TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Njujork tajms: SAD traže utočište za Gadafija

Blic - 17.04.2011

NJUJORK - Američka administracija počela je da traži državu, najverovatnije u Africi, koja bi bila voljna da libijskom lideru Moameru Gadafiju pruži utočište po uklanjanju s vlasti, iako se još nijedan opozicioni lider nije nametnuo kao ...

NJUJORK tajms: SAD traže utočište za Gadafija

Kurir - 17.04.2011

NJUJORK- Američka administracija počela je da traži državu, najverovatnije u Africi, koja bi bila voljna da libijskom lideru Moameru Gadafiju pruži utočište po uklanjanju s vlasti, iako se još nijedan opozicioni lider nije nametnuo kao ...

Nemački ministar: Gadafijeva imovina u humanitarne svrhe

Blic - 17.04.2011

BERLIN - Vlada Nemačke je proteklih nedelja zamrzla na računima u toj zemlji oko šest milijardi dolara libijske vlade, saznaje nemački nedeljnik ''Špigel''.

Peščana oluja pomaže Gadafiju

RTS - 17.04.2011

Libijska vojska mogla bi da iskoristi prednost peščane oluje i do večeras uće u Adždabiju, strahuju pobunjenici. Oluja, koja od jutros besni, onemogućava napade NATO aviona.

Njujork tajms: SAD traže utočište za Gadafija

Politika - 17.04.2011

NJUJORK – Američka administracija počela je da traži državu, najverovatnije u Africi, koja bi bila voljna da libijskom lideru Moameru Gadafiju pruži utočište po uklanjanju s vlasti, iako se još nijedan opozicioni lider nije nametnuo kao ...

Velika Britanija protiv angažovanja kopnenih snaga u Libiji

Blic - 17.04.2011

LONDON - Britanski premijer Dejvid Kameron odbacio je danas mogućnost angažovanja kopnenih snaga u Libiji rekavši da je važno delovati u skladu sa mandatom UN i ne preduzimati akcije koje možda ne bi odgovarale arapskom svetu.

Kameron: britanija neće okupirati Libiju

Kurir - 17.04.2011

LONDON - Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je da njegova zemlja ne planira da pošalje kopnene snage u Libiju i istakao da London treba da se drži mandata UN a ne da preduzima akcije koje bi izazvale negativne reakcije u arapskom ...

NATO napad kod Tripolija, Gadafijeve snage napale Adždabiju

Blic - 17.04.2011

TRIPOLI - Borbeni NATO avioni bombardovali su danas oblast jugozapadno od Tripolija, dok su snage libijskog lidera Moamera Gadafija napale pobunjenike zapadno od Adždabije, odakle je zbog sukoba pobeglo više stotina ljudi.

SAD traže utočište za Gadafija?

Vesti Online - 17.04.2011

Američka administracija počela je da traži državu, najverovatnije u Africi, koja bi bila voljna da libijskom lideru Moameru el Gadafiju pruži utočište po uklanjanju s vlasti, iako se još nijedan opozicioni lider nije nametnuo kao njegov ...

Gadafi granatira Misratu

Glas javnosti - 17.04.2011

TRIPOLI - Snage lojalne libijskom lideru Muameru el Gadafiju ispalile su najmanje 100 raketa na Misratu, tvrde predstavnici pobunjenika. "Ispalili su rakete na industrijsko područje tokom jutra, najmanje stotinu njih je ispaljeno.

Pobunjenici: U Misrati gađani pogoni prehrambene industrije

R.S.Evropa - 17.04.2011

Snage lojalne libijskom čelniku Moameru Gadafiju gađale su u subotu pogone prehrambene industrije u Misrati, a u napadima su poginule tri osobe, saopštili su pobunjenici.

SAD po Africi traže azil za Gadafija

Mondo - 17.04.2011

Američka administracija počela je da traži državu, najverovatnije u Africi, koja bi bila voljna da libijskom lideru pruži utočište po uklanjanju s vlasti.

Gadafijeve snage bombarduju Adždabiju

R.S.Evropa - 17.04.2011

Snage lojalne libijskom vođi Moameru Gadafiju bombardovale su u nedelju grad Adždabija, na istoku Libije, koji poslednjih sedmica predstavlja poprište glavnog sukoba.

Misrata: Obnovljen napad Gadafijevih snaga

Novosti - 17.04.2011

Najmanje šest ljudi je ubijeno, a 47 ranjeno u granatiranju Misrate koje su izvele Gadafijeve snage Snage libijskog lidera Moamera Gadafija granatirale su danas zapadni grad Misratu i ubile najmanje šest, a ranile 47 ljudi, rekao je ...

Gadafi ne odustaje od borbi za Misratu

Vesti Online - 17.04.2011

Snage libijskog lidera Moamera Gadafija granatirale su zapadni grad Misratu i ubile najmanje šest, a ranile 47 ljudi, rekao je arapskoj televiziji Al Džazira portparol pobunjenika Abdel Baset Mezerik.

Kameron: Nećemo kopneno na Libiju

Novosti - 17.04.2011

Britanski premijer izjavio da njegova zemlja ne planira da pošalje kopnene snage u Libiju i istakao da London treba da se drži mandata UN a ne da preduzima akcije koje bi izazvale negativne reakcije u arapskom svetu LONDON - Britanski ...

Libija: Kameron odbacio učešće kopnenih snaga

R.S.Evropa - 17.04.2011

Britanski premijer Dejvid Kameron odbacio je u nedelju mogućnost angažovanja kopnenih snaga u Libiji rekavši da je važno delovati u skladu sa mandatom UN i ne preduzimati akcije koje možda ne bi odgovarale arapskom svetu.

Van Rompej: Nastaviti sa vojnim pritiskom na Gadafija

R.S.Evropa - 17.04.2011

Predsednik Evropskog saveta Herman Van Rompej pozvao je danas zapadne saveznike da nastave sa vojnim pritiskom na libijskog vođu Moamera Gadafija, do njegovog odlaska sa vlasti.

Kameron: Rezolucija UN otežava misiju

Danas - 17.04.2011

London - Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je juče da se rezolucijom UN o Libiji „ograničavaju“ koalicione snage koje nastoje da zaštite civile i obezbede zonu zabranjenog leta.

"Prekomanda" za pukovnika Gadafija

Novosti - 17.04.2011

”Njujork tajms” o planovima američke administracije za budućnost libije. Lekcija iz Iraka - ”domaći” menjaju vlast AMERIČKA administracija počela je da traži državu, najverovatnije u Africi, koja bi bila voljna da libijskom lideru Moameru ...

