TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Pregovarački tim održao sastanak

B92 - 06.12.2005

Beograd -- Pregovarački tim Beograda za budući status Kosova održao je prvi sastanak u Vladi, kojem su prisustvovali i prestavnici SPC. Članovi tima najviše su se bavili položajem Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji.

Svima u SCG će se ostvariti deo sna

Blic - 06.12.2005

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Havijer Solana izjavio je u Beogradu da će ishod pregovora o statusu Kosova, kao i referenduma o statusu Crne Gore, biti takav da će 'svako moći da pronađe ostvarenje dela svoga sna'.

Solana: Otvorena vrata za SCG

B92 - 05.12.2005

Beograd -- Otvorena su vrata za evropsku perspektivu SCG, ali da bi se prošlo kroz njih treba ispuniti neke uslove, kaže Havijer Solana. Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost je nakon sastanka sa predsednikom SCG Svetozarom Marovićem kazao da je jedan od uslova i ...

Ešdaun: BiH nije Kosovo

B92 - 05.12.2005

Sarajevo -- Predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu kaže da rešenje za Kosovo neće uticati na granice BiH. Pedi Ešdaun je izjavio da, bez obzira na konačno rešenje kosovskog pitanja, ono neće imati nikakvog uticaja na granice BiH. "Radi se o internom pitanju Srbije.

Sutra sastanak tima za Kosovo

B92 - 05.12.2005

Beograd -- Prvi sastanak beogradskog pregovaračkog tima za budući status Kosova održaće se u utorak u Vladi Srbije, saznaje B92. Međutim pre toga, Kosovom su se već danas bavili zvaničnici u Beogradu i to u susretima sa visokim predstavnikom Evropske Unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijerom ...