TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

EPS: Potrošnja struje smanjena

Blic - 30.01.2010

Na teritoriji republike u četvrtak je potrošeno 155,7 miliona kilovat-sati, što je manje nego prethodnog dana. Potrošnja je bila 133,5 miliona kilovat-sati. - U utorak, kad nije bilo apela EPS-a da se smanji opterećenje sistema i ugasi bar jedna sijalica u svakom domaćinstvu, imali smo potrošnju od ...

EPS: Smanjena potrošnja struje

B92 - 29.01.2010

Beograd -- EPS je saopštila da je potrošnja struje juče smanjena, uz niže prosečne dnevne temperature nego prethodnih dana. Elektroprivreda Srbije zahvalila se potrošačima koji su i u četvrtak poslušali molbu EPS-a i gašenjem samo jedne ili dve sijalice doprineli daljem padu potrošnje i smanjenju ...

Struja skuplja za 10 odsto od 1. marta

Blic - 29.01.2010

Ministar energetike Petar Škundrić izjavio je nakon sednice Vlade da će cene za domaćinstva biti više za 11 odsto, a za privredu devet odsto. - Povećanje cene električne energije će za potrošače biti 59 para po kilovatsatu sa PDV-om- istakao je Škundrić.

Struje sve manje, a ledeno do 8. februara

Blic - 28.01.2010

Dragomir Marković, generalni direktor EPS-a, kazao je da su u pogonu sve 74 jedinice elektroenergetskog sistema Srbije, ali da taj nivo potrošnje prevazilazi tehničke mogućnosti EPS-a. - Kako vreme prolazi, a potrošnja raste, logično je i da verovatnoća ispada iz pogona neke od jedinica raste.

Struja od marta skuplja za 10 odsto

B92 - 28.01.2010

Beograd -- Vlada Srbije odlučila je da struja od 1. marta poskupi za 10 odsto. Vlada je na sednici odlučila da se povećanje od 10 odsto primenjuje od početka marta iako je prethodno bilo spekulacija da će poskupljenje električne energije biti od početka aprila.

EPS ne odustaje od podele dobiti

B92 - 28.01.2010

Beograd -- U Elektroprivredi Srbije kažu da će poskupljenje struje od 1. marta omogućiti redovno održavanje sistema, ali ne odustaju ni od podele dobiti. Uprkos ranijem protivljenju, Vlada Srbije usvojila je odluku o poskupljenju struje.

EPS: Potrošnja struje rekordna, sistem na granici izdržljivosti

Blic - 27.01.2010

- Proizvodni kapaciteti EPS-a rade punom snagom, koriste se sve rezerve, ostvaruju se maksimalne proizvodnje i uglja i električne energije. Ali sa postojećim kapacitetima nije moguće dalje povećavanje proizvodnje da bi se pratila neverovatna potrošnja izazvana grejanjem na struju - upozorava Zoran ...

EPS: Smanjiti potrošnju

B92 - 27.01.2010

Beograd -- "Elektroprivreda Srbije" pozvala je građane da smanje potrošnju struje, pošto se očekuje rekordna potrošnja od 158 miliona kilovat-sati. Veoma niske temperature poslednjih dana dovele su do povećanja potrošnje struje.

Dinkić: Vlada o ceni struje

B92 - 27.01.2010

Beograd -- Vlada Srbije će sutra razmatrati zatev EPS za povećanje cene struje od deset odsto, najavio je ministar ekonomije Mlađan Dinkić. On je na konferenciji za novinare rekao da će nadležne službe za sednicu pripremiti informaciju o tome koliko bi trebalo da bude poskupljenje cene električne ...

EPS: Rekordna potrošnja struje

B92 - 26.01.2010

Beograd -- U Elektroprivredi Srbije (EPS) kažu da je zbog potrošnje struje ugrožen elektroenergetski sistem i da se tek očekuje rekordna potrošnja. U Srbiji je danas zabeležena najniža temperatura od minus 18 stepeni u Timočkoj karajini.

EPS spreman za hladnije vreme

B92 - 25.01.2010

Beograd -- EPS je saopštio da je spreman za novi ledeni talas koji je najavljen za naredne dve sedmice i istakao da će obezbediti dovoljno struje. Potrošnja na teritoriji cele Srbije približila se nivou od oko 150 miliona kilovat-sati dnevno.