Gadafijeve snage napale Adždabiju

Vesti Online - 17.04.2011

Borbeni NATO avioni bombardovali su danas oblast jugozapadno od Tripolija, dok su snage libijskog lidera Moamera Gadafija napale pobunjenike zapadno od Adždabije, odakle je zbog sukoba pobeglo više stotina ljudi.

Medicinska sestra: Gadafi nije podnosio moju vezu sa Srbinom

Blic - 16.04.2011

KIJEV - Zvali su nas Gadafijevim haremom. To je glupost! Nijedna medicinska sestra nije mu bila ljubavnica. Dodirivale smo ga samo kad smo mu merile krvni pritisak, započinje svoju ispovest 24-godišnja Oksana Balinskaja, medicinska sestra ...

NATO ostaje bez oružja u Libiji

Kurir - 16.04.2011

VAŠINGTON - NATO ostaje bez "pametnih" bombi i drugih vrsta naoružanja u Libiji, gde izvodi operaciju protiv tamošnjeg lidera Muamera el Gadafija, piše Vašington post.

Kasetnim bombama na Misuratu

RTS - 16.04.2011

Gadafijeve snage koriste kasetne bombe u Misurati, tvrde pobunjenici. Samit zapadnih zemalja u Berlinu ostao bez jasnog obećanja saveznika da će uputiti dodatne avione u misiju. Lavrov: Nato izašao izvan mandata UN.

Žestoka borba Gadafijevih snaga i pobunjenika za Adždabiju

Blic - 16.04.2011

ADŽDABIJA - Eksplozije odzvanjaju zapadno od strateškog grada Adždabije, na istoku Libije gde pobunjenici napreduju, koristeći vazdušne udare NATO, na snage Moamera Gadafija, javlja Frans pres.

Gadafi granatira Misratu, pobunjenici napreduju ka Bregi

Blic - 16.04.2011

Snage lojalne libijskom lideru Muameru el Gadafiju ispalile su danas najmanje 100 raketa na Misratu, tvrde predstavnici pobunjenika. "Ispalili su rakete na industrijsko područje tokom jutra, najmanje stotinu njih je ispaljeno.

Gadafi granatira Misratu

Kurir - 16.04.2011

TRIPOLI - Snage lojalne libijskom lideru Muameru el Gadafiju ispalile su najmanje 100 raketa na Misratu, tvrde predstavnici pobunjenika. "Ispalili su rakete na industrijsko područje tokom jutra, najmanje stotinu njih je ispaljeno.

Gadafijeva „sestra“ zatrudnela sa Srbinom!

ALO - 16.04.2011

Oksana Belinskaja (24), medicinska sestra iz Ukrajine, pobegla je iz pakla Tripolija plašeći se da bi „tatica“ Moamer el Gadafi mogao da naredi njenu smrt kada sazna da je u drugom stanju! U intervjuu za „Njuzvik“, Oksana je izjavila da je ...

Al Zavahri: Borite se protiv Gadafija i NATO

Glas javnosti - 16.04.2011

KAIRO- Drugi čovek terorističke organizacije Al Kaida Ajman al-Zavahri na internetu je objavio video snimak, napravljen pre početka bombardovanja Libije, na kome je sve muslimanske zemlje pozvao da se bore protiv SAD i NATO ako njihove ...

Medicinska sestra: Gadafi nije podnosio moju vezu sa Srbinom

Prva Srpska TV - 16.04.2011

Zvali su nas Gadafijevim haremom. To je glupost! Nijedna medicinska sestra nije mu bila ljubavnica. Dodirivale smo ga samo kad smo mu merile krvni pritisak, započinje svoju ispovest 24-godišnja Oksana Balinskaja, medicinska sestra iz ...

Lavrov: Akcijom u Libiji NATO prekoračuje mandat

R.S.Evropa - 16.04.2011

Akcijom u Libiji, NATO prekoračuje mandat Savjeta bezbjednosti UN, izjavio je u petak u Belrinu ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, pozivajući da se nađe političko rješenje za krizu u toj afričkoj zemlji.

NATO ostaje bez oružja u Libiji???

Vesti Online - 16.04.2011

NATO ostaje bez "pametnih" bombi i drugih vrsta naoružanja u Libiji, gde izvodi operaciju protiv tamošnjeg lidera Moamera Gadafija, piše "Vašington post".

Libija: NATO ima želju ali manjka bombi

Mondo - 16.04.2011

NATO ostaje bez "pametnih" bombi i drugih vrsta naoružanja u Libiji, gde izvodi operaciju protiv tamošnjeg lidera Muamera el Gadafija, piše Vašington post.

Kasetnim bombama na Misuratu

Prva Srpska TV - 16.04.2011

Gadafijeve snage koriste kasetne bombe u Misurati, tvrde pobunjenici. Samit zapadnih zemalja u Berlinu ostao bez jasnog obećanja saveznika da će uputiti dodatne avione u misiju.

Libija: Kasetne bombe podižu oluju

Novosti - 16.04.2011

Najnoviji izveštaji o upotrebi ozloglašenog oružja u Libiji jačaju lobiranje za naoružavanje pobunjenika. Civili u Misrati u strahu od višecevnih raketnih bacača USRED debate na Zapadu treba li naoružati libijske pobunjenike, novinari su ...

Gadafi granatira Misratu, pobunjenici blizu Brege

Vesti Online - 16.04.2011

Snage lojalne libijskom lideru Muameru el Gadafiju ispalile su najmanje 100 raketa na Misratu, tvrde predstavnici pobunjenika. "Ispalili su rakete na industrijsko područje tokom jutra, najmanje stotinu njih je ispaljeno.

Evropska unija: Libija kao Kosovo

24sata - 15.04.2011

SANKCIJE - Evropska unija zahteva brzu političku tranziciju u Libiji i s tim ciljem je usvojila dodatne sankcije protiv režima Moamera Gadafija, izveštava Dojče vele.

SAD odbacile poziv Francuske da obnove vazdušne napade u Libiji

Blic - 15.04.2011

Sjedinjene Američke Države odbacile su poziv Francuske da njihovi ratni avioni obnove velike vazdušne napade u Libiji, izjavio je francuski ministar spoljnih poslove Alen Žipe posle razgovora sa američkim državnim sekretarom Hilari Klinton.

Ajša Gadafi: Zahtev da Gadafi ode uvreda za Libijce

Blic - 15.04.2011

Zahtev Zapada da libijski lider Moamer Gadafi podnese ostavku "uvreda je za sve Libijce", izjavila je danas njegova ćerka Ajša, pošto su ga svetski lider ponovo pozvali da napusti vlast.

Evakuacija iz Misurate

RTS - 15.04.2011

U libijsku luku Misurata stigao brod sa humatinarnom pomoći, kojim će se evakuisati i strani radnici. U napadu Gadafijevih snaga na taj grad sinoć ubijeno 13 ljudi. Budućnost Libije sa Gadafijem "nezamisliva", poručuju zapadni lideri.

