TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"Nikolić odgovorno prema Srbiji"

B92 - 27.05.2012

Podgorica -- Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović kazao je da veruje da će novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić voditi odgovornu politiku.

NATO zbog pobede Nikolića obnovio razgovore o proširenju na BiH, Makedoniju i Crnu Goru

Blic - 27.05.2012

Izbor novog predsednika Srbije bio je i jedna od tema nedavno završenog NATO samita u Čikagu, potvrdila je "Jutarnjem listu" ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić.

LSV: Nikolić želi Srbiju da skrene sa puta ka EU

Blic - 27.05.2012

Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je danas da poseta novoizabranog predsednika Srbije Tomislava Nikolića predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pokazuje da će Srbiju skupo koštati to što ga je izabrala za predsednika, jer on traži način ...

Đukanović o izboru Nikolića

RTS - 27.05.2012

Verujem da će Tomislav Nikolić voditi odgovornu politiku prema Srbiji i prema susedima, rekao predsednik DPS-a Milo Đukanović. Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović rekao je da veruje da će novoizabrani predsednik Srbije ...

LSV o susretu Nikolić-Putin

RTS - 27.05.2012

Poseta Tomislava Nikolića Vladimiru Putinu pokazuje da će Srbiju skupo koštati to što ga je izabrala za predsednika, jer on traži način da Srbiju skrene sa evropskog puta, saopštio LSV.

"Izbor Nikolića tema i NATO samita"

B92 - 27.05.2012

Beograd/ Zagreb -- Izbor novog predsednika Srbije bio je i jedna od tema nedavno završenog NATO samita u Čikagu, rekla "Jutarnjem listu" šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić.

LSV: Nikolić urušava ugled Srbije

B92 - 27.05.2012

Novi Sad -- Liga socijaldemokrata Vojvodine kritikovala je posetu Tomislava Nikolića ruskom predsedniku, i ocenila da on traži način da Srbiju skrene sa evropskog puta.

"Nikolić želi Srbiju na putu ka EU"

B92 - 27.05.2012

Beograd -- Saopštenje Lige socijaldemokrata Vojvodine jeste grubi falsifikat onoga što je novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić izgovorio u Moskvi, kažu iz SNS.

Pusić: Izbor Nikolića menja situaciju

RTS - 27.05.2012

Pobedom Tomislava Nikolića na predsednikčkim izborima u Srbiji stvorena je nova situacija na Balkanu, rekla hrvatska šefica diplomatije Vesna Pusić.

Susret Nikolića i Tadića

RTS - 27.05.2012

Izabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić i lider Demokratske stranke Boris Tadić sastaće se u ponedeljak u zgradi Predsedništva Srbije. Biće to prvi susret Nikolića i Tadića posle predsedničkih izbora održanih 20. maja.

Sutra u podne sastanak Tadića i Nikolića

S media - 27.05.2012

Sutra u podne sastanak Tadića i Nikolića Za sutra je zakazan sastanak novoizabranog predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa liderom DS Borisom Tadićem.

Andrićev venac: U toku susret Nikolić i Tadić

S media - 27.05.2012

Andrićev venac: U toku susret Nikolić i Tadić Počeo je sastanak novoizabranog predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa liderom DS i najverovatnije budućim mandatarom Borisom Tadićem.

Nikolić i Tadić: Vlada što pre (VIDEO, FOTO)

S media - 27.05.2012

Nikolić i Tadić: Vlada što pre (VIDEO, FOTO) Oko 13 časova završen je sastanak novoizabranog predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa liderom DS i najverovatnije budućim mandatarom Borisom Tadićem.

LSV: Srbiju će skupo koštati Nikolić

Novi Magazin - 27.05.2012

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da poseta novoizabranog predsednika Srbije Tomislava Nikolića predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pokazuje da će Srbiju skupo koštati to što ga je izabrala za predsednika, jer on traži ...

LSV: Nikolić želi Srbiju da skrene sa puta ka EU

S media - 27.05.2012

LSV: Nikolić želi Srbiju da skrene sa puta ka EU -Nikolić Tomislav, koji još nije ni položio zakletvu kao predsednik Srbije, požurio je da Putinu kaže da je put Srbije ka EU dalek i neizvestan, što ne čudi od čoveka koji je u trenucima ...

Pobeda Nikolića tema i NATO samita

S media - 27.05.2012

Pobeda Nikolića tema i NATO samita Izbor novog predsednika Srbije bio je i jedna od tema nedavno završenog NATO samita u Čikagu, izjavila je ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić.

Izbor Nikolića tema i NATO samita

Vesti Online - 27.05.2012

Izbor novog predsednika Srbije bio je i jedna od tema nedavno završenog NATO samita u Čikagu, rekla "Jutarnjem listu" šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić.

SNS: LSV grubo falsifikuje Nikolićevu posetu Putinu

S media - 27.05.2012

SNS: LSV grubo falsifikuje Nikolićevu posetu Putinu Naprednjaci optužuju Ligu socijaldemokrata Vojvodine da lažima predstavlja posetu novoizabranog predsednika Srbije Tomislava Nikolića predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Pusić: Na samitu NATO i o izboru Nikolića

Novosti - 27.05.2012

Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je da je na samitu u Čikagu rekla da je posle pobede Tomislava Nikolića stvorena nova situacija u regionu i da je stoga neophodno raspravljati i o temi proširenja ZAGREB - ...

"Na samitu NATO i o izboru Nikolića"

Mondo - 27.05.2012

Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić je na samitu u Čikagu rekla da je posle pobede Tomislava Nikolića stvorena nova situacija u regionu i da je stoga neophodno raspravljati i o temi proširenja.

Čanak protiv Nikolića zbog posete Putinu

Danas - 27.05.2012

Novi Sad, Moskva, Beograd - Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je da poseta novoizabranog predsednika Republike Tomislava Nikolića predsedniku Rusije Vladimiru Putinu „pokazuje da će Srbiju skupo koštati to što ga je izabrala za ...

Nikolić i Tadić sastaju se sutra u podne

Mondo - 27.05.2012

Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić i lider Demokratske stranke Boris Tadić sastaće se sutra u podne u zgradi Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu.

Brisel nudi Tomi šansu

Novosti - 27.05.2012

Nikolić 12. juna putuje u sedište Evropske unije. U Briselu kažu da su spremni na saradnju ČESTITKE koje su s najviših mesta u evropskoj administraciji stigle na adresu Tomislava Nikolića, posle njegovog izbora za predsednika Srbije, ...

Birsel nudi šansu Nikoliću

Vesti Online - 27.05.2012

Čestitke koje su s najviših mesta u evropskoj administraciji stigle na adresu Tomislava Nikolića, posle njegovog izbora za predsednika Srbije, pokazuju da je Brisel u potpunosti spreman da nastavi saradnju s Beogradom, sa ciljem da se, do ...

Nikolić u Briselu 12. juna

Novi Magazin - 27.05.2012

Novosti.rs Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić posetiće 12. juna sedište Evropske unije, a u Briselu navode da su spremni za saradnji sa novim šefom države.

LSV grubo falsifikuje Nikolićevu posetu Putinu

Nadlanu - 27.05.2012

BEOGRAD, 27. maja 2012. (Beta) - Srpska napredna stranka saopštila je u nedelju da Liga socijaldemokrata Vojvodine "grubo falsifikuje" posetu novoizabranog predsednika Srbije Tomislava Nikolića predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i tvrdi ...

Đukanović: Ne isključujem mogućnost kandidature za predsednika

Blic - 26.05.2012

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izjavio je danas da trenutno nema ambicija da bude kandidat na izborima za predsednika Crne Gore, ali i da u potpunosti ne isključuje tu mogućnost.

Nikolić odneo darove Putinu

ALO - 26.05.2012

Tomislav Nikolić je otputovao juče u Moskvu na Kongres Jedinstvene Rusije, a za „Alo!“ je pred put poručio da se nada da će Boris Tadić u međuvremenu „dobro razmisliti hoće li prihvatiti njegovu sugestiju da što pre odluči hoće li biti ...

Pančićev 'Srpski s mukom': Glasanje i posledice

R.S.Evropa - 26.05.2012

Komentar na ovom istom mestu pred drugi krug predsedničkih izbora završio sam opreznom konstatacijom da to što se izbori mogu činiti već rešenim ne treba shvatati preozbiljno jer „Srbija je velika tajna“.

Žak Rupnik: Dvojac idealan za put u Evropu

Novosti - 26.05.2012

Jedan od vodećih francuskih i evropskih geopolitičara, za "Novosti", o postizbornom stanju u Srbiji: Evropske integracije sada čak mogu i da se ubrzaju.

"Spremni na saradnju sa Nikolićem"

B92 - 25.05.2012

Sarajevo -- Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je da je njena zemlja spremna da sarađuje sa novoizabranim predsednikom Srbije Tomislavom NIkolićem.

Pusićeva očekivala Tadića, ali može i Nikolić

Kurir - 25.05.2012

Vesna Pusić je ocenila da ko god u Srbiji dođe na vlast, ako želi nešto postići i napraviti dobro za svoju zemlju, mora voditi računa o mogućnostima saradnje u okruženju SARAJEVO - Šef hrvatske diplomatije Vesna Pusić danas je, povodom ...

Pusić: Srepmni smo na saradnju s Nikolićem

Blic - 25.05.2012

Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je da je njena zemlja spremna da saradjuje sa novoizabranim predsednikom Srbije Tomislavom NIkolićem.

Pusić: Spremni da sarađujemo

Blic - 25.05.2012

Šef hrvatske diplomatije Vesna Pusić danas je, povodom pobede kandidata Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića na izborima za predsednika Srbije, izjavila da je Zagreb spreman da surađuje "sa onima koji su izabrani u Srbiji".

Nikolić moli da se vlada što pre formira

Kurir - 25.05.2012

Ja ne znam ko će da formira vladu, čini mi se da će to da urade demokrate, SPS i stranke bivše koalicije, ali ih molim da o tome odluče što pre pošto bih želeo da što pre poverim mandat za sastavljanje vlade, kazao je Nikolić.

Nikolić:Vlada da se formira što pre

B92 - 25.05.2012

Beograd -- Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić planira da položi zakletvu pred novim parlamentom jer, kako je rekao, stari praktično više i ne postoji.

Dodik: Sarađivaću sa Nikolićem

B92 - 25.05.2012

Beograd, Banjaluka -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Beogradu da je spreman da sarađuje sa novoizabranim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Dodik: Sarađivaću s Nikolićem

RTS - 25.05.2012

Spreman sam da sarađujem sa Tomislavom Nikolićem, kaže Milorad Dodik. Za zemlje poput Srbije ključno je da imaju jedinstvo političke vlasti, a ako to izostane, Srbija će platiti značajan ceh, ističe predsednik RS-a.

Nikolić apeluje da se vlada što pre formira

Blic - 25.05.2012

Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da planira da položi zakletvu pred novim parlamentom jer, kako je rekao, stari saziv parlamenta praktično više i ne postoji.

Dodik spreman za saradnju sa Nikolićem

Blic - 25.05.2012

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da je spreman da sarađuje sa novoizabranim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem na stabilizaciji srpskog naroda u regionu u okviru svojih ustavnih ovlašćenja i ...

Nikolić: Čini mi se da će vladu formirati DS, SPS i stranke bivše koalicije

Politika - 25.05.2012

Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da planira da položi zakletvu pred novim parlamentom, jer stari saziv parlamenta praktično više ne postoji.

Devenport čestitao Nikoliću

Blic - 25.05.2012

Velika Britanija je danas čestitala Tomislavu Nikoliću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji, pozdravila njegovu privrženost evropskom putu Srbije i ohrabrila Beograd da nastavi da se angažuje na jačanju odnosa u regionu, izjavio je ...

Nikolić: RS i Srbija imaće izvanrednu saradnju

Vesti Online - 25.05.2012

Novoizabrani predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Republika Srpska (RS) u narednom periodu može očekivati izvanrednu saradnju sa Srbijom.

Gej lezbejski info centar čestitao Nikoliću na pobedi

Novi Magazin - 25.05.2012

Gej lezbejski info centar čestitao je danas Tomislavu Nikoliću na pobedi u drugom krugu predsedničkih izbora i izrazio nadu da će novi predsednik imati sluha i za probleme LGBT zajednice.

Čestitka gejeva Nikoliću

Mondo - 25.05.2012

Gej lezbejski info centar čestitao je danas Tomislavu Nikoliću na pobedi u drugom krugu predsedničkih izbora i izrazio nadu da će novi predsednik imati sluha i za probleme LGBT zajednice.

Pusić: Spremni smo na saradnju s Nikolićem

Novi Magazin - 25.05.2012

Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je da je njena zemlja spremna da sarađuje sa novoizabranim predsednikom Srbije Tomislavom NIkolićem.

Stav SAD prema Nikoliću zavisiće od njegovih dela

E-Novine - 25.05.2012

Odnos Vašingtona prema novom predsedniku Srbije zavisiće od postupaka Tomislava Nikolića, njegove primene postojećih sporazuma i spremnosti da sprovede stvarne reforme, ocenio je Danijel Server, analitičar i saradnik Univerziteta Džons ...

Nikolić u ponedeljak sa Tadićem

Prva Srpska TV - 25.05.2012

Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić u ponedeljak će razgovarati sa liderom DS Borisom Tadićem, najavio je lider SNS, Aleksandar Vučić, i dodao da je on već razgovarao sa liderom SPS Ivicom Dačićem.

Nikolić: Vladu verovatno prave DS i SPS

S media - 25.05.2012

Nikolić: Vladu verovatno prave DS i SPS Tomislav Nikolić, u prvom intervjuu otkako je izabran za predsednika Srbije, za RTS govori o formiranju vlade, mandataru, mogućoj kohabitaciji, izlasku iz krize, evropskoj politici, Kosovu i ...

Nikolić traži da se vlada što pre formira

Novi Magazin - 25.05.2012

Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da planira da položi zakletvu pred novim parlamentom jer, kako je rekao, stari saziv parlamenta praktično više i ne postoji.

Dodik spreman za saradnju sa Nikolićem

Vesti Online - 25.05.2012

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u petak u Beogradu da je spreman da sarađuje sa novoizabranim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem na stabilizaciji srpskog naroda u regionu u okviru svojih ustavnih ovlašćenja i ...

Devenport čestitao Nikoliću

Danas - 25.05.2012

Beograd - U ime britanske vlade čestitam Tomislavu Nikoliću na izboru za predsednika Srbije, a srpskom narodu na uspešnim izborima - izjavio je Majkl Devenport, ambasador Velike Britanije u Beogradu.

Nikolić: Što pre formirati vladu

Mondo - 25.05.2012

Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da planira da položi zakletvu pred novim parlamentom jer, kako je rekao, stari saziv parlamenta praktično više i ne postoji.

Sanino: Ne plašimo se srpske demokratije

DW - 24.05.2012

ЕU ne zagovara formiranje nijedne specifične vlade ili koalicije u Srbiji, nego očekuje da se poštuje izborna volja i da nova vlast nastavi sa približavanjem zemlje EU, kaže Stefano Sanino, direktor za proširenje u EK.

Vučić: O vladi posle Nikolićeve inauguracije

Blic - 24.05.2012

Zamenik lidera Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je da će zvanični razgovori o formiranju nove republičke vlade početi nakon inauguracije novoizabranog predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Počela unutarpartijska "tumbanja"

B92 - 24.05.2012

Beograd -- Nakon drugog kruga predsedničkih izbora izvesna su unutarpartijska pregrupisavanja. U SNS-u jer Tomislav Nikolić daje ostavku, a u DS-u zbog izbornog poraza.

Đukanović: Puna saradnja sa SNS

B92 - 24.05.2012

Podgorica -- Lider DPS Milo Đukanović čestitao je Tomislavu Nikoliću izbor za predsednika Srbija, navodeći da DPS ostaje otvorena za punu saradnju Podgorice i Beograda.

Đukanović: Otvoreni za punu saradnju sa Nikolićem

Blic - 24.05.2012

Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović čestitao je Tomislavu Nikoliću izbor za predsednika Srbija, navodeći da DPS ostaje otvorena za punu saradnju u cilju unapređenja odnosa Podgorice i Beograda.

Nikolić dobio Tadića za 70.111 glasova

Kurir - 24.05.2012

Za Nikolića je glasalo 1.552.063, a za Tadića 1.481.952 građana sa pravom glasa BEOGRAD - Predsednički kandidat Tomislav Nikolić osvojio 49,54 odsto, a njegov protivkandidat Boris Tadić 47,31 odsto glasova birača, konačni su rezultati ...

Nikolić: Tadić da odluči da li će biti premijer

Blic - 24.05.2012

Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da lider Demokratske stranke Boris Tadić treba što pre da odluči i saopšti javnosti da li će biti premijer, a da će on mandat dati onome ko obezbedi parlamentarnu većinu.

Nikolić i odnosi Moskva - Beograd

B92 - 24.05.2012

Beograd/Moskva -- Izborom Tomislava Nikolića za predsednika Srbije odnosi Srbije i Rusije mogli bi da postanu otvoreniji i bolji,ali spoljnu politiku vodi vlada,kažu analitičari.

Nikolić: Tadić da odluči da li će biti premijer

Press - 24.05.2012

Emotivno - Ostavljam vam, od srca, da Vučić rukovodi strankom do kongresa, poručio Nikolić partijskim kolegama brišući suze - Jedino demokratski i civilizovano i jedino pošteno je da budem predsednik svih građana - rekao je Nikolić i ...

EU: Spremni smo za saradnju s Nikolićem

Vesti Online - 24.05.2012

Evropska komisija je spemna da sarađuje s novim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, jer je uverena da Nikolić želi da Srbija ide dalje evropskim putem, a Komisija se ne zalaže za "veliku vladinu koaliciju" u Srbiji jer je to stvar ...

Nikolić u subotu kod Putina

Vesti Online - 24.05.2012

Budući predsednik Srbije Tomislav Nikolić otputovaće u subotu, 26. maja, u Moskvu, gde će se sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, navode beogradski mediji.

Vučić: O vladi posle Nikolićeve inauguracije

S media - 24.05.2012

Vučić: O vladi posle Nikolićeve inauguracije Zvanični razgovori o formiranju nove vlade počeće nakon inauguracije novoizabranog predsednika Srbije Tomislava Nikolića, najavio zamenik predsednika naprednjaka Aleksandar Vučić.

EU nema rezerve prema Nikoliću

Glas javnosti - 24.05.2012

BRISEL - Generalni direktor za pitanja proširenja Evropske komisije Stefano Sanino izjavio je da u EU nemaju nikakvog razloga da sumnjaju u evropsku orijentaciju novoizabranog predsednika Srbije Tomislava Nikolića i demantovao spekulacije ...

Vučić: O vladi posle Nikolićeve inauguracije

Mondo - 24.05.2012

Zamenik lidera Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je da će zvanični razgovori o formiranju nove republičke vlade početi nakon inauguracije novoizabranog predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Diplomate pohrlile kod Nikolića

Mondo - 24.05.2012

Lider Srpske napredne stranke i izabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je u sedištu stranke, sa ambasadorima više evropskih zemalja.

