TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Crvenkovski obišao mesto pada aviona makedonske delegacije

B92 - 29.02.2004

Mostar, Sarajevo -- Makedonski premijer Branko Crvenkovski obišao je u nedelju mesto udesa aviona u kojem je stradao predsednik Boris Trajkovski i još 8 osoba. Crvenkovski je u BiH doputovao da bi se upoznao sa dosadašnjim tokom istrage, iz Mostara izveštava za B92, Siniša Jokić.

Političke i bezbednosne posledice pogibije Borisa Trajkovskog

B92 - 28.02.2004

Skoplje -- Posmrtni ostaci makedonskog predsednika Borisa Trajkovskog i još osmoro poginulih u avionskoj nesreći kod Mostara biće prebačeni u Skoplje u nedelju. Kako je saopštio Odbor za sahranu predsednika Trajkovskog datum sahrane će biti objavljen nakon identifikacije tela koju rade sudski ...

"Ako avionu nije otkazao motor, SFOR snosi krivicu"

B92 - 28.02.2004

Mostar -- Izvor blizak istražiteljskom timu BiH, koji ispituje uzroke pada aviona makedonske vlade, izjavio je za agenciju Beta da "ukoliko se istragom dokaže da avionu nije otkazao motor, direktnu odgovornost za pad snose kontrolori leta iz Mostara, odnosno francuski bataljon SFOR-a".

Počela identifikacija žrtava avionske nesreće

B92 - 28.02.2004

Mostar -- U Mostaru je u petak uveče počela identifikacija devet tela iz aviona, koji se srušio kod Stoca, izjavio je za Makfaks portparol Kriznog štaba Nedžad Vejzagić. "Ukupno devet tela preneto je u mrtvačnicu u Mostaru i počeli su radovi na identifikaciji", rekao je on.

Sahrana Trajkovskog najverovatnije u utorak

B92 - 27.02.2004

Skoplje -- Posmrtni ostaci makedonskog predsednika Borisa Trajkovskog i još osmoro poginulih u avionskoj nesreći kod Mostara biće prebačeni u Skoplje verovatno u nedelju, a sahrana će biti obavljena najverovatnije u utorak Odbor za sahranu šefa države, koji je formirala makedonska vlada, saopštio ...

Nađena tela svih poginulih u padu makedonskog aviona

B92 - 27.02.2004

Mostar -- U Mostaru je u petak uveče počela identifikacija devet tela iz aviona koji se juče srušio kod Stoca, a u kojem je bio i makedonski predsednik Boris Trajkovski, izjavio je za Makfaks porptarol Kriznog štaba Nedžad Vejzagić.

Vlada Makedonije usvojila mere za normalno funkcionisanje

B92 - 27.02.2004

Skoplje -- U Skoplju je u četvrtak uveče održana vanredna sednica makedonske vlade na kojoj je doneta odluka o proglašenju tri dana žalosti, iako je premijer Branko Crvenkovski saopštio da Vlada nije dobila zvanične podatke o tome da li je nađeno telo predsednika Borisa Trajkovskog.

Nestao!

Blic - 27.02.2004

Makedonski predsednik Boris Trajkovski (47) najverovatnije je juče poginuo u avionskoj nesreći u blizini Mostara, gde je putovao na Međunarodnu konferenciju o investiranju u BiH. Pretpostavlja se da su poginuli i svi putnici u avionu, šestoro članova delegacije i dvojica pilota.

Pronađene dve crne kutije iz aviona makedonske delegacije

B92 - 27.02.2004

Mostar -- Predsednik Kriznog štaba za ispitivanje uzroka pada aviona makedonske delegacije i ministar bezbednosti BiH Bariša Čolak izjavio je u petak da će obdukciju i identifikaciju tela stradalih obaviti međunarodni, makedonski i stručnjaci iz BiH.

Diplomate, zvaničnici NATO i SE žale zbog smrti Trajkovskog

B92 - 26.02.2004

Brisel -- Pogibijom predsednika Borisa Trajkovskog, Makedonija je izgubila jednog iz šačice političara koji su bili u stanju da stanje u zemlji makar umire, kazao je češki diplomata Jirži Dinstbir i upozorio da Makedoniji preti nova destabilizacija.

Petak dan žalosti u BiH, konferencija nastavila rad

B92 - 26.02.2004

Mostar -- Učesnici konferencije u Mostaru, na kojoj je trebalo da učestvuje Boris Trajkovski, minutom ćutanja odali su počast poginulima, i nastavili rad, prenosi novinar B92, Daniel Bukumirović. Prve nezvanične informacije o padu aviona došle su u kongresni centar pet minuta pre samog početka ...

Čović: BIH se može graditi u Mostaru i u Sarajevu

B92 - 26.02.2004

Mostar -- Predsedavajući Predsedništva BiH i predsednik organizacionog odbora Međunarodne konferencije o investiranju u BiH, Dragan Čović, izjavio je u četvrtak da su brojne delegacije dolaskom na konferenciju potvrdile da se BiH "može graditi u Mostaru i Sarajevu, a ne samo u Dejtonu ili Briselu".

Predsednik Makedonije poginuo u avionskoj nesreći kod Mostara

B92 - 26.02.2004

Mostar, Skoplje -- Predsednik Makedonije Boris Trajkovski i još osam osoba poginuli su u četvrtak u avionskoj nesreći, 50 kilometara od Mostara. Avion makedonskog predsednika se srušio u četvrtak ujutru, iz SFOR-a su potvrdili da su kontakt izgubili u osam ujutru.