Ajša gadafi: Zahtev da gadafi ode uvreda za Libijce

Kurir - 15.04.2011

TRIPOLI - Zahtev Zapada da libijski lider Muamer Gadafi podnese ostavku "uvreda je za sve Libijce", izjavila je danas njegova ćerka Ajša, pošto su ga svetski lider ponovo pozvali da napusti vlast.

Gadafi se vozika tokom bombardovanja

Kurir - 15.04.2011

TRIPOLI - Libijska vlada saopštila je da su tri civila poginula u NATO bombardovanju Tripolija, dok je nešto ranije državna TV stanica emitovala snimak kako se libijski vođa Muamer Gadafi vozi ulicama prestonice tokom vazdušnih napada.

NATO ušao u rat koji će dugo trajati

DW - 15.04.2011

Nemačka štampa i dalje detaljno izveštavao o vojnoj intervenciji o Libiji. Ovoga puta iz ugla zasedanja NATO saveza u Berlinu. Koliko je vojni savez jedinstven i „istrajan“ u ostvarivanju svog cilja? Povodom zasedanja ministara spoljnih ...

Al Zavahri: borite se protiv NATO ako napadne Libiju

Kurir - 15.04.2011

KAIRO- Drugi čovek terorističke organizacije Al Kaida Ajman al-Zavahri na internetu je objavio video snimak, napravljen pre početka bombardovanja Libije, na kome je sve muslimanske zemlje pozvao da se bore protiv SAD i NATO ako njihove ...

Brod sa 1.200 imigranata krenuo iz Misrate za Bengazi

Blic - 15.04.2011

ŽENEVA - Brod sa oko 1.200 azijskih i afričkih imigranata, koji su u luci Misrati proveli više nedelja sa veoma malim zalihama hrane i vode, otplovio je danas za Bengazi, saopštila je Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

Lavrov: NATO prekoračio mandat u Libiji; Rasmusen: Očekujemo još aviona

Blic - 15.04.2011

MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da je NATO prekoračio mandat Ujedinjenih nacija u Libiji, i zatražio brze korake na političkom rešenju sukoba.

Pobegla od Gadafija zbog dečka Srbina

Press - 15.04.2011

Strah - Ukrajinka Oksana Balinskaja (24) ostala je trudna sa dečkom iz Srbije i mislila je da joj Moamer el Gadafi to nikad ne bi oprostio, pa je pobegla iz Libije Čeka bebu ...

Borbe u Misrati, poginulo osam ljudi

Blic - 15.04.2011

MISRATA - Osam ljudi poginulo je danas u libijskom gradu Misurati, u novim sukobima snaga režima i pobunjenika koji tvrde da snage lojalne lideru Moameru Gadafiju koriste kasetne bombe u oblastima naseljenim civilima.

NATO: Gadafi mora da ode

Politika - 15.04.2011

Nemačka vlada nailazi na sve manju podršku kod kuće zbog toga što nije uključena u intervenciju u Libiji Predsednici SAD i Francuske Barak Obama i Nikola Sarkozi, kao i premijer Velike Britanije Dejvid Kameron, poručili su u otvorenom ...

Video: Gadafi se vozi tokom bombardovanja

Novosti - 15.04.2011

Libijska televizija u četvrtak emitovala snimak na kome se vidi kako se Gadafi za vreme bombardovanja vozi oko Tripolija u SUV automobilu sa otvorenim krovom TRIPOLI - Libijska televizija je u četvrtak tok om dana emitovala snimak na kome ...

London skinuo sankcije protiv Muse Kuse

Glas javnosti - 15.04.2011

LONDON- Libijski bivši šef diplomatije Musa Kusa skinut sa spiska ljudi koji podležu finansijskim sankcijama EU, saopštila je britanska vlada. NATO saopštio da će nastaviti vazdušne udare, sve dok libijska vojska ne prestane da napada ...

Al Kaida protiv NATO i Gadafija

Vesti Online - 15.04.2011

Na Internetu je objavljen video snimak drugog čoveka terorističke organizacije Al Kaida Ajmana al-Zavahirija, napravljen pre početka bombardovanja Libije, na kome je sve muslimanske zemlje pozvao da se bore protiv SAD i NATO ako njihove ...

Šta Al Kaida misli o Libiji?

Mondo - 15.04.2011

Na Internetu je objavljen video snimak drugog čoveka terorističke organizacije Al Kaida Ajmana al-Zavahrija na kome je sve muslimanske zemlje pozvao da se bore protiv SAD i NATO ako njihove snage napadnu Libiju.

Ajša Gadafi: Gde su civili koje štitite?

Vesti Online - 15.04.2011

Zahtev Zapada da libijski lider Moamer Gadafi podnese ostavku "uvreda je za sve Libijce", izjavila je danas njegova ćerka Ajša, pošto su ga svetski lider ponovo pozvali da napusti vlast.

Zapad poziva na nastavak vojne kampanje u Libiji

R.S.Evropa - 15.04.2011

Lideri SAD, Britanije i Francuske pozvali su danas na nastavak vojne kampanje u Libiji i provedbu rezolucije 1973 Vijeća sigurnosti UN sve dok Gadafi ne ode s vlasti. Istodobno, režimske snage nastavlaju s granatiranjem Misrate.

Lavrov protiv sile i za političko rješenje krize u Libiji

R.S.Evropa - 15.04.2011

Ruski ministar vanjskih poslova Sergei Lavrov rekao je u petak da je NATO prekoračio mandat UN-a u Libiji, te zatražio brze korake na političkom rješenju sukoba.

Pobunjenici: Gadafi upotrebio kasetne bombe

Novosti - 15.04.2011

Libijski pobunjenici optužili snage lojalne Gadafiju da su koristile zabranjene kasetne bombe u Misrati. Ubijeno sedam pobunjenika i 11 ranjeno KAIRO / TRIPOLI / MISRATA - Libijski pobunjenici su optužili snage lojalne Muameru el Gadafiju ...

Lavrov: NATO prekoračio mandat u Libiji

Mondo - 15.04.2011

Rusija upozorila NATO da ne pribegava prekomernoj upotrebi sile u Libiji. NATO za sada bez odluke o povećanju broja borbenih aviona. Brod sa oko 1.200 imigranata otplovio za Bengazi.

Svetske diplomate uz opoziciju

Blic - 14.04.2011

DOHA - Diplomate zapadnih i arapskih zemalja stale su na sastanku u Dohi u odbranu međunarodnih snaga u Libiji i obavezale se da ponude novčanu, političku i humanitarnu podršku libijskoj opoziciji.

