TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Sledeće nedelje u Hagu

B92 - 07.12.2003

Hag -- U Beogradu još nema potvrde da ce penzionisani general JNA Pavle Strugar, koji je optužen za ratne zločine u Dubrovniku 1991. godine, biti prebačen u Hag sa VMA gde se trenutno nalazi. U Haškom tribunalu je za utorak zakazana predpretresna rasprava, a sudjenje Strugaru bi trebalo da počne u ...

Nacionalni savet pokrenuo postupak za sprovođenje naredbe tribunala oko Strugara

B92 - 07.12.2003

Beograd -- Nacionalni savet Srbije i Crne Gore za saradnju sa Haškim tribunalom pokrenuo je postupak za sprovodjenje naredbe sudskog veća tribunala o transferu penzionisanog generala bivše JNA Pavla Strugara u Hag. Savet saopštava da su iscrpljene sve pravne mogućnosti da odlazak generala Strugara ...

Savet uputio zahtev Okružnom sudu za izručenje Strugara

B92 - 07.12.2003

Beograd -- Kako saznaje TV B92 medju barniocima generala Pavla Strugara, Nacionalni savet za saradnju sa haškim tribunalom, prosledio zahtev je Okružnom sudu za izručenje optuženog generala tribunalu. Strugaru nije uruceno rešenje o pritvoru, vec će to biti ucinjeno najverovatnije sutra.

Početak suđenja generalu Strugaru pomeren za sredu 10. decembar

B92 - 06.12.2003

Hag -- Haški tribunal saopštio je u petka uveče da će suđenje generalu JNA Pavlu Strugaru početi u sredu 10. decembra, umesto u utorak. General Strugar i dalje se nalazi na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, radi dodatnog ispitivanja i lečenja.

Strugar ill, Hague Tribunal is expecting him

Blic - 06.12.2003

Belgrade - Retired General of former Yugoslav Peoples Army, Pavle Strugar indicted by the Hague tribunal for war crimes, was yesterday transferred to the Military Medical Academy in Belgrade for additional examination and treatment, the press information department of that hospital informed.

Nenad Strugar: Svilanović ima dvostruke aršine

B92 - 06.12.2003

Beograd -- Nenad Strugar, sin generala Pavla Strugara, optužio je u izjavi za TV B92 ministra Svilanovića da dvostruke aršine i da slučaj njegovog oca koristi u predizborne svrhe. “Primetno je da ministar Svilanović različite izjave daje crnogorskim, od onih koje saopštava srpskim medijima – za ...

Strugar prebačen na VMA

B92 - 05.12.2003

Beograd -- Haški tribunal uputio je zahtev Vladi Srbije i Crne Gore da obezbedi da penzionisani general JNA Pavle Strugar u petak bude prebačen u Hag. Tokom dana, međutim, u tajnosti je držan podatak gde se general Strugar zaista nalazi.

Odložen početak suđenja Strugaru

B92 - 05.12.2003

Hag -- U Haškom tribunalu saopšteno je da je datum početka suđenja generalu Pavlu Strugaru pomeren za 24 sata, javlja iz Haga dopisnik RTV B92 Miodrag Vidic. Suđenje Pavlu Strugaru, penzionisanom generalu bivse JNA, optuženom za učešće u napadima na Dubrovnik 1991, trebalo je da počne u utorak 9.

Tribunal: Vlada SCG da do petka prebaci Strugara u Hag

B92 - 04.12.2003

Hag -- Haški tribunal zahteva od vlade Srbije i Crne Gore da obezbedi da penzionisani general JNA Pavle Strugar, optužen za ratne zločine u Dubrovniku 1991, do petka bude prebačen u Hag, kako bi mu 9. decembra započelo suđenje. Strugar, koga je Haški tribunal 2001.

Beograd dostavio deo traženih dokumenata Tribunalu

B92 - 03.12.2003

Hag -- U Haškom tribunalu saopšteno je u sredu da su iz Beograda dostavljeni neki od dokumenata koje traži Tužilaštvo, ali nije potvrđeno da je među njima i dosije Ratka Mladića, javlja iz Haga izveštač RTV B92 Miodrag Vidić.

Provera medicinske dokumentacije generala Strugara

B92 - 02.12.2003

Hag -- Eksperti Haškog tribunala proveriće dokumentaciju o zdravstvenom stanju generala Pavla Strugara i potom će biti doneta odluka o evenualnom odlaganju suđenja. Prema ranijoj odluci, suđenje Strugaru trebalo je da počne 9.

Strugar traži odlaganje putovanja u Hag

B92 - 01.12.2003

Podgorica -- General Pavle Strugar, osumnjičen za nezakonite vojne akcije tokom rata na području Dubrovnika od 1991, nalazi se u bolnici i neće moći da putuje u Hag, gde bi 9. decembra trebalo da mu počne suđenje. Strugar čeka odgovor iz Haškog tribunala na zahtev da mu putovanje bude odloženo, ...