TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Svi mostovi u vlasništvu grada

Blic - 13.10.2007

Zakon o glavnom gradu, na koji se čeka već pet godina, trebalo bi da do kraja oktobra uđe u skupštinsku proceduru. Zakonom će glavni grad dobiti poseban status, kao što ga imaju druge prestonice u Evropi. Najznačajnije je što će „uvećati“ svoju imovinu i na sve mostove, reke i regionalne puteve ...

Uslov za izbore su i novi zakoni

B92 - 12.10.2007

Beograd -- Ministarstvo za državnu upravu i samoupravu završilo jedan od četiri zakona neophodnih za održavanje lokalnih izbora. Ministar Milan Marković izjavio je da je to ministarstvo završilo jedan predlog zakona o teritorijalnoj organizaciji i da bi trebalo sledeće nedelje da ode u proceduru.

Alimpić: Izabran sam po zakonu

Blic - 10.10.2007

Novi predsednik Skupštine grada Beograda Zoran Alimpić ocenio je juče da su primedbe opozicije u republičkom parlamentu na proceduru izbora novog predsednika i zamenika Skupštine Beograda, očekivane, ali ne i opravdane. On je ponovio da je dogovor koji je napravljen između Demokratske stranke, ...

Kao da je tu i Bogdanović

Blic - 09.10.2007

Zoran Alimpić izabran je juče za novog predsednika Skupštine grada, čime će, prema zakonu, do sledećih lokalanih izbora obavljati i poslove u nadležnosti gradonačelnika. Rođeni Pančevac, kao trogodišnjak postao je Beograđanin.

Alimpić predsednik Skupštine grada

B92 - 08.10.2007

Beograd -- Odbornici Skupštine Beograda izabrali su danas tajnim glasanjem Zorana Alimpića za predsednika gradskog parlamenta. Za izbor Alimpića glasao je 51 odbornik od 57 prisutnih, a odbornici Srpske radikalne stranke napustili su sednicu pre početka glasanja.

Alimpić izabran za gradonačelnika Beograda

Blic - 08.10.2007

Odbornici Skupštine grada izabrali su danas tajnim glasanjem Zorana Alimpića za predsednika gradskog parlamenta. Za izbor Alimpića glasao je 51 odbornik od 57 prisutnih, a odbornici Srpske radikalne stranke napustili su sednicu pre početka glasanja.