Šefovi diplomatija članica NATO danas o Libiji

Blic - 14.04.2011

Šefovi diplomatija zemalja članica NATO-a sastaju se danas u Berlinu, a Libija je prioritet na dnevnom redu. Velika Britanija i Francuska vrše pritisak na ostale zemlje da povećaju vojni pritisak na libijskog lidera Muamera Gadafija, dok ...

Misurata pod opsadom

RTS - 14.04.2011

Gadafijeve snage okružuju Misuratu i Adždabiju. Ni libijska vojska, ni pobunjenici nisu u stanju da odnesu prevagu na frontu. Ministri spoljnih poslova zemalja članica NATO-a raspravljaju u Berlinu o pojačavanju vojnog pritiska na Gadafija.

Niko ne zna šta je prava strategija za Libiju

DW - 14.04.2011

U Adžabiji na istoku Libije, pobunjenici tovare municiju u transportere. Pripremaju se za sledeću bitku. Očekuju novu veliku ofanzivu vladinih snaga. Za to vreme u kataru zaseda Kontakt grupa za Libiju.

EU: Libija kao Kosovo

Blic - 14.04.2011

BRISEL - Evropska unija zahteva brzu političku tranziciju u Libiji i s tim ciljem na umu je usvojila dodatne sankcije protiv režima Moamera Gadafija, izveštava Dojče vele.

Snažna eksplozija u blizini Gadafijevog kompleksa u Tripoliju

Blic - 14.04.2011

TRIPOLI - Američki državni sekretar Hilari Klinton izjavila je danas, uoči dvodnevnog sastanka ministara spoljnih poslova zemalja članica NATO u Berlinu, da je Alijansa jedinstvena u nastojanju da se okonča vladavina libijskog lidera ...

Gadafijeve snage napale misratu, najmanje osmoro poginulo

Kurir - 14.04.2011

TRIPOLI - Najmanje osmoro ljudi poginulo je u napadu koji su izvele snage libijskog lidera Moamera Gadafija u Misrati, gradu udaljenom oko 200 kilometara istočno od Tripolija, izjavio je predstavnik pobunjenika.

Francuski piloti: gadafijeva vojska odlično kamuflirana

Kurir - 14.04.2011

SREDOZEMLJE- Snage libijskog lidera Muamera el Gadafija su odlično kamuflirane, tako da ih je teško otkriti iz vazduha, tvrde francuski piloti angažovani u operacijama iznad Libije, poredeći situaciju sa ponašanjem srpskih snaga na Kosovu, ...

Gadafi u vožnji Tripolijem tokom bombardovanja

Blic - 14.04.2011

TRIPOLI - Libijska televizija prikazala je danas snimke pukovnika Moamera Gadafija u vožnji ulicama Tripolija u sportskom džipu sa otvorenim krovom, kako je rečeno, u vreme kada su avioni NATO-a bombardovali glavni grad.

Žestoki sukobi u Adždabiji

Kurir - 14.04.2011

ADŽDABIJA - Žestoka razmena vatre usledila je danas popodne između pobunjenika i snaga lojalnih Moameru Gadafiju u Adždabiji na istoku Libije, javlja Frans pres. Okršaj je počeo oko 15 časova po lokalnom vremenu u zapadnom delu grada.

Šamam: SAD vratite se u operacije nad Libijom

Glas javnosti - 14.04.2011

DOHA- Portparol libijskih pobunjenika Mahmud Šamam pozvao je američku vojsku da ponovo poduzme aktivniju ulogu u vazdušnim operacijama NATO u Libiji ili da rizikuje nove civilne žrtve u borbama između pobunjenika i vladinih trupa.

Šefovi diplomatija zemalja NATO-a danas o Libiji

R.S.Evropa - 14.04.2011

Šefovi diplomatija zemalja članica NATO-a sastaju se danas u Berlinu, a Libija je prioritet na dnevnom redu. Velika Britanija i Francuska vrše pritisak na ostale zemlje da povećaju vojni pritisak na libijskog lidera Muamera Gadafija, dok ...

Šefovi dilplomatija članica NATO danas o Libiji

R.S.Evropa - 14.04.2011

Šefovi diplomatija zemalja članica NATO-a sastaju se danas u Berlinu, a Libija je prioritet na dnevnom redu. Velika Britanija i Francuska vrše pritisak na ostale zemlje da povećaju vojni pritisak na libijskog lidera Muamera Gadafija, dok ...

Libija:borbe bez kraja

Prva Srpska TV - 14.04.2011

Gadafijeve snage drže pod opsadom Misurati i Adždabiju. Ni libijska vojska, ni pobunjenici nisu u stanju da odnesu prevagu na frontu. Misurata je i dalje pod opsadom Gadafijevih snaga.

EU: Libija kao Kosovo

Prva Srpska TV - 14.04.2011

Evropska unija zahteva brzu političku tranziciju u Libiji i s tim ciljem na umu je usvojila dodatne sankcije protiv režima Moamera Gadafija, izveštava Dojče vele.

U napadu Gadafijevih snaga na Misratu 23 poginulih

Prva Srpska TV - 14.04.2011

Bilans nastradalih u napadu snaga libijskog lidera Moamera Gadafija na jedno stambeno područje u Misrati popeo se na 23, a među žrtvama je i troje Egipćana, izjavio je predstavnik pobunjenika.

NATO: Usklađivanje vojne akcije u LIbiji

R.S.Evropa - 14.04.2011

Priredila: Mirjana Rakela Ministri vanjskih poslova NATO saveza u četvrtak će u Berlinu pokušati prevladati razlike, i uskladili strategiju vojne akcije u Libiji.

"Cilj NATO da se svrgne Gadafi"

Vesti Online - 14.04.2011

Američki državni sekretar Hilari Klinton izjavila je da je NATO jedinstven u nastojanju da se okonča vladavina libijskog lidera Moamera el Gadafija, dok se članice Alijanse suočavaju sa podelama oko vojne kampanje u ovoj severnoafričkoj ...

Klinton: Cilj NATO da se okonča vladavina Gadafija

Novosti - 14.04.2011

Američki državni sekretar izjavila je danas da je NATO jedinstven u nastojanju da se okonča vladavina libijskog lidera BERLIN - Američki državni sekretar Hilari Klinton izjavila je danas da je NATO jedinstven u nastojanju da se okonča ...

13 poginulih u napadu Gadafijevih snaga na Misuratu?

R.S.Evropa - 14.04.2011

Najmanje 13 ljudi danas je poginulo, a pedeset je ranjeno u napadu snaga lojalnih libijskom režimu na luku Misurata koju drže pobunjenici, izjavio je predstavnik pobunjenika.

