TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Koncesija

Blic - 30.03.2008

Vlada Srbije se raspada poput lešine, počinje da zaudara. Svađa i uvrede koje su njeni ministri razmenili pred očima javnosti to na najbolji (najgori?) način pokazuje. Koncesija za izgradnju autoputa Horgoš - Požega za to je bila samo povod, nikako uzrok.

Izborno slepilo

Blic - 29.03.2008

Članovi Vlade Srbije ne mogu da se dogovore oko koncesije, pa se može dogoditi da građani ostanu bez, svi se slažu, preko potrebnog autoputa Horgoš - Požega. A početak radova došao je, nekako baš zgodno, usred izborne trke. Nije mala stvar ko će preseći vrpcu.

Politička rampa za autoput

Blic - 29.03.2008

Dogovor o koncesiji za gradnju autoputa Horgoš-Požega prestaje da važi u ponedeljak u ponoć ukoliko do tada, ili koncesionari „Alpine“ i „Pora“ ne dostave dokaze da ispunjavaju finansijske uslove, ili im Vlada Srbije ne produži rok.

Tadić: Nema autoputa bez garancija

B92 - 29.03.2008

Beograd -- Boris Tadić smatra da bi odobravanje početaka gradnje autoputa Horgoš - Požega bez bankarskih garancija bilo neodgovorno. Predsednik Srbije i Demokratske stranke je novinarima rekao da će DS i G17 Plus u Vladi Srbije zastupati interese građana i da nije ideja da se ne obezbedi koncesija ...

Stop za autoput Horgoš-Požega

Blic - 28.03.2008

Koncesija o izgradnji autoputa Horgoš-Požega dovedena je u pitanje i, sudeći po odlukama sa jučerašnje sednice Vlade, jedino je izvesno da izgradnja autoputa neće početi 2. aprila, kako je ranije najavljivano. Pred tehničkom vladom Srbije su dva izbora: ili da se do 31.

Ilić: Ugovor čeka sledeću vladu

B92 - 28.03.2008

Beograd, Novi Sad -- U Vladi Srbije održan je sastanak sa koncesionarima Alpina i Por i Dojče bankom, koja je trebalo da da bankarske garancije. Ministar za infrastrukturu Velimir Ilić kaže za B92 da je odlučeno da ugovor miruje dok Srbija ne dobije novu vladu.

Dinkić traži produženje roka koncesionaru

Blic - 28.03.2008

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je danas da će to ministarstvo zatražiti od premijera da zakaže telefonsku sednicu Vlade, na kojoj bi se razmotrio predlog da se za tri meseca produži rok koncesionaru da zaokruži finansijsku konstrukciju i otpočne radove na autoputu Horgoš-Požega.

Ekonomisti: Vlada da poštuje ugovor

B92 - 28.03.2008

Beograd -- Autoput Horgoš-Požega nije predizborno pitanje, već da li će Vlada poštovati ugovor koji je potpisala, smatraju ekonomisti. Ugovor predviđa da do kraja ovog meseca koncesionar mora obezbditi uslove dogovorene u ugovoru, pa i bankarsku granciju i kredit.

DSS-NS: Bezumna odluka o koncesiji

B92 - 28.03.2008

Novi Sad -- Funkcioneri DSS-a i Nove Srbije oštro su kritikovali odluku Vlade da ne dozvoli početak izgradnje autoputa Horgoš-Požega. Predsednik Odbora Demokratske stranke Srbije za Vojvodinu Zoran Lončar izjavio je da je odluka o sprečavanju početka izgradnje autoputa Horgoš-Požega "bezumna" i da ...

Danas odluka o autoputu Horgoš-Požega

Blic - 27.03.2008

Zahtev ministra Velimira Velje Ilića da se odstupi od koncesionog ugovora o gradnji autoputa Horgoš-Požega, tako što bi se koncesionaru „Alpini“ i „Poru“ dozvolilo da uđu u posed, počnu od 2. aprila da grade i ubiraju putarine na već izgradjenim trasama, a bez ikakvih garancija da će te nove trase ...

Bez garancija nema početka gradnje

B92 - 27.03.2008

Beograd -- 4 dana pre početka izgradnje autoputa Horgoš-Požega koncesionar nije dostavio garancije. Vlada podeljena oko početka radova. Predstavnici DSS i Nove Srbije zahtevali su, kako saznaje B92, da vlada usvoji aneks da radovi mogu da počnu i bez garancija, ali su ministri iz DS i G17 plus ...

Odložen početak gradnje autoputa Horgoš-Požega

Blic - 26.03.2008

Vlada Srbije sutra neće doneti odluku da radovi na autoputu Horgoš-Požega počnu 2. aprila, već će DS i G17 plus insistirati da se početak radova odloži dok koncesionari ne obezbede finansijska sredstva, a što je prvi preduslov početka realizacije koncesionog ugovora, saznaje „Blic“.

"Nema izgradnje bez garancija"

B92 - 26.03.2008

Beograd -- Izgradnja autoputa Horgoš-Požega ne bi trebalo da počne dok se ne dobiju garancije da će biti završen, kažu ministri iz DS-a. Umesto 220 miliona evra na ime garancije, koncesionar je obezbedio svega 30, dok kredita nema do 2009. godine.

Ne interesuje nas ko daje garanciju

Blic - 25.03.2008

Vlada Srbije daće ove nedelje saglasnost da koncesionar za izgradnju autoputa Horgoš-Požega započne radove 2. aprila - najavio je juče ministar za infrastrukturu Velimir Ilić. „Nema nikakvih smetnji da se koncesionar uvede u posao, i o tome je postignuta saglasnost u vladi“, rekao je Ilić ...