TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Gađana kancelarija Hanije

B92 - 02.07.2006

Gaza -- Izraelski avioni ispalili su tokom noći nekoliko projektila na zgradu u kojoj se nalazi kancelarija palestinskog premijera. Očevici navode da je pogođena zgrada u gradu Gazi, u kojoj se nalazi kancelarija visokog zvaničnika Hamasa i premijera Ismaila Hanije.

Zaoštravanje na Bliskom Istoku

B92 - 01.07.2006

Tel Aviv -- Situacija na Bliskom istoku iz dana u dan sve napetija. Izrael je danas kategorično odbacio zahtev za oslobađanje 1.000 palestinskih zatvorenika, što su tražile naoružane grupe koje su otele jednog izraelskog vojnika. Izrael neće pregovarati s kidnaperima, navode predstavnici vlasti.

Mubarak: Hamas će osloboditi vojnika

Blic - 01.07.2006

Radikalni palestinski aktivisti pristali su da oslobode otetog izraelskog vojnika pod određenim uslovima koje Izrael još nije prihvatio, izjavio je egipatski predsednik Hosni Mubarak. Mubark je za vodeći egipatski list 'Al Ahram' izjavio da je, zahvaljujući egipatskim kontaktima sa nekoliko lidera ...

Uhapšeni ministri Hamasove vlade

Blic - 30.06.2006

Izraelska armija uhapsila je osam palestinskih ministara iz redova Hamasa i najmanje 64 poslanika i 20 vojnih operativaca u racijama u pojasu Gaze i na Zapadnoj obali. Cilj hapšenja palestinskih zvaničnika je pokušaj da se oslobodi vojnik Gilad Šalit, koga su palestinski ekstremisti oteli u nedelju.

Uhapšeno 8 palestinskih ministara

B92 - 29.06.2006

Jerusalim -- Izraelska vojska uhapsila je noćas više od dvadeset zvaničnika vlade koju predvodi radikalni Hamas. Izraelski radio je javio da je među njima i zamenik premijera Naser al-Šaer. Hapšenja su sprovedena u Ramali, Hebronu, Dženinu i istočnom delu Jerusalima, javile su agencije.

Okupacija do oslobođenja vojnika

Blic - 29.06.2006

Pre kopnene invazije, koja je izvršena jakim oklopnim i pešadijskim snagama, izraelske vazduhoplovne snage su bombardovale tri mosta u centralnom delu Gaze. Razlog je, kako navodi Ministarstvo odbrane, sprečavanje ekstremista da prebace otetog vojnika na drugo mesto.

Izrael spreman da uđe u Gazu

B92 - 28.06.2006

Jerusalim -- Izraelska pešadija ušla je sinoć u pojas Gaze i počela da zauzima položaje oko grada Rafe. Raskol u Hamasu? Izraelski borbeni avioni su prethodno bombardovali mostove na nekoliko saobraćajnica u centralnim delovima Pojasa Gaze, a zabeležen je i pokret tenkova, kao odgovor na napad u ...