Ban ki Mun: Pronaći političko rešenje u Libiji

R.S.Evropa - 14.04.2011

Generalni sekretar UN Ban ki Mun danas je u Kairu apelovao na hitan prestak vatre i pronalaženje političkog rešenja u Libiji, a visoka predstavnica EU Ketrin Ešton pozvala je na odlazak sa vlasti libijskog lidera Moamera Gadafija.

SAD nastavljaju snažnu podršku operaciji u Libiji

R.S.Evropa - 14.04.2011

Američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je danas u Berlinu da će SAD "snažno podržavati" operaciju NATO u Libiji sve dok sa vlasti ne ode libijski vođa Moamer Gadafi za šta su se založile i Francuska i Nemačka.

Rasmusen: NATO nastavlja operacije do ostvarenje cilja

R.S.Evropa - 14.04.2011

NATO i njegovi partneri u potpunosti su angažovani u operacijama u cilju zaštite libijskog naroda, izjavio je u četvrtak generalni tajnik Alijanse Anders Fogh Rasmusen na otvaranju dvodnevne konferencija NATO-a u Berlinu, na kojoj su se ...

NATO bombarduje dok Gadafi ne ode

Danas - 14.04.2011

Bengazi - Najmanje 13 ljudi je juče poginulo, a 50 je ranjeno u napadu snaga lojalnih libijskom režimu na luku Misurata koju drže pobunjenici, izjavio je predstavnik pobunjenika.

Dok NATO zaseda Gadafi slavi

Mondo - 14.04.2011

NATO je podržao međunarodni poziv za odlazak sa vlasti libijskog lidera Moamera Gadafija. U vreme bombardovanja Tripolija Gadafi primećen u vožnji sportskim džipom.

Libija: Cilj Gadafijeva smena

Novosti - 14.04.2011

Francuski piloti često ne mogu da uoče mete, jer se Libijci sve bolje kamufliraju. NATO više ne skriva da je ratni cilj smena libijskog lidera LIBIJSKA vojska naučila je lekcije s početka bombardovanja - Gadafijeve snage sada su odlično ...

Gadafi u šetnji dok padaju bombe

Vesti Online - 14.04.2011

Libijska televizija prikazala je danas snimke pukovnika Moamera Gadafija u vožnji ulicama Tripolija u sportskom džipu sa otvorenim krovom, kako je rečeno, u vreme kada su avioni NATO-a bombardovali glavni grad.

Hejg i Žipe traže žešće napade u Libiji

Blic - 13.04.2011

PARIZ - Francuska i Britanija su juče pozvale NATO da intenzivira vazdušne udare na snage Moamera el Gadafija i uloži veće napore da zaštiti ljude koji ne učestvuju u oružanim sukobima od napada boraca lojalnih Gadafiju.

Hejg i Žipe kritikuju napore NATO u Libiji

24sata - 13.04.2011

INTERVENCIJA - Vilijam Hejg, šef britanske diplomatije, tvrdi da NATO mora da pojača napore u Libiji kako bi zaštitio civile od napada snaga Moamera el Gadafija.

Eufor za Libiju?

DW - 13.04.2011

Evropska unija zahteva brzu političku tranziciju u Libiji. Zato su ministri spoljnih poslova EU juče (12.4.) usvojili dodatne sankcije protiv režima Moamera Gadafija, a postoji i mogućnost slanja vojne misije u Libiju.

Novi mirovni pokušaj za Libiju

DW - 13.04.2011

Pokušaj Afričke unije da posreduje u rešavanju krize u Libiji završen je neuspehom. Gadafi je prihvatio mirovni plan, ali su ga odbili pobunjenici. Sledi novi pokušaj preko Kontakt grupe koja se danas sastaje u Dohi.

Pobunjenici: Gadafijeve snage ubile 10.000 ljudi

Kurir - 13.04.2011

LUKSEMBURG - Snage libijskog lidera Muamera Gadafija ubile su, tokom sukoba u Libiji, najmanje 10.000 ljudi, 20.000 je nestalo, a od 30.000 povređenih četvrtina je u životnoj opasnosti, saopštio je u Strazburu predstavnik libijskih ...

Svi protiv Gadafija

RTS - 13.04.2011

Kontakt grupa zahteva od Gadafija da odmah ode sa vlasti i prestane da napada civile. Libijski pobunjenici traže oružje i povratak Amerikanaca u rat. Gadafijeve snage nastavile da granatiraju istočnu liniju fronta i opkoljenu Misuratu.

Šamam: SAD vratite se u operacije nad Libijom

Kurir - 13.04.2011

DOHA- Portparol libijskih pobunjenika Mahmud Šamam pozvao je američku vojsku da ponovo poduzme aktivniju ulogu u vazdušnim operacijama NATO u Libiji ili da rizikuje nove civilne žrtve u borbama između pobunjenika i vladinih trupa.

Kusa proriče: Libija postaje nova Somalija

Glas javnosti - 13.04.2011

LONDON - Bivši šef libijske diplomatije Musa Kusa upozorio je da bi Libija mogla da postane nova Somalija ako izbije građanski rat. Za to vreme sin libijskog lidera Muamera el Gadafija, Saif el-Islam, priznao je da je vreme da u libijsko ...

Evropska unija proširila sankcije Libiji

R.S.Evropa - 13.04.2011

Zemlje Evropske unije suglasile su se da prošire sankcije Libiji, zamrzavanjem rada 26 tvrtki i dva privatna lica u namjeri da primoraju Moamera Gadafija da napusti vlast.

Pobunjenici: Gadafijeva vojska ubila 10.000 ljudi

R.S.Evropa - 13.04.2011

Snage libijskog lidera Moamera Gadafija ubile su, tokom sukoba u Libiji, najmanje 10.000 ljudi, 20.000 je nestalo, a od 30.000 povređenih četvrtina je u životnoj opasnosti, saopštio je u Strazburu predstavnik libijskih pobunjenika.

Nemačka proterala pet libijskih diplomata

Novosti - 13.04.2011

Proterane diplomate se terete da su vršili pritisak na Libijce koji žive i rade u Nemačkoj. Ban Ki Mun protiv podele Libije BERLIN- Nemačko Ministarstvo inostranih poslova je proteralo pet libijskih diplomata iz Berlina, koji se terete da ...

Pobunjenici: Gadafijeve snage ubile 10.000 ljudi

R.S.Evropa - 13.04.2011

Snage libijskog lidera Moamera Gadafija ubile su, tokom sukoba u Libiji, najmanje 10.000 ljudi, 20.000 je nestalo, a od 30.000 povređenih četvrtina je u životnoj opasnosti, saopštio je u Strazburu predstavnik libijskih pobunjenika.

Ban Ki-Mun: Podela Libije ne dolazi u obzir

Vesti Online - 13.04.2011

Generalni sekretar UN Ban Ki-Mun izjasnio se striktno protiv podele Libije na istočnu, oslobođenu teritoriju i zapadnu pod kontrolom Moamera Gadafija. ''To nije nikakva opcija. Libija mora ostati jedna zemlja.

Evropska komisija dodijelila 10 miliona eura civilima u Libiji

R.S.Evropa - 13.04.2011

Evropska komisija danas je dodijelila 10 miliona eura humanitarne pomoći u Libiji, dijelom za evakuaciju stranaca iz Misrate, grada koji je više od mjesec dana pod opsadom snaga vlasti Moamera Gadafija.

Ban Ki Mun pozvao na jedinstvo oko Libije

R.S.Evropa - 13.04.2011

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun danas je na otvaranju sastanka Kontakt grupe o Libiji, pozvao međunarodnu zajednicu da bude jedinstvena u pristupu prema Libiji u kojoj bi, kako je rekao, skoro 3,6 miliona ljudi moglo da ...

Njemačka protjerala pet libijskih diplomata

R.S.Evropa - 13.04.2011

Ministarstvo inostranih poslova Njemačke je danas saopštilo da je protjerano pet diplomata Libije, koji su, prema saznanjima njemačkih vlasti, vršili pritisak na libijske disidente.

NATO udara po Al Aziziju i Sirtu

Mondo - 13.04.2011

Borbeni avioni Severnoatlanske alijanse pritiskaju Gadafijeve oklopne jedinice i artiljeriju a pobunjenici navodno nareduju kod Misrate. NATO snage izvršile su danas vazdušne udare na libijske gradove Al Aziziju i Sirt, javila je danas ...

Britanija veruje u uspeh

Danas - 13.04.2011

Tripoli - Portparol libijskih pobunjenika Mahmud Šamam pozvao je juče američku vojsku da ponovo preduzme aktivniju ulogu u vazdušnim operacijama NATO u Libiji jer postoji rizik od stradanja civila u borbama između protivnika i pristalica ...

Nemačka proterala pet libijskih diplomata

R.S.Evropa - 13.04.2011

Ministarstvo inostranih poslova Nemačke saopštilo da je proterano pet diplomata Libije, koji su, prema saznanjima nemačkih vlasti, vršili pritisak na libijske disidente.

Kontakt grupa pozvala Gadafija da se povuče s vlasti

R.S.Evropa - 13.04.2011

Grupa zapadnih sila i država sa Bliskog istoka pozvala je u sredu prvi put Moamera Gadafija da se povuče sa vlasti u Libiji, a članice NATO-a javno su se sukobile povodom predloga da se intenzivira vojna operacija u toj zemlji.

Pobunjenici strahuju da ne bi preživeli mir sa Gadafijem

24sata - 12.04.2011

Delegacija afričkih lidera postigla je dogovor sa Muamerom el Gadafijem o prekidu vatre, saopštio je Džejkob Zuma, predsednik Južnoafričke Republike.

Gadafi odlazi s vlasti!

Kurir - 12.04.2011

TRIPOLI - Moamer Gadafi odlazi s vlasti! Libijski lider prihvatio je plan za okončanje sukoba u toj zemlji koji je predložila Afrička unija, izjavio je predsednik Južnoafričke Republike Džejkob Zuma.

Kusa: Libija bi mogla da postane nova Somalija

Blic - 12.04.2011

LONDON - Bivši šef libijske diplomatije Musa Kusa upozorio je da bi Libija mogla da postane "nova Somalija" ako izbije građanski rat. "Pozivam sve strane da spreče građanski rat u Libiji", rekao je britanskoj mreži BBC Kusa, najviši ...

Afrička unija zahteva "punu saradnju" libijskih pobunjenika

Blic - 12.04.2011

ADIS ABEBA - Afrička unija zatražila je danas "punu saradnju" od libijskih pobunjenika koji su odbili njen predlog o prekidu neprijateljstava, saopšteno je iz sedišta Unije u Adis Abebi.

Kusa proriče: libija postaje nova Somalija

Kurir - 12.04.2011

LONDON - Bivši šef libijske diplomatije Musa Kusa upozorio je da bi Libija mogla da postane nova Somalija ako izbije građanski rat. - Pozivam sve strane da spreče građanski rat u Libiji.

Gadafi pristankom na dogovor kupuje vreme da bi podelio Zapad

Blic - 12.04.2011

TRIPOLI - Pat pozicija u kojoj su se u Libiji našle trupe Muamera el Gadafija sa jedne strane i pobunjenici pod zaštitom NATO snaga bio je ključni faktor za inicijativu Afričke unije kojom bi trebalo da bude okončan osmonedeljni sukob u ...

Vojno angažovanje EU u Libiji?

DW - 12.04.2011

Ministri spoljnih poslova EU razgovaraju u Luksemburgu o eventualnoj vojnoj intervenciji u Libiji. Ukoliko to zatraži UN, Unija je spremna da pošalje vojnike iz zemalja članica koji bi obezbeđivali humanitarnu pomoć.

London i Pariz u ofanzivi

RTS - 12.04.2011

Nastavljaju se borbe u Misurati i Adždabiji. Ni pobunjenici, ni Gadafijeve snage ne uspevaju da uspostave dominaciju. Britanija i Francuska pozivaju na još žešće napade po libijskoj vojsci.

General NATO: u libiji odlično radimo

Kurir - 12.04.2011

BRISEL - General NATO Mark van Uhm odbacio je danas kritike Francuske i naveo da Alijansa u Libiji dobro radi i da štiti civile. Francuski ministar spoljnih poslova Alan Žipe rekao je da NATO treba da uradi više kako bi neutralisalo teško ...

General NATO: Gadafi ne pokazuje znake da će odustati

Blic - 12.04.2011

BRISEL - Libijski vođa Moamer Gadafi ne pokazuje znake da će odustati od vojnog suprotstavljanja u Libiji i upotrebiće taktiku "udari i beži", dok NATO gađa njegovo teško naoružanje, izjavio je danas brigadni general severnoatlantske ...

Libijski pobunjenici odbili dva napada u Misrati

Blic - 12.04.2011

BEJRUT - Artiljerija libijske vlade bombardovala je danas Misratu, a pobunjenici kažu da su odbili dva odvojena napada snaga lojalnih Moameru Gadafiju. Misrata je jedino preostalo uporište pobunjenika na zapadu zemlje, podseća Rojters.

EU proširila sankcije Libiji

Blic - 12.04.2011

LUKSEMBURG - Zemlje Evropske unije saglasile su se danas da prošire sankcije Libiji, zamrzavanjem rada 26 kompanije i dva privatna lica, u nameri da primoraju Moamera Gadafija da napusti vlast.

Pobunjenici traže da se SAD vrate u operacije nad Libijom

Blic - 13.04.2011

Portparol libijskih pobunjenika Mahmud Šamam pozvao je danas američku vojsku da ponovo poduzme aktivniju ulogu u vazdušnim operacijama NATO u Libiji ili da rizikuje nove civilne žrtve u borbama izmedju pobunjenika i vladinih trupa.

EU proširila sankcije Libiji

Kurir - 12.04.2011

LUKSEMBURG - Zemlje Evropske unije saglasile su se da prošire sankcije Libiji, zamrzavanjem rada 26 kompanije i dva privatna lica, u nameri da primoraju Moamera Gadafija da napusti vlast.

Gadafi prihvatio primirje!

ALO - 12.04.2011

Libijski lider Moamer el Gadafi prihvatio je plan za okončanje sukoba koji je predložila Afrička unija (AU), izjavio je Džejkob Zuma, predsednik Južnoafičke Republike.

Pobunjenici odbili inicijativu Afričke unije

E-Novine - 12.04.2011

Libijski pobunjenici odbacili su u ponedeljak prekid vatre koji je predložila Afrička unija, izjavivši da se protive svakom posredovanju koje ne predviđa odlazak libijskog lidera Moamara Gadafija, rekao je vođa pobunjenika Mustafa ...

Libijski pobunjenici neće primirje, traže oružje

Vesti Online - 12.04.2011

Libijski pobunjenici odbacili su prekid vatre koji je predložila Afrička unija, izjavivši da se protive svakom posredovanju koje ne predviđa odlazak libijskog lidera Moamara Gadafija, rekao je vođa pobunjenika Mustafa Abdeldžalil.

Gadafijev sin: Moj otac da se povuče? Smešno...

Vesti Online - 12.04.2011

Sin libijskog lidera Moamera Gadafija, Saif al-Islam, priznao je da je vreme da u libijsko rukovodstvo uđe "sveža krv", ali i rekao da su priče o povlačenju njegovog oca sa vlasti "smešne". "Libijski vođa ne želi sve da kontroliše.

Kusa: Libija bi mogla da postane nova Somalija

R.S.Evropa - 12.04.2011

Bivši šef libijske diplomatije Musa Kusa upozorio je da bi Libija mogla da postane "nova Somalija" ako izbije građanski rat. "Pozivam sve strane da spreče građanski rat u Libiji", rekao je britanskoj mreži BBC Kusa, najviši zvaničnik koji ...

Libija: Francuzima smeta sada i NATO

Vesti Online - 12.04.2011

Ministar spoljnih poslova Francuske Alan Žipe optužio je danas NATO da se povlači u Libiji i ocenio da taj vojni savez nije na pravi način ispunio osnovni zadatak koji je imao - uništenje teškog oružja kojim raspolažu snage lojalne Moameru ...

Saif al Islam: Gadafi ostaje, uz svežu krv

Mondo - 12.04.2011

Sin libijskog lidera priznao je da je vreme da u libijsko rukovodstvo uđe "sveža krv", ali i rekao da su priče o povlačenju njegovog oca Moamera sa vlasti "smešne". "Libijski vođa ne želi sve da kontroliše. On je u poznijim godinama.

Alen Žipe kritikovao NATO

Danas - 12.04.2011

Tripoli - Afrička unija (AU) pozvala je juče libijske pobunjenike na „punu saradnju“ pošto su odbacili predlog te organizacije o okončanju sukoba sa snagama lojalnim pukovniku Muameru el Gadafiju.

Evropa nudi humanitarce, Libijci traže oružje

Mondo - 12.04.2011

Ministri spoljnih poslova EU nisu u Luksemburgu uspeli da se dogovore o akciji pomoći zapadnom libijskom gradu Misurati. Pobunjenici bi radije oružje nego pomoć, iako tvrde da je Gadafi u sukobima pobio najmanje 10.000 ljudi.

Libija: Ubijeno 10 hiljada ljudi

Novosti - 12.04.2011

Predstavnici opozicije saopštili da je u Libiji do sada ubijeno 10.000 ljudi, a 20.000 nestalo. Snage libijskog lidera granatirale istočnu liniju fronta i Misratu.

Gadafijeve snage oborile helikoptere pobunjenika

Blic - 11.04.2011

TRIPOLI - Libijski pobunjenici pokušavali su juče da isteraju snage Moamera Gadafija iz istočnog grada Adždabije, dok NATO i druge međunarodne organizacije čine napore da izađu iz naizgled bezizlazne situacije u Libiji.

Pobunjenici odbacili primirje

RTS - 11.04.2011

Mirovna inicijativa delegacije Afričke unije bez uspeha. Iako je Gadafi pristao na predložene uslove primirja, pobunjenici odbili plan. Rat se nastavlja oko Adždabije i Misurate, sve češće stradaju civili i zarobljenici.

Napad Gadafijevih snaga na Adždabiju

24sata - 11.04.2011

LIBIJSKI - pobunjenici pokušavali su juče da isteraju snage Moamera Gadafija iz istočnog grada Adždabije, dok NATO i druge međunarodne organizacije čine napore da izađu iz bezizlaznog položaja u Libiji.

Mladi Moamer el Gadafi žestoko zamrzeo Britance

Press - 11.04.2011

London - Britanski list „Mejl on Sandej" otkrio je zapanjujući dokument, autora Muse Kuse, prebeglog libijskog ministra spoljnih poslova Dokument je sve do sada bio u arhivi Državnog univerziteta Mičigena i baca novu, veoma zanimljivu ...

Novi vazdušni napadi NATO na Gadafijeve snage

Blic - 11.04.2011

NATO avijacija uništila je nekoliko tenkova u blizini Adždabije i Misrate, nastojeći da spreči napredovanje Gadafijevih snaga, preneo je Rojters.

Libijski pobunjenici odbili mirovni plan

Blic - 11.04.2011

ADŽDABIJA/MISRATA - Libijski pobunjenici odbili su danas mirovni plan Afričke unije, jer on ne uvažava njihov glavni zahtjev o odlasku Moamera Gadafija sa vlasti i zato što predviđa reformu postojećeg sistema vlasti, koji oni žele da ukinu.

NATO pozdravlja primirje u Libiji

Kurir - 11.04.2011

BRISEL - NATO se upoznao sa predlogom Afričke unije o uspostavljanju prekida vatre u Libiji i pozdravlja sve inicijative koje vode ka zaustavljanju nasilja protiv civila, saopštila je portparolka Alijanse Oana Lungesku.