Đukanović se nada boljem od Nikolića

Mondo - 24.05.2012

Predsednik crnogorske vladajuće DPS Milo Đukanović uz čestitku novom srpskom predsedniku poručio da očekuje "bolje i dinamičnije" odnose Crne Gore i Srbije.

Nikolićevo evropejstvo pod lupom

R.S.Evropa - 24.05.2012

Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić ponovio je i pre i posle izbora da neće skretati Srbiju sa evropskog puta. S obzirom na njegov radikalski antievropski, proruski politički bekgraund, istražujemo da li domaći i strani ...

Postizborna Srbija – nepoznata jednačina

E-Novine - 24.05.2012

Taman kada su članice “žuto-crvene” koalcije, nakon izostanka kazne na parlamentarnim izborima, pomislile da će svoju dosadašnju vladavinu nesmetano nastaviti i naredne četiri godine, neočekivani izborni poraz Borisa Tadića učinio je ...

Nikolić: Tadić da odluči da li će biti premijer

S media - 24.05.2012

Nikolić: Tadić da odluči da li će biti premijer Boris Tadić treba što pre da odluči i saopšti javnosti da li će biti premijer, izjavio je novoizabrani predsednik Srbije [b]Tomislav Nikolić Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić ...

Nikolić: Tadić da odluči da li će biti premijer (VIDEO)

S media - 24.05.2012

Nikolić: Tadić da odluči da li će biti premijer (VIDEO) Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da se pre nekoliko dana sastao sa liderom DS Borisom Tadićem.

Nikolić: Znam Tadićeve dileme, ali mora da odluči

Novosti - 24.05.2012

Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je podneo ostavku na funkciju predsednika SNS. Razgovarao sa Tadićem pre nekoliko dana BEOGRAD - Zamenik predsednika naprednjaka Aleksandar Vučić biće na čelu stranke do kongresa ...

Tomislav Nikolić nije više predsednik SNS

E-Novine - 24.05.2012

Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić ispunio je predizborno obećanje dato građanima Srbije i podneo je ostavku na funkciju predsednika Srpske napredne stranke (SNS) jer, kako je i ranije najavljivao, želi da bude predsednik svih ...

Nikolić: Inauguracija najkasnije do 1. juna

Prva Srpska TV - 24.05.2012

Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić najavio je da će tražiti da njegova inauguracija bude najkasnije do 1. juna, a da će njegova prva zvanična poseta biti Briselu 12.

EU: Nikoliću, ne menjaj politiku Srbije

Kurir - 23.05.2012

Od novog srpskog predsednika Brisel očekuje nastavak procesa evrointegracija i što hitniji početak pregovora s Kosovom, kao i što brži nastavak reformskog procesa BRISEL - Očekivanja.

Postizborne kombinacije na kub

DW - 23.05.2012

Dve i po nedelje nakon parlamentarnih izbora u Srbiji, još se ne zna ko će biti mandatar za sastav nove Vlade. Čini se da je izbor Nikolića, ili, bolje rečeno, poraz Tadića, zaista uzdrmao ranije dogovorene koalicije...

Diplomatsko "upoznavanje" s novim predsednikom

Press - 23.05.2012

Lider Srpske napredne stranke i izabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je i danas, u sedištu stranke, sa ambasadorima više evropskih zemalja.

Diplomate se srele sa Nikolićem

B92 - 23.05.2012

Beograd -- Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je i danas, u sedištu stranke, sa ambasadorima više evropskih zemalja. Nikolića su u novobeogradskoj Ulici Palmira Toljatija posetili ambasadori Ruske Federacije ...

EU: Spremni za saradnju s Nikolićem - važan je evropski put

Blic - 23.05.2012

Evropska komisija je spemna da sarađuje s novim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, jer je uverena da Nikolić želi da Srbija ide dalje evropskim putem, a Komisija se ne zalaže za "veliku vladinu koaliciju" u Srbiji jer je to stvar ...

EU spremna za saradnju sa Nikolićem

RTS - 23.05.2012

Za nas je Srbija ključni činilac u regionu i želimo da ona postane članica EU, kaže generalni direktor za proširenje Stefano Sanino. Mi smo spremni da radimo sa Tomislavom Nikolićem, uvereni da će on nastaviti evropskim putem, rekao je ...

Nikolić u subotu kod Putina?

B92 - 23.05.2012

Beograd -- Budući predsednik Srbije Tomislav Nikolić putuje u Moskvu na lični poziv prvog čoveka Rusije, Vladimira Putina. Prema saznanjima "Novosti", on će u subotu u četiri oka da razgovara sa ruskim predsednikom.

Vučić: O vladi posle inauguracije

B92 - 23.05.2012

Beograd -- Zamenik lidera SNS Aleksandar Vučić najavio je da će zvanični razgovori o formiranju nove vlade početi nakon inauguracije predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Dodik: Zbog sporazuma sam podržao Tadića

Vesti Online - 23.05.2012

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da očekuje nastavak intenzivne saradnje Srbije i Republike Srpske (RS) i posle pobede Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima u Srbiji.

Inauguracija Nikolića 10. juna

Vesti Online - 23.05.2012

Novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić svečano će biti inaugurisan 10. juna ili dan kasnije, a svoje prisustvo potvrdio je Oli Ren, komesar za proširenje EU, navode beogradski mediji.

Nikolić kod Putina pa na inauguraciju

Mondo - 23.05.2012

Novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić posetiće Moskvu pre nego što bude inaugurisan, najverovatnije 10. juna. Kako je "Pressu" potvrđeno u Srpskoj naprednoj stranci Nikolić će u petak u Moskvi prisustvovati kongresu Jedinstvene Srbije, ...

S media istražuje: Šta je Tadić ostavio Nikoliću u amanet?

S media - 23.05.2012

S media istražuje: Šta je Tadić ostavio Nikoliću u amanet? Pred novim predsednikom nalazi se puno posla. Treba da završi ono što je započeo njegov prethodnik, ali i da uradi sve što je obećao u kampanji.

Odlazi cirkus iz našeg malog grada

E-Novine - 23.05.2012

Odlazi nam, dakle, Boris Tadić, nakon dugih osam godina. Hvala bogu i nek mu je sa srećom. Mogli bismo da ga zapamtimo po mnogočemu, ali najlakše ćemo ga pamtiti po onim živopisnim predizbornim kampanjama u kojima se, glumeći američkog ...

"Njujork tajms" o Nikoliću: Slediće evropski put

S media - 23.05.2012

"Njujork tajms" o Nikoliću: Slediće evropski put Novom predsedniku Srbije čestitali su zvaničnici iz celog sveta. Pogledajte šta je "Njujork tajms" napisao o novom predsedniku na svojoj trećoj strani.

Šta je Tadić ostavio Nikoliću u amanet?

Vesti Online - 23.05.2012

Pred novim predsednikom nalazi se puno posla. Treba da završi ono što je započeo njegov prethodnik, ali i da uradi sve što je obećao u kampanji.

"Upoznavanje" s novim predsednikom: Nikolić sa diplomatama

S media - 23.05.2012

"Upoznavanje" s novim predsednikom: Nikolić sa diplomatama Novog predsednika Srbija Tomislava Nikolića posetili su ambasadori Ruske Federacije Aleksandar Konuzin, Belorusije Vladimir Čušev i češka ambasadorka Hana Hubačkova.

VUČIĆ: Pregovori o formiranju vlade nakon Nikolićeve inauguracije

Danas - 23.05.2012

Beograd - Zvanični pregovori o formiranju vladajuće koalicije i nove Vlade Srbije počeće nakon što novoizabrani predsednik Republike Tomislav Nikolić položi zakletvu i u skladu s kompletnom ustavnom i zakonskom procedurom.

EU ne lobira za koaliciju SNS-DS

Novi Magazin - 23.05.2012

Evropska unija ne lobira za formiranje 'velike koalicije' - demokrata i naprednjaka, tvrdi generalni direktor za proširenje u Evropskoj komisiji Stefano Sanino.

EU: Ne sumnjamo u evropsku orijentaciju Nikolića

S media - 23.05.2012

EU: Ne sumnjamo u evropsku orijentaciju Nikolića Evropska komisija je spemna da sarađuje s novim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, jer je uverena da Nikolić želi da Srbija ide dalje evropskim putem.

Spremni za saradnju s Nikolićem

Beta - 23.05.2012

Tweet BRISEL, 23. maja 2012. (Beta) - Evropska komisija je spremna da saradjuje s novim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, jer je uverena da on želi da Srbija ide dalje evropskim putem, a Komisija se ne zalaže za "veliku vladinu ...

EU ne traži veliku koaliciju DS i SNS

Mondo - 23.05.2012

Generalni direktor za proširenje u Evropskoj Komisiji Stefano Sanini rekao je danas da je EK uverena da Tomislav Nikolić želi da Srbija ide daljim evropskim putem.

"Njujork tajms" o Nikoliću: Srbi ga vide kao zaštitnika

Vesti Online - 23.05.2012

Novom predsedniku Srbije čestitali su zvaničnici iz celog sveta. Pogledajte šta je "Njujork tajms" napisao o novom predsedniku na svojoj trećoj strani. Čestitke novom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću stigle su iz celog sveta.

Biber: Za Demokratsku stranku bi najgore bilo da ostane na vlasti

R.S.Evropa - 23.05.2012

Iako bi Tadić imao veća ovlašćenja kao premijer nego dok je bio predsednik, njegova pozicija bi bila slaba jer nema legitimitet, kaže za Radio Slobodna Evropa Florian Biber (Bieber), profesor na Univerzitetu u Gracu.

