - Lideri Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke Srbije (DŠ) Tomislav Nikolić i Vojislav Kostunica složili su se danas da se treba boriti protiv politike da Evropa nema alternativu.

SNS i DSS: Evropa ima alternativu

Mondo - 20.09.2010

Lideri Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije složili su se danas da je potrebno odustati od politike da EU nema alternativu. Nakon jednoipočasovnog sastanka u sedištu SNS, Nikolić je novinarima rekao da o tome da se treba ...

SNS i DSS: Evropa ima alternativu

Kurir - 20.09.2010

BEOGRAD - Lideri Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) Tomislav Nikolić i Vojislav Kostunica složili su se danas da se treba boriti protiv politike da Evropa nema alternativu.

Referendum o ulasku u EU

S media - 20.09.2010

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je večeras da bi, ukoliko se Srbiji za ulazak u Evropsku uniju kao formalni uslov postavi priznanje nezavisnosti Kosova, predložio raspisivanje referenduma, kako bi gradjani doneli ...

Ako Kosovo bude uslov za EU, Nikolić bi raspisao referendum

Blic - 20.09.2010

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je večeras da bi, ukoliko se Srbiji za ulazak u Evropsku uniju kao formalni uslov postavi priznanje nezavisnosti Kosova, predložio raspisivanje referenduma, kako bi građani doneli ...

Ako kosovo bude uslov za EU, nikolić bi raspisao referendum

Kurir - 20.09.2010

BEOGRAD - Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da bi, ukoliko se Srbiji za ulazak u Evropsku uniju kao formalni uslov postavi priznanje nezavisnosti Kosova, predložio raspisivanje referenduma, kako bi građani doneli ...

DS može sa SNS

Blic - 20.09.2010

Predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović izjavio je da bi ta stranka mogla da sarađuje sa SNS, ako prihvati bez kolebanja program DS.

Počeli razgovori SNS - DSS

Novosti - 20.09.2010

Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica počeli razgovore o mogućem zajedničkom delovanju opozicije BEOGRAD - Lideri Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica počeli su danas u Beogradu ...

Počeo sastanak Nikolića i Koštunice

Mondo - 20.09.2010

Lideri Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica počeli su danas u Beogradu razgovore o mogućem o zajedničkom delovanju opozicije.

Krivudava crvena linija

RTS - 20.09.2010

Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica ne vide mogućnost koalicije svojih partija, zaključeno na razgovorima SNS-a i DSS-a. Stranke se složile da Evropa ima alternativu.

Koštunica i Nikolić najavljuju saradnju

R.S.Evropa - 20.09.2010

Lideri najjačih opozicionih stranaka u Srbiji, partija takozvanog patriotskog bloka, na sastanku u Beogradu saglasili su se da Evropa ima alternativu kada je u pitanju budućnost države ali, kako sada stvari stoje, od velike koalicije pred ...

Razgovori o saradnji SNS i DSS

RTS - 20.09.2010

SNS i DSS razgovaraće o mogućnostima saradnje dveju stranaka, sa ciljem raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora. Srpska napredna stranka i Demokratska stranka Srbije, kako je najavljeno, održaće danas razgovore o mogućnostima saradnje ...

Evropa ima alternativu i za SNS

Politika - 20.09.2010

Nikolić i Koštunica nisu se dogovorili o predizbornoj koaliciji, ali saglasili su se da treba odustati od DS-ove politike evrointegracija Dugo najavljivan susret lidera Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije Tomislava ...

Razgovori Nikolića i Koštunice o mogućoj koaliciji

R.S.Evropa - 20.09.2010

Lideri Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica počeli su danas u Beogradu razgovore o mogućem o zajedničkom djelovanju opozicije.

Mićunović: Moguća saradnja demokrata i naprednjaka

24online - 20.09.2010

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović izjavio je danas da bi ta stranka mogla da sarađuje sa SNS, ako bi ona bez kolebanja prihvatila program DS.

SNS i DSS se složile da Evropa ima alternativu

Beta - 20.09.2010

BEOGRAD, 20. septembra 2010. (Beta) - Lideri Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) Tomislav Nikolić i Vojislav Kostunica složili su se u ponedeljak da se treba boriti protiv politike da Evropa nema alternativu.

Razgovori o saradnji SNS-a i DSS-a

RTS - 20.09.2010

SNS i DSS počeli razgovor o mogućnostima saradnje, sa ciljem raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora. Razgovori Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije o mogućnostima saradnje, u cilju raspisivanja vanrednih ...

"Možemo sa SNS ako prihvate program DS"

Vesti Online - 20.09.2010

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović izjavio je danas da bi ta stranka mogla da sarađuje sa SNS, ako bi ona bez kolebanja prihvatila program DS.

SNS-DSS: Evropa ima alternativu!

Vesti Online - 20.09.2010

Lideri Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije složili su se danas da je potrebno odustati od politike da EU nema alternativu. "I SNS i DSS su zaključile danas da treba odustati od politike da EU nema alternativu, kojoj je ...

Dogovor SNS i DSS: Evropa ima alternativu

Press - 20.09.2010

Lideri SNS-a i DSS-a Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica dogovorili se da zajedno traže nove izbore i bore se protiv politike „EU nema alternativu".

Nikolić: Referendum o ulasku EU

Vesti Online - 20.09.2010

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je večeras da bi, ukoliko se Srbiji za ulazak u Evropsku uniju kao formalni uslov postavi priznanje nezavisnosti Kosmeta, predložio raspisivanje referenduma, kako bi građani doneli ...