Libijski pobunjenici odbacili mirovni plan

Kurir - 11.04.2011

BENGAZI - Libijski pobunjenici odbacili su danas prekid vatre koji je predložila Afrička unija, izjavivši da se protive svakom posredovanju koje ne predviđa odlazak libijskog lidera Moamara Gadafija, rekao je vođa pobunjenika Mustafa ...

NATO i pobunjenici na potezu

Politika - 11.04.2011

Ako je cilj i pobunjenika i NATO-a odlazak Gadafija, a to je javno i deklarisano, onda će se ovaj rat nastaviti. U ovom ili onom obliku. Kakva je budućnost mirovnog predloga Afričke unije za prekid rata u Libiji? Iako još nisu poznati ...

Sin libijskog lidera: Priče o povlačenju Gadafija su smešne

Blic - 11.04.2011

PARIZ - Sin libijskog lidera Muamera el Gadafija Saif al Islam priznao je da je vreme da u libijsko rukovodstvo uđe "sveža krv", ali i rekao da su priče o povlačenju njegovog oca sa vlasti smešne. "Libijski vođa ne želi sve da kontroliše.

Gadafi primio delegaciju Afričke unije

Vesti Online - 11.04.2011

Libijski lider Moamer Gadafi primio je danas u svojoj rezidenciji u Tripoliju delegacija Afričke unije koja pokušava da pronađe rešenje za okončanje sukoba u toj zemlji.

Gadafi prihvatio mirovni plan Afričke unije?

E-Novine - 11.04.2011

Režim libijskog lidera Moamera Gadafija prihvatio je "mapu puta" koju je predložila Afrička unija kako bi se našlo mirno rešenje sukoba u Libiji, izjavio je u nedelju uveče južnoafrički predsednik Džejkob Zuma.

Libija: Na vidiku kraj sukoba

Vesti Online - 11.04.2011

Libijski lider Muamer el Gadafi prihvatio je plan za okončanje sukoba u toj zemlji, koji je predložila Afrička unija (AU), izjavio je predsednik Južnoafičke Republike Džejkob Zuma.

Gadafijeve snage oborile pobunjeničke helikoptere

Glas javnosti - 11.04.2011

BREGA- Snage lojalne libijskom lideru Moameru Gadafiju oborile su kod Brege, na istoku zemlje, dva helikoptera pobunjenika, koji su prekršili zabranu letova iznad Libije, saopštio je zamenik libijskog ministra spoljnih poslova Kaled Kaim.

Zuma: Libijski režim prihvatio prijedlog Afričke unije

R.S.Evropa - 11.04.2011

Režim libijskog lidera Moamera Gadafija prihvatio je "mapu puta" koju je predložila Afrička unija kako bi se našlo mirno rješenje sukoba u Libiji, izjavio je sinoć južnoafrički predsjednik Jackob Zuma.

Libija: Dogovor ''pao'', ali padaju i bombe

Vesti Online - 11.04.2011

NATO avijacija uništila je nekoliko tenkova u blizini Adždabije i Misrate, nastojeći da spreči napredovanje Gadafijevih snaga, preneo je Rojters.

Gadafi prihvatio predlog Afričke unije za okončanje sukoba

Prva Srpska TV - 11.04.2011

Dok sukobi u Libiji ne jenjavaju, predstavnici Afričke unije sastali su se u Tripoliju sa libijskim liderom Muamerom el Gadafijem, koji je, saopšteno je, prihvatio plan AU za okončanje sukoba.

Libijski režim prihvatio predlog Afričke unije

EMG - 11.04.2011

Režim libijskog lidera Moamera el Gadafija prihvatio Mapu puta koju je predložila Afrička unija kako bi se našlo mirno rešenje sukoba u Libiji, izjavio južnoafrički predsednik Džejkob Zuma.

Živi pesak

Vesti Online - 11.04.2011

Zaglavila se kola u živom pesku Libije pa je imperija na velikoj muci kako da okonča ovu avanturu dostojnu visokog ordena za političku nepromišljenost i strateško kokošje slepilo.

NATO pozdravlja prijedlog Afričke unije o primirju u Libiji

R.S.Evropa - 11.04.2011

NATO se upoznao sa prijedlogom Afričke unije o uspostavljanju prekida vatre u Libiji i pozdravlja sve inicijative koje vode ka zaustavljanju nasilja protiv civila, saopštila je danas portparolka Alijanse Oana Lungesku.

Nato će nastaviti da bombarduje Libiju

R.S.Evropa - 11.04.2011

NATO će nastaviti sa vazdušnim udarima na Libiju i snage lojalne libijskom lideru Moameru Gadafiju "sve dok one nastavljaju ugrožavanje civila".

Libija: Pobunjenici odbacili mirovni plan

Novosti - 11.04.2011

Pobunjenici odbacili plan o prekidu vatre Afričke unije, jer on ne predviđa bezuslovni odlazak sa vlasti Gadafija i njegovih najbližih saradnika.

NATO pozdravio predlog Afričke unije

Danas - 11.04.2011

Tripoli - Libijski pobunjenici saopštili su da će pažljivo proučiti plan o okončanju oružanih sukoba sa provladinim snagama, koji su im juče predočili članovi delegacije Afričke unije (AU) u Bengaziju.

NATO nastavlja vazdušne udare na Gadafijeve snage

Vesti Online - 11.04.2011

NATO će nastaviti da sprovodi vazdušne udare na vojne snage lojalne libijskom lideru Moameru Gadafiju, a prenose beogradski mediji. "Nastavićemo da vršimo pritisak na snage koje prete civilima i naše (vojne) operacije biće nastavljene", ...

Gadafi prihvatio "mapu puta", pobunjenici ne

Mondo - 11.04.2011

Predstavnici Afričke unije sastali su se u Tripoliju sa libijskim liderom Moamerom el Gadafijem, koji je, dok sukobi ne jenjavaju, prihvatio plan AU za okončanje sukoba. Pobunjenici kažu da prihvataju samo da on i sinovi odu sa vlasti.

Libija: Pobunjenici odbacili mirovni plan

R.S.Evropa - 11.04.2011

Libijski pobunjenici odbacili su u ponedeljak prekid vatre koji je predložila Afrička unija, izjavivši da se protive svakom posredovanju koje ne predviđa odlazak libijskog lidera Moamara Gadafija, rekao je vođa pobunjenika Mustafa ...

AU: Gadafi prihvatio plan za okončanje sukoba

R.S.Evropa - 11.04.2011

Gadafijeva vlada prihvatila je plan Afričke Unije za rješenje krize u Libiji. Predstavnici prijelaznog vijeća već su više puta saopćili da nisu spremni prihvatiti ni jedan plan koji ne uključuje silazak pukovnika s vlasti.