Dogovora još nema, zvanični pregovori posle zakletve

Novi Magazin - 23.05.2012

Predstavnici naprednjaka imaju nezvanične kontakte sa potencijalnim koalicionim partnerima, ali dogovora još nema. Zvanični pregovori o formiranju vlade počeće nakon što Tomislav Nikolić položi zakletvu.

Nikolić pobedio u Beogradu, Vojvodina glasala za Tadića

24online - 22.05.2012

Tomislav Nikolić osvojio je najviše glasova u Beogradu i centralnoj Srbiji, dok je lider Demokratske stranke Boris Tadić odneo pobedu samo u Vojvodini.

Iznenađenje, moglo bi uticati na EU i Kosovo

Blic - 22.05.2012

U prvim komentarima posle objavljivanja preliminarnih rezultata po kojima je na predsedničkim izborima u Srbiji pobedio lider SNS Tomislav Nikolić, zapadni mediji ukazuju da bi ovakav rezultat mogao uticati i na približavanje Srbije ...

Austrija: Nikolić test za Srbiju

B92 - 22.05.2012

Beč -- Izbor Tomislava Nikolića za predsednika Srbije predstavlja test za Srbiju, ali i za EU, ocenjuje austrijska štampa. Socijalno loše stanje u zemlji je bivšem ekstremnom nacionalisti pomoglo da pobedi, na brigu Evrope, konstatuje ...

Zagreb će Nikolića dočekati ledeno

B92 - 22.05.2012

Beograd -- Izbor Tomislava Nikolića za predsednika Srbije pogoršaće odnose s Hrvatskom, ali i celim regionom smatra Žarko Puhovski, politički analitičar iz Zagreba.

Delo: Srbija kaznila demokrate

B92 - 22.05.2012

Ljubljana -- Srbija je u prvom krugu izbora glasala za status kvo, a u drugom za promene, konstatuje centralni slovenački dnevnik Delo o predsedničkim izborima u Srbiji.

Delo: Glasači Srbije kaznili demokrate

Blic - 22.05.2012

Srbija je u prvom krugu izbora glasala za status kvo, a u drugom za promene, konstatuje danas centralni slovenački dnevnik Delo u komentaru o proteklim predsedničkim izborima u Srbiji.

Ima nade da Srbija ne skrene s puta

B92 - 22.05.2012

London -- Građani Srbije su pod pritiskom ekonomskih nedaća izabrali Tomislava Nikolića, ali to ne znači da će Srbija skrenuti s evropskog puta, ocenjuje Fajnenšl tajms.

Kakvi su bili mediji u kampanji

B92 - 22.05.2012

Predsednički kandidat Boris Tadić i koalicija 'Izbor za bolji život' češće su u medijim u kampanji predstavljani pozitivno u odnosu na Tomislava Nikolića i SNS.

Ko sve (ni)je čestitao Nikoliću

B92 - 22.05.2012

Beograd -- Od Brisela i Moskve do Podgorice i Zagreba, stizale su čestitke Tomislavu Nikoliću na pobedi u trci za predsednika Srbije. Najmanje čestitki je iz Beograda. Od nedelje kasno uveče novoizabranom predsedniku Srbije stižu čestitke.

Dodik: Žao mi je što je Tadić izgubio, ali suštinska moć je u Vladi

Blic - 22.05.2012

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da očekuje nastavak intenzivne saradnje Srbije i RS i posle pobede Tomislava Nikolića na predsednickcim izborima u Srbiji.

Intenzivna saradnja i s Nikolićem

RTS - 22.05.2012

I posle pobede Tomislava Nikolića na izborima očekujemo nastavak intenzivne saradnje Srbije i Republike Srpske, rekao predsednik RS Milorad Dodik.

EU će ocenjivati dela, a ne reči novog predsednika

Blic - 22.05.2012

Posle izbora Tomislava Nikolića za predsednika Srbije, u EU još nisu sigurni ili se, bar, javno ne izjašnjavaju o tome kakvu bi vladu voleli da vide u Beogradu, ali ne ostavljaju dilemu koga u vladi sigurno ne žele: "Ako bi se u Beogradu ...

Gradovi u kojima je Tadić izgubio

B92 - 22.05.2012

Niš -- U drugom krugu predsedničkih izbora Tomislav Nikolić porazio je Borisa Tadića čak i u gradovima koji su do sada važili za snažna uporišta demokrata.

Alijev čestitao pobedu Nikoliću

B92 - 22.05.2012

Baku -- Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev čestitao je Tomislavu Nikoliću izbor za predsednika Srbije, objavljeno je na zvaničnom sajtu azerbejdžanskog predsednika.

Raul Kastro čestitao Tomislavu Nikoliću

Blic - 22.05.2012

Kubanski predsednik Raul Kastro čestitao je novoizabranom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Kube.

Inauguracija Nikolića 10. juna

B92 - 22.05.2012

Beograd -- Novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić svečano će biti inaugurisan 10. juna ili dan kasnije, a svoje prisustvo potvrdio je Oli Ren, komesar za proširenje EU.

Vlast u Beogradu po republičkom šnitu

Politika - 22.05.2012

Jedina mogućnost da demokrate posle 12 godina budu u opoziciji u glavnom gradu je da se napravi koalicija naprednjaka, socijalista i narodnjaka Pobeda Tomislava Nikolića u drugom krugu predsedničkih izbora najverovatnije neće uticati na ...

Nikolić ne može mnogo bez Vlade i Skupštine Srbije

Press - 22.05.2012

Diplomatija - Tomislav Nikolić imenuje ambasadore, ali pre toga buduće diplomate mora da predloži Ministarstvo inostranih poslova, a konačnu listu usvaja Vlada Srbije i šalje predsedniku na razmatranje Prema njegovim rečima, samo promena ...

Stabilna Srbija interes BiH

RTS - 22.05.2012

Prema prvim porukama Tomislava Nikolića, ne treba očekivati dramatične promene, posebno ne u negativnom smislu, kaže šef bosanske diplomatije Zlatko Lagumdžija. Stabilna Srbija je u interesu BiH i obratno, navodi Lagumdžija.

Izbore odlučila centralna Srbija!

ALO - 22.05.2012

Dva dana nakon izbora na kojima je Srbija dobila novog predsednika analize su i dalje u toku. Prema podacima RIK-a, Boris Tadić odneo je pobedu u Vojvodini, u nekim gradovima čak i dvotrećinsku.

Američka ambasada: SAD čestitale Nikoliću

E-Novine - 22.05.2012

SAD čestitaju lideru SNS Tomislavu Nikoliću izbor za predsednika Srbije i pozdravljaju reafirmaciju njegove posvećenosti evropskoj budućnosti Srbije, saopštila je američka ambasada u Beogradu "Pozdravljamo ponovnu potvrdu posvećenosti ...

SAD čestitale Tomislavu Nikoliću

Glas javnosti - 22.05.2012

BEOGRAD - SAD su danas čestitale Tomislavu Nikoliću izbor za predsednika Srbije i poručile da će i dalje podržavati Beograd na putu evropskih integracija.

S media istražuje: Kako će Nikolić “podići” Srbiju?

S media - 22.05.2012

S media istražuje: Kako će Nikolić “podići” Srbiju? Pred novim predsednikom Srbije- vreme izazova. Intelektualna javnost od novog predsednika očekuje slobodu medija, poštovanje Ustava, podelu vlasti sa premijerom, manje međustranačkih ...

Tadić razbio u Vojvodini, Toma u ostatku Srbije

Vesti Online - 22.05.2012

Rezultati predsedničkih izbora u Vojvodini znatno se razlikuju od rezultata u ostatku Srbije. Predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" Boris Tadić odneo je ubedljivu pobedu sa 52,2 odsto u odnosu na predsednika Tomislava ...

SAD čestitale Nikoliću

S media - 22.05.2012

SAD čestitale Nikoliću Tomislavu Nikoliću, novom predsedniku Srbije čestitale su i Sjedinjene Američke Države. SAD su danas čestitale Tomislavu Nikoliću izbor za predsednika Srbije i poručile da će i dalje podržavati Beograd na putu ...

Srbija sa Nikolićem dobila domaćina

Vesti Online - 22.05.2012

Tomislav Nikolić je prvi potpuno demokratski izabran predsednik Srbije posle Drugog svetskog rata, istakao je u razgovoru za "Vesti" profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu Oliver Antić.

"Nikolić mora da se distancira od prošlosti"

Vesti Online - 22.05.2012

U komentarima nemačke štampe povodom izbora Tomislava Nikolića za novog predsednika Srbije navodi se da on mora odlučnije da se distancira od radikalno-nacionalističke prošlosti i saradnika, ukoliko zaista želi da na novoj funkciji bude ...

Tadić u medijima "predstavljan pozitivnije"

Mondo - 22.05.2012

Predsednički kandidat Boris Tadić i koalicija "Izbor za bolji život" su tokom kampanje češće predstavljani pozitivno, pokazuju rezultati monitoringa medija tokom drugog kruga izbora u Srbiji.

Svjetska štampa o Nikoliću: Veliki šok, male promjene

R.S.Evropa - 22.05.2012

U analizama svjetske štampe o novoizabranom predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću , uz konstataciju da je izbor ovog ultranacionaliste za mnoge bio šok, procjenjuje se da ipak nijesu izvjesne radikalne promjene.

Ko je sve čestitao Tomislavu Nikoliću

Vesti Online - 22.05.2012

Od Brisela i Moskve do Podgorice i Zagreba, stizale su čestitke Tomislavu Nikoliću na pobedi u trci za predsednika Srbije. Najmanje čestitki stiglo je iz Beograda. Od nedelje kasno uveče, novoizabranom predsedniku Srbije stižu čestitke.

Nastavak intenzivne saradnje RS i Srbije

Beta - 22.05.2012

Tweet BANJALUKA, 22. maja 2012. (Beta) - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u utorak da očekuje nastavak intenzivne saradnje Srbije i Republike Srpske i posle pobede Tomislava Nikolića na predsednickcim izborima u Srbiji.

Posle izbora

Danas - 22.05.2012

Posle izbora svi su pametni. Poznata je ono o bitkama, generalima i babama. No, „analitičari“ ne bi bili „analitičari“ kada ne bi demantovali i sebe i poznate istine.

Pozdravi i čestitke

Danas - 22.05.2012

Sarajevo - Ministar spoljnih poslova BiH Zlatko Lagumdžija izjavio je da posle izbora Tomislava Nikolića za predsednika Srbije ne očekuje dramatične promene u odnosu Srbije prema BiH.

Mali prostor za ozbiljniju promenu državne politike

Danas - 22.05.2012

Priština, Brisel, Beograd - Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić nema prostora za radikalne promene u politici prema Kosovu i Metohiji.

I Raul Kastro čestitao pobedu Nikoliću

Vesti Online - 22.05.2012

Kubanski predsednik Raul Kastro čestitao je novoizabranom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kube.

Inauguracija Nikolića 10. juna

Novosti - 22.05.2012

Novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić svečano će biti inaugurisan 10. juna ili dan kasnije, a na ceremoniju će doći mnogi strani i državni zvaničnici. Oli Ren već najavio dolazak.

Nikoliću čestitke Alijeva i Kastra

Mondo - 22.05.2012

Predsednici Azerbejdžana i Kube, Ilham Alijev i Raul Kastro, čestitali su Tomislavu Nikoliću izbor za predsednika Srbije "Toplo vam čestitam na izboru za predsednika Republike", rekao je Alijev u čestitci Nikoliću i izrazio uverenje u ...

Raul Kastro čestitao Nikoliću

S media - 22.05.2012

Raul Kastro čestitao Nikoliću Kubanski predsednik Raul Kastro čestitao je novoizabranom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću. Predsednik Kube Raul Kastro čestitao je danas Tomislavu Nikoliću izbor za predsednika Srbije, saopštilo je ...

Inauguracija Nikolića 10. juna

S media - 22.05.2012

Inauguracija Nikolića 10. juna Novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić svečano će biti inaugurisan 10. juna ili dan kasnije. Novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić svečano će biti inaugurisan 10.

Na koju će stranu Dačić, šta će odlučiti Tadić?

Nadlanu - 22.05.2012

Ivica Dačić se, nakon parlamentarnih izbora prvo "obećao" demokratama, ali nije isključeno da koaliciju za Vladu pravi sa naprednjacima. Pogotovo nakon pobede Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima.

Priština šturo o pobedi Nikolića

B92 - 21.05.2012

Priština -- Prištinski elektronski mediji šturo večeras prenose vesti o pobedi lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima u Srbiji.

Karađorđević čestitao Nikoliću

B92 - 21.05.2012

Beograd -- Princ Aleksandar Karadjordjević čestitao je Tomislavu Nikoliću izbor za predsednika Srbija. Princ je izrazio očekivanje da će Nikolić u potpunosti odgovoriti velikim očekivanjima, kako onih koji su mu neposredno poverili svoj ...

Svetski mediji: Iznenađenje, moglo bi uticati na EU i Kosovo

Blic - 21.05.2012

U prvim komentarima posle objavljivanja preliminarnih rezultata po kojima je na predsedničkim izborima u Srbiji pobedio lider SNS Tomislav Nikolić, zapadni mediji ukazuju da bi ovakav rezultat mogao uticati i na približavanje Srbije ...

Puhovski: Neočekivani rezultati

B92 - 21.05.2012

Zagreb -- Politički analitičar iz Hrvatske Žarko Puhovski kaže da pobeda lidera SNS Tomislava Nikolića može "usporiti tempo" u odnosima Srbije i Hrvatske.

Nikolić: Srbija može drugačije da izgleda

Politika - 21.05.2012

Prioriteti: razvoj ekonomije, oslobađanje od siromaštva, bele kuge i korupcije, partijskih elita i oligarhija... Srbija neće skrenuti sa evropskog puta i zaštitiće svoje građane na Kosovu i Metohiji, poručio je Tomislav Nikolić, novi ...

Svetski mediji iznenađeni

B92 - 21.05.2012

Beograd -- U prvim reakcijama nakon pobede Tomislava Nikolića u drugom krugu predsedničkih izbora, svetski mediji upozoravaju da bi to moglo uticati naput Srbije ka EU.

Konačna procena CeSID-a: Nikolić 49,8 odsto, Tadić 47 odsto

24online - 21.05.2012

Prema konačnoj proceni rezultata drugog kruga predsedničkih izbora, kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić pobedio je sa 49,8 odsto glasova, dok je kandidat koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić dobio 47 odsto, ...

CESID: Nikolić 49,8%, Tadić 47%

B92 - 21.05.2012

Beograd -- Prema CESID-ovoj konačnoj proceni rezultata drugog kruga predsedničkih izbora, Nikolić je pobedio sa 49,8 % glasova, dok je Tadić dobio 47 %.

Dežer: EU je spremna da sarađuje sa Nikolićem

24online - 21.05.2012

Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer čestitao je lideru SNS Tomislavu Nikoliću na pobedi, kao i srpskom narodu, i poručio da su pred novim predsednikom određeni izazovi, ali da je EU spremna da sarađuje sa njim.

Rompej i Barozo čestitali Nikoliću

Blic - 21.05.2012

Predsednik Evropskog saveta Herman Van Rompej i predsednik Komisije Žose Manuel Barozo čestitali su danas izbornu pobedu Tomislavu Nikoliću i izrazili očekivanje da će Srbija ostati na evropskom putu.

"Njujork tajms": Nacionalista i bivši upravnik groblja izabran za predsednika

Blic - 21.05.2012

"Nacionalista i bivši upravnik groblja Tomislav Nikolić je izabran za predsednika Srbije, a njegova iznenađujuća pobeda bi mogla da dovede u pitanje put zemlje ka Evropskoj uniji", piše danas američki "Njujork tajms".

Berlin:Novi predsednik nacionalista

B92 - 21.05.2012

Berlin -- Nemački mediji, u izveštajima o predsedničkim izborima u Srbiji, ističu da je novoizabrani predsednik Tomislav Nikolić "nacionalista", "kontroverzna figura".

Beč: Srbija preživela zemljotres

B92 - 21.05.2012

Beč -- Srbija je u nedelju preživela politički zemljotres, ocenjuje austrijska štampa, navodeći da je lider SNS potpuno neočekivano izabran za predsednika. Bečki dnevnik "Kronen Cajtung" ukazuje da je Nikolić u četvrtom pokušaju od 2003.

Špindeleger: Nikolić da dokaže da je za evropsku Srbiju

Blic - 21.05.2012

Ministar spoljnih poslova Austrije Mihael Špideleger čestitao je Tomislavu Nikoliću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji i ocenio da mu je "to prilika da dokaže svoju posvećenost evropskoj Srbiji o kojoj je govorio".

BLOG UŽIVO: Prvi dan s Tomislavom Nikolićem kao predsednikom Srbije

24online - 21.05.2012

Jutro nakon što je Tomislav Nikolić za mnoge neočekivano postao predsednik Srbije počele su brojne spekulacije koliko će se ovakav izborni rezultat odraziti na formiranje vlade i odnos Srbije prema Evropskoj uniji.

Hrvatski mediji: Izborni zemljotres u Srbiji

24online - 21.05.2012

Pobeda Tomislava Nikolića je veliko iznenađenje, ali i izborni zemljotres u Srbiji, ocenili su hrvatski mediji rezultate drugog kruga predsedničkih izbora u Srbiji.

Nikolić: BIH teško funkcioniše

24online - 21.05.2012

Novizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Bosna i Hercegovina teško funkcioniše kao država, ali je izrazio nadu da će u BiH biti pronađen zajednički jezik, piše danas Dnevni avaz.

Strani mediji: Birači kaznili Tadića i demokrate

24online - 21.05.2012

Ako Srbija brzo dobije novu vladu, a prelaz sa Tadića na Nikolića prođe glatko, mogla bi da bude priznata kao faktor stabilnosti na Balkanu, ocenjuje danas Bi-Bi-Si (BBC) u komentaru povodom drugog kruga predsedničkih izbora.

BBC: Sve zavisi šta će biti dalje

B92 - 21.05.2012

London -- Ako Srbija brzo dobije novu vladu a prelaz sa Tadića na Nikolića prođe glatko, Srbija bi mogla da bude priznata kao faktor stabilnosti na Balkanu, ocenjuje BBC.

Zagreb: Nova realnost na Balkanu

B92 - 21.05.2012

Zagreb -- Pobeda Tomislava Nikolića je veliko iznenađenje, ali i izborni zemljotres u Srbiji, ocenili su hrvatski mediji drugi krug predsedničkih izbora u Srbiji.

Priština: Srbija se vraća na staro

B92 - 21.05.2012

Priština -- Srbiji se vraća staroj politici, glavne su ocene današnjih prištinskih medija povodom predsedničkih izbora na kojima je pobedio Tomislav Nikolić.

Ruski mediji o pobedi Nikolića

B92 - 21.05.2012

Moskva -- Pobeda Tomsilava Nikolića na predsedničkim izbprima u Srbiji je iznenađujuća ako se uzmu u obzir predizborne prognoze rezultata, navode ruski mediji.

"Nikolić ide Putinovim stopama"

B92 - 21.05.2012

Beograd -- Predsednik NS Velimir Ilić čestitao je svim građanima izbor Tomislava Nikolića za predsednika i naveo da očekuje da će Nikolić poći putem Vladimira Putina.

Ilić: Nikolić će krenuti putem Putina

24online - 21.05.2012

Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić čestitao je svim gradjanima izbor Tomislava Nikolića za predsednika države i naveo da očekuje da će Nikolić poći putem Vladimira Putina i da će Srbija uz njega doživeti svoj razvoj.

NYT: Tadić prošao kao Sarkozi

B92 - 21.05.2012

Njujork -- Borisu Tadiću se desilo isto što i političarima u Grčkoj i Francuskoj, koji su bili suočeni sa odmazdom nezadovoljnih birača, piše Njujork tajms.

Brisel čestitao Nikoliću, pozvao ga da nastavi put ka EU

24online - 21.05.2012

Predsednici Evropskog saveta i Evropske komisije Herman van Rompej i Žoze Manuel Barozo čestitali su Tomislavu Nikoliću na izboru za predsednika Srbije i pozvali ga da nastavi put evropskih integracija zemlje.

Server: Svet će procenjivati Nikolića na osnovu dela

Blic - 21.05.2012

Novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić moraće da reši protivrečnost politike "I Evropa i Kosovo" što Boris Tadić nije uspeo ako želi da Srbija nastavi put ka EU, kaže američki stručnjak pri vašingtonskom Centru za transatlantske odnose ...

VIDEO: Nikolić slavio uz trubače

B92 - 21.05.2012

Novoizabrani predsednik Srbije, kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomsilav NIkolić pobedu je, između ostalog, proslavio uz trubače u sedištu stranke.

Prištinska štampa: Izbor Nikolića možda šansa za Kosovo

24online - 21.05.2012

Za sada nema zvaničnih reagovanja iz institucija u Prištini na izbor Tomislava Nikolića za predsednika Srbije, ali štampa ističe da se u Srbiji juče dogodio politički zemljotres.

Čestitke iz EU, ali i upozorenja

B92 - 21.05.2012

Predsednik Evropskog saveta Herman Van Rompej i predsednik Komisije Žoze Manuel Barozo čestitali pobedu Tomislavu Nikoliću. Oni su izrazili očekivanje da će Srbija ostati na evropskom putu.

Amerika: Evro-dileme oko Nikolića

B92 - 21.05.2012

Vašington/Beograd -- Rezultati izbora u Srbiji i pobeda Tomislava Nikolića na izborima za predsednika, bila su povod da Srbija u američkoj javnosti dobije primetniji publicitet.

Dodik čestitao Nikoliću

B92 - 21.05.2012

Banjaluka -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas Tomislavu Nikoliću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji. "U ime građana Republike Srpske i u svoje lično ime, čestitam vam na izboru za predsednika Srbije i ...

Velimir Ilić: Uveren sam da će Nikolić biti srpski Putin

Blic - 21.05.2012

Lider Nove Srbije (NS) Velimir Ilić čestitao je danas građanima izbor Tomislava Nikolića za predsednika Srbije, dodajući da je uveren da će Nikolić poći putem ruskog predsednika Vladimira Putina koji je u zemlji, koja je bila, puna ...

Brisel uzdržan na izbor Nikolića

B92 - 21.05.2012

Brisel -- Osim formalne čestitke Tomislavu Nikoliću, evropski zvaničnici su sa vidnom uzdržanosću komentarisali promenu na čelu Srbije. Portparol Evropske komisije Alehandro Munjoz nije na današnjoj konferenciji za štampu odgovorio gotovo ...

Ambasada SAD: SAD pozdravljaju Nikolićevu posvećenost budućnosti u EU

24online - 21.05.2012

Američka ambasada u Beogradu saopštila je danas da SAD čestitaju lideru SNS Tomislavu Nikoliću izbor za predsednika Srbije i pozdravljaju reafirmaciju njegove posvećenosti evropskoj budućnosti Srbije.

Ketrin Ešton čestitala Tomislavu Nikoliću

Blic - 21.05.2012

Visoka predstavnica EU za spoljnu poltiku Ketrin Ešton čestitala je Tomislavu Nikoliću izbor za predsednika Srbije i poručila da je potrebno brzo obrazovanje vlade koja će raditi na ekonomskim reformama i evrointegracijama.

Nikoliću čestitala i Ketrin Ešton

B92 - 21.05.2012

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton čestitala je Tomislavu Nikoliću izbor za predsednika Srbije i poručila da treba brzo formirati Vladu.

Kacin:Poštujmo volju građana Srbije

B92 - 21.05.2012

Brisel/Ljubljana -- Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin pozdravio je održavanje drugog kruga predsedničkih izbora koji su, kako kaže, protekli bez neregularnosti.

"Evropski put zavisiće od vlade"

B92 - 21.05.2012

Beograd -- Najvažnije pitanje je da li će Tomislav Nikolić biti dobar za demokratski poredak u Srbiji, a to će se videti prilikom formiranja vlade, kaže Slobodan Antonić.

Uz čestitke, Brisel šalje i poruku

B92 - 21.05.2012

Beograd/ Brisel/ Čikago -- Predsednici Evropskog saveta Herman van Rompej i Evropske komisije Žoze Manuel Barozo čestitali su izbor za predsednika Srbije Tomislavu Nikoliću.

Tomin uticaj zavisi od buduće vlade

Press - 21.05.2012

Pod budnim okom - Tomislav Nikolić moraće da dokaže domaćoj i svetskoj javnosti da želi da nastavi Tadićevim evropskim putem Psiholog Žarko Trebješanin smatra da budućnost Srbije sada zavisi više od sastava nove vlade nego od Nikolića.

Apstinencija – poruka i Tadiću i Nikoliću

Politika - 21.05.2012

Zoran Lučić: Biračko telo je iskazalo svoje mišljenje u ovom trenutku i pokazalo veoma visok stepen racionalnosti. – Sonja Liht: Mala izlaznost nije dobra za zemlju Treće odmeravanje snaga između Borisa Tadića i Tomislava Nikolića, sudeći ...

Tadić: Čestitam Nikoliću, neću biti premijer

Prva Srpska TV - 21.05.2012

Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke (DS) Boris Tadić priznao je izborni poraz i čestitao novom predsedniku Srbije Tomislavu ...

Dežer: Izazovi za novo rukovodstvo,EU za saradnju

Prva Srpska TV - 21.05.2012

Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer čestitao je lideru SNS Tomislavu Nikoliću na pobedi, kao i srpskom narodu, i poručio da su pred novim predsednikom određeni izazovi, ali da je EU spremna da sarađuje sa njim.

Reakcije: Pobeda Nikolića bi mogla doneti pozitivne promene

R.S.Evropa - 21.05.2012

Većina sagovornika Radija Slobodna Evropa smatra, s dozom opreza, da bi izbor Tomislava Nikolića za predsednika Srbije mogao imati pozitivan uticaj na odnose u regionu.

Dežer: Čestitam Nikoliću, EU spremna na saradnju

R.S.Evropa - 21.05.2012

00:47 Dežer: Čestitam Nikoliću, EU spremna na saradnju 00:34 Ponovljeni izbori u Beogradu nisu promenili rezultat od 6. ...

Građani rekli "ne" diktaturi

E-Novine - 21.05.2012

Izbornom pobedom Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima, srbijansko društvo je dobilo otrežnjujući šamar, što je ipak daleko bolji ishod nego da je demokratija voljom glasača žrtvovana na oltaru lažno generisane teze da je Boris ...

Nikolić da dokaže posvećenost evropskoj Srbiji

Danas - 21.05.2012

Beč - Čestitam gospodinu Tomislavu Nikoliću zbog toga što je izabran za novog predsednika Srbije. On sada ima priliku da dokaže svoju posvećenost evropskoj Srbiji o kojoj je govorio - izjavio je za Danas Mihael Špindeleger, ministar ...

Nikolić za skoro tri odsto više od Tadića

Danas - 21.05.2012

Beograd - U drugom krugu izbora za predsednika Republike, kandidat liste „Pokrenimo Srbiju“ Tomislav Nikolić osvojio je 49,8 odsto glasova, dok je za kandidata koalicije okupljene oko DS Borisa Tadića glasalo skoro tri odsto manje birača, ...

Tomislav Nikolić je predsednik Srbije!

ALO - 21.05.2012

„Ovo je božja pravda! Zahvaljujući glasovima građana, večeras sam postao predsednik Srbije. Ovo je najveća pobeda u mom životu! Želim svima da se zahvalim i da poručim da više nisam predsednik stranke, već predsednik svih građana.

EU poranila sa čestitkom Tomi!

ALO - 21.05.2012

Predsednički kandidat SNS-a Tomislav Nikolić dobio je čestitku od najviših zvaničnika EU nekoliko sati pre zatvaranja birališta u Srbiji! Zajedničko saopštenje poslali su predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej i predsednik Evropskog ...

Toma Nikolić: GLASAO SAM ZA BORISA!

ALO - 21.05.2012

Na biračkom mestu u selu Čumić kod Kragujevca Tomislav Nikolić je odlučio da na glasačkom listiću zaokružio ime predsedničkog kandidata Borisa Tadića.

Rusija: Pobedio opozicionar; Zapad: Pobedio nacionalista

Vesti Online - 21.05.2012

Ruske agencije i internet portali javili su da je na predsedničkim izborima u Srbiji "pobedio opozicioni kandidat Tomislav Nikolić", dok su zapadni mediji u prvim izveštajima posle objavljivanja nezvaničnih preliminarnih rezultata objavili ...

Demokrate otkazale sve planirane proslave

Danas - 21.05.2012

VOJVODINA: Kako je na konferenciji za novinare u Novom Sadu saopštio potpredsednik DS Bojan Pajtić, u drugom krugu predsedničkih izbora u Vojvodini je za lidera demokrata Borisa Tadića glasalo 53 odsto, a za lidera naprednjaka Nikolića 43 ...

Kacin: Nikolića treba pustiti da se dokaže

R.S.Evropa - 21.05.2012

Bilo bi korektno da Nikolić ima, kao i svaka vlada, 100 dana da se dokaže i da ubedi građane, susede i Evropsku uniju da nije hrabar samo na rečima nego i na delima, kao što je to uradio odvajajući se od Srpske radikalne stranke, kaže za ...

Bilt: Dokažite da i s Nikolićem hoćete u Evropu

Vesti Online - 21.05.2012

Švedski ministar spoljnih poslova Karl Bilt istakao je da Srbija sa Tomislavom Nikolićem kao predsednikom će morati da uveri međunarodnu zajednicu da želi da ide ka Evropi.

Tomislav Nikolić je novi predsednik Srbije (VIDEO) ( IZ ČASA U ČAS)

S media - 21.05.2012

Tomislav Nikolić je novi predsednik Srbije (VIDEO) ( IZ ČASA U ČAS) Tomislav Nikolić je novi predsednik Srbije i njegov mandat će trajati do 2017. godine.

Brisel će procenjivati Nikolića na osnovu dela a ne retorike

R.S.Evropa - 21.05.2012

Niska izlaznost birača ne potvrđuje tezu o pobedi nacionalista u Srbiji, kaže za Radio Slobodna Evropa Franc Lotar Altman (Franz Lothar Altmann), nekadašnji direktor balkanskog ogranka Instituta za međunarodna i bezbednosna pitanja iz ...

Cesid konačno: Boris Tadić 47,0, Tomislav Nikolić 49,8

Glas javnosti - 21.05.2012

Na osnovu prebrojanih glasova sa svih biračkih mesta Tomislav Nikolić pobedio je s osvojenih 49,8 odsto glasova, dok je Boris Tadić dobio 47,0 odsto. Nikolić je pobedio u Beogradu sa 48,9 prema Tadićevih 47,4 procenata.

S media istražuje: Zašto je pobedio Tomislav Nikolić? (VIDEO)

S media - 21.05.2012

S media istražuje: Zašto je pobedio Tomislav Nikolić? (VIDEO) Tomislav Nikolić- vodiće Srbiju u narednih pet godina. I dok polovina građana slavi, ona druga još uvek je zatečena. Glasači SNS-a pokazali veći stepen discipline.

Svetska štampa: Srbija preživela politički zemljotres

Glas javnosti - 21.05.2012

BEČ - Srbija je u nedelju preživela politički zemljotres, ocenjuje danas austrijska štampa, navodeći da je lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić potpuno neočekivano izabran za predsednika Srbije.

Crna Gora: Čestitke Nikoliću sa svih strana

Mondo - 21.05.2012

Vlast i opozicija u Crnoj Gori čestitali su lideru Srpske napredne stranke Tomislavu Nikoliću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji, uz ocenu da je to izborna volja građana koju treba poštovati.

Evropa čestita i Nikoliću i "upozorava" ga

Mondo - 21.05.2012

Diplomate iz EU, uz čestitke Tomislavu Nikoliću, skreću pažnju na potrebu da Srbija ostane na evropskom putu i da je na novom predsedniku velika odgovornost.

Mediji u regionu i svetu o pobedi Nikolića

Novi Magazin - 21.05.2012

Pobeda Tomislava Nikolića je veliko iznenađenje, ali i izborni zemljotres u Srbiji, ocenili su hrvatski mediji rezultate drugog kruga predsedničkih izbora u Srbiji.

Srbija se vraća staroj politici

Novi Magazin - 21.05.2012

U Srbiji se dogodio politčki zemljotres i ona se vraća staroj politici, glavne su ocene današnjih prištinskih medija povodom predsedničkih izbora na kojima je pobedio Tomislav Nikolić.

Pobeda Nikolića nije ništa strašno

E-Novine - 21.05.2012

"Bilo bi nam drago kada bi Nikolić prvo krenuo u Sarajevo, pa onda u Banju Luku, kada govorimo o BiH. Drugo, radovalo bio nas kada bi hrabrio Srbe na sjeveru Kosova da ojačaju srpsku zajednicu na Kosovu, što znači ponovno komuniciranje ...

Priština: Srbija se vraća staroj politici

Mondo - 21.05.2012

U Srbiji se dogodio politčki zemljotres i ona se vraća staroj politici, glavne su ocene današnjih prištinskih medija povodom predsedničkih izbora na kojima je pobedio Tomislav Nikolić.

Čestitka Rompeja i Baroza - ali prava

Novi Magazin - 21.05.2012

Predsednik Evropskog saveta Herman Van Rompej i predsednik Komisije Žose Manuel Barozo čestitali su danas izbornu pobedu Tomislavu Nikoliću i izrazili očekivanje da će Srbija ostati na evropskom putu.

Ovog puta stvarno: Rompej i Barozo čestitali Nikoliću (VIDEO)

S media - 21.05.2012

Ovog puta stvarno: Rompej i Barozo čestitali Nikoliću (VIDEO) Nakon jučerašnje greške i prerane čestitke Tomislavu Nikoliću, zvanični Brisel je sada uputio čestitku Tomislavu Nikoliću kako nalaže protokol.

Brisel pozvao Nikolića da nastavi put ka EU

Beta - 21.05.2012

Tweet BRISEL, 21. maja 2012. (Beta) - Predsednici Evropskog saveta i Evropske komisije Herman van Rompej i Žoze Manuel Barozo čestitali su Tomislavu Nikoliću na izboru za predsednika Srbije i pozvali ga da nastavi put evropskih integracija ...

Brisel čestitao Nikoliću, pozvao ga da nastavi put ka EU

EMG - 21.05.2012

Predsednici Evropskog saveta i Evropske komisije Herman van Rompej i Žoze Manuel Barozo čestitali Tomislavu Nikoliću na izboru za predsednika Srbije i pozvali ga da nastavi put evropskih integracija zemlje.

Prištinski mediji: Nikolić je šansa za Kosovo

Vesti Online - 21.05.2012

Prištinski mediji na albanskom jeziku izbor Tomislava Nikolića za predsednika opisuju kao zemljotres. U Srbiji se dogodio politčki zemljotres i ona se vraća staroj politici, glavne su ocene današnjih prištinskih medija.

Zabrinutost izborom Nikolića

Beta - 21.05.2012

Tweet BEOGRAD, 21. maja 2012. (Beta) - Centar za evroatlantske studije izražio je u ponedeljak zabrinutost povodom izbora Tomislava Nikolića za predsednika Srbije, uz ocenu da to može usporiti procese tranzicione pravde i reforme sektora ...

Agencije: Neizvesnost i nezgodna kohabitacija

Mondo - 21.05.2012

Posle pobede opozicionog kandidata na predsedničkim izborima, Srbija je suočena sa političkom neizvesnošću oko formiranja nove vlade, pišu svetske agencije.

Toma Nikolić zaigrao kolo (VIDEO)

Novi Magazin - 21.05.2012

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić proslavio je pobedu na predsedničkim izborima uz trubače i kolo. Nikolić se u kolo uhvatio sa suprugom i stranačkim kolegama. Slavlje je organizovano u prostorijama SNS.

Pozitivne promene s Nikolićem?

E-Novine - 21.05.2012

Većina sagovornika Radija Slobodna Evropa smatra, s dozom opreza, da bi izbor Tomislava Nikolića za predsednika Srbije mogao imati pozitivan uticaj na odnose u regionu.

Velja Ilić: Nikolić će poći Putinovim putem

Vesti Online - 21.05.2012

Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić čestitao je svim građanima izbor Tomislava Nikolića za predsednika države i naveo da očekuje da će Nikolić poći putem Vladimira Putina i da će Srbija uz njega doživeti svoj razvoj.

Nikolić: Rezultat predsedničkih izbora dobra poruka stranim investitorima

S media - 21.05.2012

Nikolić: Rezultat predsedničkih izbora dobra poruka stranim investitorima Pobeda Tomislava Nikolića neće imati uticaja na ekonomiju, izjavio je ekonomista Goran Nikolić.

Dodik čestitao Nikoliću

S media - 21.05.2012

Dodik čestitao Nikoliću Jaka i stabilna Srbija potrebna je njenim gradjanima, poručio je predsednik Republike Srpske (RS)Milorad Dodik u čestitci Tomislavu Nikoliću.

Čestitike Nikoliću i upozorenja da dokaže privrženost EU

Novi Magazin - 21.05.2012

Tomislavu Nikoliću stižu čestitke na izboru za predsednika Srbije i poruke da će morati da dokaže privrženost evropskom putu. Reakcije u regionu su uzdržane.

Partije u Srbiji zatečene pobedom Nikolića

Prva Srpska TV - 21.05.2012

Pobeda lidera naprednjaka Tomislava Nikolića u drugom krugu predsedničkih izbora izazvala je iznenađenje u regionu, ali je, sudeći prema prvim reagovanjima, zatekla nespremenim i većinu političkih stranaka u Srbiji, koje se još ne usuđuju ...

Pobjeda Nikolića ne donosi tektonske promjene u odnosima sa Crnom Gorom

R.S.Evropa - 21.05.2012

Crnogorski mediji značajnu pažnju posvjećuju pobjedi Tomislava Nikolića na predsjedničkim izborima u Srbiji. Fokusirana je Nikolićeva ocjena odnosa Crne Gore i Srbije koji su po njemu lošiji nego s Hrvatskom, kao i njegova opaska da u ...

"Nikolićeva pobeda početak kraja Milorada Dodika"

Vesti Online - 21.05.2012

Mladen Ivanić, predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) i bivši ministar spoljnih poslova BiH, u izjavi za agenciju Anadolija, kazao je kako je očito da je pobeda Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima u Srbiji rezultat ...

Snažno ohrabrujemo predsednika Nikolića

E-Novine - 21.05.2012

Predsednik Evropskog saveta Herman Van Rompej i predsednik Komisije Žose Manuel Barozo čestitali su izbornu pobedu Tomislavu Nikoliću. Snažno ohrabrujemo predsednika Nikolića da nastavi u ovom pravcu, poručili su evropski lideri ...

EU suzdržano o izboru Nikolića

Prva Srpska TV - 21.05.2012

Osim formalne čestitke Tomislavu Nikoliću na pobedi u drugom krugu srpskih predsedničkih izbora, evropski zvaničnici su danas sa vidnom uzdržanosću komentarisali promenu na čelu države.

Kuda Nikolić vodi Srbiju

R.S.Evropa - 21.05.2012

Dan posle izborne pobede naprednjaka Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima, u Srbiji propitivanje - šta se dogodilo, kuda ide Srbija, šta to znači za njen evropski put, za odnose sa susedima? Šta donosi novi srpski predsednik koga ...

SAD pozdravljaju Nikolićevu posvećenost EU

Novi Magazin - 21.05.2012

Sjedinjene Američke Države čestitale su Tomislavu Nikoliću izbor za predsednika, posebno pozdravivši njegovu 'posvećenost EU'. "Pozdravljamo ponovnu potvrdu posvećenosti novoizabranog predsednika Nikolića evropskoj budućnosti Srbije i ...

S media istražuje: Gde nas vodi novi vođa?

S media - 21.05.2012

S media istražuje: Gde nas vodi novi vođa? Dok je EU požurila da što pre pozdravi novog predsednika Srbije, u zemljama regiona izbor Tomislava Nikolića nije baš najbolje dočekan.

Postoji li drugo lice Tomislava Nikolića

R.S.Evropa - 21.05.2012

Ko je Tomislav Nikolić ? Više od dvadeset godina prisutan je na političkoj sceni Srbije, a samo poslednje tri i po proveo je nezavisan od haškog optuženika Vojislava Šešelja .

Ketrin Ešton: Potrebno brzo obrazovanje vlade

Novi Magazin - 21.05.2012

Visoka predstavnica EU za spoljnu poltiku Ketrin Ešton čestitala je Tomislavu Nikoliću izbor za predsednika Srbije i poručila da je potrebno brzo obrazovanje vlade koja će raditi na ekonomskim reformama i evrointegracijama.

Da li je Dodik izgubio saveznika

R.S.Evropa - 21.05.2012

Ishod drugog kruga predsjedničkih izbora u Srbiji predstavlja političku volju građana te zemlje, zajednička je ocjena političara u Sarajevu. Ne očekuju da će pobjeda Tomislava Nikolića radikalizirati politiku u regionu, a samim tim ni ...

Podijeljena očekivanja od novog predsjednika

R.S.Evropa - 21.05.2012

Kompletan hrvatski državni vrh – od predsjednika do ministrice vanjskih i europskih poslova – je na summitu NATO-a u Chicagu, pa je za sada pobjedu Tomislava Nikolića na predsjedničkim izborima u Srbiji – također iz Chicaga – komentirao ...

Ešton: Srbiji je potrebna jaka vlada

Prva Srpska TV - 21.05.2012

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton pridružila se evropskim liderima koji su čestitali izbornu pobedu Tomislavu Nikoliću.

Rumunija: Nikolić nacionalista, bivši radikal

Vesti Online - 21.05.2012

Rumunski list onlajn Gandul ocenjuje da će novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić više gledati prema Rusiji nego prema Briselu i Rumuniji.

Ketrin Ešton čestitala Nikoliću

S media - 21.05.2012

Ketrin Ešton čestitala Nikoliću Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton pridružila se danas evropskim liderima koji su čestitali izbornu pobedu Tomislavu Nikoliću.

Zvaničnici regiona čestitali Nikoliću pobedu

Prva Srpska TV - 21.05.2012

Zvaničnici zemalja regiona čestitali su danas Tomislavu Nikoliću na izboru za predsednika Srbije, uz očekivanje da će Srbija nastaviti da gradi dobrosusedske odnose.

"Nikolićevom pobedom jača pozicija SPS-a"

Vesti Online - 21.05.2012

Sociolog Vladimir Vuletić izjavio je da je izborom Tomislava Nikolića za predsednika države pozicija Socijalističke partije Srbije jača nego što bi bila u slučaju da je pobedio Boris Tadić.

SAD čestitale Nikoliću, očekuju saradnju

Mondo - 21.05.2012

Ambasada SAD saopštila je čestitke Vašingtona novom predsedniku i ohrabrile ga da sarađuje sa budućim premijerom i Vladom Srbije. Sjedinjene Američke Države (SAD) čestitaju Tomislavu Nikoliću izbor za predsednika Srbije i ohrabruju ga da ...

Nikolićeva pobeda podigla cenu Dačiću

R.S.Evropa - 21.05.2012

Nedugo nakon što su, neposredno po objavljivanju rezultata predsedničkih izbora, i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i njegova koleginica Slavica Đukić Dejanović izjavili da je prethodni dogovor sa Demokratskom strankom o ...

Skeptični prema Nikoliću

Danas - 21.05.2012

Priština - Srbija se nakon izborne pobede Tomislava Nikolića vraća staroj politici prema Kosovu, ocenjuju mediji u Prištini. Dnevnik Koha ditore ističe da se „u Srbiji dogodio politički zemljotres“ i prenosi izjave Nikolića u izbornoj ...

Srbija da nastavi ka Evropskoj uniji

Danas - 21.05.2012

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Tomislavu Nikoliću pobedu na predsedničkim izborima. „Uveren sam da ćemo zajedničkim naporima nastaviti rad na realizaciji postojećih sporazuma, uključujući realizaciju velikih investicionih ...

Pozitivno što je Nikolić potvrdio evropski put

Danas - 21.05.2012

Beograd - Tomislav Nikolić će preuzeti državno kormilo Srbije koja se proteklih godina odlučno kretala u pravcu EU i pozitivno je to što su se prvi komentari novoizabranog predsednika u obraćanju medijima odnosili na potvrdu evropskog puta ...

Kako je glasala Srbija

Danas - 21.05.2012

BEOGRAD: Prema konačnoj proceni CeSID, na teritoriji grada Beograda za predsedničkog kandidata SNS Tomislava Nikolića glasalo je 48,9 odsto, a za kandidata DS Borisa Tadića 47,4 odsto birača koji su 20. maja izašli na izbore.

Hrvatska: Pobeda Nikolića politički potres za Srbiju

Vesti Online - 21.05.2012

Hrvatska štampa opširno piše o rezultatima nedeljnih predsedničkih izbora u Srbiji, uz ocenu da pobeda lidera naprednjaka Tomislava Nikolića predstavlja politički potres u zemlji.

Čestitke Nikoliću i iz Slovenije

Mondo - 21.05.2012

Predsednik Slovenije Danilo Tirk čestitao je pobedu na izborima novoizabranom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću. "Ovom prilikom bih želeo da izrazim želju i ubeđenje da će prijateljski odnosi između Republike Slovenije i Republike ...

Tri opcije za formiranje Vlade

Novosti - 21.05.2012

Zvanični međustranački pregovori o formiranju Vlade Srbije počeće tek posle Nikolićeve inauguracije. Naprednjaci će pokušati da sastave većinu. Socijalisti i demokrate još se drže dogovora ZVANIČNI pregovori o formiranju vladajuće većine u ...

Srbija će morati da dokaže da želi u Evropu

Nadlanu - 21.05.2012

STOKHOLM/BEOGRAD, 20. maja 2012. (Beta) - Švedski ministar spoljnih poslova Karl Bilt istakao je da će Srbija sa Tomislavom Nikolićem kao predsednikom morati da uveri medjunarodnu zajednicu da želi da ide ka Evropi.

Strani mediji o pobedi Tomislava Nikolića: VIDEO

Nadlanu - 21.05.2012

Naviknuti da Tomislava Nikolića zovu nacionalistom koji je sarađivao sa Slobodanom Miloševićem , strani mediji su i sa ovih izbora koristili tu terminologiju ali su, u svojim izveštajima, pre svega ukazivali na rezultat koji je u ...

Nikolić da dokaže da je za evropsku Srbiju

Nadlanu - 21.05.2012

BEOGRAD, 21. maja 2012. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Austrije Mihael Špideleger čestitao je Tomislavu Nikoliću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji i ocenio da mu je "to prilika da dokaže svoju posvećenost evropskoj Srbiji o ...

Nacionalista na čelu Srbije

Nadlanu - 21.05.2012

BERLIN, 21. maja 2012. (Beta) - Nemački mediji u ponedeljak u izveštajima o predsedničkim izborima u Srbiji ističu da je novoizabrani predsednik Tomislav Nikolić "nacionalista", "kontroverzna figura" i do pre nekoliko godina bliski ...

Srbija se vraća staroj politici

Nadlanu - 21.05.2012

PRIŠTINA, 21. maj 2012. (Beta) U Srbiji se dogodio politički zemljotres i ona se vraća staroj politici, glavne su ocene prištinskih medija u ponedeljak povodom predsedničkih izbora na kojima je pobedio Tomislav Nikolić.

Nikolić će poći putem Vladimira Putina

Nadlanu - 21.05.2012

BEOGRAD, 21. maja 2012. (Beta) - Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić čestitao je svim gradjanima izbor Tomislava Nikolića za predsednika države i naveo da očekuje da će Nikolić poći putem Vladimira Putina i da će Srbija uz njega doživeti ...