TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Holkeri u ponedeljak putuje u Njujork

B92 - 08.11.2003

Priština -- Šef UNMIK-a Hari Holkeri i njegovi saradnici zaduženi za privredu u ponedeljak putuju u Njujork, kako bi sa Savetom bezbednosti UN razmotrili probleme koji su iskrsli u procesu privatizacije na Kosovu, prenose u subotu kosovski mediji.

Čović: Nisam otputovao u Prištinu iz bezbednosnih razloga

B92 - 08.11.2003

Beograd -- Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović potvrdio je u subotu da nije otputovao u Prištinu, na sastanak sa šefom UNMIK-a Harijem Holkerijem, iz bezbednosnih razloga. "Nisam otputovao jutros na sastanak sa Holkerijem u Prištini iz bezbednosnih razloga.

Holkeri razgovarao sa Krstovićem i Redžepijem

B92 - 07.11.2003

Priština -- Šef poslaničkog kluba srpske koalicije "Povratak" u Skupštini Kosova Dragiša Krstović preneo je u petak uveče specijalnom predstavniku generalnog sekretara UN u pokrajini Hariju Holkeriju zabrinutost srpskih predstavnika u parlamentu zbog "diskriminacije" od strane većine.

Holkeri od Redžepija traži nastavak dijaloga sa Beogradom

B92 - 05.11.2003

Priština -- Šef UNMIK-a Hari Holkeri zatražio je u sredu uveče od predsednika Vlade Kosova Bajrama Redžepija da imenuje predstavnike u četiri radne grupe kako bi bio nastavljen dijalog beogradskih i prištinskih vlasti. Kako je agenciji Beta kazao šef Poslaničke grupe Koalicije Povratak u Skupštini ...

UNMIK demantuje da je Holkeri podrzao izmene Ustavnog okvira

B92 - 04.11.2003

Priština -- Portparol UNMIK-a Niraj Sing rekao je u utorak da šef UNMIK-a Hari Holkeri nije privhatio izmene Ustvnog okvira Kosova, kako je to saopštio predsednik kosovskog parlamenta Nedžat Daci. "Holkeri nije prihvatio da se učine bilo kakve izmene Ustavnih okvira, a moguće izmene se ne mogu ...

EU i NATO rešeni da se nastavi dijalog o Kosovu

B92 - 04.11.2003

Brisel -- Evropska unija i NATO u potpunosti podržavaju stav Kontakt grupe i Saveta bezbednosti UN da se dijalog Beograd-Priština uskoro nastavi u radnim grupama, uz učešće predstavnika kosovske vlade i Srba i drugih nealbanaca.

Holkeri oformio Komisiju za proveru trošenja novca

B92 - 04.11.2003

Priština -- Na Kosovu će sredinom novembra početi sa radom Komisija za proveru i ispitivanje eventualnih zloupotreba u finansijama u UNMIK-ovom i budžetu kosovskih institucija, potvrđeno je u utorak uveče Beti u Prištini. Komisiju je formirao šef UNMIK-a Hari Holkeri, a čine je eksperti italijanske ...

Čović dobio uveravanja od Holkerija da će ispitati "slučaj sa fotografijama"

B92 - 04.11.2003

Beograd -- Predsednik državnog Koordonacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović izjavio je u utorak da je od šefa UNMIK-a Harija Holkerija dobio uveravanja da će istražiti ceo slučaj i identitet lica na fotografijama koje su objavile "Večernje novosti".

Zeri i Koha: Neprihvatljivo odbijanje Beograda

B92 - 03.11.2003

Priština -- Prištinski dnevnici "Zeri" i "Koha ditore" ocenuju u ponedeljak da je neprihvatljivo to što Beograd odbija da "raspusti paralelne strukture" na Kosovu. Oba dnevnika objavljuju komentare o tome da je potpredsednik Vlade Srbije i šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša ...

Holkeri razgovarao sa Rugovom i Dacijem

B92 - 03.11.2003

Priština -- Šef Civilne misije UN na Kosovu (UNMIK) Hari Holkeri razgovarao je u ponedeljak sa najvišim kosovskim predstavnicima Ibrahimom Rugovom i Nedžatom Dacijem o izmenama i dopunama Ustavnog okvira Kosova i pitanju privatizacije.